Gå til innhold

betterman

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av betterman

  1. Hei!

     

    Madamen har en Asus F3JA kjølpt for halvannet år siden, og begynner sånn smått å bli plagsom, både på det ene og det andre. Så må ta en liten "overhaling" og reinstallering av diverse greier, bare for å få PC-en clean og litt lettere å ha med å gjøre.

     

    Men så kommer problemet...oppdateringer av diverse drivere, deriblant skjermkort.

    Skjermkortet som står i er et ati mobility radeon x1600, og nye drivere ligger ute på ati sin hjemmeside, men disse er ikke kompatible til denne bærbare, da de angiveligvis ikke støtter Asus sine bærbare maskiner, så jeg blir henvendt til å bruke produsenten sine tjenester hva angår driveroppdatering.

     

    Nå er det vel et lite kjent fenomen at Asus update ikke er det mest stabile eller mest oppdaterte, så å kjøre det er håpløst. Kan jo også nevnes at de "nyeste" driverne tilgjengelig fra Asus er nesten 2 år gamle....

     

    Så mitt spørsmål etter denne tekstveggen blir vel hvordan går jeg fram for å få oppdatert disse driverne da?

     

     

    Takker for all respons!

  2. På enkelte MSI kort skjer dette når man ikke har en "valid" CMOS setting lagret. Kanskje det er samme greia med ditt ASUS kort .

     

     

    Har faktisk resettet CMOS'n også, så vil anta at det ikke er problemet da heller. Regner med, som han ovenfor sier, at det nok er HK som er defekt, og at komponentene får bare strøm, men ikke kommet videre til noe oppstartsprosedyre etc.

    Sender en mail til netshop i løpet av kvelden, så får se om ikke det blir noe garantisak på det. Apropos det, fikk med meg at asus har 36mnd garanti på noen komponenter, stemmer dette? HK kjøpt i oktober -05.

     

    Takker for svar, blitt litt klokere hvert fall:)

  3. Hei!

     

    Ja, som tittelen så forsiktig er innom, så starter altså PC-en min seg opp av seg selv når jeg slår på strømmen bak på strømforsyningen, men ingen signal til skjermen.

    Alle lamper lyser som de skal, både på hovedkort og komponenter, men selve av/på-knappen fungerer ikke. Får ikke skrudd av uten å måtte slå av selve strømtilførselen på psu'en.

    Kommer dog ingen pipelyder ved "oppstart".

     

    Strømforsyninga er helt ny, corsair TX650w, mottatt idag, grunnet at min forrige (hiper-r modell) gikk dukken (kunne kjenne statisk elektrisitet gjennom hele kabinettet når den var tilkoblet).

     

    Det jeg selv er redd for er at hovedkortet også har tatt kvelden, men syns det er rart at alt ser ut til å "fungere" inni kabinettet...

     

    Hva kan forårsake at systemet starter opp av seg selv bare ved å skru på strømmen på psu'en?

     

     

     

    hovedkort er et Asus A8N Premium med AMD fx57, 8800gts skjermkort

     

     

    Med vennlig hilsen,

     

    Cato

     

     

    Edit: Har nå demontert og rengjort alt, for så å montere alt opp igjen uten hell, samme greia. Har også kun tilkobla hovedkortet med cpu og en rambrikke med samme resultat, starter opp av seg selv uten å gå via noe på-knapp...

    Er selv mer og mer sikker på at det er hovedkortet som har takket for seg, men hadde vært interessant med noen kyndige's innspill.

     

    Edit 2: Har nå testet med en annen strømforsyning, samme problem. Systemet bare starter opp av seg selv kun ved å slå på selve strømforsyninga. Dog ingen signaler eller piping som indikerer loading av noe sort...

  4. Ja, da sitter jeg på ny-pcen, glad og fornøyd :D

     

    Kortet er installert og går som en drøm! Kjørte 3dmark 05 med de siste driverne til kortet, og endte opp på litt i underkant av 8700 poeng.

     

    Ingen klokking whatsoever da.

     

    Rett og slett fornøyd, og ei stillegående vifte såvel på kortet, dette dog etter at de siste driverne ble installert.

