Gå til innhold

Spitzi

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spitzi

  1. Dette dreier seg da ikke bare om religion? Flere muslimske familier sender barna sine på skoler i utlandet fordi det der tilbys eliteskoler de med norsk lønn har råd til å ha barna sine på. Dette er skoler der mye av undervisningen foregår på engelsk - og nivået på undervisningen er som regel langt bedre enn man kan få i lille sosialdemokratiske Norge, dog ispedd noe koranundervisning som man kan mene sitt om.

    Ikke ulikt det noen kjipe foreldre oppi Holmenkollen gjør med barna sine når de sender de på kostskole i England (protestantisk eller katolske kristne skoler sikkert også).

    Dette utspillet om å bygge muslimsk skole i Norge vil nok gjøre lite med disse foreldrenes planer om å gi barna sine bedre skolegang i utlandet. Til dét er nivået i den norske skolen for dårlig, og de norskmuslimske lærerne er neppe stort bedre.

     

     

     

    Edit: Skrivefeil

  2. Bikkja døde nok ikke av chili. Det er nok mer sannsynlig at den døde av kotelettbeina. Hunder tåler i grunnen kun harde solide bein som fra kyr og elg. F-bein går dårlig, slik som F-en i fugl, fisk og får, samt "f'gris". Svinebein er porøse og splintres, og vil i verste fall kunne stikke hull på svelg og magesekk på hunden. Det er nok dette som kan ha skjedd. Chili går rett igjennom.

    Kjipern for hundeeieren, men dette var nok et kollektivt ansvar, og du kan neppe klandres.

  3. Er det ikke slik at batteriet på 1800 mAh dekker over GPS-mottakeren slik at denne ikke fungerer? Mener mottakeren ligger ved kameraet på baksiden. En annen kinesisk produsent lager også batteri på 1800 mAh, men har et kantete cover som ligner det originale. Mulig det er forskjell på disse utover formen på dekselet? At den ene er ok med GPS, den andre ikke?

    Jeg tror jeg heller går for originalt tilleggsbatteri til tross for lavere kapasitet.

  4. Nei, jeg har ikke blitt så mye klokere siden jeg stilte spørsmålet sist. Men har funnet ut at svært mange har det samme problemet - optisk lyd ut fra P5E hovedkortene fungerer ikke, og det er bare å vente i spenning på ny BIOS update. Men coax fungerer visst. Ikke at det hjelper meg, for recieveren min er 8-9 år gammel og har ikke slik inngang...

    Les f.eks. denne forumposten hos Asus: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20080507213118859&board_id=1&model=P5E&page=1&SLanguage=en-us

     

    Og på Tom's Hardware er det opprop for å få Asus til å løse saken: http://www.tomshardware.co.uk/forum/245401-12-calling-p5e3-deluxe-owners-optical-audio-port-work

  5. Har som trådsarter hatt Premium fra launch, kjøpt på utgivelsesdagen, og byttet denne inn i en Elite hos EB Games rett før jul (måtte vente LENGE på byttet). Aldri vært problemer, annet enn noen veldig få ganger når spill som har hengt seg opp, men det skyldes nok ikke hardwaren.

    Denne helgen fikk jeg en åpenbaring når jeg testet Media Center via 360en. Det gikk jo silkemjukt. Kunne bruke media remote keyboardet jeg har også.

    Det jeg er mest imponert over er softwaren og tjenestene som legges til hele tiden. Gleder meg til XNA-spillene blir tilgjengelige for de fleste. 4 spilltyper blir tilgejngelig nå - Vanlige 360-spill på disc, Gamle Xbox spill du kan laste ned, Xbox Live Arcade og snart brukerproduserte spill. Nå mangler bare tilgang til nedlastbar spillefilm og TV-serier, slik som i USA og noen få EU-land.

     

    Godt fornøyd i grunn, men får ikke brukt den så mye nå. Det er for fint vær ute!

