Gå til innhold

klomp1

Medlemmer
  • Innlegg

    716
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av klomp1

  1. El burro skrev (36 minutter siden):

    Støtter denne, slik så min Corsair AIO ut etter bare ett og et halvt år og symptomene var de samme som TS beskriver. Gummien gikk i oppløsning og kjølevæsken som kom ut luktet gammel sykkelslange.

    Byttet til en større AIO fra Corsair men samme problemet oppstod igjen innen 2 år.

    Nå har jeg en Noctua NH-D15 luftkjøler og har ikke sett meg tilbake, den kjøler også bedre enn vannkjølerne og jeg slipper å tenke på ting som at pumpa stopper eller lekkasje. Nå er det 30° i rommet og tempen på CPU som er en i9 9900K overklokket til 5.0 GHz ligger på 48-42° idle.

    DSC_5499.thumb.JPG.e97b22a8976dcaf1d9ccd008ec24de69.JPG

    Hmm.. Det er Noctua NH-D15 jeg har montert også.. Kanskje bare holde meg til den da :)

    • Liker 1
  2. Leo_ skrev (3 timer siden):

    Blir kabinettet fysisk varmt å ta på under spilling eller annen belastning

    Nope. Vanlig romtemp.

     

    TheKims skrev (3 timer siden):

    Hos meg var det grafikkortet som var synderen. Noen ganger kunne PC stå på i dagesvis uten problemer, mens andre ganger bare noen timer. Virket ikke som om det hadde noen betydning om grafikkortet hadde last eller ikke.

    Kjøpte ny PSU i håp om at problemet skulle bli borte, men samme greiene. Var først når jeg kjøpte meg et nytt grafikkort at problemet ble borte.

    TS: Har du et litt eldre grafikkort du kan teste med? Kan jo være at du har samme problemet som meg.

    Systemet har fortsatt ikke crashet etter jeg tok ut AiO og satt inn luftkjøler. Jeg har hatt hjemmekontor hele denne uken med tungt grafisk arbeid, og på kveldstid har det blitt en del timer Diablo. Fortsatt ikke crashet. CPU kommer opp på maks 84 grader og har fått en idle på 50. Dette er en del høyere enn med AiO, spesielt idle, men mistenker at AiO ikke klarte å håndtere toppene.. og kanskje fordi jeg koblet den på CPU-kontakten og ikke AiO-kontakten? Etter litt Googling kan det se ut som CPU-kontakter har 1 ampere, mens AiO 3.. så det er jo ganske stor forskjell 🤦🤦

  3. RRhoads skrev (16 timer siden):

    Ganske sikker på at du har det. Den sitter kanskje ikke ved siden av cpu_fan, men kanskje like ved siden av cpusokkelen eller øverst et sted.

    Finner ikke dette kortet jeg. Sikker på at det er x570-g?

    Ser at HWinfo gir dette navnet: 
    image.png.ac502a23bb4698e460318b708adb5062.png
    ASUS ROG STRIX X570-F GAMING (Nuvoton NCT6798D)

     

    Men kan problemet skyldes at jeg har koblet feil da kanskje? Fristende å sette inn AiO igjen.. systemet ble en del varmere nå med vanlig luftkjøling.

    Rart at systemet funket helt fint i nesten ett år og at det oppsto etter oppgradering til Win 11.

  4. RRhoads skrev (På 30.6.2023 den 18.02):

    Kernel kritisk feil 41 er PSU/for lite strøm

    Ouch.. ikke bra. 

    Jeg la merke til da jeg koblet ut AIO-kjøleren, at vifta var koblet til vanlig CPU 4-pin og ikke den som er dedikert for AIO.. Kan det ha betydning, eller er det like mange ampere på begge?
     

    flabben2k skrev (På 30.6.2023 den 23.15):

    Hvis man har følgt med " greg salazar " så har han hatt mange flopp/fix hvor ofte så har AIO cpu kjølern endt opp med masse dritt i cpu bloka, og det gjelder de aller fleste merkene.
     

    For eks gamernexus har hatt en video om AIO kjølern du har. Virker som hvertfall de aller fleste AIO solgt mellom mai 2021->mars 2022 har mest sansynlig dette problemet. Nå som du er på luftkjøler kan du jo for eks sjekke din AIO og se hvordan den ser ut kanskje hvis du ikke bryr deg om den lengere.

     

    AIO'n ser faktisk veldig bra ut.. det eneste jeg reagerte på er det jeg nevnte over. At jeg hadde koblet vifta på CPU spot'n. og ikke den som er dedikert for AIO. 

  5. Update:

    Byttet CPU-kjøler i går til vanlig luft og nå virker systemet mer stabilt. Spilte Diablo 4 i et par timer og kjørte deretter en 3dmark uten problemer. Litt tidlig å si selvfølgelig, men virker som sagt bedre.

