Gå til innhold

t3

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av t3

  1. Er enig i mye av det Bikeridr sier. Kjøpte Oregon 450 i sommer. Har hatt GPSMap 60C i mange år. Da jeg kjøpte 450 var jeg ikke klar over GPSMap 62 var like rundt hjørnet. Skulle jeg valgt på nytt i dag ville jeg valgt 62'ern.

     

    450 er knallbra, og har ikke opplevd at den kræsjer. Har brukt den mye i sommer og hittil i høst på lange sykkelturer, fjellet og nå på jakt. Aldri opplevd noen kræsj. Mulig det har vært et problem som har blit løst med firmware-oppdatering. Men jeg liker ikke skjermen. Den er blass og mye refleksjon. Må ha på bakgrunnsbelysning sjøl i sollys. Du må se vinkelrett på skjermen for i det heletatt kunne se noe. Har som sagt brukt den på sykkel i sommer med sykkelbrakett på styret, men måtte stoppe hver gang jeg skulle titte på skjermen fordi vinkelen ble litt feil og dermed så jeg ingenting.

     

    Hos meg får Oregon 450 en 5'er.

  2. Nå har du ikke linket til de alternativene du har kikket på, men prisforskjellen skyldes antagelig en langt mer avansert mekanisk og optisk konstruksjon, bedre byggekvalitet og VR. Du må nesten prøve objektivene for å finne ut om du syns det er verdt det. Selv sammenlignet jeg bl.a. med Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO 1:2 da jeg handlet. Jeg var ikke i tvil og er fortsatt sikker på at jeg ville angret om jeg ikke hadde lagt de ekstra kronene i kjøpet. For håndholdt er VR nærmest et must (og her funker det kjempebra) og skarphet og forvrenging lar seg nesten ikke sammenligne...

    Det var blant annet det Tamron objektivet jeg tenkte på. Jeg er ikke så vanskelig å overbevise om at det er Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR jeg også bør gå for, sjøl om det koster like mye som hele D60 kit'et... Som du også nevnte kunne jeg ønska meg større blenderåpning, men da blir det straks en helt annen prisklasse...

  3. Jeg er også på utkikk etter en telezoom til min D60, og har titta litt på Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR. Ser at Japan Photo har bra pris på denne. Men jeg ser at Tamron og Sigma har tilsvarende objektiver til en brøkdel av prisen. Jeg har ikke klart å finne ut hva som ligger i den store prisforskjellen. Jeg er bare en fersk "hobbyfotograf" og "utstyrs-freak" og har veldig lyst på det nikon-objektivet, men jeg må overbevise meg sjøl om at med nikon-objektivet får jeg noe mer. Noen som vet hvor den store forskjellen ligger og om jeg som fersk hobbyfotograf vil merke det?

  4. Jeg er rimelig fersk når det kommer til video og videoredigering, men jeg har nå forsøkt å redigere og lage DVD-film med Premiere Elements 2.0. Problemet mitt er at filmene blir veldig hakkete når jeg spiller de av i dvd-spilleren og viser på tv. Det gjelder da ved bevegelser gjort med kameraet eller personer/objekter i bevegelse. Jeg har søkt på forumet for å se om jeg fant noen med tilsvarende problemer, men jeg finner bare ting som har med interlacing å gjøre. Tror ikke det er det som er problemet. Hakkingen vises både på pc, vanlig billedrør-tv og lcd-tv

     

    Filmene jeg har redigert er tatt opp med Sony DCR-SR100E (harddisk-kamera). Kameraet tar opp i mpeg2 format. Spiller jeg av råfilmene på tv, vises de helt perfekt.

     

    Redigeringen har jeg gjort på en bærbar Dell Inspiron XPS M170, Pentium M 2,26 GHz, 2 GB RAM. Dette burde etter min mening være kraftig nok for denne type jobb.

     

    Dette er fryktlig irriterende! Er det noen som kan hjelpe eller komme med noen tips?

  5. Forstår ikke helt hvorfor du savner det å kunne bytte disk. Det er tross alt plass til 7 timer film i høyeste kvalitet. Det er faktisk mye, men folks behov er vel forskjellig. Du kan jo bare koble kameaet til en pc med usb-kabel og flytte filene. Tar ikke lenger tid enn at du rekker å hente deg en kopp kaffe. Jeg har selv Sonys nye harddiskbaserte kamera med 30 GB disk. Har filmet en god del, men har fortsatt "et hav" av plass på disken. Skal du bytte disk, tror jeg garantien ryker... ;)

     

    Enig med deg at det er teit å kutte ut søkeren... Det har heldigvis ikke Sony gjort :D

×
×
  • Opprett ny...