Gå til innhold

arild1111

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arild1111

  1. Alle forhandlere har dette gebyret. Det er ikke penger som går til forhandleren, men til verkstedet. Det skyldes at verkstedet ikke får betalt fra produsenten for tid de bruker på en telefon som er skadet når skaden ikke går på garanti. Med andre ord betaler du for den tiden verkstedet har brukt på å finne ut hva som er galt med telefonen. Hvis det derimot går på garanti, betaler du ingenting.

     

    Håper dette var en god forklaring.

     

    -snubbel

    6768834[/snapback]

     

    Ja, det er en god forklaring, men jeg synes ikke noe om praksisen. For det første at jeg ikke blir gjort oppmerksom på dette utenom med liten skrift på et skjema, og for det andre at en skal risikere å bruke nesten 400,- på en telefon som det ikke nødvendigvis lønner seg å reparere. En billig telefon til 800,- var dette, men den burde jo vare mer enn 8 mnd. Men hvis det kan koste så mye å få vite at det ikke går på garantien er vel garantien nærmest verdiløs? Er det slik i andre bransjer også?

  2. Leverte i går inn en telefon med feil til en forhandler. Fikk da tilbud om lånetelefon og beskjed om å skrive under på et skjema. Leste ikke hele skjemaet og spurte hva det var. Fikk beskjed om at jeg ved å skrive under godtok at skade på lånetelefonen måtte erstattes.

     

    Leste senere mer på skjemaet og ser at hvis feilen på min telefon ikke er en garantisak, så vil jeg måtte betale et gebyr på 390,- hvis jeg ikke ønsker at feilen skal rettes.

     

    Selvfølgelig delvis min egen feil når jeg ikke leste hele skjemaet, men da jeg spurte hva det gjaldt ble jo ikke dette nevnt med et ord. Mulig jeg kan krangle litt på dette hvis det blir aktuelt, men spørsmålet er om alle forhandlere har dette, etter min mening, urimelige gebyret, eller er det mulig å styre unna slike?

  3.  

    Og hvor helteaktig er det at det er helten som dør sist?  Ser for meg at helten gjemmer seg bak alle styrkene, helt til den siste er borte.  Mer realistisk at helten kunne bli drept før de andre styrkene.

    6293215[/snapback]

     

    I kamp er det vel ofte slik at det er lederen som er last man standing. Forøvrig bra at det er slik, hvis det var annerledes kunne man jo bare knerte de andre sin helt i første runden å være fornøyde seierherrer?

    6293222[/snapback]

     

    Og da må en som i det virkelige liv prøve å beskytte denne helten.

  4. -Katapulter brukes ikke i "nærkamp", så jeg synes det er helt ok at du ikke bruker de, har også noe å si for balansen i spillet

     

    Mulig det, men det er en logisk brist når ikke disse kan angripe fiender når en angriper byer.

     

    -At heltene var med i firern gjorde at du kunne rave rundt med en høy lvl helt og knuse alt, forøvrig fornøyd med at det er forandret tilbake til slik det var i treeren.

     

    Har forstått det slik at treerfolket liker det slik...

     

    Flere helter per gruppe = overpowered nesten uansett

     

    Neida, det er bare å spille på litt høyere vanskelighetsgrad. Og en er ikke bare en gjeng med ensomme ulver på den måten.

     

    -"En må hele tiden rundt og samle opp styrker og delvis ressurser også" <--- dette er flott, det er jo det spillet bygger på

     

    Men i firern så ble ikke styrkene borte hvis du ventet litt. Da bygget det seg opp en større mengde. Dette blir for mye strev og for lite moro.

     

    -"Byene er uoversiktlige" <-- dette er vel bare delvis sant, den nye byggeskjermen er veldig oversiktelig og det er lett å vite kravene for bygninger (krever kanskje litt tilvenning?)

     

    Byggeskjermen er grei nok. Men en ser sjelden på selve byen, den blir bare en roterende bakgrunn.

     

    -Så vidt jeg vet er det vel mulig å høyreklikke på helten for å se hvilke units du har i den? (har ikke spillet foran meg nå)

     

    Mulig det, men det er likevel mindre oversiktlig enn å ha det fremme hele tiden. Og hvorfor spre all informasjonen rundt på hele skjermen? Ressursene øverst, kartet nede til venstre. Helter og annet litt til venstre og noen andre knapper nede til høyre. Ikke akkurat brukervennlig spør du meg.

  5. Det at helten ikke er direkte med i kampen som de er i Heroes 4 er en positiv ting mener jeg. Når man spiller campaign på heroes 4 og når helten dør så er det game over. I enkelte kamper måtte jeg gå til angrep uten og ha helten med.

