Gå til innhold

kr0ken

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kr0ken

  1. slaveri er ikke lov i norge :D

     

    men om du blander HD og CD/DVD på samme IDE-kanal (noe du helst ikke skal) skal helst HD stå som master, og CD/DVD-enheten som slave. har du en ekstra IDE-kabel, så kan de jo få hver sin kanal :) de liker sikkert privatliv

     

    dette kan jeg ikke på noen måte forstå at skal påvirke ytelse, men derimot stabilitet. men ytelsesmessig skal det ikke være noen forskjell hva du kobler hvor.

  2. her er en kjapp liste over ting du kan kjøpe:

     

    Harddisker: 2x WD Raptor 74GB 10000 RPM SATA disker (ca 3000 kr til sammen), som kjøres i et RAID-0 sett. 2x Samsung SpinPoint 250GB SATA2 disker i sitt eget RAID-0 sett (ca 2000 kr).

     

    Skjermkort: 2x XFX GeForce 7800GTX 490 MHz Edition (ca 9100)

     

    Hovedkort: Asus A8N-SLI Premium (alle sier jo det er bra, ingen erfaring selv) (ca 2000)

     

    Lyd: Er du kresen på lyd, sleng inn et Creative SoundBlaster X-Fi Fata1ity FPS lydkort (ca 1500)

     

    RAM: Kjøp 2x1024 pakken fra Corsair med CL2 (latencies 2-3-2-5), PC3200. (ca 2500)

     

    CPU: AMD Athlon 64 X2 4600+ (ca 6000)

     

    Annet: En 1,44MB diskettstasjon (vet aldri når en får bruk for den :)), NEC ND3540 DVD-brenner (vanvittig bra)

     

    nå sitter du med et ekstremt oppsett, og har igjen litt over 3000 til kabinett, strømforsyning og andre ting som jeg ikke har husket :p

     

    hmm, har jeg glemt noe nå?

  3. Min første PC (som var bare min) var en HP Pavilion 784, som jeg hadde i nesten 2 år, før jeg turte å bygge min egen (ja det er litt skummelt :p). den var ikke noe problem, veldig grei PC. Mamma har en PB iXtreme 6205, og jeg må si at PB har noen skammelig dårlige løsninger på programvareinstallasjon, reformatering o.l.

     

    Når du leser Elkjøp-avisen, kan en PC se veldig billig ut. Men det er i detaljene de ikke nevner, at den billige prisen ligger. De opplyser aldri hastighet på RAM, socket, chipset o.l. Det er her de sparer penger med relativt utdaterte deler. Slike PC-er er sjelden bygd ment for oppgradering, derav sparsomt med DIMM-slots, og små kabinetter.

     

    Jeg skal ikke stoppe deg fra å kjøpe en merkePC, men selv ville jeg ikke kjøpt en Packard Bell ;)

     

    Jeg tror jeg var ganske heldig med HP-en min...den er nå inne i sitt 3 år, og funker som bare det (vel, det er det broren min forteller meg, han som sitter med den :))

  4. takk for svarene :)

     

    da tror jeg at jeg venter på N70, jeg tror den vil bli bra (ut fra bildene). Får lese noen tester når den kommer, og kanskje prøve å få testet den selv litt. Og den kommer til å koste (ut fra prisguiden) over 1000 kr mindre enn N90. Vi får se om N90 har sunket noe særlig når N70 kommer...

     

    takk for hjelpen :)

     

    Edit: noen som vet ca når N70 kommer?

  5. Hei. Jeg er synshemmet, og leter etter en ny og god telefon. Nå har jeg en Samsung SGH-E100, som jeg så vidt overlever med. Nå som telefonene blir bedre og bedre på de fleste områder, tenkte jeg å kjøpe en ny som passer mine behov bedre, og som er bedre å bruke. Jeg trenger:

     

    Funksjoner:

    -Kalender: Ja.