  6. Har et Asus P5E3 hovedkort som jeg prøver å få optisk lyd ut fra. Jeg har begitt meg utpå med Windows vista 64-bit, som jeg ikke er helt komfortabel med ennå (mulig problemet ligger der en plass, ja...).

    Lydkortprogrammet til Asus, SoundMax Blackhawk er rimelig hjelpesløst, og selv om dette rapporterer velfungerende lyd over den optisk digitale lydutgangen, fungerer ikke dette i "virkeligheten". TOS-link utgangen er helt død, og ikke et snev av lys kommer ut - og ergo ingen lyd heller, hverken 2-kanals eller flerkanals Dolby Ditil eller DTS, eller ordinær wav for den saks skyld. Har prøvd å sette default lyd til optisk utgang i Vistas innstillinger for lyd, uten hell. Analogt fungerer alt helt fint, og jeg får 5.1 lyd ut til fillehøytalerne ved PCen (Logitech X-530), men skulle så gjerne ha kunnet spille av lyden via surroundanlegget i stua.

     

    Nyeste driver SoundMAX Audio Driver v6.10.1.6280 er installert, samt nyeste utgave av SoundMax Blackhawk. BIOS er også nyeste utgave. Heller ikke i BIOS har jeg klart å finne ut noe som skal aktiveres for å få lyden ut via den optiske digitalutgangen.

     

    Jeg mistenker at det er ett eller annet veldig banalt jeg har glemt. Er det noen som har vært borti noe liknende på dette eller tilsvarende hovedkort?

    Kan noen gi meg en digitalt hjelpende hånd her?

  7. Håndfri funksjonen fungerer utmerket dersom du kjøper ekstern mikrofon. Denne koster 120 kr på komplett.no. Den burde absolutt fulgt med i pakken.

    Helt enig. Denne mikrofonen gjorde susen (denne kan også festes til basen). Men i artikkelen står det at man ikke kan lese og skrive sms - det stemmer ikke, for det har i alle fall jeg fått til, uten videre plunder.

    Jeg er meget godt fornøyd med denne, og legger ut på tur på den engelske landsbygda i påsken med denne i bagasjen. I Norge har den vært nyttig på turer over hele Østlandet og ned til Sørlandet, samt svippturer til Sverige. Fotoboksvarslingen er svært kjekk for en som er tung på høyrefoten, men det er abonnementsavgift etter en måned, og du må betale for oppdateringer etter dette - men de gamle markeringene forblir (du blir bare ikke oppdatert).

    Det er også mye snasent tillegg du kan laste ned fra Garmins sider, blant annet bilikoner for kjørepilen.

  8. Helt seriøst, kvinnen i mitt liv har ett yndlingsspill som mange nok stusser ved, og det er Gears of War. Kontrollene er enkle, det er tredjeperson, og ikke minst: kanonbra!

    Hun er snart 30 hun også.

    Ellers er Kameo, Burnout, Crash Bandicoot og Tomb Raider spill hun også liker.

    Dead or Alive 4 er også bra, men kom for all del ikke slentrende med Dead or Alive Extreme Volleyball 2. Da blir det på hue og ræva ut!

    Arkadespillene er også noe du bør fronte. Der er det mye moro å hente (Mortal Kombat finnes jo der?).

  9. Den er jo nødt til å oppskalere signalet, siden boksen pr. i dag ikke kan kjøre 1080p over component, og da er jo litt av poenget borte.

     

    Rettelse: Xbox 360 støtter 1080p over komponent, jo. Det er bare ikke alle TV-apparat som takler dette.

     

    Til trådstarter: Du får muligens mer glede av en reciever med analog til digital konvertering av bilde, altså en som kan kjøre komponent inn som HDMI ut. Mye lekkert å velge mellom idag, men det koster litt.

