Gå til innhold

Qtanj

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Qtanj

  1. Fekk det til å virke ved å skrive om innhaldet til

    <script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
    <!--
    function toggleVisibility(obj)
    {
         
        document
    if (obj!=null)
    {
    if (document.getElementById)
    {
    var current = (document.getElementById(obj).style.display == 'block') ? 'none' : 'block';
    document.getElementById(obj).style.display = current;
    }
    else if (document.all)
    {
    var current = (document.all[obj].style.display == 'block') ? 'none' : 'block'
    document.all[obj].style.display = current;
    }
    }
    }
    var Value = Math.random()*57568745757456;
    document.write("<a href=");
    document.write('"javascript:toggleVisibility(');
    document.write("'");
    document.write(Value);
    document.write("')");
    document.write('">Spoiler</a>');
    
    document.write("<div id=");
    document.write("'");
    document.write(Value);
    document.write("'");
    //-->
    </script>
    style="display:none;">
    <p style="background-color:FF0000;FONT-SIZE: 24pt;">
    {content}
    </p>
    </div>

     

    Nokon har kritisert at eg er glad i document.write(), men det er på grunn av at eg ikkje kan javascript at eg gjorde det sånn.

  2. Eg har satt opp eit IPB forum, og vil ha ein spoiler. Vil helst ha ein spoiler eg kan lage med custom bbcode. Difor har eg fått tak i litt kode og endra på det.

     

    <script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
    <!--
    function toggleVisibility(obj)
    {
         var Verdi=Math.random()*57568745757456
        document
    if (obj!=null)
    {
    if (document.getElementById)
    {
    var current = (document.getElementById(obj).style.display == 'block') ? 'none' : 'block';
    document.getElementById(obj).style.display = current;
    }
    else if (document.all)
    {
    var current = (document.all[obj].style.display == 'block') ? 'none' : 'block'
    document.all[obj].style.display = current;
    }
    }
    }
    //-->
    </script>
    <p>
    <a href="javascript:toggleVisibility('Verdi')">Spoiler</a>
    </p>
    
    <div id='Verdi' style="display:none;">
    <p style="background-color:FF0000;FONT-SIZE: 24pt;">
    {content}
    </p>
    </div>

    Kan nokon få dei plassane med Verdi, til å bli eit tilfeldig tal i staden? Har eg gjort feil med Randomfunksjonen? Feil bruk av dobble hermeteikn og enkle hermeteikn?

     

    Får spoileren fint til om eg gjer det

    [spoiler=nokounikt]Det eg vil ha i spoiler[/spoiler]

    , men det er upraktisk å måtte skrive =eitelleranna som er nytt. Det fører også til at ein ikkje kan sitere spoilere utan å gje spoileren eit nytt idnummer(gjerne legg til Område=forrigeområde+1 om det er enkelt.)

     

    På førehand, takk for all hjelp.

  3. Grunnen til at EU meiner vi produserer med tap er fordi vi produserer veldig billeg. Vi lage fiskemat av fiskeafall slik at vi ikkje treng å bruke mykje penger på dyrt for.

     

    Danmark og Frankriket er mot straffetoll, men Storbritannia er for fordi Tony Blair ville bli valgt til EU parlamentet av skottene også. Hadde ikkje Tony Blair trengt dei stemmene frå Skottland hadde dei nok stilt seg ganske nøytralt.

  4. Hvis vi sammenligner hva dagens regjering bruker av penger i forhold til den røde Stoltenbergregjeringen i 2001, får vi disse tallene.

     

    ----------------

    Skatteletter: +23 milliarder

     

    Økt velferd: +48 milliarder

    ----------------

     

    Nämmen, vad fan var det som hände? Mer en dobbelt så mye mer til velferd som det som ble gitt i skatteletter, og det på samme tid? Du store alpakka!

     

    Konklusjon: det er fullstendig mulig å både "gi" skatteletter og øke satsningen på velferd samtidig.

