Gå til innhold

EPE

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EPE

  1. Stor takk til schwa6 :!: Jeg hadde samme problem som Gnimmels på min HP laptop. WLAN lyste riktig, driver var installert, HP sitt trådløs-program sa at alt var aktivert og i orden... Men windows Vista viste ikke noe trådløst nett...

    Tipset om windows zero fikset det på 2 minutter. Åpne "run" og kjør "services.msc". I Vista heter det "WLAN AutoConfig". Hos meg stod den på manuell, og kjørte ikke. Jeg høyreklikket og startet den, og satte også oppstartmodus til automatisk. Etter dette har det trådløse fungert som en drøm :yes: Husk først å avinstallere andre programmer som vil styre det trådløse nettet, i mitt tilfelle HP sitt trådløs-program (men driveren må du selvsagt beholde...)

  2. Jeg har bygd noen pc-er, og har opplevd noe lignende bare en gang. Det var selvfølgelig ved første forsøk... Feilen var akkurat det som "loddebolten" skriver. Hadde satt en spacer feil, som stod opp i hovedkortet uten hull over. Kortsluttet to loddepunkter. Umulig å se uten å ta hovedkortet helt ut og sjekke nøye spacere mot hullene i HK. Fungerte fint etter at kortslutningen var fjærnet.

  3. For 3 år siden kom jeg i en rar situasjon. Solgte skjermkortet mitt, som hadde gått knirkefritt i 2 år, og var ombygd til vifteløst. Kjøper skrev fort at kortet hadde virket i 10 minutter, men deretter døde det. Han antok at GPU var brent pga manglende kjøling. Han krevde heving av kjøpet.

    Men jeg var sikker på at kortet var i god stand da jeg sendte det, og han bekreftet at det virket ved ankomst. Forbrukerrådet sa da at jeg hadde alt mitt på det tørre, kjøper måtte dokumentere at kortet var defekt ved ankomst for at han skulle ha rett til å heve kjøpet.

    Jeg tilbød meg å dele utgiftene med kjøper, å gi ham halvparten av pengene pga de uheldige omstendighetene. Men han var så sur at jeg ikke hørte mer fra ham :hrm:

    Jeg vil nok si at forrige innskriver (stanp) gjorde mer enn det som kan kreves ved et slikt bruktsalg/kjøp.

  4. Hei. Har ikke sjekket denne tråden på lenge, men glad for å se at den lever i beste velgående :) Lurer på om noen har opplevd det samme som meg:

    Jeg har brukt et a8n sli deluxe et års tid nå, og det er et meget bra hk. Jeg har bios 1014. Først hadde jeg en winchester 3500+, som jeg byttet ut med en FX-57 i okt-november. Meget bra cpu, men den tålte lite overklokking. Fikk den ikke stabil på 3 ghz en gang, og den var mye varmere enn winnien. I romjula tok FX-57en kvelden og døde, mens den gikk på standard innstillinger. Det skjedde under en gjennomkjøring av 3DMark05. Merkelig?

    Nå har jeg kjøpt en 3700+ San Diego, og det er også en meget bra cpu. Klokket den opp til 2,9 ghz stabilt første dagen, på luftkjøling. Men denne blir også ganske varm. Og da kommer vi til poenget: Det ser ut til at dette hk, med denne cpu-typen og denne biosen øker spenning automatisk når klokkefrekvensen går opp. Kjørte tester med den nye SD-en på 2,8-2,9 ghz, og hk gav da en spenning som lå rundt 1,55v, enda jeg ikke hadde regulert cpu-spenningen. Selv da jeg prøver å låse spenningen på under 1,4v øker kortet spenningen hvis jeg klokker opp :hmm:

    Har noen andre opplevd dette? Er det riktig? Jeg begynner å tro at FX-en min kan ha bli grillet på høy spenning over lang tid.... Kan rett og slett spenningsregulatoren på hk være gåen?

  5. Jeg droppet ngt i sommer, etter at de i lang tid ikke hadde levert hverken stabil linje eller hastigheten jeg betalte for. Og kundeservicen var dårlig, to ganger lovte de å ringe opp men ukene gikk uten et pip. Dritt. :no:

    Nå har jeg bluecom. De har bedre kundeservice og like bra priser. Og de var flinke nok og ærlige nok til å si at min linje ikke støtter mer enn 850/380 med noenlunde stabilitet. Ligger litt langt fra sentralen.... :cry:

  6. Jeg har modellen uten"32", dvs asus a8n sli deluxe. Jeg må si denne 32-modellen ser skikkelig bra ut. Er nok en forbedring fra min modell, og det sier litt, for dette er det beste hk jeg har hatt. Eneste svakhet hos meg er chipset-kjøling, jeg har selvfølgelig byttet til passiv kjøling, men ikke så bra som denne nye asus-løsningen. Det ser ut til at noen sata-porter har gått tapt, men hvem bruker vel 8 sata-porter som det er på den gamle modellen? Også bra med økt avstand mellom pci-e portene på det nye.