    Snitt-temperaturen har nå gått opp, men tror toppene har blitt bedre. Fortsatt opp mot 80 grader på peak, men mistenker at de har vært høyere ved klikk (har ikke fått målt toppene når den har skrudd seg av).

  6. Celusion skrev (På 25.5.2023 den 19.08):

    Kan du ta en kikk i eventviewer eller hendelsesliste som det heter på norsk. Utvid windows-logger -> System.

    Se spesielt etter om det er noen kritiske logger her, screenshot disse. Se også på kilde etter "Kernel-Power".

    Prøvde du å kjøre med en og en minnebrikke for å se om det er disse som skaper feilen?

    Edit: Hva skjer når pc'en skrur seg av? Restartes den eller får du kun svart skjerm og må trykke holde inn powerbutton?

    Hei!

    Beklager sent svar - har vært så mye på jobb for tiden at jeg nesten ikke har brukt pc'n.
    @edit: får svart skjerm og viftene starter for fult. Må holde inn power-knapp for å slå den av.

    Her er hva jeg finner i Eventviewer:
    image.png.315dad799553fa86dd7650b817ec2f3f.png

    Kernel-Power:
    image.thumb.png.7a705f84b1c046f8c67098d75c50c835.png

    Har ikke prøvd med kun én minnebrikke enda.. kan kanskje være en idé?

  7. Takk for nye tips :)
     

    RRhoads skrev (3 timer siden):

    Sjekk alle kabler i begge ender


     

    Nizzen skrev (3 timer siden):

    Ha oppe hwinfo med alle sensorer under full load, så ser du fort om hva som er for varmt :) Mest sansynlig cpu. Kanskje pumpa Aio'en synger på siste verset?

    Hwinfo var nytt for meg og et mye bedre verktøy til å følge med temperaturene med - tusen takk. Resultater etter en 3dmark-gjennomkjøring, med alle vifter på MAKS og verandadøra åpen (som er like ved pc):

    CPU:

    image.png.964ba29e917eb57991a61e7000117476.png

    Miljø:
    image.png.1db29f0bf54cb5638c3e957375d0af48.png

    Minne og hdd:
    image.png.0741362c9f583f1df244ef7316a08333.png

    GPU:
    image.png.9274bad903141501e195252ccb2cb843.png

    Så det er kanskje CPU som blir for varm? Ser CCD1 (hva nå enn det er) kommer over 80 grader, som kanskje er veldig høyt med så god lufting (vifter på maks + kjølig rom)?  Ref dette:
     

    Svein M skrev (2 timer siden):

    Når CPU har lite belastning så bør temperatur være under 50 og trolig under 40. Vet tyngre belastning kan den være 60 grader eller mer.


     

  8. ilpostino skrev (20 minutter siden):

    Det første som slår meg er at den oppfører seg slik på grunn av varmeutvikling på sentrale komponenter. Prosessorer skrur seg av når de blir varme nok. Sjekket om vifter, filtre og sånn på maskinen er støvete?

    Har sjekket alt av filtre og vifter, og alt er veldig rent. Holder også et øye med temperaturen, som også ser god ut. Skjermkortet ligger rundt 60 grader og samme med CPU.

     

    Svein M skrev (3 minutter siden):

    Jeg ville prøvd å sette power limit på grafikkortet ned til f.eks 80% for at det ikke skal trekke så mye strøm. Ikke sikkert dette løser problemet, men kan være greit å prøve for å se om dette påvirker stabiliteten.

    Omtalt her: Improving Nvidia RTX 4090 Efficiency Through Power Limiting | Tom's Hardware (tomshardware.com)


    Verdt et forsøk - tusen takk.

  9. Hei

    PC'n har i det siste begynt å skru seg av under gaming, og en sjelden gang under tungt arbeid (grafisk arbeid/videoredigering), og da klikker viftene helt og det høres ut som pc'n skal ta av. Dette skjer litt tilfeldig, altså ikke hver gang. 

    Jeg har nylig oppgradert til Win 11 fra Win 10, og hadde ikke dette problemet med Win 10. Kan selvfølgelig være tilfeldig, men verdt å nevne.

    Specs:

    • HK: ROG Strix X570-G Gaming
    • CUP: Ryzen 9 5900X (med ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360)
    • GPU: RTX 4090 (GIGABYTE GeForce RTX 4090 GAMING OC)
    • RAM: G.Skill TridentZ Neo DDR4-3600 C16 DC (AMD) - 32GB
    • PSU: Gigabyte GP-UD1000GM PG5 80+ Gold

    Dette har jeg prøvd:

    Frykter derfor at det da er PSU eller minnet som tuller.. Har dere tips til hvordan jeg kan teste dette? Har ingen ekstra PSU, så blir vanskelig å bytte til en jeg vet virker.

