Gå til innhold

the_rat

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av the_rat

  1. Har akkurat montert en AM2 PC med nye komponenter, og fra første gang jeg slo den på har den vært vanvittig ustabil: BIOS setup krasjer, oppstart av XP krasjer, XP krasjer. Utrolig nok var maskinen plutselig stabil i 6-8 timer så jeg fikk installert XP (i både 32 og 64 bits versjon), noen drivere og programmer og et spill, men så begynte den og krasje igjen og nå kommer jeg knapt inn i XP før den enten fryser helt eller rebooter (ingen bluescreens).

    (Når jeg får igang 64 bit XP, får jeg opp følgende melding: "SLI multi-GPU rendering has been disabled", aner ikke om dette kan ha noe med ustabiliteten og gjøre men nevner det likevel.)

    CPU er vannkjølt og alle temperaturer ligger rundt (stort sett under) 40 grader, så ustabiliteten antakelig ikke relatert til sommervarmen.

     

    For å få driten til å virke har jeg

    -Oppgradert BIOS til versjon 0701 (prøvde også 0603)

    -Byttet spor til RAM brikkene uten at dette hjalp

    -Har sjekket at alle strømkontakter er satt riktig i

    -Benytter stort sett default BIOS instillinger (da den gjerne nullstiller seg pga krasj), men har prøvd å endre noen forskjellige innstillinger på minne og prosessor uten at dette har gjort det bedre. BIOS finner automatisk nesten de rette instillingene (de jeg vet noe om ihvertfall :) - cpu @ 2.2 GHz, DRAM timing 800MHz-5-5-5-18(skal være 12)-2T

     

    Komponentene i PCn:

    RAM: CORSAIR TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 (TWIN2X2048-6400)

    CPU: Athlon 64 4400+ X2

    GPU: MSI NX7900GT

    HD: Seagate Barracuda 7200.10 750Gb SATA

    PSU: Bzerk 500W

    og en 1 år gammel NEC dvd brenner

     

    Så jeg begynner å bli litt desperat her :mad: Hva kan være feil (evt defekt)? Er det noen som har opplevd noe liknende eller kan gi noen tips?

     

    (beklager formateringen -notepad klipp)

×
×
  • Opprett ny...