Gå til innhold

teedjay

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av teedjay

  1. Når ble Itunes de facto standardprogrammet for organisering og avspilling av musikk og video?

     

    For ca 10 år siden da iPod ble introdusert?

     

    For veldig mange med iPods og iOS dingser har iTunes vært en revolusjon innen organisering av musikk og media. En sentralt lager og metadata på mange nivåer gjør at man har en utrolig uttrykkskraft når man skal søke opp, velge ut og synkronisere musikk fra databasen. Svært få alternativer (om noen) som lar meg synkronisere "all barnemusikk", "album jeg har kjøpt selv", "lydbøker jeg ennå ikke har hørt", "siste 3 uspilte episoder av utvalgte podcasts", "personlige 5 stjernes låter" og "all ny musikk siste 4 uker" til min iPhone automagisk.

     

    Samtidig er iTunes så enkel at man ikke trenger å være særlig it-kyndig for å bruke den samt at knytningen mot musikkkjøp online også har gjort sitt for utbredelsen.

     

    Tiden da man stablet musikkfiler manuelt i kataloger og flyttet og reorganiserte dem i allverdens "logiske" navnekonvensjoner er forbi, datamaskiner er ikke lenger spennende i seg selv, folk kjøper maskiner for å løse oppgaver. Å leke vaktmester i et filsystem for å holde orden på musikksamlingen er hverken morro eller nødvendig, det er nøyaktig slike oppgaver datamaskiner egner seg til. Likevel kjenner jeg mange it-eksperter som sverger til den manuelle vaktmester-metoden ...

    • Liker 4
  2. Hvordan? Det var telefoner med brukelig med plasss til å ta bilder og spille av musikk før iPhone. Og det var telefoner med god brukergrensesnitt og mye fornuft før iPhone.

     

    Hvis du søker "how was iphone revolutionary" på Google får du 120 millioner treff, du kan jo lese litt der ... Men seriøst, det jeg skrev var at summen av enkeltkomponentene satt i system er det revolusjonerende med iPhone. Klart du får telefoner som på papiret har bedre specs, som 12 mpix kamera, 1GHz CPU osv. Men selv i dag, 3 år senere, er iPhone målestokken for alle nye telefoner.

     

    Visual voice mail, konversasjonsvisning på sms/mms, en bra app store, glimrende utviklerverktøy, et iPhone OS som er skreddersydd for oppgaven, push notification for alle, prioritering av visuell feedback i brukergrensesnittet, presis og rask multitiuch samt en fantastisk widescreen "video iPod".

  3. Jeg kan i hvert fall komme på en annen god grunn: At lukkede systemer hindrer innovasjon. Åpne systemer inviterer til innovasjon og universiteter bør jo helt klart oppfordre til innovasjon.

     

    Dette er jo bare tulleball, hvilke åpne systemer mener du har bidratt til innovasjon som ikke fra før finnes i et lukket system?

     

    iPod revolusjonerte MP3 og iPhone revolusjonerte GSM. Det viser at det er summen av enkeltkomponentene satt i system som gir verdi, ikke hver enkelt komponent/spesifikasjon i seg selv. På den måten er Apple nyskapende, setter brukervennlighet foran spesifikasjonskåtskap og bidrar til ekte innovasjon.

     

    Apple bygger dessuten sine systemer rundt bransje standarder og åpne formater, (mpeg1/2/4, pdf, html5, css3, js) så er vel ingen ting som hindrer innovasjon på plattformen heller - annet enn egne fordommer og prinsipper ...

  4. Finnes det pda/mobil modeller med 3g og wifi som også kan fungere som access points? Altså at wifi delen settes opp som AP med 3g som gateway ut mot Internett?

     

    Målet er å la telefon/pda ligge på bordet som en "wifi ruter mot Internett" slik at flere wifi enheter kan benytte 3g bredbånd samtidig (i dette tilfelle et par iPod Touch).