    Minnet kan jeg sikkert teste én og én brikke I guess? Tips til test?

    Eller kan det rett og slett være noe i Windows 11, siden jeg ikke hadde dette problemet med Windows 10?

    Takker for alle tips :)

  10. Emile the rat skrev (1 time siden):

    Det er helt rett, AM4 skal også støtte neste gen Ryzen, og om man ikke overklokker, eller oppgrader hyppig så forstår jeg deg mer :)

    Nå sier du ikke hvordan skjermkort du tenker på i neste gen, men om du ikke skal overklokke, og tenker mer levetid så skal jeg faktisk si meg enig med Noreng her, at Ryzen gir mer for pengene :)

    Da forsto jeg litt mer, leste kanskje litt fort her :D

    Jeg har nok vært litt utydelig, så null stress :)

    Hvilken GPU kommer an på pris og ytelse. Jeg har en skjerm på 3840x1080 @ 144hz, så håper jo egentlig at neste gen mid-range skal levere 100+ fps i fleste spill med masse eye-candy.. Men kanskje for mye å håpe på ¯\_(ツ)_/¯

    Konkluderer med at begge er gode kjøp, men i9 er best for spilling, og at det ikke er et dårlig tidspunkt å kjøpe prosessor på. Jeg tenkte egentlig å vente, men såvidt jeg har funnet ut, så skjer det ikke så mye på cpu-fronten før neste gen GPU.. 

    Tusen takk til begge for veldig gode svar :)

  11. Emile the rat skrev (7 timer siden):

    Synes i grunn det er litt rart at du ber om råd, om hva som er fremtidsrettet, når du egentlig ikke er så interessert i råd og egentlig allerede har bestemt deg.

    Da har jeg ordlagt meg dårlig, og beklager det. Jeg er veldig åpen og takknemlig for råd, og har ikke bestemt meg. Jeg bare heller mot AMD (55/45), og det var basert på første svaret fra Noreng. Nå er jeg derimot tilbake på 50/50..

    Oppsummert så er Intel det beste alternativet for gaming, men krever litt OC. Mens AMD har kanskje en lengre levetid på socket, og lettere å oppgradere senere? Jeg er ikke så stor på OC, så kan hende det også er grunnen til at jeg lente litt mot AMD.

  12. N o r e n g skrev (2 timer siden):

    Intel er oppmot 25% raskere i en del spill hvis:

    1. Du har veldig god kjøling, en 9900k klatrer lett over 200W i enkelte tilfeller, for å kjøle det trenger du en skikkelig god kjøler. Arctic Liquid Freezer II har fått veldig god omtale i det siste.
    2. Du overklokker core og cache, +5%
    3. Du kjøper rask RAM, merk at du kan finne et bedre utvalg og priser på Proshop her.
    4. Du overklokker RAM, her er en god guide for dette.

     

    Intel får mer ut av rask RAM enn AMD, oppmot 35% økning i minimum framerate fra stock. Kjøper du billigere RAM som Ballistix sport LT mister du mer enn 10% ytelse.
    AMD får "bare" 25% ut av tilsvarende raskt klokket minne i minimum framerate fra stock. Billigere RAM som Ballistix sport LT koster deg under 10% ytelse.

     

    I dag hadde jeg nok selv valgt AMD, primært på grunn av PCIe 4.0, dedikert M.2 NVMe direkte fra CPU (Intel har kun gjennom chipset), oppgraderingsmuligheter, og flere kjerner.

    Merk også at det går rykter om at Intel snart skal lansere en ny generasjon, da med 10 kjerner og et par 100 MHz høyere klokkefrekvens.

    Tusen takk for veldig grundig svar. Begge deler frister, men tror jeg vipper mot AMD siden det virker mer oppgraderingsvennlig og jeg bruker maskinen til mer enn kun gaming. Eventuelt ha is i magen og se hva som er på markedet når neste gen GPU er ute (sommer/høst??).

    La oss si jeg ikke klarer å vente og går for 3900X. Er builden jeg satt opp bra, eller ville du tatt minnet fra G.Skill som du har linket? Leste en artikkel en eller annen plass som anbefalte "Corsair Vengeance LPX" sammen med Ryzen.. Bare derfor jeg valgte dem :)

  13. Hei!

    Jeg tenkte å bygge meg en pc når neste gen. av skjermkort kommer, men kjenner at det brenner litt i lommeboka..
    Klarer ikke helt å bestemme meg om jeg skal gå for AMD eller Intel. Prismessig kommer jeg ut ganske likt:

    Har ikke valgt GPU, fordi jeg skal bare finne meg noe rimelig som tilsvarer dagens 1070 (laptop) mens jeg venter på neste gen..

