Gå til innhold

NdreS

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NdreS

  1. Hei,

     

     

    jeg har hatt litt problemer med spotify når jeg bruker det via wine i Ubuntu. Når jeg kjører programmet blir en del av teksten i feil font, og jeg ender opp med noter i stedet for tekst(se vedlagt bilde). Man kan fortsatt se hva sangene heter i spillelisten, men jeg klarer ikke helt å slutte å irritere meg over det likevel.

     

    Har prøvd både å installere gjennom wine og kjørt direkte fra windowsinstallasjonen på den andre disken min, og ingen ting av dette ser ut til å fungere.

     

    Er det noen som har vært borti lignende problem, evt. har en fiks?

     

     

     

    Programvareversjoner:

    Ubuntu 9.04

    Wine 1.1.30

    Spotify 0.3.20(rev. 55496)

     

     

     

    Takker på forhånd for hjelp.

    post-70821-1255026826_thumb.png

  2. Hei!

     

    Vi er fire studenter som jobber med et prosjekt i samband med studiene. I denne sammenhengen trenger vi å lage en PHP/SQL-basert internettside. Etter å ha søkt litt på ulike webhostingfirmaer vha google ect ble vi egentlig ikke noe klokere, da utvalget og prisvariansen var enorm.

     

    Derfor lurte vi på om noen av dere har erfaringer med ulike webhostingfirmaer. Vi har behov for stabile og relativt raske(ikke trege) servere, samt lavest mulig pris uten at det går på bekostning av dette.

     

     

    Takker på forhånd for hjelp :)

    (Om jeg har postet feil, beklager jeg dette.)

  3. Jeg har drevet å sett litt på de ulike abonnementene telenor tilbyr med 3GS, men jeg klarer ikke å konkludere i hvilket abonnement som er billigst. Det ser ut som om svært mange av dem er veldig like, og at noen rett og slett ikke er like gunstige som andre. Akkurat nå heller jeg mot Djuice Complete.

     

    Jeg har et relativt lavt forbruk, for det meste meldinger og en del ringing. Jeg kommer ikke til å bruke 3G så alt for mye, siden der jeg studerer/bor er det WLAN-dekning over alt.

     

    Er det et abonnement som er det rimligste? Evt er det noe som ender opp billigere/passer bedre for meg enn Djuice Complete?

  4. Jeg innstallerte nylig Ubuntu på maskinen etter å ha brukt Windows Vista i lengre tid. Grunnen til at jeg "gikk over" var et ønske om bedre ytelse i bl.a. programmet Matlab. For å teste forskjellen i ytelse hadde jeg et script som genererte de x første primtallene og returnerte tiden. Når jeg kjørte det var ikke forskjellen i ytelse særlig stor fra windows. I Ubuntu brukte Matlab ca 50 sekunder på å finne de første 1000000 primtallene. På macbooken til dama(som har vesentlig mindre kraft) tok det bare 38 sekunder. For å komme til bunns i dette sjekket jeg CPU-aktivitet mens scriptet kjørte. Da viste det seg at bare en av kjernene jobbet, selv om multithreading var aktivert i Matlab.

     

    Det kan virke som om Ubuntu ikke utnytter dual-core-prosessorer som standard(siden Matlab støtter det). Er det mulig å ordne det slik at Ubuntu støtter dette? Evt. hvordan?

     

    PS: Bruker Ubuntu 8.10 og Matlab R2008b

     

    Bilde som viser CPU-aktivitet vedlagt.

    post-70821-1228314067_thumb.jpg

  5. Ja, da er tiden kommet for å forkaste min gamle 19" til fordel for en større (og forhåpentligvis bedre) 24" lcd. Den gamle 19" er svært dårlig på både farger, responstid og svartnivå, så en oppgradering vil nok merkes uansett hva jeg kjøper. Jeg er likevel opptatt av å kjøpe en skjerm som kan vare noen år, og er villig til å investere litt penger(<6000) for å få god kvalitet.

     

    Jeg skal bruke skjermen til spilling, bilderedigering og film, så jeg er avhengig av grei responstid og gode farger. Et bra svartnivå har heller ikke skadet noen.

     

    Jeg har forstått det slik at skjermer med TN-paneler generelt sett er dårligere enn skjermer med andre panel, og har derfor lett litt rundt for å prøve å finne skjermer som har et annet panel. Det første jeg ser er jo at jeg må ut med en god del mer for å få skjermer uten TN-panel.