    -MMS: Ja.

    -GPRS: Ikke viktig.

    -EDGE: Ja.

    -WAP: Ikke viktig.

    -Kalkulator: Ja

    -JAVA: Ikke viktig.

    -Email klient: Ikke viktig.

    -Spill: Ikke viktig.

     

     

    Form:

    -Klapp/"vanlig": Ikke viktig.

    -Vekt: Ikke viktig.

    -Antenne: Ikke viktig.

    -"Støt/sprut/støv-sikker": Ikke viktig.

     

    Skjerm:

    Fargeskjerm.

    - Antall farger ikke viktig.

    - Trenger som sagt en stor, god og klar skjerm.

    -Touchscreen: nei.

     

    Pris:

    Jeg har rundt 5000 kr jeg kan bruke. Ikke tenk budsjett med en gang, tenk heller en telefon som oppfyller kravene mine.

    Med abonnementsbinding): nei

     

     

    Diverse:

    -Merke: Åpen for alle.

    -Kamera: Ja.

    -Videokamera: Ja.

    -Symbian: Ja (Series60, da kan jeg få forstørrelsesprogrammer o.l. :))

    -Triband: Ikke viktig.

    -Infrarød port:Ikke viktig.

    -Blåtann (Bluetooth): Ja

    -Minne: Ikke veldig viktig, så lenge det er plass til noen få programmer.

    -Minnekort?: Ja

    -Polyfoniske ringetoner: Ikke viktig.

    -MP3: Ikke viktig.

    -Radio: Ikke viktig.

    -3g(UMTS): Ja.

    -Wlan: Ikke viktig.

    - Mulighet for GPS: Ikke viktig.

    -Batterilevetid: Ikke viktig (men gjerne et par dager standby...)

    -Jeg bruker mobilen min stort sett til SMS og ringing. Jeg har MP3-spiller, så det er ikke viktig. Jeg trenger ikke noe superkamera (2 Mpixel), da jeg har et allerede. Jeg strever mest med å lese meldinger, og håper en ny telefon kan gjøre det litt enklere. Har sett litt på Nokia 6680, men jeg lurer på om det fins andre alternativer. Jeg håper noen har en telefon å anbefale, kom gjerne også med prisantydning.

     

    :)

  6. Alt jeg kan komme med er stikkord, men det hjelper vel litt?

     

    - SLI (7800GTX), eller CrossFire (ATIs versjon av SLI) om du har tid til å vente på CrossFire hovedkort/grafikkort kommer på markedet. XFX har en 490MHz versjon av 7800GTX (sjekk komplett.no), må være ultimate gamer-kortet (når vi ikke tenker budsjett ;))

    - SpillePC? AMD Athlon 64 X2 4800+, eller Athlon 64 FX-57. Dualcore er fancy, framtidsrettet, kult og STOR skrytefaktor. FX-57 er heller ikke på jordet. Velg selv. Skal du show-offe litt med litt overklokking, kanskje du skal vurdere en Intel Pentium Extreme Edition av noe slag.

    - Creative X-Fi Elite Pro (beste kortet i X-Fi serien til Creative (skal være ;)))

    - Hovedkort. Bare finn et som passer til prosessoren. Velg et med så lite features og dilldall som mulig (unødvendig mange LAN/USB/FireWire etc etc), gamere skal ha slikt separat, det er bedre :)

    - RAM. Det raskeste hovedkortet støtter. Installer gjerne 4x 1024 MB, med lav latency. Disse skal visst være bra, vurderer de selv.