    Ser oppsettene greie ut, og hvilken plattform ville dere valgt? Ut av boksen er de ganske like har jeg forstått, men Intel er noe kvassere mot gaming, og spesielt med OC?

    Eller bør jeg bare ha is i magen og kjøpe hele oppsettet når neste gen skjermkort er i hyllene?  ¯\_(ツ)_/¯

  14. Det ser greit ut. Er litt usikker på om det gjør noe at prosessor nok kan dra ganske mye strøm, og VRM blir nok kjørt opp mot maks. Går vel greit så lenge en ikke overklokker tipper jeg.

    Kunne jo vurdert et X570 eller et godt X470 kort som f.eks ASRock X470 Taichi (må oppgradere bios på X470) til denne CPU.

     

    Litt på tynn is når vi snakker om VRM kjenner jeg.. mener du at VRM for CPU er dårlig på valgte HK?

    Tviler på at bruker komme til å overklokke uansett :)

     

    Edit:

    If you need PCI4 go for X570.

    If you need SLI go for X470.

    All others go for B450.

     

    Basert på dette, så holder B450. Ser at valgte HK scorer bra, men litt "lower class" VRM. 

    Har derfor sett på dette HK: MSI Gaming pro carbon (good VRM, intel lan, WiFi, Flashback)

     

    Kanskje det er en god løsning?

  15. Hei

     

    Skal bygge en pc for en kompis, og trodde i utgangspunktet at den skulle brukes til gaming. Fikk etterpå vite at den også skulle brukes til en del simulering i programmet pioSOLVER.
     

    Ble derfor litt usikker, og leste meg fram til at antall Cores og threads er ganske avgjørende. I tillegg til bra RAM og SSD. Jeg har derfor satt opp dette forslaget:

     

    https://www.komplett.no/wishlist/shared/816f9350-4180-4d41-9d6f-a032509be3ef

     

    Budsjettet er satt til ca 12k, og han har resterende komponenter.

     

    Noen som har litt mer erfaring enn meg, og har noen innspill til oppsettet?

     

    På forhånd tusen takk :)

     

  16. Du skal sende tv-signalet også over trådløsnettet eller er det trekt kabel til dekoderen i kjeller og utleiedel?

     

    Beklager, litt uklart ja kanskje. Jeg prøver via kabel: kabel fra hjemmesentral til router, så kabel fra router til altiboks i kjeller.

     

    Min bror hadde samme problemet. Han leier med delt Internett og har egen Altibox på samme abb som huseier.

     

    Løsningen hans: Koble en switch før router som splitter signal til Asus og altibox.

     

    Jasså ja.. Det er verdt et forsøk :)

  17. Hei

     

    Jeg har koblet RT-AC68U til hjemmesentralen og satt opp et eget trådløst nett for kjelleren og utleiedelen. Det jeg ikke får til, er at RT-AC68U også skal klare å gi tv-signaler for tv'ene som er i kjelleren.

     

    Jeg har googlet meg fram til følgende innstillinger, men med engang jeg setter inn disse innstillingene så forsvinner internett fra nettverket:

     

    post-70600-0-57951800-1519046897_thumb.jpg

     

    Ser dere hva jeg har gjort feil? :)

     

  18. Hei

     

    Har en nettside hvor kunde i ettertid har lyst på mulighet for innlogging. Det er snakk om 10-15 forskjellige brukere, og de brukerene skal ha tilgang til sitt eget område, med egne filer (som er lastet opp av WP-admin).

     

    Jeg forsøkte meg med plugin'en "WP-members", men her fikk jeg ikke til at brukerene hadde sitt eget område, men alle kom til samme.

     

    Finnes det en plugin som kan løse dette? Har tatt en titt på disse, men siden de må kjøpes har jeg ikke fått testet enda: https://www.elegantthemes.com/blog/tips-tricks/six-of-the-best-wordpress-membership-plugins-for-2015

     

     

    Mvh klomp1

  19. Hei

     

    Jeg er på utkikk etter en rask og stabil laptop, som gjerne også er pen å se på, da den skal være med i kundemøter..

     

    Arbeidsoppgaver:

    - 8-10 timer daglig

    - Indesign, photoshop, illustrator, after effects, premiere pro

    - Postscripting av tunge pdf filer/feilsøking

    - Eksportering av tunge pdf filer

     

    Har sett på denne: http://www.tek.no/artikler/test-dell-xps-13-2015/167632

     

    Holder den mål? Tenker spesielt på varme og stabilitet.. Bygger en del pc'er på privaten, så er ikke helt blank. Bare lite erfaring med bærbart.

     

    Takker for innspill!

×
×
  • Opprett ny...