Gå til innhold

Rednort

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rednort

  1. Ah ja, supert, takk!

    Da tror jeg at jeg begynner å forstå. 

     

    Å da er det samme opplegg når varer kjøpes fra utland?

    Først vanlig billag uten MVA, når varen kjøpes.

    Også når tolldeklarasjonen kommer, opprette bilag med K2761 med følgende mot konto og utgående MVA. Også ta den utgående MVA'en å legge til den aktuelle kontoen, f.eks D6545. I stedet for inngående MVA kontoen.

    Eller bommer jeg helt

  2. Den skal komme på mva meldingen - det er hele poenget med den nye ordningen.

     

    Når du har fradrag (dvs er mva registrert) kommer det en lik sum både på inngående og utgående mva slik at sluttsummen blir 0,- å betale.

     

    Mulig jeg var litt uklar i ordleggingen, men vi har 0% i fradrag, så vi skal betale full mva på det. Noe som ikke blir tilfelle slik det blir bokført nå? 

  3. Hei,

    Jeg skal bokføre ett kjøp av tjeneste fra utland, og nå som den frivillige org'en jeg er medlem av er mva-registret blir ting litt mer komplisert for min del. Vi bruker visma eaccounting, vanligvis uten mva ville vi bare ha bokført; Kredit 1920 - Bank -> Debet 6420 Leie datasystemer.

    Har prøvd å fikle litt rundt for å prøve å finne en løsning, men finner ikke helt ut av det. Ved å velge MVA kode GR Grunnlag utg. mva tjenester utland, fylles ting inn som vist i vedlegget, men postene går ikke opp. Og vi skal ikke ha inngående MVA på på kjøpet.

     

    Er det noen som muligens vet hvordan det blir riktig gjort?

     

    post-70363-0-89721900-1518915569_thumb.jpg

  4. Så, vi er snart kommet til det punktet at bærbare har 144hz skjermer, og like god ytelse som stasjonære maskiner?

     

    Hvis det er tilfellet, vil jo stasjonære bli ganske så faset ut hvis de bærbare får litt mer overkommelige priser.

    28K er jo litt meget for en bærbar med 60hz...

     

    Tja.. Kanskje? Men en stasjonær pc til 28.000,- vil forsatt ligge ganske langt foran denne bærbaren.

  5. Må si jeg heller veldig mot Vive, men har lyst til å vente til touch kontrollene til Rift kommer. Er det sagt noe om prisen på disse og eventuelt et ekstra kamera til Rift for bedre roomscale?

     

    De slippes mot slutten av året ut i fra det jeg har hørt, men om det blir mulig å få tak i de før på nyåret er en annen sak da :p Når Oculus har sluppet touch, så tror jeg prisen og produktene blir så å si like.

     

    Om du ikke bestiller nå sparer du masse penger på noe som bare ville støvet ned hylla og havnet på finn.no til halv pris om kort tid.

     

    Deg om det.

  6. Sitter og vurderer om jeg skal bestille Rift eller Vive. Er det slik at alle VR spill er tilgjengelig for Rift men ikke for Vive?

    Vil det fortsette slik?

     

    Nei, med revive fungerer så godt som alt Oculus har på Vive. Samt at med Vive får du med bevegelses kontrollerne og roomscale, i tillegg til at du fint kan sitte og spille med kontroller slik som på Oculus. Vive kan forsåvidt kjøpes på mange Elkjøp butikker alt nå.. Eneste fordelen med Oculus er vel at den er litt bidigere  

  7. Nå er det ikke så fryktelig lenge siden jeg lærte om dette selv, men kan prøve.

     

     

    +43 på binærform er 0101011 (den første 0'en representer + ), den mest vanlige måten å representere - på er 2's kompliment. Så -43 er da 1010100 + 1 = 1010101.

     

     

    Når det kommer til 3E4, er den ganske enkelt å regne fra HEX til bin.
    Dette gjøres ved å skrive ut hvert av tallene i 3E4, som grupper med 4 bit.

    Altså 4 = 0100, E = 1110, 3 = 0011,
    Slik at 3E4 = 0011 1110 0100.

     

    Hvis vi igjen bruker første 0 som +, blir da -3E4 = 110000011011 + 1 = 110000011100.

     

    Jeg tror ikke dette skal være alt for feil, med forbehold.

  8. Har lyst til å jobbe på rema men jeg er litt flau når det gjelder å gå rundt til fremmede mennesker for å spørre om job. Er det noen som kan gi meg noen tips??

     

    Har du erfaring fra butikk tideligere, er d bare å ta en runde rundt på rema butikker. Spørr etter sjefen og slå av en prat om hvordan mulighetene er.

    Det er også mulig å starte med ett vikarbyrå, jobbe noen månder der, for å så søke en fast jobb når du har litt erfaring.

    Der var vertfall slik jeg startet på Rema :)

  9. Har sett på andre studier og angrer på at jeg ikke valgte f.eks maskiningeniør. Dette er fag som jeg virkelig interesserer meg for, har ikke noe spesiell interesse for økonomi annet enn at det er greit å kunne og gir ok jobbmuligheter. Er 24 så føler det er altfor sent å bytte studie... :/

     

    Jeg byttet over til siv.ing i fjor når jeg var 24. Jeg gikk hele den sommeren å gruet meg, tenkte jeg kom til å føle meg som den dinosaur blant alle 19 åringene. Men jeg viste det var dette ville innerst inn, så bare bet det i meg å startet. Og det gikk helt fint! 24 er virkelig ikke så gammelt, selv om det kanskje føles slikt når enkelte venner rundt deg begynner og få familie og unger. Men det er bedre å gjøre noe med det nå, enn å gå å angre resten av live. For det veldig veldig mange år med arbeid igjen :)!

  10. Er vel bare sånn det er når jeg ikke har generell studiekompetanse. HAdde bare matte på gk. Og på vitnemålet står det 1M. Etter noe googling mener jeg at det er tilsvarende P1. Om jeg skal gå ingeniør, så må man egentlig ha generell studiekompetane, eller man kan gå Y-veien. Da blir det man mangler bakt inn i første året. eller ett semester før skolen begynner om jeg har forstått det rett. Og siden R1 og R2 er opptakskravet ellers, så regner jeg med at de begynner på R1?

     

    Tror ikke du trenger å bekymre deg for hvilken matte du har hatt før, eller hvilken du skal ha. Dette ordner seg. Det som er viktig å tenke på er tidsrommet du lærer matten på, det blir veldig mye matte på liten tid. Og siden matte er ett fag som ofte må synke inn, kan dette medføre frustrasjon/tap av motivasjon. Men er du villig til å jobbe jevnt og mye med matten er det langt fra uoverkommelig.

  11. Sett bort i fra litt irriterende kamera, og noe knotete meny system er selve spillet meget bra. Veldig fengende å godt gjennomført verden. Og for de som synes spillet har litt svak grafikk, anbefaler jeg og slå på ambient occlusion som Nvidia la til mulighet for i siste beta driver. Samt slå på Anisotropic filtering opp til 16x, og slå på AA til en 4-8x. Da ender du opp med ett spill som virkelig føles mer rettferdig mot den pene grafiske stilen.

  12. Vet at dette har vært diskutert tidligere, men er det noen førstiser som har fått PIN-kode til studweb? Jeg venter fremdeles, og ender opp med å ikke få lånet før studiestart. Og godkjenning av studieplan og eksamensoppmelding, dette foregår på studweb?

     

    Du kan gå inn på studweb. og taste inn fødsel nr. og be dem sende pin til e-post. Var slikk jeg fikk min i vertfall.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...