Gå til innhold

Nordentro

Medlemmer
  • Innlegg

    1 361
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nordentro

  1. Hei folkens

     

    Jeg ønsker å kjøpe ny PC

     

    Jeg har bygget flere maskiner tidligere, og jeg bruker fremdeles min 10+ år gamle PC som var en meget bra maskin i sin tid. Jeg har dog ikke fulgt med noe særlig på hardware de siste årene og lurer på hva som gir mest valutta for pengene om dagen?

     

    Driver stort sett med fotoredigering og noe annet kreativt, men spiller også noen gamle spill på steam...

     

    Budsjettet er ikke helt spikret, men jeg ønsker i utgangspunktet et oppsett som gir mye valutta for pengen og som fungerer godt, men det må være litt fart på sakene :)

     

    Noen som har gode tips her?

     

    Kabinett

    Hovekort

    Skjermkort

    Minne

    Lagring

    Strømforsyning

    osv...

  2. Begge kameraene vil gi deg gode resultater, men det handler jo litt om hva slags kamerasystem du skal bygge for fremtiden også. Det meste av innovasjonene har kommet i det speilløse segmentet i senere tid og det vil garantert være flere som går fra DSLR til speilløst kontra Speilløst til DSLR. Zeiss 55mm er vel noe av det beste du får av optikk innenofor normalområdet ja :) Det finnes ikke noe fasit på hva som fungerer best til portrett, men vanligvis snakker man om brennvidder mellom 85-135mm ved portrettfotografering for at proporsjonene skal oppfattes som riktig. Ved større bildeutsnitt må man nærmere og da får man gjerne litt større nese, øynene trekkes lengre fra hverandre m.m

  3. Veldig treg til å svare på denne da tormoder... AF treffer bra så lenge det er nok lys. Altså, dersom man ligger mllom f/5.6 og åpen blender fungerer det bra. På f/11 derimot kan den bomme kraftig :) På SLR optikk (med adapter stacking) opplever jeg at den ikke har lang nok vandring, altså man må prefokusere sånn omtrentlig før man bruker AF.

     

    Jeg er usikker på hvordan det fungerer med optikk med flytende elementer. Jeg bruker utelukkende gamle objektiver hvor hele optikkblokka skyves frem og tilbake ved fokusering :)

  4. Ja, jeg har brukt settet litt med TTL på Nissin. Jeg bruker manuell optikk utelukkende og kamera kan selvsagt ikke vite brennvidden, slik at zoom må stilles manuelt. Det hender også at jeg må etterjustere +/- EV på TTL på speedlighten fordi den tolket lys og avstand til motivet litt feil. Så ja, der har jeg samme erfaring som du har med Odin, men jeg kan ikke huske å ha fått ulik eksponering på serie. Ta det dog med en klype salt for det går gjerne noen uker mellom hver gang jeg bruker dette utstyret.

×
×
  • Opprett ny...