Gå til innhold

vintervinter

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vintervinter

  1. du må mykne overgangen litt. Dette gjøres med "feather" kommandoen under select-menyen. Velg laget med hånden på, klikk med tryllestaven i området utenfor hånden så dette blir markert, inverter (ctrl+shift+I). så hånden blir markert og velg feather. her angir du en verdi for hvor mange piksler du vil mykne, dvs. gjøre gjennomsiktige, gradvis mot kanten. Velg et lavt tall, f.eks. 4. Så kan du klippe ut dette igjen, (Ctrl+C) og lime inn på toppen av det gamle, (ctrl+V). Hvis du nå visker ut kanten på den underliggende hånden vil du få en fin myk overgang. du kan evt. fjerne hele den gamle hånden, men det er ikke sikkert du vil ha en like myk overgang over alt?

    Ideellt sett skulle du brukt feather-kommandoen første gang du klippet ut handen, så ville du sluppet å gjøre utvelgelsen på nytt.

    Lykke til.

  2. Hvis du har Photoshop kan du bare lage en ACTION som resizer bildene. Det gjøres på følgende måte:

    1. Åpne et aktuelt bilde

    2. I history/actions paletten, velg actionsbladet og klikk ikonet for "new action"

    3. Gi actionen et navn og trykk på "record" PS vil nå ta opp alt du foretar deg med bildet til du trykker på stopp.

    4. utfør alle de endringene som du vil at PS skal gjøre med bildet. Dvs. resize, lagre som, velg evt. jpg-kompresjon og bestem hvor du vil lagre bildet; ok.

    5. trykk på stoppknappen i actionspalletten. (firkantet, som på en kassetspiller). Actionen er nå lagret.

    6. Nå kan du gå under fil-menyen på Automate-Batch. Her velger du frem actionen du akkurat laget, +kildemappe og målmappe og sier OK. PS vil deretter utføre alt det du har tatt opp på alle bildene i kildemappen og lagre dem i målmappen du har angitt.

     

    Om dette ble litt mye kan du jo bare gå på Automate-"Web photo gallery". Den gjør omtrent det samme, bare at den skriver et HTML dokument i tillegg. kjør den, gå til målmappen og finn mappen med bildene i og kast resten...

  3. Dette blir kanskje litt flisespikkete, men jeg vil anbefale deg Photoshop Elements 2 fremfor 3. Jeg har brukt alle versjonene og nr. 2 er den som likner mest på ordentlig Photoshop, 3 er et litt annerledes program hvor Adobe har lagt til et par fine funksjoner fra Photoshop CS, men fjernet noen andre; historyvinduet f.eks. som lar deg gå tilbake i til tidligere stadier i redigeringsprosessen. Du kan angre i PSE3 også, men bare ved ordinær Ctrl Z, så det blir litt mindre forutsigbart å jobbe med. Dessuten er det et utrolig tungt program å kjøre om du ikke har en ny maskin, jeg har kjørt både 1 og 2 på en 400 Mhz maskin og det går bra, men nr.3 har virkelig problemer... Men altså, gode er de alle sammen... På jobben bruker jeg CS, men merker stadig vekk at jeg åpner Elements 2 og ikke den siste om det er småredigeringer jeg skal gjøre hjemme... (Har begge installert der).

    Adobe Photoshop Elements 2 koster 680 kroner i den billigste nettbutikken.

  4. Hei,

    Jeg tror kameraet er et godt valg, det fikk topp score hos Dpreview, men det er kanskje en ide å vurdere om den tusenlappen er verd å spare for alt det maset du får ved reklamasjon, når du ikke kan reklamere ifht kjøpsloven. Tenk å måtte sende apparatet for service i Dubai... Det koster bare 4300 hos billigste nettbtuikk her. Omtrent det samme som du betaler om momsen hadde vært lagt til.

    Jeg har hatt tre digitalkameraer og alle har før eller siden hatt behov for en eller annen type service. Da er det veldig deilig å vite at den er gratis.

     

    Lykke til,

    Thomas

  5. Nja, det er vel ikke helt riktig. Uansett hvilken komprimeringsgrad du benytter vil det være et tap hver gang du trykker på lagreknappen. Skal man redigere et bilde og utgangspunktet er en jpg, må man alltid lage en tiff av den før man begynner, ellers mister du masse info. Når du lagrer en fil som jpg kastes billedinfo og dette får du aldri igjen om du ikke har en originalfil i et ukomprimert format som f.eks. tiff. Prosedyren redigeringsprogrammet bruker for å komprimere filen er den samme uavhengig av hva filen var før, dvs. photoshop skjønner ikke at du f.eks bare har fikset et par røde øyne og ikke har endret på noe annet. Hele filen skrives om og komprimeres hver gang du lagrer den.

     

    Om du imidlertid flytter filen fra en data til en annen har det ikke noe å si for kvaliteten. Da kopieres filen likt fra maskin til maskin, det er først når du skal redigere filen at problemet oppstår.

    thomas

  6. Du kan jo ta med i betraktningen at billedbrikken i digitalkameraer har en begrenset levetid. Jeg tror det er en grense på 50 eller 60.000 eksponeringer før den begynner å svikte. Hvis du først kjøper et gammelt proffkamera kan det jo være at den forrige eieren har brukt opp ganske mange av disse eksponeringene allerede. Så fort som utviklingen går på dette området kan det være like lurt å kjøpe et Nikon D70 nytt som et gammelt og brukt 1D f.eks. Billedkvaliteten på det nyeste er garantert like god eller bedre, selvom det første selvsagt er bedre bygget.

     

    Mvh.

    Thomas

  7. Jeg kontaktet Canon om dette emet for noen måneder siden og fikk dette svaret fra dem: (spørsmålet gjaldt vel og merke garanti på kjøp i utenlandske nettbutikker, men svaret er alikevel kanskje av interesse):

     

    "Generelt kan du ta utgangspunkt i at alle Canon produkter har 1 år garanti fra produsent Kjøpsloven gir derimot sluttbrukere inntil 5 års reklamasjonsrett på visse deler av produktet. Det vil si deler som er ment og vare vesentlig lenger enn 1 år. Som til eksempel elektroniske deler, er det derimot snakk om mekaniske deler stiller saken seg annerledes. Da dette kan anses for å være deler i bevegelse som man må forvente slitasje på avhengig av hvilke deler det er snakk om

     

    Andre ting som kan være kjekt å vite:

     

    Produkter kjøpt i utlandet eller på Internett omfattes ikke av den utvidede reklamasjonsretten i kjøpsloven. (Internettkjøp utenfor Norge) Produkter kjøpt i Europa har derfor kun 1 år fabrikkgaranti fra Canon Europa Produkter kjøpt utenfor Europa har ingen garanti i Europa med mindre det følger med et World Wide Warranty card fra Canon. Vær oppmerksom på at kortet kun gjelder for det aktuelle produktet, og skal derfor sjekkes opp mot serienummer på produktet. Men for at dette skal være gyldig må det være utfylt med alle data og stemplet av autorisert Canon forhandler i det aktuelle land."

     

     

    MVH Thomas

×
×
  • Opprett ny...