     

    Anyone?

  5. Hva er vitsen med soner egentlig? Hvorfor er ikke alt sonefritt?

     

    Det er for å beskytte lokale markeder. Se hva som skjedde med HD DVD når "alle" i hele verden kjøpte filmer fra USA. Når Amazon selger filmer til 120 kroner pr stykk og med tilbud som 2 for 1 (under 60 kroner pr film) er det jo opplagt at lokale utgivere her i verden er sjanseløse med sine lokale priser ...

     

    Derfor hadde BD med sine soner 95% av filmsalget i Japan, 80% i Europa. Men selv om "alle" verdens HD DVD enustiaster kjøpe filmer fra USA solgte BD dobbelt så bra der borte. Sånn sett er jo Blu-ray definitivt forbrukerenes valg.

     

    Grunnen til å beskytte lokalt marked er at filmene koster mer å produsere (språktilpasning, teksting, dubbing) og at arbeidskraft her i verden er høyere. Men så er også lønningene høyere så for en amerikaner i USA og en nordmann i Norge er nok filmer omtrent like dyre (om man ser innhugg i en vanlig månedslønn).

     

    Så selv om det å kjøpe billig film fra USA virker gunstig for forbrukeren, så er det egentlig med på å undergrave norsk økonomi - og for å sette det på spissen - utrydde norske arbeidsplasser ...

     

    Så kjøp lokalt og det gjelder ikke bare film ;D

  6. Det er farsken meg ingen dv cameraer som funker med usb, derimot fjellstabilt på 1394 (firewire)

    9001477[/snapback]

     

    Det er fordi FW kan fungere isochronously med garantere båndbredde til påkoblede devicer. Det er dette som gjør FW spesielt egenet for audio / video behandling og derfor enklere standarder som USB er ubrukelige når man snakker om real-time-streaming.

     

    Dersom man ikke har behov for real-time-streaming (f.eks. bare enkel overføring av filer) klarer man seg fint med noe enklere som USB.

  7. Netscape bringer frem gamle minner, men ikke særlig gode. Husker IE kom omtrent som en lettelse i forhold til de ustabile, treige og ressurskrevende Netscape versjonene som var tilgjengelig på samme tid.

     

    Du tenker nok på Netscape Communicator (aka Gold) og ikke Netscape Navigator.

     

    Netscape Navigator versjonene var et kjempehopp opp fra datidens Mosaic på midten av 90-tallet, en god stund før IE3 (IE1 og IE2 var skrot).

  8. Artikkelen er noe misvisende, spillerene blir jo ikke utdatert selv som det kommer en ny profil. Det finnes ulike BD-J profiler - alt fra den enkle "music only" til den mest omfattende som hete "BD-live" med nettverkstilgang og krav til 1 GB lagringsplass.

     

    Alle spillere i dag støtter profil 1.0, til høsten blir det obligatorisk for NYE spillere å støtte profil 1.1. Noen spillere kan helt klart oppgraderes, f.eks. PS3 som har cpu og lagringsplass nok til å støtte alle profiler, både eksisterende og kommende.

     

    Det er uansett ikke noe problem for eksisternde spillere da de som lager BD-J programmer kan kode inn sjekkeer på hvilken "maskin profil" som benyttes. Er det 2.0 så kan man vise fram Internettvalg i spillet/programmet, er det 1.0 så lar man være.

     

    Profil 2.0 (BD-Live) vil uansett være valgfri, det er ikke alle typer spiller som trenger nettverkstilgang (f.eks. en BD discman). Det er heller ikke alle som vil ha mulighet til å koble videoavspilleren sin til Internett.

     

    Så å fremstille dette som en stor bakdel for BD er misvisende, det viser jo bare at fleksibiliteten til BD-J gir BD en gigantisk fordel. Det er jo ikke umulig at det dukker opp ytterligere profiler i framtiden, som gir enda flere features.