    6293142[/snapback]

     

    Og hvor helteaktig er det at det er helten som dør sist? Ser for meg at helten gjemmer seg bak alle styrkene, helt til den siste er borte. Mer realistisk at helten kunne bli drept før de andre styrkene.

  6. HoMM V er for meg et stort tilbakesteg i forhold til firern som var fantastisk. Er ikke ferdig med den første kampanjen enda, men har en del synspunkter:

     

    - Heltene er ikke virkelig med i kampene

    - Ikke mulig å ha mer enn en helt i gruppe

    - Og hvor realistisk er det at heltene kan angripe hvilken som helst fiende?

    - Byene er uoversiktlige

    - En må hele tiden rundt og samle opp styrker og delvis ressurser også

    - Og angriper man en by har man plutselig en katapult. Hvorfor ikke bruke den til å angripe fiender med også, ikke bare festningsverket? Og hvorfor ikke bruke den i andre kamper også?

    - Lite historie i kampanjene og en blir ikke ordentlig kjendt med helten sin

    - Krever forholdsvis mye av PCen

    - Ser ut som de nøytrale ikke angriper om en så står rett ved siden av dem. (Spiller da på Hard. Betyr dette noe?) Ikke "moving guards"?

    - For lite og for mye kommunikasjon. For lite når man besøker f.eks ting som gir mer moral. For mye når man skal rekruttere styrker. Hvorfor må jeg først velge "Join" og så OK, når det hadde holdt at jeg trykket på "Join"?

    - Uoversiktlig spellbook. For få spells på hver side av boken. Ser ut som det er tilpasset tv-spill, ikke PC.

    - Mangler oversikt over styrker. I firern så jeg enkelt hvilke styrker helten hadde med seg uten å måtte gå inn på helten for å sjekke.

    - Vanskelig å vite hvor på brettet en kan gå.

    - Kampbrettet virker mindre slik at det blir mindre taktikk, og jeg likte faktisk ganske godt å ha fienden rett mot meg, ikke sett fra siden som nå (ja jeg vet jeg kan snu kamera, men det blir jo ikke til at jeg gjør det hver gang.

     

     

    Men det er selvfølgelig noen positive ting osgå:

     

    - Enkelt å se rekkefølge på enhetene i kamp

    - Ser fint ut

     

    Femmern har da litt av det som gjør at en skal bare gjøre en tur til, eller bare fem minutter mer, men det kunne vært så mye bedre. Er glad jeg har begge utvidelspakkene til firern, det er litt av et røverkjøp med HoMM 4 complete, og jeg kommer nok til å falle tilbake på denne etterhvert. Er det forresten bare jeg som ikke får ordentlig surround lyd på femmern? Få justeringsmuligheter for lyd.

  7. Lurer på om jeg er den eneste som likte H4 her?

     

    Victurus!

    5935630[/snapback]

     

    Har bare spillt H4, og det er vel et av de beste spillene jeg noen gang har spillt. Har lagt til side både Civ og Railroad Tycoon til fordel for dette, og det sier ikke så lite. Stor var min fotvilelse da jeg hadde spillt alle kampanjene, men det rettet seg da jeg fikk tak i de to tilleggspakkene.

     

    Kan ikke helt forestille meg hvordan H3 skulle være bedre enn H4, men så har jeg som sagt ikke prøvd det. Håper bare at det er jeg som er sær, og at jeg liker H5 enda bedre enn H4, selv om den ligner mest på H3. :)

  8. Har kjørt Subaru Legacy i nesten fem år, og hadde ikke bytta hadde det ikke vært for min tidligere Impreza drøm.

    Min Legacy var en 96 mod, selvfølgelig 4x4, høy og lav serie, to soltak, ABS og gedigen plass for både fører og passasjer. Veldig fin bil å kjøre, har holdt ut mange 10 timers turer med den og med ønske om å kjøre mer etterpå ! Var 2.2 liter, 136 hester som sikkert ikke høres så mye ut for mange der ute, men den bilen dro godt. Personlig liker jeg utseende på Subaru, men som sagt, dette er personlig mening. Hvis ikke du liker dem burde du heller ikke kjøpe en. Bil er en gjenstand man skal trives med ! 

    Forester har jo fått best i test som brukt bil, Legacy kom som nr. 6.

     

    Auda og VW ville jeg ha holdt meg laaangt unna... Les bruktbiltester og rapporter, det var en nå nylig hvor begge merkene ble slakta. Det er uhorvelig mye feil med brukt Auda.

     

    Min personlige mening (igjen) om elektroniske hjelpemidler er ikke så veldig positiv. Ikke tro at jeg tar alt over en kam, noen er veldig nyttige, men jeg mener at de i helhet svekker deg som sjåfør. Om du skulle havne i en hårete situasjon hjelper elektronikken deg, men om du en dag skulle kjøre en bil uten all elektronikken til å hjelpe deg, så KAN det hende at noen førere ville ha slitet. Dessuten, kjører man etter forhold, lover og regler, har man egentlig ikke bruk for slike ting. Og om man kjører "mindre heldig" er det lettere å ligge på grensen av hva bilen orker, og da er ikke skrittet fra katastrofe langt.