     

    Jeg ser at de fleste skjermene med TN-panel ligger mellom 3 og 4 høvdinger, men du må opp på 6 for å få noe annet. Er denne oppgraderingen verdt prisen?

     

     

    Har sett på Eizo 24" LCD FlexScan S2431WSEK til 6000.

    Er det verdt å kjøpe en så dyr skjerm kontra de billigere skjermene med TN-panel?

     

    Skjermer jeg har sett på til nå med TN-panel er:

    BenQ G2400W

    Samsung 24" LCD Syncmaster 2493HM

    Eizo Flexscan S2401W

     

     

     

    Jeg er i utgangspunktet helt blank på lcd-skjermer, så alle råd og forslag er velkommen. De skjermene jeg har valgt som eksempel er ikke de eneste jeg kan være interessert i, så om dere ønsker å anbefale andre skjermer er jeg åpen for det.

     

     

    Takker på forhånd for alle svar :)

  6. Hei :)

     

    Jeg begynner å studere til høsten, og da trenger jeg en bærbar. Den skal hovedsakelig brukes til tekstbehandling og surfing. Bildebehandling kan bli aktuelt, men spill velger jeg å nedprioritere for å få en god pc for pengene(og fordi det kanskje er like greit å ikke ha muligheten, med tanke på at laptopen skal brukes til studier. Jeg blir lett distrahert. :blush: ).

     

    Skjermen skal være ikke være større enn 15,4", men aller helst vil jeg ha 14,1".

     

    OS kan være både vista og XP, tror ikke linux er aktuelt i første omgang. Det blir i såfall å dualboote med et Microsoft-system, og siden jeg kjenner programvaren til sistnevnte best, blir det nok det som blir mest brukt. (Dualbooting blir uansett noe jeg kommer til å leke meg med på et senere tidspunkt og er ikke viktig nå).

     

    Jeg synes det er viktig med kvalitet og utseende. I alt er det likevel kvalitet > utseende. Jeg har hatt dårlig erfaring fra Acer og lignende merker(tastatur som går i stykker og slarkete og generelt lite robuste løsninger), så med mindre dere har en god grunn(ja, jeg vet de har bra hardware per krone), vil jeg prøve å styre unna "billig-pcene".

     

    At den er stillegående er absolutt en bonus, siden den skal brukes på forelesninger o.l. God batterilevetid er også viktig. Integrert webcam og mikrofon er kjekt, siden jeg sannsynligvis kommer til å bruke skype o.l. mye. Tastaturet bør være fullsize, siden jeg skal kunne skrive raskt på den.

     

    Fordi spilling ikke står høyt på listen, er det ikke en nødvendighet med dedikert grafikk(selv om det hadde vært fint hvis det var mulig å snike det inn, uten å inngå for mange kompromisser).

     

    Minne er ikke så alt for viktig siden det er så billig å kjøpe utenom, og lagringsplass ordnes ved hjelp av eksterne disker. Diskplass på ~100GB-120GB burde holde. Minnet bør helst være 2048MB, men det kan oppgraderes fra 1024MB uten problem, så jeg tar det ikke tungt hvis det ender på sistnevnte.

     

     

     

    Har snoket litt rundt på det store internett og fant en jeg synes så bra ut(kritikk mottas gjerne):

     

    Fujitsu Siemens LifeBook S7210

    Hvis noen kunne fortelle meg hva forskjellen på Vista Buisness og Vista Home Premium er hadde det vært fint. Jeg har hatt gode erfaringer fra Lifebook-serien tidligere, og også Fujitsu Siemens generellt.

     

    Toshiba Satellite U400-10X T5550

    Jeg er litt skeptisk til så liten skjerm, men de hadde klart å få plass til fullstørrelsestastatur. Og så var den rå-stilig.

     

    Dell XPS M1330

     

     

     

    Takker på forhånd for alle svar :)

     

     

    Edit: la til noen pcer

  7. (Oblivion)

    Spillet mitt krasja til desktop hver gang jeg kom til en spesiell plass i en quest for mages guild.

     

    Da tenkte jeg at det kanskje funket å uinnstallere spillet for å installere det igjen. Dette var dessverre lettere sagt enn gjort. Når jeg skulle avinnstalere spillet(uansett om det var gjennom legg til/fjern, avinnstaleringsprogrammet som fulgte med eller rett fra autoplaymenyen) kom disse to feilmeldingene(vedlagt bilde).

     

    Kan noen hjelpe meg? *frustrert* :cry:

    post-70821-1145016080_thumb.jpg

    post-70821-1145016104_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...