  7. Jeg bruker også bluecom. Bruker det medfølgende billion modemet. Har også opplevd at internett faller ut innimellom, men bare i korte perioder, og bare mens jeg kjører trådløst. Da jeg kobler meg direkte til modemet med kabel er det stabilt. Tror det er det trådløse nettverket som har litt for dårlig signal, og at det er årsaken til ustabilitet. Softwaren til nettverkskortet rapporterer 35-40% signalstyrke, hva har du?

  8. Må si meg enig i at kortet er meget godt egnet til cpu-klokking. Hvis du låser minne til å kjøre DDR333 eller lavere, kan du kjøre HTT høyt opp. Og det er HTT x Multiplier som setter klokkefrekvensen :yes:

    Jeg kjører nå HTT 265mhz og multiplier 10. Men jeg bruker DDR333-innstillingen, så rambrikkene kjører 221mhz. Cpu går på 2.65ghz.

    I og med at du har doble minnekanaler på dette systemet, spiller det liten eller ingen rolle om rammen går på 200mhz eller 220mhz, du har meget høy minneytelse uansett. Så du vil ikke finne særlige forskjeller i f.eks 3DMark eller spill.

  9. Ang. overklokking og bios: Jeg har en winnie 3500+, som ikke har vært stabil over 2400 mhz med bios 1004. Men jeg har gjort to forandringer: oppdatert til bios 1006 og begynt å bruke DDR333-innstillingen. Og plutselig kan jeg klokke mye høyere :yes: Går stabilt på 2650 mhz nå (265x10). Men har prøvd 2700 og 2750 også, booter windows fint, men henger seg i f.eks doom3. Har derfor ikke prøvd høyere, man skal jo bruke maskina også, ikke bare samle på mhz-rekorder!

    :thumbup:

    Vet ikke om det er biosen eller DDR333-innstillingen som gjør det, men overklokkings-egenskapene er ihvertfall mye bedre enn før.

    (jeg har PC4000-minne, så det er ikke minnehastigheten på DDR400 i seg selv som har begrenset meg tidligere)

  10. Rockj: Etter å ha sett på linken din til geekrevolution, gikk jeg inn for å se på innstillingen her. Jeg har en WD Raptor 74Gb. Der var ncq skrudd på allerede, prøver å legge ved et bilde av det jeg fikk opp.

    Når jeg trykker på speed-test knappen, får jeg opp en ytelse på 70.5 Mb/s, når jeg tester diskytelsen med file system benchmark i sisoft sandra får jeg 51 Mb/s :no:

    Det er litt rart, sisoft sandra resultatet er vel nesten på nivå med en hvilken som helst sata-disk?

    post-24-1110227024_thumb.jpg

  11. Rockj, du er ikke den eneste som har slitt med oppsett av harddisk. Kjører nå med en sata Raptor 74Gb som boot-disk med winxp. Har en pata disk på 60Gb som "lager". Har reinstallert noen ganger nå pga mislykkede overklokkinger og at windows blir skadet. Det virker som systemet alltid velger å legge boot-filene på patadisken, selvom du i installasjonsprogrammet velger sata disken. Løsning: Du må dra ut ide-kabelen på pata diskene når du installerer. Når det først er installert, går det bra å bruke alle diskene.

    Men en annen ting: Sata port 1 (nForce4) klarte ikke å kjenne igjen raptoren ordentlig, fikk ikke formatert disken eller installert på den uansett. Men da jeg flyttet den til sata port 4, kunne jeg sette den opp skikkelig gjennom raid-biosen og installere. Nå har jeg slått av nvraid, men sata-disken fungerer fint på port 4.

    Vet ikke om dette kan forklare BSODs, det har jeg bare pådratt meg gjennom overklokking. Tror jeg har litt for svak strømforskyning (thermaltake 350w fanless). Har du bra strømforskyning?

  12. Hei, er ny i Asus-klubben her, men har lest litt. Fikk kortet før helga, og har brukt en del timer i helga med installasjon. Kjøpte meg en WD Raptor 74Gb som har skapt en hel del problemer. Men nå virker den som den skal, hehe. Bios 1004 final kjente den ikke igjen, sata-kontrollerne kunne vise navnet på den men ikke bruke den, og winxp-installasjonsprogrammet fant den men kunne ikke formatere den. Og F6 og ekstra drivere hjalp ikke :cry:

    Men tilslutt aktiverte jeg alle sata-portene (ikke bare nr.1), og flyttet sata-kabelen fra port 1 til port 4. Da løsnet det, og jeg kunne bruke raid-oppsett for å sette opp raid0 på den ene disken :hmm:

    Noen som har lignende erfaring? Kjørte en rask sisoft bench på disken, klarte 50Mb/s, trodde jeg skulle få mer?

×
×
  • Opprett ny...