Gå til innhold

kongkrone

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kongkrone

  1. Jaja, da gikk det bra med å få av objektivet, fikk kameraet tilbake idag etter 4,5 uker og feriebildene er forhåpentligvis sikret, men jeg må si jeg er bekymret for seriøsiteten til Camera & Videoteknikk AS.

     

    All ære for at man klarte å få linsen av kameraet og bytte frigjøringsmekanismen, men dette er jo tross alt jobben deres. Jeg synes at det er greit at man får små "verktøymerker" fordi man tydligvis må ta fra hverandre objektivet for å få det av kamerahuset, men.... jeg sliter veldig med å skjønne at man ikke klarer å sette sammen igjen objektivet uten at det er fullt av støv. Uten å ha telt nøyaktiv vil jeg anslå at det var ca 100 støvkorn på innsiden av det ytterste glasset! Riktig nok klarer jeg bare å se et av dem på bilder tatt av et hvit ark, men sånn skal det da ikke være?

     

    Jeg jobber selv på et verksted som bl.a. reparerer instrumenter som sitter i cockpit på luftfartøy. Vi har riktig nok svakt overtrykk på verkstedet for å redusere støvmengden, men det er langt fra støvfritt i rommet. Alikevel klarer vi å få instrumentglassene støvfrie ved å bruke litt "glassvask" og trykkluft...

     

    Så i morgen er det tilbake til Japanphoto for å klage, jeg regner ikke med å få noe annet svar enn at det må sendes inn på nytt, men det er ikke aktuelt før etter ferien.

     

     

    Hilsen Tor, som fra før har det skriftlig at han er vanskelig kunde hos Lefdal :new_woot:

  2. Så skjedde det... i går slo flaksen min til og jeg fikk ikke objektivet av kamerahuset. Av en eller annen grunn går ikke låsetappen inn når jeg trykker på knappen slik at jeg får skrudd objektivet løs. Det er forsåvidt greit nok at sånt kan skje, men da jeg leverte det inn hos JapanPhoto i dag fikk jeg beskjed om at det i allefall ville ta 4 uker.... JP måtte sende det til sin leverandør som så måtte sende det til sitt service verksted som igjen kanskje måtte sende det til Estland! Skremmende!

     

    Det er litt krise her nå ettersom jeg skal til Peru i begynnelsen av Mars....

     

    Så det store spørsmålet: Er det andre her inne som i det siste har levert inn Nikon DSLR for reparasjon og i så fall hvor lang tid tok det?

     

    mvh

     

    Tor

  3. Fyret: ISO-100, 10mm, F/8, 1/200"; Nikon D80 m/Sigma 10-20mm 1:4-5.6 EX DC HSM

     

    Det andre: ISO-200, 18mm, F/8, 1/80"; Nikon D80 m/Nikkor 18-200mm "mye av alfabetet" +VR

     

    Er enig i at skyggen på fyret ødela, men hadde ikke med meg gravemaskin slik at jeg fikk knust det andre huset :-) Ikke skjønner jeg hvorfor folkene som bor der ute absolutt skal ha søppeldunkene stående inntil fyret og ikke inntil sitt eget hus heller.

     

    Og for de som ikke har prøvd: Det er vanskelig å ta skarpe bilder når det blåser stiv kuling... :-)

  4. Hvis du har tenkt å handle ved noen av markedene f.eks i Beijing kan du regne med å få det du vil veldig billig :dribble: , men samtidig er sjansen veldig stor for at du blir veldig lurt...

     

    Går du derimot til en seriøs butikk får du nok ekte vare, men da koster det opp imot det samme som her hjemme.

     

    Jeg hadde samme planer som deg, men etter noen timer på "Silkemarkedet" og et par andre lignende steder i Beijing droppet jeg det. Gikk innom en stor fotobutikk i Shanghai, men syntes ikke besparelsen i forhold til Norge var stor nok til at jeg tok sjansen der heller...

     

    Nå kan det jo hende andre her inne faktisk har handlet der borte med gode erfaringer da... vi får se...

     

    Lykke til på reisen, Kina er bare å annbefale til alle :thumbup:

  5. Er ikke sikker på om det er mulig, men det er uansett en gromboks. Jeg fikk min for noen uker siden og har byttet ut firmware'n slik at den i dag står som en iTunes server uten at PC'n trenger å være slått på :yes:

    Ta en titt på denne siden http://www.nslu2-linux.org/ .... her finner du mye kjekt.

     

    Tor

     

    PS. Jeg har aldri vært bort linux før, men dette gikk som en drøm alikevel :thumbup:

     

     

    Tenker veldig på å kjøpe Linksys NSLU2 men lurer på følgende.

    Ser den kjører EXT3 som filsystem, og det er dumt.

    Jeg vil ha muligheten til å bruke harddisker i den enheten for å ta med bare harddisken/minnepinna og bruke den et annet sted. Altså må den støtte FAT (er det ikke det som er på minnepinner) Er dette mulig å få til?

    5297686[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...