     

    Fornøyd! :thumbup:

  5. Da jeg testet F.E.A.R i 1600 x 1200 med alt max (tror hvertfall alt var på max ) merket jeg at det ikke gikk helt glatt. Vil ikke si det hakket, men gikk ikke så smooth som jeg forventet :!: 

    Så tror nok at 256MB mer RAM på skjermkortet har noe å si på høy oppløsning. Har X2 4400, 2gb RAM og 7800GTX

    5062115[/snapback]

    Hos meg gikk det glatt i 1600x1200 4xfsaa/16xaa.Har 4600+,2g ram,samt 7800gtx i sli.

    5062151[/snapback]

     

    Som sakt tidligere, ikke alle som har penger til et slikt oppsett da...

    5062334[/snapback]

     

    Nei, poenget er vel at vi som har råd, får nyte godt av at spillene kjører knirkefritt med alt på fullt i høy oppløsning. Du får det du betaler for...som oftest.

  6. Dette TOP kortet skal jeg ha meg selv, men må pent vente til jeg får inn penger 10/11.

    Er lenge siden jeg har vært inne på dette forumet, og en god stund siden jeg har holdt meg oppdatert på hardware fronten når det kommer til PC, men hvordan er 7800GTX i forhold til de kommende X1800XT(eller om det var XL) kortene fra ATI?

    Lest et og annet om at disse kortene fra ATI i X1000 serien vistnok skal være skuffende ytelsesmessig i forhold til nVIDIA sine kort i 7800 serien. Og X1000 serien skal visst "lagge" litt i OpenGL spill som f.eks. Doom3 og Quake4?!

    Hvis det er tilfelle, så kan de kommende ATI kortene ryke og reise, siden jeg nå holder på å skal bygge meg en maskin med best ytelse med spesielt tanke på Quake 4.

     

    Uansett, får håpe disse Asus 7800GTX TOP kortene er tilgjengelig når jeg begynner å pumpe ut ordre sånn ca fra 10 nov etter nye deler. :)

    5050087[/snapback]

     

     

    Siden Ati sine toppkort (xt) mest sannsynlig ikke vil være tilgjengelig før etter nyåret, så er nok Nvidia det beste valget for deg. Det er pr dags dato få hovedkort med crossfire-støtte, og relativt få tester som omfatter nvidia og ati sine kort mot hverandre. Ati har rett og slett bæsja på leggen med å annonsere kortene sine så sent, og som mange sier, nytter ikke å ha det beste kortet på papiret når ingen kan dra nytte av det... :roll:

     

    Dessuten vil nok Nvidia komme med noe spennende om ikke så altfor lenge som jeg personlig vil tro danker ut Ati sine kort igjen. Tenker da på en 512mb versjon av gtx som vil bli x1800 xt 512mb sin motstander.

    Ati kommer på etterskudd over hele fjøla her, noe nettopp Nvidia, og ikke minst oss, drar nytte av.

     

    Siden du skal gå til anskaffelse av komponenter i begynnelsen av november, så faller valget naturlig på Nvidia sine toppkort, nettopp fordi de har etablert seg på markedet med sine kort og scorer meget bra på samtlige tester som er gjennomført.

    Så for din del så vil jeg si at Ati skal du bare droppe, så fremst du ikke er en spesiell fanboi og bare må ha Ati... :p

     

    Ble litt mye rabling her, så får håpe jeg ikke har gjentatt meg mange ganger, hehe. Kan fort skje at hånda blir litt tregere enn topplokket også, og dermed utelater litt vesentlig info, men det ordner vi med en edit etter hvert :thumbup:

  7. Hvorfra Flesnes?

     

    Kan legge til at www.specialtech.com har kortet inne, det er en britisk nettbutikk som shipper til hele europa. Og prisen på TOP-kortet der er faktisk bedre enn de fleste nettbutikker her til lands. Men så må frakt og tollavgifter medregnes i prisen oxo.