     

    Filmer kan utnytte de nyeste finessene på spillere der de finnes og la være for alle andre.

  9. Jeg tror personlig at vi i europa vil få maskinen til redusert pris.

     

    Den dyre 60GB modellen koster $599 i USA, med dagens kurs blir det ca 3900 kroner - så burde absolutt være rom for en lanseringspris LANGT under 6000 som det ryktes om her i landet ...

     

    jeg tror ps3 kommer til å dumpe i pris for å virkelig ta opp kampen, og da kan vi se fart på sakene.

     

    Sånn er det jo alltid, PS2 solgte ikke spesielt mye da den ble lansert i norge til 4490 - men ettersom prisen ble redusert økte selvsagt salget. Størsteparten av de 110 millioner PS2'ene rundt om i verden er solgt etter at maskinen nådde rundt halv lanseringspris.

     

    Se bare på XB360, den største modellen ble jo dumpet ut til 2500 i ukene før jul (billigere enn hva mange skulle ha for Wii). Den lille XB360 gikk for under 1600 kroner, billigere enn PSP og ikke så mye dyrere enn en NDS Lite ...

     

    Klart endel ble fristet til å "impulskjøpe" seg en XB360 til den prisen ...

  10. Tar du bilder i JPG lagres bildene som kjent i 8 bit og skal heve eksponeringen i curves, exposure eller lignende, som nevnt her, jobber du på 256 toneverdier. Gjør du samme endringene på RAW-fila før du konverterer er det 12 bits -> 4096.

    Er nok ikke snakk om overdrive eller underdrive noe, bare konstatere fakta.

    7496136[/snapback]

     

    Jpeg har også en 12-bit modus, brukes innen medisin (mr og røntgen). Men det er som du sier 8-bit som stort sett benyttes i kamera.

     

    Men det benyttes ulike color spaces ved lagring så selv om det bare er 256 ulike toneverdier har bildene 11-bits dynamikk siden de ulike fargerommene benytter ulinære transformasjoner ved pakking.

     

    Ved redigering av JPEG bilder i etterkant pakkes de ut og benyttes som normale 12 bit RAW bilder - dog med redusert fargetone presisjon (11 bit) og andre komprimeringsartifacter.

  11. Hvem gidder å underskrive på et faktafritt fanboi opprop som bare inneholder vissvass og wishful thinking om "HD DVD"?

     

    Hva er problemer med MPEG2 vs VC1? Man får ikke dårligere bildekvalitet med MPEG2, men den pakker dårligere så filmen krever mer plass. Siden BD både har 60% mer plass enn HD DVD og leser data fra diskene raskere så er ikke dette noen issue.

     

    Så det er ingen "konspiratorisk grunn" til at de første BD filmene brukte MPEG2, men siden alle studio har bra MPEG2 utsyr selv (fra dagens DVD produksjon) og man ikke har behov for å presse filmen inn på den begrensede plassen til en HD DVD plate, lot man rett og slett være.

     

    Etter at denne petition ble laget er også salgstallene helt snudd på hode. Den billigste HD video spilleren heter nå PS3 og har solgt flere spillere bare i Japan enn HD DVD har solgt maskiner i hele verden. Totalt finnes det 3-4 ganger så mange BD som HD DVD spillere for øyeblikket.

  12. De vil nok også inneholde HDMI 1.3, som vil kunne gi oss overføring av Dolby TrueHD od DTS Master-HD formatene. Da er det bare å få tak i forsterkere som kan dekode signalene.

     

    Personlig venter jeg heller til nærmere sommeren før jeg går til innkjøp av HD-DVD og Blue-Ray. Kanskje er formatkrigen blitt klarere da, men det tviler jeg på. Men jeg får håpe Pioneer eller Denon har greid å slippe kombi spillere innen den tid.