  10. Takk for forslag.

    Jo, jeg kan prøve spilleren hos en venn, men den fungerte altså prikkfritt på den gamle dagen før, og den er ikke blitt flyttet på. Premiumen har jeg ikke lenger. Problemet tror jeg ligger i software, og rekkefølge på installasjon.

     

    Jeg har tenkt litt på dette med instillinger på HD DVDen, og den har vært stilt inn på DTS lyd. Men tilgang til endring av lydformat er vel kun tilgejengelig når HD filmen ruller og går, og ikke tilgjegelig så vidt jeg kan se via setup menyen i Dashboardet...?

    USB-portene har jeg ikke testet i front, kun den bak. Jeg har også en idé om at kameraet som er koblet via HD-spilleren ikke bør være tilkoblet ved installasjon, noe den har vært hele tiden.

     

    Jeg har selvfølgelig også tatt kjerring/blondine-testen og sjekket at alle kabler er ordentlig i. Hvis ikke hadde jo ikke DVD-avspilling fungert...

  11. Hei.

    Jeg byttet min Xbox 360 Premium fra launch med en flunkende ny Elite.

    HD DVD spiller var jeg tidlig ute med å skaffe meg i november 2006, og kjøpte i Tyskland. Denne spilleren fungerte helt fint frem til den ble koblet på min nye Elite.

    Vanlige standard DVDer tar den fint, men når en HD DVD puttes i (har prøvd mange), så blir skjermen svart, og etter kort eller lang tid (variere faktisk, men når det tar over 15 min, så skrur jeg gjerne av), så går det tilbake til dashboardet uten noen som helst forklaring...

    Jeg tenkte feilen kunne være at jeg koblet opp spilleren uten å installere installasjonsplaten først, så jeg har formatert HDD, fjernet avspilleren, og installert med CDen først etter å ha tatt recover på gamertag og lastet ned oppdateringer, for så å følge instruksene og koble på. Alt ser greit ut inntil en HD film puttes i spilleren.

    Har også fjernet alle cookies (småfiler og oppdateringer som filmene har lastet ned) som er lagret på selve HD DVD spilleren (den har 192Mb minne).

    Har også tenkt på dette med HDCP, og den eventuelt usannsynlige muligheten for at TVen ikke støtter HD-filmkryptering, så jeg har prøvd med komponentkabler også, men den gang ei.

     

    En av hovedgrunnene til byttet fra Premium til Elite var jo bedre bilde med HD DVD over HDMI, og når ikke dette fungerer blir det jo litt dumt...

     

    Er det noen flere triks jeg kan bruke? Noen som husker cacheminne-trikset eller hvordan man fjerner oppdateringer med noen tastetrykk uten å formatere HDDen?

     

    Trenger hjelp her...

     

    PS: [iRONI]Hjelp fra Microsoft ga VIRKELIG mye hjelp....[/iRONI] http://support.microsoft.com/kb/927407

  12. Jeg fikk en telefon i forgårs om at Eliten hadde kommet inn på EB Games i Moss. Men når jeg spurte om når jeg kunne hente den så henviste de til at forhåndsbestilte varer holdes av i 48 timer... Altså jeg har ventet i 3,5 måned - er det mulig å hente den i helgen liksom...? :roll:

    Ringte dem igår og forklarte at jeg ikke kunne komme igår eller idag, og de var nå hyggelige lot meg få hente til helgen. Men hadde de nektet, så vet jeg ærlig talt ikke hva jeg hadde gjort... :cry:

     

    Selv om det har tatt lovlig lang tid, så har EB vært veldig hjelpsomme. Fikk også tilbud om Halo Edition for litt over en måned siden, men tok ikke den dealen.

     

    Noen som husker hvilke spill som ikke ble godtatt i innbytte? Jeg har plukket ut 10 spill, så jeg tror det burde gå greit, men kjekt å vite om noen av de ikke går.