    Eg kan ikkje tru at med dei nedskjeringane vi har hatt dei siste åra i velferdssektoren har ført til økt velferd. Kommunane har fått mindre, skulane har fått mindre og eg trur mange fleire(kom ikkje på nokre fleire døme i farta)

     

    Når det gjelder skattelettene får bare dei rike merkbar forskjell(så eg er mot det)

     

    Nå hugser eg ikkje regjeringa i 2001 så godt, men eg trur at AP samarbeidet meg parti til høgre for AP og dermed fekk dei ikkje gitt så mykje velferd som dei hadde gjort dersom dei hadde fått fleiral med SV.

  5. Noen saker som motsier dette:

     

    1. Frp vil ha gratis skolemat

    2. Frp var med på barnehageforliket

    3. Frp vil at staten skal føre en ekspansiv politikk i tider med nedgangskonjunkturer.

     

    Det er fullt mulig at FRP har beveget seg til høyre, men det har jeg ikke sett noe til! Det må være en grunn til at det ikke er flere liberalister igjen i partiet.

    Dei vil både vere til høgre og venstre. Dei vil ha lave skatter og velferd, noko som ikkje er mogleg.

     

    SV har vel eigentleg utviklet seg til å vere meir mot høgre. I dag vil eg ikkje sei at SV er sosialistisk, Yt etter emne og få etter behov. Dei er vel litt sosialistiske, men ikkje 100% sosialister. Ellers så strekkjer dei seg veldig langt frå politikken sin for å få vere med på å bestemme. Trur at dei var sosialister då dei stifta SV for ellers ville dei vel hatt eit anna namn.

  6. Vil gå for det rød-grønne siden dei har sjangs. Vil nå egentlig heller at SV og AP skal få gå i regering uten SP, men det trur eg at eg bare kan håpe på. RV/SV regering hadde passa meg bra, men dei har ingen sjangse(eller svært liten) Hadde eg hatt stemmerett ville eg kanskje stemt RV for å passe på regeringen.

  7. Ingen av dei over oversetter heilt riktig. F.eks "Ich will dir einen fünftalerschein zu wechseln geben" blir ikkje til "eg vil gje deg ein ørefik", men I want you one five-valley-appear to change to give på babbelfish og det blir "I want to change give a five valley appearance to you" eller oversatt til norsk "Jeg forandrer meg gir et fem dalutseende til De." Vil anbefale at du spør nokon du kjenner som kan tysk eller betaler for "humantranslation" på www.freetranslation.com

  8. Eg tykkjer at Noreg bør melde seg ut av EØS, og heller forhandla oss fram til ei frihandelsavtale som den Sveits og EU har. Sidan vi sit på olje, gass og fisk, som alle er ressurssar som trengs i resten av Europa, har vi ganske gode kort i ei slik forhandling. Som EU-medlemmer / EØS-medlemmer har vi mykje dårlegare kort, sidan vi er eit såpass lite land.

    EØS kjem med mange direkte tåpelege direktiv som skapar problem for det norske folk. Vi har i prinsippet rett til veto, men dei feige politikarane våre tør aldri å bruke han. Vi må anten få meir modige politikarar eller melde oss ut av EØS for å få aukt innflyting over eige land. Og det siste er dessverre eit mykje meir realistisk alternativ, tragisk nok.

  9. Eg har kanskje ikkje uttrykt meg klart nok:

     

    I Tine går overskotet til dei som produserer varene til Tine; bøndene. Overskotet til Synnøve Finden går til nokre få rike folk som sit bak Synnøve Finden og tener på andres arbeid. Synnøve Finden er også kjende for fagforeningsknusing, noko som er eit hinder for at dei som produserer varene deira skal få god løn og trygge arbeidsforhold.

    Det er ikkje bra å bruke muting (=bestikkelser på bokmål) for å knuse konkurranse, men sjølv om Tine har brukt det vil eg fortsette å kjøpe Tine-produkt. Eg synst at mjølkebønder fortener pengane for mjølka meir enn nokre få rike, slipskledde byfolk. Ikkje sånn å forstå at det er noko gale med slipskledde byfolk, men eg tykkjer at folk som aktivt arbeider for å produsere mjølkeprodukt fortener mjølkepengar meir enn folk som sit på kontor og har mykje penger.