    6889620[/snapback]

     

    Enda viktigere er det jo at man trenger HDMI 1.3 for å få skikkelig 30 og 36 bit fargeinformasjon og 1080p (HDMI 1.3 dobler båndbredden). Siden alt utstyr som er solgt hittil (TV, DVD osv) er HDMI 1.2 - kan det ikke håndtere mer enn 24 bit. Veldig mange av de som har HDMI utstyr i dag vil få bedre bilde gjennom analog component enn via de "utdaterte" HDMI portene sine ...

     

    IMHO - det er ingen fremtid i HD DVD, men siden det ikke frister med BD heller akkurat nå - så venter jeg likegodt til neste år og kjøper meg en PS3.

  13. Det sendes åpne bakkesendte digitalsendinger (DVB-T) noen steder i landet allerede. Her i Oslo sendes det f.eks. fra Tryvann og du vil med en UHF antenne kunne ta inn NRK1, NRK2, TVN, TV2, TV2 Zebra (eller var det en pilotkanal?) samt en haug med radiokanaler.

     

    Jeg har selv en lignende DVB-T sak fra Terratec og her jeg bor (Oslo) får jeg fint inn sendinger selv med den lille 10 cm høye "strikkepinne-antennen" som fulgte med.

     

    Mulig du finner dekningskart for DVB-T prøvesendinger på webben eller ved å ringe http://www.ntv.as/

  14. Klart det er billigere å raske sammen løse komponetener og få noen til å sette det sammen helt gratis - uten noen form for garanti for service og vedlikehold.

     

    Måtte da vært enklere å kjøpe en billig Dell-server med 3 års on-site service enn å frivillig være vaktmester for en hjemmesnekra tower-pc i årene fremover?

     

    Fyren gjør en "grundig analyse" i starten av artikkelen og estimert 10 timer for installasjon og backup. Totalbudsjett på 30.000 hvor ca halvparten er maskinvare. Siden artikkelen avsluttes med å røpe at det gikk "To uker med testing og installasjoner...", høres det ut som estimatet på 10 timer gikk i dass ...

  15. Du har to muligheter for å koble PC'en til nettverk :

     

    (1) PC direkte i modem'et, bruk statisk ip og dns instillinger i Windows slik ISP'en har forklart du skal gjøre (10.0.0.2 osv).

     

    (2) Gjennom D-Link. Sett opp WAN delen i konfigurasjon av D-Link med den info'en du fikk fra ISP (10.0.0.2 osv). Skru på DHCP-server i LAN delen av D-Link konfig. Skru på UPNP i D-Link konfig. Sett opp Windows med dynamisk ip og dns.

     

    Når PC'en er på nettverk må du forsikre deg om at modemet ruter all trafikk direkte til 10.0.0.2 adressen. Kan hende du må bruke SOA/NAT og filtermuligheter for å få til dette.

     

    Valgte du (1) skal PC'en være på nett. Valgte du (2) må du bruke en Torrent klient som støtter UPnP (Azureus) eller rute gjennom ønsket torrent port vha SOA/NAT også i D-Link'en.

  16. Det skjer rimelig ofte (av og til flere ganger i uka) at min K700i "slutter" å motta SMS meldinger. Jeg får sendt SMS ut, men mottar aldri svarene.

     

    Ved å skru telefonen av og på drysser det etter en stund inn en mengde SMS meldinger som har ligget "i kø".

     

    Noen som vet om dette er en kjent bug med K700, instillingsproblemer eller Telenor-abbo relatert?

  17. MSD kommer i 2 utgaver. Det eneste som skiller dem på navnet

     

    - Memory Stick Duo (til S700i). Opptil 128 mb

    - Memory Stick Duo PRO (Til Z800-W800 og P910..osv). Opptil 4 gig med tida iflg Sony.

    Det er mer som skiller enn bare navnet, de følger to ulike spesifikasjoner og er ikke kompatible! Men, når det er sagt så vil alle nyere MemoryStick DUO produkter kunne benytte begge utgaver, mens eldre pre-PRO utstyr vil være begrenset til de gamle non-PRO minnekortene.

