Gå til innhold

hammern

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hammern

  1. Tviler på at du får fatt i mye rettighetsbelagt materiale på lovlig vis.

    Med mindre du ønsker å lage dine egne versjoner av sanger fra scratch, kan et tips være å lete etter MIDI-filer som du siden importerer inn i Reason. Du bruker da de ulike lydbankene i Reason som utgangspunkt. Vær imidlertid obs på at mange slike filer er av lav kvalitet rent arrangementsmessig. Ellers kan kreativ bruk av en equalizer hjelpe deg et godt stykke på vei til å isolere de delene du ønsker å jobbe videre med.

  2. Noen som vet om det er markant lydforskjell hos de forskjellige høyttalerne i Resolv-serien?

    De minste passer budsjettet mitt, men jeg vet ikke om noen sjapper i Bergen som har dem inne (blir å bestille fra kick isåfall) - men Hagstrøm tror jeg har et utvalg av de større variantene, så jeg kunne tatt en tur inn og hørt på dem en dag.

     

    evt to av disse: http://www.musikkutstyr.no/epages/MusikkUt...cts/8007_FOPM05

    Var inne og hørte litt på dem i forrige uke, kan alltids ta en ny tur når jeg får tid. Det er uansett litt over hva jeg hadde tenkt meg, men fostex skal jo være bra...

     

    Når du først er inne på Fostex mener nå jeg at Fostex PM1 er et bedre kjøp. Ellers er min personlige mening at du bør velge KRK og at ikke Samson låter så bra i mine ører.

  3. Hei igjen, da har jeg endelig fått E-MU i hus.

     

    Prøver nå å bruke Cubase, men jeg har dessverre fortsatt samme delay/latency... Slik det er koblet til nå, går midi-keyboardet til pcen via usb, og fra pc via usb til E-MU. Ser på illustrasjonstegningen at gitar/mikrofon kobles direkte til E-MU og at signalene da direkte blir prossessert gjennom denne boksen, istedenfor gjennom pcen som jeg mistenker skjer her. Er det mulig å gjøre? Eller er noe annet feil?

     

    MIDI-keyboardet du har kjøpt er kun en kontroller og inneholder ingen lydbank. Det er derfor ingen hensikt i å koble keyboardet direkte i lydkortet. Det du istedet ønsker er å gi et software-instrument (f.eks et VST-instrument) i Cubase beskjed om hvilke tangenter du trykker ned, som siden sender informasjonen ut til lydkortet. Tilkoblingen du beskriver her er altså riktig.

     

    Litt vanskelig å gi deg et godt svar på hva som er feil før du forteller hva lydkilden din er. Bruker du en VST-plugin? Som nevnt tidligere så vil ikke innkjøp av nytt lydkort løse forsinkelsesproblematikken i forbindelse med Windows GS-modulen.

  4. Så på Crumpler på FV. Noe av det styggeste jeg har sett! men det er jo kun min mening. Jeg ville gått for lowepro..

     

    Vil bare minne om at hva som er pent/stygt er høyst subjektivt. For min del synes jeg Crumpler lager langt tøffere sekker enn tilsvarende fra Lowepro og Caselogic. Crumplers sekker har god kvalitet og bærekomfort, og for min del var derfor valget enkelt: Crumpler Matchmaker - fullfotosekk med plass til laptop.

    Uansett oppfordres det til å prøve de ulike sekkene.

  5. Det er dessverre slik at når amatører selger nesten-gode bilder nesten-gratis, så tar de jobber fra de profesjonelle - per definisjon. Nå kan man lage lange diskusjoner rundt dette ang hvordan digitale speilreflekser og photoshop har senket terskelen for å produsere proff-aktige bilder, men poenget er uansett:

     

    Dersom alle selger bildene sine billig, så blir det bare tre-fire mulige måter å leve som fotograf:

     

    1. Pressefotograf

    2. Reklame-fotograf

    3. Portrett-fotograf

     

    Det blir farvel til naturfotografer, gatefotografer etc etc. Det å etablere seg som proff-fotograf vil også bli enda vanskeligere.

     

    Så hvorfor gjøre det vanskeligere for andre fotografer for å tjene noen få hundringser på nettet? Jeg synes ikke så mye om det.

     

    Det må da vel være et poeng hvor gode bilder man tar, at eventuelle kunder betaler for et produkt med god kvalitet. Jeg antar at profesjonelle fotografer er i stand til å levere et godt produkt, og dermed at kunden velger dem i stedet for en amatør med hensikt å tjene et par "hundringser" som du kaller det. Hvis en fotograf ikke får solgt bildene sine bør det være på tide å bli en bedre fotograf, tenke nytt eller rett og slett skifte yrke. Det nytter ihvertfall ikke å legge skylda på alle andre.

     

    Jeg ønsker alle som vil selge et bilde eller to lykke til.

  6. Mitt inntrykk av Nikon 18-200 er at det er litt for dyrt særlig med tanke på lysstyrke og fortegning. Det er sikkert utmerket i situasjoner der en ikke kan/vil dra med masse utstyr. Personlig ville jeg ikke valgt dette objektivet som det eneste, men heller som et supplement. Og derfor ville jeg antagelig gått for sigma sin modell.

    Jeg landet på Tamron 17-50 f/2.8 og angrer ikke på det.

×
×
  • Opprett ny...