    Q og Kavli skal eg ikkje seie så mykje meir om, sidan eg ikkje veit nok om dei til å kunne ta standpunkt der. Men dei er ikkje sameige-bedriftar (som vert eigd av verdiskaparane) dei heller.

  10. Qtanj: Du ser altså ikke Tines mildt sagt tvilsomme forretningsmetoder som en grunn til ikke å skulle støtte Tine?

    Kvifor dømme nokon utan bevis? Er ikkje så ille dersom det blir bevist. Støtte eit kapitalistisk selskap som gir overskuddet til enkeltpersonar? Skreiv at Q/kavli skulle støttast mest(på grunn av tines dominerande marked. Kanskje litt den saken også, men hugs overskuddet går til arbeidane bønder ikkje enkeltpersonar som eig ein bedrift.)

  11. Nynorsk skulle vore obligatorisk hovudmål. Elevar med bokmål som hovudmål strevar gjerne med begge målføra, dei får hverken til bokmål eller nynorsk på ein tilfredsstillande måte.

    Elevar som har hatt nynorsk som hovudmål opp gjennom heile grunnskulen får som regel like god karakter i både nynorsk og bokmål.

    Dette kjem litt av at nynorsk kan forbetre språkforståinga, men også av at massemedia er overlessa med bokmål.

     

    Konklusjon: Ja til nynorsk som obligatorisk hovudmål.

  12. Er for Q/Kavli og Tine. Er mot Synnøve Finden. Er for Q/Kavli fordi dei gir pengane til eit godt formål. Er for Tine fordi dei er eit sameie som eiast av mange bønder. Er mot Synnøve Finden fordi dei er kapitalistiske og fordi dei gjer det vanskeleg eller umogleg å organisere seg i den bedriften. Støtt Q/Kavli og Tine(mest Q/Kavli). Slutt å kjøp Synnøve Finden.

  13. Tysk er eit nyttig språk å kunne. Dersom du kan tysk og engelsk kan du få betre/fleire jobber enn om du bare kan engelsk(tenker mest på jobb i ein internasjonal bedrift som skal levere program/spill til mange språk. Noko som gjer tysk til eit gøyalt språk er dei dårlege sangane som "Wir sind alle kleine Wir sind alle kleine sünderlein.", "Reinlied" og "Sucker im kafee". Dei ville bare vert dårlegare på norsk. Eg har også "Alles Klappt" Går i 9kl og kan ikkje så mykje. Får 5, men veit ikkje korleis eg greier det.

  14. Nynorsk er tøft. Eg synast at undervisninga i nynorsk som sidemål er mangelfull(på grunn av mangelfull nynorskkunskap hos lærarane.) Eg er sjølv så heldig at eg har nynorsk som hovudmål(då klarer eg å lære begge målformane bra i staden for bare bokmål.) Eg ville likt om dei slo saman dei målformane til ein form slik at det blir færre som skriv feil på grunn av blanding av bokmål og nynorsk, men alle burde lært standarordene på både bokmål og nynorsk uansett. Då tenkjer eg ikkje på ord som vørnad som tyder respekt.

  15. Du kan bryte kryptering for å spille av på relevant utstyr. PCer med CD-Rom er definert som relevant utstyr. Si at kopisperra hindrer deg i å spille CDen på PCen, da kan du bryte den og brenne en kopi til PCen.

     

    Denne brente CDen er da altså UTEN kopibeskyttelse, og du kan fritt kopiere denne som MP3 til venner o.l. (de sa at å kopiere til venner er lov, da gjerne komprimert eller på andre formater).

     

    Hva hindrer da vennen din fra å kopiere dem tilbake til deg som MP3?

    Dersom kopisperren tillater alt untatt brenneprogrammer ville det blitt heilt uloveleg.

×
×
  • Opprett ny...