Gå til innhold

_mgr_

Medlemmer
  • Innlegg

    517
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _mgr_

  1. Glemte kanskje å nevne en sak.

    Designet bygger på et php-script som velger blandt rundt 10 forskjellige bakgrunner som byttes hver gang siden lastes, det samme gjelder postitlappene.

     

    Når det gjelder fontvalg, er ikke jeg heller spesielt glad i comic sans, men den benyttes for øyeblikket som placeholder.

    Vi lurer på å skape våre egne håndskriftsfonter for embedding med WEFT på et senere tidspunkt :)

     

    Takk for feedbacken så langt!

  2. Hei.

    Først litt bakgrunnsinnformasjon:

    Vi er et par stykker som skal starte opp "lokalwebradio".

    I den forbindelse har vi snekret sammen et sidekonsept, og hadde satt stor pris på konstruktiv kritikk.

     

    Noen tanker vi har gjort oss om webkonseptet:

    - Med dette prøver vi å ta avstand fra det såkalte "Web 2.0"-utseendet.

    - Siden vi har god linjekapasitet til målgruppen, er det ikke så farlig at det blir en del bildeelementer som må lastes.

    - Webdesignet må sees i sammenheng med annet reklamemateriell. For eksempel vil vi fysisk bruke korrekturlakk, stifter, tape og annet på plakater som også vil bruke samme konsept.

     

    Link til siden

     

    Tilbakemeldinger mottaes med takk :)

  3. Hei. Jeg begyner å få en god del bildefiler liggende på PCen min, og syntes det kan være litt pes å finne fram blandt alt materialet enkelte ganger hvis det er noe veldig spesifikt jeg er ute etter.

    Per i dag knipser jeg mest i RAW-format, og bruker Rawshooter til framkallingen, men det hender at jeg også tar noe jpeg.

    I rawshooter kan man ikke se previews av jpeg, og man kan ikke se raw-previews i windows. Når jeg importerer fra minnekort, legger jeg bildene i en ny mappe som får navn etter dagens dato og en liten beskrivelse (eks. 2006-03-19 Nordlysbilder).

    Syntes dette kan bli litt pes hvis jeg skal ha bilder fra mange plasser til et prosjekt.

    Tenkte derfor at det hadde vært interessangt å høre hvordan andre organiserer bildene sine, og kansje få noen ideer. Kansje dere har noen anbefalinger innen programvare å komme med også?

  4. Ja, må nok innrømme det. Har en egen pc med windows på som jeg bruker til bildebehandling (adobe photoshop, rawshooter), videoredigering (premiere) og litt annet (proshow gold, adobe encore). Denne maskinen har jeg fargekalibrert skjermen på. Har ikke internett på denne.

    Kommer nok til å kjøre med denne løsningen til det dukker opp et godt alternativ.

     

    Ellers har jeg en annen pc der jeg gjør mine andre gjøremål. Debian Sarge brukes til amsn, surfing, epost, openoffice, quanta+ og andre småsaker.

     

    Jeg bruker også egen pc til mediasenter. Der kjører jeg Geexbox, og jeg syntes dette fungerer utmerket! Deilig å navigere på tven med fjernkontroll fra sofakroken :w00t:

     

    Ellers har jeg en filserver som kjører Debian Sarge. Denne kan lagre ~800GB.

  5. Sola skinner, ikke en sky på himmelen, programvarepatent-monsteret gikk dukken :woot:

    Tror nesten jeg skal feire med en is :p

     

    Men litt mer alvorlig: Jeg er glad at det gikk slik.

    Dette er svært gode nyheter for små/mellomstore bedrifter som driver med programvareutvikling og ikke har de største økonomiske reservene.

     

    Ikke minst er dette gledelige nyheter for personer/grupper som er involvert i åpen kildekode/fri programvare.

  6. Hvis jeg hadde fått et slikt brev i posten, ville jeg nok ikke sluttet med fildeling, bare funnet andre distribusjonskanaler (ftp anyone? :whistle: )

    Hvis man er skikkelig redd for å bli tatt, ser jeg for meg to muligheter:

    1) Slutte med fildeling over internett

    2) Bygge seg en feit filserver som man plaserer enten i en mørk krok i kjelleren eller en annen utenkelig plass og kobler seg opp med wlan. Skyld gjerne på wlanet når purken banker på døra.

     

    :hmm:

  7. 1 stk. Desktop: Debian Sarge (nfs, ftp-server, samba)

    1 stk. Server: Debian Sarge (ftp, apache, mysql, dhcp, nfs, dns etc. (101 days uptime :) )

    1 stk. crunche-maskin (er med i SoB-teamet til Team Norway): Debian Sarge

    1 stk mediaboks: GeexBox bootet over pxe/nfs (diskløs)

    1 stk. eksperiment-maskin: Debian Sarge for øyeblikket.

     

    Får vel opp en pc til eller to etterhvert. Har en del hardware bare liggende og slengende :hmm:

  8. Dette må jeg bare få ut:

     

    Jeg innså nettop at jeg nesten ikke husker noe fra min barndom. Det lille jeg husker er stykkevis og oppdelt, og for det meste kjipt. Veldig mye flytting, flytte fra venner gang på gang (miste kontakten), være outsider uten venner på nye plasser, faren min døde av kreft når jeg var rundt 12, bare for å nevne noe sånn helt kort og kjapt.

     

    Er nå 17, og merker at jeg har blitt påvirket av tidligere kjipe opplevelser. Klarer ikke helt å se hvordan folk klarer å finne mening med livet, for det klarer hvertfall ikke jeg. Sliter med å se hvordan jeg skal komme meg igang på veien videre her i livet, sliter med å se den store sammenhengen.

     

    Har heller ikke noen jeg føler jeg kan snakke med om slike ting.

    Føler verden ikke hadde merket om jeg ikke var her, men livet kan vel sies å være som en dårlig såpeserie: Lav kvalitet, men man blir hektet og vil se hvordan det går videre.

  9. En mulighet er å skrive brev til skolen (kansje til læreren som er ute etter å gjøre livet surt for deg) og be om skriftlig forklaring på nøyaktig hva du er anklaget for. Hvis du får svar, kan du skrive et brev tilbake og punkt for punkt gi din versjon av saken. Hvis det dukker opp manglende kunnskap om teknologi, referer gjerne til relevante internettsider eller lignende.

     

    aMSN kan konfigureres slik at når folk åpner vindu med deg som samtalepartner, åpnes et chat-vindu hos deg. Chat-vinduet henter da avataren til vedkommende og lagrer det i en cache-katalog. Kan da skolen anmelde alle som jenta har på vennelista som bruker aMSN?

×
×
  • Opprett ny...