     

    Ellers har MemoryStick Duo PRO en øvre grense på 32 GiB. Sony lanserte 2 GiB MSDP rett forut for Cebit og etter planen blir 4 GiB kortene lansert senhøstes.

  18. Der tar du feil.

    2.5Mpbs/8= 312.kB/s

    Altså det ville ta 27 min å fylle opp en 512MB kort.

     

    Uansett hvor mye du vender på det, vil kortet bli noe tregere hvis den går over 128MB.

    Vanlig MemoryStick kan teoretisk klokkes på 20MHz med seriell access, det betyr 20 Mbit/sek teoretisk rå lesehastighet, som igjen tilsvarer 2.5 MiB/sek. Protokollen som benyttes mot MS har selvsagt endel overhead, så i praksis vil man ha problem med å fylle selv en vanlig USB 1.1 kobling (11Mbit/sek). Vanlig MS benytter 27-bit addressering og er dermed begrenset til 128MiB.

     

    Når det gjelder MemoryStick PRO kan denne lese 4 bit i parallell og klokkes opp til 40MHz. Det gir en maksimal rå lesehastighet på 160Mbit/sek (eller 20MiB/sek). Også her har protokollen mot kortet endel overhead, så man vil ikke nå denne hastighet i praksis.

     

    Merk at skrivehastigheten ofte er endel lavere enn lesehastighet, og at den varierer fra produsent til produsent.

     

    Når det er sagt så er MS-Pro den teoretisk raskeste kortteknologien og alle PRO brikker MÅ iflg spekken være sertifisert for minimum 15Mbit/sek skrivehastighet. Dette høres kanskje ikke så imponerende ut, men tenk da på at DVD-spekken har en maksimal bitrate på 10Mbit/sek. Med andre ord kan alle MS-PRO benyttes til å lagre real-time film i DVD kvalitet.

     

    Digresjon : Nyere MS spesifikasjoner tillater også hybridkort, som kan benyttes serielt på vanlig old-skool MS utstyr og parallelt på nyere PRO-utstyr. Fordelen med disse er at de funker på gammelt utsyr samtdig som de kan lese/skrives med PRO hastighet.

  19. Jeg kan ikke se utfra verken bilder eller tekst på linken jeg hadde at dette skulle være PRO-versjonen.

     

    Jeg finner heller ikke på de linkene du viser til dtekniske spesifikasjoner som tilsier noe som helst om memory stick annet enn de fysiske ytre mål.

     

    Kan du være grei å vise en "detalj-link"?

    Som sagt, "Hvis du klikker på linkene på siden du refererer", f.eks. bilde av MemoryStick'en, overskriften eller rett og slett bestillingsnummeret får du mer informasjon.

     

    Alle tre linker går til følgende URL (som igjen forwarder deg til rett side, hvor overskriften er "Lexar Memory Stick Pro DUO 512MB") :

     

    http://www.pearl.de/product.jsp?pdid=PE134...id=1134&vid=913

     

    Annen info enn fysiske mål finner du ved å gå til forsiden, trykke på linken "What is MemoryStick" og velge en kategori, f.eks. denne :

     

    http://www.memorystick.org/eng/aboutms/family.html

  20. Fann denne sida som har 512 mb, står ingenting om switch...?

    Maksimal addressering på normal MemoryStick er 128MB. Skal man kunne addressere mer på en gang må man ha PRO brikke. Hvis du klikker på linkene på siden du refererer, finner du ut at det faktisk er en MemoryStick PRO Duo de prøver å selge (selv om det utfra tekst og manipulert bilde kan virke som en normal MS).

     

    Hvis noen trenger mer info om MemoryStick og kompatibelt utstyr er det bare å lese seg opp direkte hos kilden, istede for mer jeg-har-hørt argumentasjon :

     

    http://www.memorystick.org/

    http://www.memorystick.com/

×
×
  • Opprett ny...