    Så det kan jo være en løsning for de som absolutt må ha kortet innen rimelig kort tid :)

  8. Tja, har du lest denne, og kommentarene på slutten?

    http://www.hardware.no/artikkel/18769

     

    Sikkert flere som kan dette bedre enn meg ettersom jeg ikke har denne skjermen, men stemmer det at det fantes to modeller (19i "rask 8ms" vs 192i "treg 16ms men bedre bilde") og at Xerox til slutt samlet begge under samme 19i benevnelse og at man nå faktisk har 3 modeller under samme navn med forskjellige spesifikasjoner? Jeg synes det virker veldig rart og fryktelig forvirrende, meeen :)

     

    http://forums.overclockers.co.uk/showthrea...17466934&page=2

     

    For å være ærlig hadde jeg betalt de 150kr det koster å sende den tilbake, og ventet på den nye...for det hadde irritert meg hvis jeg ikke i det minste forsøkte. Men smak og behag :) Kan jo være skjermen du får nå ikke har noen døde piksler, kan til og med hende du synes skjermen er helt topp!

    5046659[/snapback]

     

    Er akkurat det, fryktelig forvirrende siden Xerox har plassert flere forskjellige modeller under samme produktnavn :dontgetit:

     

    Leser fra den siste linken du oppgav der at det finnes to forskjellige paneler også, TN og AU. Noen som kan utdype noe rundt disse?

     

    Er jo også som du sier, at denne skjermen kan være helt topp for min del, og ikke ha non døde piksler heller. Litt kjedelig å sende inn da for så å få en helt sarva skjerm :roll:

     

    Hadde jo vært toppers om non med litt bakgrunn og erfaring rundt disse skjermene kunne uttale seg litt, for det står vel ikke bare om ms her...?

     

    Men som jeg nevnte i min forige post, jeg blir å teste denne skjermen når skjermkortet kommer, og ta utgangspunkt derifra!

  9. En 16ms-skjerm duger fint til spilling og filmvisning, med mindre du er en av unntakene som er hyperfølsom for etterslep. Etterslep på en skjerm med 16ms eller lavere responstid er noe 99% av befolkningen ikke legger merke til. Jeg ville uten tvil gått for en 250GB-disk istedenfor - 8ms er ikke verdt det mellomlegget. :)

    5046282[/snapback]

     

    Tror det blir til det da :) Blir i væffal å teste skjermen årntlig når skjermkortet har funnet veien hit, så får jeg ta videre vurderinger derifra.

     

    Takk for innspill!

     

    Er det andre som har noen formeninger om dette, kom gjerne med dem! :thumbup:

  10. Så jeg bør bare beholde 16ms skjermen, og ta mellomlegget?

    5045834[/snapback]

    Har du testet skjermen? Det er nok lov å pakke opp esken, teste den, og deretter returnere den hvis du ikke er fornøyd (går under angrerettloven uansett). Jeg mener at forskjellen ikke er merkbar, men for all del. Hvis du er usikker er nok det beste å prøve det ut selv og se om du merker noe til ghosting i spill eller filmer.

    5046011[/snapback]

     

    Problemet er bare at skjermkortet ligger i Oslo på vei nordover, så har det ikke før på tirsdag :roll: hehe

     

    Men ja, kunne gjort det, men ville forhøre meg om det var major differences på 8 og 16 slik at en test ikke ville være nødvendig. Men tydeligvis er det det. Men jeg ville jo ikke hatt noe å sammenligne med da...

     

    Men er frista til å bare beholde denne skjermen, og få tilsendt en ekstra hd på 250gb istedenfor kostnadsfritt, så fremst denne skjermen duger til mine gjøremål

  11. Hei!

     

    Har et lite kjapt spm som jeg gjerne ville ha besvart, da min egen kompentanse på akkurat dette området er heller labert.

     

    Fikk skjermen min fra Netshop i forrige uke, den berømte xerox'en med glassplata (XA7-19i), og vi alle vet jo at både 16 og 8 ms versjonene har samme produktnavn, så sendte jo da en mail til Netshop og sa klart ifra at De ikke måtte sende feil skjerm oppover til meg. Dette var greit nok.