  13. HD på HDD er tingen! :thumbup:

    Ja, hadde vi bare hatt hardisker som ikke kunne gå i stykker. Det blir mye å backe up :)

     

    Men med nettbasert film-leie er dette saga blott, og da snakker jeg ikke om streaming fra møkkatjenester som SF-Anytime, men tjenester som Xbox Live Marketplace, der man kjøper en episode av en tv-serie, ser den, sletter den om man vil, og laster ned samme episode senere, uten at det koster noe mer - fordi alt er knyttet opp mot en konto som husker tidligere kjøp. Tilsvarende for PC bør komme kjapt, om det ikke finnes allerede. Norske tilbydere av nettbasert filmleie har ødelagt for seg selv med for dårlig kvailtet, fleksibilitet (må ha IE og WMV? Hva med Mac og Linux og andre programmer?) og ikke minst bruk av DRM. På tide bransjen fornyer seg selv!

  14. Hvis du vil spare mye penger, og ikke må ha imorgen, så er play-asia.com stedet å besøke. Du må bare huske på å gjøre en deal med de per e-post om at de skriver halvparten av verdien på pakken, slik at den går glatt igjennom posten.

    Jeg var tidlig ute, og fikk meg COD4:MC til $53. Det er rundt 280 norske kroner. Asia-versjonen er sonefri, som de gamle COD-spillene.

    Frakten tar rundt en uke / halvannen.

  15. awesomesauce.

    Beklager om dette er en unødvendig bump, men har litt erfaring med co-op jeg tenkte jeg kunne dele med eder.

     

    Prøvde Kane and Lynch på PS3 i helgen. Det var veldig artig i Co-op på delt skjerm i alle fall. Likner litt på Gears of War i det at man må live opp "kompisen" (de er ikke særlig gode venner, nei) med noen farlige barbiturater - som man får overdose av dersom man tar dem for ofte (for hyppige dødsfall og gjenopplivninger).

     

    Spillet var ganske bra. Settingen er kanskje det beste med hele spillet, har alltid drømt om bankran ala Heat, men spillet har sine svakheter med litt tam grafikk (selv om scenen med alle menneskene i Tokyo-discoet er ganske imponerende), og noen brett har forfordelig dårlig spilldesign i form av kjipe mellomsekvenser du må se ørten ganger fordi det er så satans vanskelig rett etterpå (ett sted på en byggeplass der man skal beskytte en person og blir angrepet fra alle kanter). Den siste feilen er derimot ikke gjennomgående, og stort sett kan man skippe sekvensene. Styringen er litt treg, men den sitter godt etterhvert. ....og! Glemte det beste! Våpnene! Lyden, kraften - veldig, veldig bra! Noe av siktingen er litt så som så, noen ganger har en direkte headshot null å si, andre ganger faller de som fluer bare man ser hardt på dem. AI er jevnt over ganske bra, men noen logiske brister.

     

    Er usikker på om det er co-op online, men det hadde vært grisefett i så fall. Multiplayer er det uansett, og konseptet er sjukt tøft - bankran der man vinner ved å forråde kompanjongene på rett tidspunkt, eller får poeng for å ta forræderen, og ta gevinsten selv. Fikk ikke prøvd dette, og fikk kun spilt igjennom 2/3 av spillet.

     

    Tror dette blir kjøp dersom det er co-op over Xbox Live.

  16. Kjøpte også disse rimelig (underkant av 500 for komponent og optisk i pakke). Det er merkbar forskjell på projektoren på 92", i forhold til standard original komponent. Hadde en del støy og blåskjær, samt antydning til ghosting.

     

    Men på 32" LCD-TV er det null problem med originalkomponent. Det er kun på virkelig store skjermstørrelser at man ser forskjell, er min erfaring.

     

    Får du den rimelig på Ebay eller modnet, - go for it - må du kjøpe til blodpris til over 1000-lappen enkelte steder - let i be!

×
×
  • Opprett ny...