     

    Ingen lektyre på noen måte det her, bare personlig mening. Ellers, lykke til med valget  :thumbup:

    5654957[/snapback]

     

    Enig med deg i det meste! Subaru er sikkert veldig bra biler, men jeg har som sagt ikke helt sansen for dem, og når jeg kjøper en bil er det også for å kunne like hvordan den ser ut. Bilen jeg skal kjøpe kommer til å bli mye konekjørt, så da tror jeg den kan trenge så mye elektroniske hjelpemidler som det er mulig å ha. :roll:

     

    Har du noen linker til aktuelle bruktbiltester?

  9. Har gjort meg opp noen tanker om mange modeller:

     

    Audi A4 og A6: Litt dyre, fungerer sikkert veldig bra. Generelt litt usikker på kvaliteten på en del ikke-japanske biler, spesielt elektronikk.

     

    Suzuki Liana: Litt liten kanskje?

     

    Skoda Oktavia TDI 4x4: Største ankepunktet her er vel navnet...

     

    Suzuki Grand Vitara: Ny fra 250000, men da er det tredørsversjonen. Men en brukt kan jo være aktuelt, men litt usikker på suv på grunn av større fare for velt.

     

    Har også vurdert disse:

     

    Passat 4motion: Var vel en del problemer med tidligere modeller, men det har vel bedret seg de siste årene.

     

    Diverse Subaru: Noen er for dyre, noen er for små og jeg klarer ikke helt å like utseendet på dem.

  10. suzuki grand vitara (ny)... priser fra 249.900  www.suzuki.no

     

    edit:  Suzuki har EBD.. om det er noe lignende som ESP vet jeg ikke

    5646072[/snapback]

     

    Ikke det samme:

     

     

    EBD (Electronic Brake Distribution / Electronic Brakeforce distribution)

     

    Funksjon: Fordeler bremsekraft mellom for- og bakaksel

     

    Trer i kraft: Ved hard nedbremsing

     

     

     

    ESP (Electronic Stability Program)

     

    Funksjon: Forhindrer skrens

     

    Trer i kraft: Ved forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsskrens

  11. Har tenkt å skifte bil snart og da er det er par "must": Stasjonsvogn, suv eller lignende med passe plass, firehjulstrekk og abs. Ønsker også at det skal være skrenskontroll (esp) og at den skal være ganske sikker (helst 4 ncap stjerner). Og prisen er jo også viktig, håper å komme under 250000. Anbefalinger?

     

    Har sett litt på diverse suv'er, men de fleste er uten esp til den prisen. Er det vesentlig med esp?

     

    Hva er lurest å velge, en forholdsvis ny bil (2003 -> ) med lang kjørelengde (150000 og oppover) eller en litt eldre bil (2001 -> ) med kort kjørelengde? Eventuelt ny bil?

     

    Spesielle merker og modeller som kan anbefales eller frarådes, gjerne med begrunnelse.

     

    Arild

  12. Men det ingen tenker på at 5 km på 0,6 kan gå helt fint, så lenge det er svært få DSL abonennter på linjen. Så skal alle naboene ha, da trekkes hastigheten ned og kanskje ustabilt i tillegg pga økt crosstalk og støy...

    5564326[/snapback]

     

    Men hva er få og hva er mange? Burde ikke en slik fiber kunne tåle ganske mye?

  13. 4979 meter fra sentralen er ikke bra i det hele tatt... at du ligger på 0.6 kobber hjelper en del, men i utgangspunktet er alt over 4km ikke en god ting.

     

    Jeg vil gjette at linjen vil bære noe mellom 0 - 2000Kbit/sec. Ikke ta for gitt at du vil kunne få noe stabil ADSL på en slik linjelengde i det hele tatt.

     

    -Stigma

    5560604[/snapback]

     

    Har Telenor 1000/200 i dag. Det fungerer helt fint.

     

    Da jeg sjekket på kapaks var det lik linjelengde som Tafjord oppgav, men tilsynelatende to forskjellige sentralnavn.

  14. Noen som vet begrensningene på ADSL? Telenor vil/kan ikke levere mer enn 1000/200, mens hos Tafjord Mimer vises det at jeg kan få opptil 6000/500. Bluecom kan levere opptil 4100/448, men skriver at anbefalt maksimal kapasitet er 1500 kbps. Linjelengden til sentralen er 4979 meter. Tråddiameter: 0,6 mm eller høyere. Hva kan skje hvis en går for høyere hastighet enn linja tåler?

×
×
  • Opprett ny...