    - Du skal ha en gamer-maskin, ikke en design-pc som mamma gjerne vil ha i stua. selvfølgelig kan du bygge design pc, vurder litt selv hva du tror er best, flashy LEDs og katoder, eller bare en som er fin å se på (som ikke forstyrrer øynene :p). Tror du bør fokusere på stillegående, det som er mest attraktivt vil jeg tro. Kjøp et "blankt" (tomt, uten noe særlig lys og sånt) kabinett, og mod selv, da får du det akkurat slik du vil, og fabrikkmodding er jo ikke ordentlig modding ;)

     

    Ang. skjermer, jeg tror 2x 21" LCD burde holde. Det er opp til deg, men få personer her i verden kan utnytte 3+ skjermer ordentlig...velg raske skjermer (du skal jo spille :p), og les kanskje noen tester. Hallo, skjermen min :love: , selv om de sier 40 ms, dette er uten tvil en god skjerm! kanskje du skal studere nyere modeller men...Eizo er visstnok skjermverdenens Rolls Royce (selv om andre også lager gode skjermer...). men har du penger til overs til slutt, kan du jo kjøpe noen til :p

     

    det jeg har i tankene akkurat nå. vent litt en tanke til: kjør RAID0 med to disker, skal visst gi mer ytelse en JBOD :)

     

    Edit: fikse linker, skrive litt mer, og ja:

     

    kan vi få testresultater fra 3dmark05? nysjerrig på hvordan denne Pcen vil yte til slutt ;)

  7. *bomp bomp* :)

     

    Nå har jeg tenkt meg litt om, og funnet litt mer ut av hva jeg skal ha, og hva jeg vil ha (som jeg ikke er sikker på :p).

     

    jeg skal ha:

     

    - Et 5.1 surround høyttalersett til allround-bruk. kameraten min har settet som følger med dette tilbudet, og det spiller jo greit. tenkte på Logitech X-530, er det bra? noen erfaringer?

     

    - 1 stk 250GB (eller mer) S-ATA(2?) harddisk. så bra som mulig, går det under 1000 for en snill og grei en?

     

    - Steelpad S&S (eller andre anbefalinger?)

     

    - Tastatur. Tenkte på Logitech Media Elite Keyboard (finnes ikke i prisguiden), er det greit? jeg vil ha et som er godt å skrive på, om det bråker litt gjør ikke så mye (men pluss for stille tastatur :)).

     

    så bare litt kjapt bort fra datadelen:

    jeg skal ha en Creative Zen Sleek 20GB MP3-spiller, og et bærbart høyttalersystem som passer til den. det skal helst kunne gå på både batteri og strøm, men bare batteri-forslag er velkomment. går det under 500?

     

    så over til alt det jeg vil ha (der jeg ikke har råd til alt...):

    - Lydkort. Jeg har lyst på et nytt lydkort, for det jeg har på hovedkortet mitt (Realtek AC97) er direkte skuffende, selv mot et Creative Audigy (1). Vet at jeg ikke kan forvente mer da men...så jeg :dribble: litt på Creative X-Fi serien...

     

    - RAM. Nå har jeg Kingston HyperX 2x512 MB 2-2-2-5-1, og tenkte jeg skulle oppgradere litt. Disse så veldig bra ut (erfaringene), et godt kjøp? Kan de jobbe greit sammen med de to 512MBene jeg har?

     

    - Skjermkort. Nå har jeg dette (1 stk), og lurte som nevnt på XFX GeForce 7800GTX 490 MHz. Kortet jeg har funker, men det har ikke ViVo! (løses kanskje med frontpanelet nevnt nedenfor)

     

    - Dette. Så det her om dagen, og det så veldig nyttig ut! :) kjekt med høyttaler/mic ut/inn i fronten, når man av og til bruker headset. dette leder meg tilbake til lydkortet, vil dette og et X-Fi frontpanel bli overflødig (jeg har plass...)? hvilket X-Fi kort bør jeg ta tror dere? de er så mange...bare et til greit allround bruk (som spiller bedre enn det jeg har), og som passer høyttalersettet jeg skal ha.

     

    Dette er en maskin jeg har tenkt at skal vare en stund (selvfølgelig, med oppgraderinger nå og da).