     

    Men, så skjedde jo det da som ikke skulle skje, og jeg mottok 16ms versjonen,hehe :roll:

     

    Netshop ringte til meg og sa ifra om dette på forhånd, og la seg langflat, så all respekt til dem for en bra oppfølging :thumbup:

     

    Så lurte da på, skal jeg virkelig gidde å sende skjermen tilbake, og få en helt ny postgange på skjermen, eller bare beholde denne skjermen, og benytte meg av rabatten/mellomlegget som blir igjen og skaffe meg en "gratis" hd?

     

    Er det veldig stor forskjell på 16ms fra 8 ms?

     

    Er jo egentlig en ganske så kjedelig situasjon dette, men hvis det er relativt lite forskjell på disse skjermene, så....

     

    Skjermen vil bli brukt mest til spilling og redigering av bilder/film, og litt 3D animering etc.

     

    Takker for svar :)

  12. hadde vært en fordel om du kunne postet litt hva du har prøvd å gjøre, og hvilken hardware/software du bruker. Gjengi gjerne gangen i hele installasjonsprosessen fra du installerte windows også.

     

    -5011 : 0x80040702 seems to be a pretty generic install error which happens for lots of programs. dwwin.exe is Dr Watson which is Windows' error reporting tool. Perhaps you should just try uninstalling your display drivers and then reinstalling them:

     

    1) Uninstall your NVIDIA display drivers using "Add/Remove Programs".

    2) Reboot and cancel out of the "Found New Hardware" window.

    3) Execute the NVIDIA display driver from your CD or which you downloaded from NVIDIA to install the driver.

     

    If that doesn't work, then you can do the extra thorough version which adds step 1.5 where you reboot in safe mode and run DriverCleaner.

     

    There are very thorough instructions on how to do this here.

     

    Prøv dette og se hva som skjer.

  13. Har hatt bestilling liggende inne på diverse nettshopper på dette kortet nå, nettopp for å sikre meg et eksemplar :p

     

    Ser nå at MPX har fått inn, så nå er det et stk TOP-kort på vei til meg :D (forhåpentligvis..skal ringe dem i morgen og forsikre meg).

    Så nå er det bare å kansellere de andre ordrene hos de andre nettshoppene :p

     

    Ser at de har ett kort igjen på lager på MPX nå, førstemann til mølla... :cool:

  14. Ingen med psykiske evner? :( :( :p

     

    Poenget er at jeg skal oppgradere PCen når jeg har hatt både bursdag og jul nå i desember.. Får ikke kjøpt noe før da, men vil gjerne ha en viss peiling på hva jeg skal ha... Har bestemt meg for et DFI HK (Nesten.. :p), da jeg har hørt og lest at disse skal være veldig bra. (Andre med andre meninger?)

    5024789[/snapback]

     

    Hvis du skal vente såpass lenge, hvorfor ikke vente med å finne ut hva du skal ha...? Misforstå meg rett...:p

     

    Hvis det er i januar det blir aktuelt for denne bygginga, så kan jo Ati sine nye kort bli interessante, da de muligens kan bli tilgjengelig her til lands til den tid. Nye hovedkort som støtter crossfire vil også dukke opp.

     

    Er store ting som skjer i akkurat den perioden her i kjølen av de nye skjermkortene, så avvent litt til når du så og si har cashen i hånda for å finne ut hva som er hot and what's not.

  15. Tror vel kanskje d beste og lureste, når det gjaldt GTX, var å går for det billigste kortet, for så å overklokke selv. Correct me if im wrong. Det "beste" kortet i GTX-serien vil vel bli Asus sitt TOP-kort og XFX sitt klokka kort (490MHz på core).

     

    Prisen på disse vil jo seff overstige de "vanlige" kortene, nettopp pga disse tweaka kortene.

  16. www.paron.no sine priser er alle eks. mva. Hvis dere leser helt nederst på siden, så vil dere se noe interessant.

     

    Men prisen er ikke så halvgærn heller hos dem...men hjelper lite når de ikke har dette kortet inne. Faktisk ingen i butikker i landet som jeg vet om som har dette kortet tilgjengelig pr dags dato, ganske utrolig :thumbdown:

×
×
  • Opprett ny...