     

    Tror jeg fikk med alt nå, men se opp for editer :)

     

    Jeg vil gjerne kjøpe hos så få forhandlere som mulig (helst en ;)), og de må ta oppkrav.

     

    Ang. budsjett, la oss si rundt 5-6000 (ikke regn med mp3-spilleren). dette er litt løse tanker, kom med forslag så får jeg se.

     

    (jeg blir veldig glad hvis du setter inn priser i innlegget ditt, og gjerne også linker :))

     

    Edit: vel, jeg fikk ikke med alt :)

     

    Jeg trenger en USB-minnepinne også, minimum 256MB, gjerne mer. Er 300 nok for en god en med iltt plass?

  8. Har dette kabinettet selv, og er veldig fornøyd. Snill, grei og god PSU medfølger (har ikke hatt noen problemer med den i mine 6 mnd). God plass, og masse vifter (bråkete ja (viftestyring til alle vifter, går stille hvis du vil), men så absolutt ikke særlig varmeutviklende. GPUen min (MSI GeForce 6800GT PCI-E) går aldri over 60 C selv etter mange timers hard spilling (den er den varmeste delen i kabinettet mitt). Selv syns jeg det er et flott og kult kabinett, men alle har sine meninger.

  9. Hvis man er 18 år og ønsker å spille spill, har man ikke noe på en jobbePC å gjøre, synes jeg. Da kan man jobbe i noen timer, og kjøpe seg sin egen. Det er vel ikke ditt ansvar å skaffe en maskin til en 18- åring?

     

    Harddisk- skuff med to separate harddisker er en grei løsning, som fjerner all fare for "hacking" og sammenblanding.

    enig, aldri sett sånn skuff før, men tror nok den vil gjøre susen! litt tungvint hvis han skal ha mange disker til jobben sin da...men går vel å konfigurere den ene systemdisken til ikke å se dem :)

  10. ok, 18åringer har nok ingen problemer med å komme seg inn på voksenwindows hvis de vil (fjerne admin-passordet, det er barnemat på et halvt minutt). håper for din del de er til å stole på :)

     

    ok, dualboot er bare å ha to OS på samme maskin (ikke nødvendigvis samme disk), og få et valg hver gang du slår på. du kan ikke sette passord på din egen installasjon (med unntak av vanlig brukernavn/passord tror jeg). det som skjer når du velger OS, er at det valgte blir lastet inn, sammen med sine prosesser og alt som skal til. installerer du 2x XPPro, bør du skifte navn på en eller begge i boot.ini, start den XP-en du installerte først, start -> kjør -> msconfig -> boot.ini fanen. dette gjør du for lettere å se hvilken versjon du skal velge i oppstarten. teksten mellom hermetegnene kan redigeres fritt (men tror du bør holde deg til A-Z/a-z/0-9, ikke 100% sikker men skader ikke å være forsiktig :p du ødelegger ingenting, det blri bare muligens litt uleselig).

     

    når barnedisken skal være default, installer den først tror jeg.

     

    skader sikkert ikke å aktivere noen nettsidefilter i NIS (om det er det du skal bruke), så slipper du all spywaren warez/porno etc etc medbringer (bare for sikkerhets skyld ;))

  11. det går fint å legge inn samme OS på to disker (men jeg tror du juridisk må ha to lisenser ;)), men da må barna og lære seg å bruke sitt eget (du må være sikker på at det er deres egen disk de bruker da!) ikke la dem ha admin-kontoer, lag en der til deg så bruker du den til å installere spill, la oss håpe de ikke spiller spill som krever adminrettigheter da. uten admin-rettigheter er det sikrere å surfe på nettet, siden du da ikke har skrivetilgang til registeret, der spyware ofte legger seg.

     

    kjøp en 200 (evt 250GB) disk til barna dine, legg inn et OS på den og et på din egen systemdisk, og bare pass på at de velger riktig OS under oppstart av maskinen.

×
×
  • Opprett ny...