Gå til innhold

Panneskjegg

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Panneskjegg

  1. Da har skjermkortet på min over 5 år gamle Kunshan tatt kveld, for andre gang. Er vel ikke mere reklamasjon å hente nå, så da har jeg begynt å gjøre litt research i forhold til hvilken Laptop jeg skal erstatte den game trofaste hesten min med.

     

    Etter å ha googlet til fingrene mine er blitt både gule og blå, så har jeg kommet frem til at ingenting på laptop markedet har endret seg på 5-6 år. Back in the days var det Kunshan (Eller Clevo / Sager om du vil) som kjempet i teten med Asus. Vanligvis i Klevo sin favør, da det var noen kroner å spare her. Ja, og med MSI på en "3. Plass" (litt etter som).

     

    Såvidt jeg har klart å lese meg til, er det altså slik i dag også.

     

    Andre konkurrenter gjør det jo bedre nå enn tidligere, men de er ikke aktuelle for min del. Bare jeg leser Acer / HP (eller tilsvarende merker), så rynker jeg ved nesen min. Gamle fordommer sitter enda kan man si. Men uansett, de ligger under mine topp kandidater.

     

    Sånn egentlig så har jeg ikke bruk for en særlig god bærbar, da jeg bare spiller D3 og SC2. Men når jeg først skal kjøpe meg en ny bærbar, så vil jeg jo ha noe krutt, bare sånn i tilfelle jeg skulle bli bitt av basillen igjen, og prøve meg på noen nyere spill.

     

    Til tross for at synet er like bra enda, så ønsker jeg større skjerm enn jeg tidligere har hatt. Går opp fra 15.6" til 17.3" altså. Vekt betyr nada, da jeg er sterk som en hest. Skjermkortet har jeg kommet frem til må være Gtx 1060. Prosessoren kan være i5 eller i7. Ikke så nøye.

     

    Mine kandidater:

     

    1. Kunshan N870 (11 800kr)

    2. Asus ROG GL702VM (15000kr)

    3. Tilsvarende MSI i tilsvarende prisklasse.

     

    Og siden vi er smittet av USA, så klarer jeg ikke la vær å tenke på at vi har en Mørk/Sort/Negro Fredag som vil dukke opp i nærmeste fremtid... Altså Black Friday. Og da har jeg tenkt å slå til på ~en av disse 3 alternativene (evt. tilsvarende alternativer) og ta den som gir mest/best specs for pengene.

     

    Tanken er at ingen av disse valgene er feil.

     

    Høres dette ut som en god plan ? Evt. andre alternativer / innspill ?

  2. Jeg prøvde telefonen med nytt batteri, men det var samme greia. Faktisk ble telefonen verre og verre, slik at den ikke ble brukbar til slutt. Den overopphetet, og ble såpass varm at den smeltet simkortet (men den ødela det heldigvis ikke).

     

    Jeg leverte den inn på Elkjøp der jeg kjøpte den. Etter en uke fikk jeg den tilbake, og det stod at de hadde byttet hovedkortet på den. Så telefonen er vel god som ny nå!

  3. Har problemer med min Kunshan P150, da skjermen ikke vil på (ei heller en ekstern kilde via hdmi/dvi inngangene). Den booter, fordi jeg hører den kommer inn i windows, og jeg kan dra fingen for å autorisere.

     

    Det jeg vil prøve er å gå inn i bios og loade enten safe settings, eller default... Men det er ikke lett å navigere med sort skjerm.

     

    Regner med jeg spammer delete i oppstarten, så f12 for å loade settings, enter for å lagre, og til slutt exit. Jeg trenger altså hjelp med oppskriften til hvilke knapper jeg skal trykke på for å få lagret safe settings og så restarte. Har tro på at jeg får muuuligens skjermbilde da.

     

    På forhånd taaakk :)

  4. Har googlet meg ihjel, men har egentlig ikke funnet noen løsning på dette problemet. Det ser ut til å være et problem med ANDROID, og ikke selve mobilen min (fordi når jeg googler så er det så mange forskjellige mobilmerker dette skjer med).

     

    For 2 dager siden begynte mobilen min å oppføre seg rart. Det som skjer er at den ble glovarm, og batteriet ble tomt utrolig raskt. Når jeg koblet mobilen til PCen med USB kabel, klarte jeg faktisk ikke å lade mobilen engang (Fordi strømmen ble brukt opp så fort).

     

    Når mobilen er fullt ladet, er den tom etter ca. 3 timer.

     

    Mobilen blir til tider glovarm.

     

    Siden mobilen tømmer seg kan jeg heller ikke høre mye på musikk via spotify, men når jeg først hører på spotify, så begynner sangene å hakke til slutt, og så ender det med å stå at minnekortet ikke står i..

     

    Jeg fant ut et "triks" for å faktisk klare å høre på musikk i 1 times tid (jeg må ha musikk til trening), og det var å sette mobilen i flymodus. Da hakket den i det minste ikke i spotify.

     

    CPU programmer viser at CPUen hopper fra 0%, til 50%, til 100%, som en jo-jo.

     

    Batteri innstillinger viser: Celle Standby 33%, android-system 50% (Igår var Celle standby på 5-6%, og Android-system på 80%).

     

     

     

    For de som ikke gidder å lese alt har jeg en kort versjon her:

     

    - Batteriet tømmer seg raskt (Fullt ladet, varer det i 3 timer, maks)

    - Mobilen blir varm

    - CPU programmer viser at CPUen hopper fra 0%, til 50%, til 100%, som en jo-jo

    - Batteri innstillinger viser: Celle Standby 33%, android-system 50% (Igår var Celle standby mye lavere, men Android system var på 80%).

     

     

     

    Til slutt kan jeg nevne at jeg har ikke installert noen nye apps før dette skjedde. Jeg har tatt en "Factory reset" på telefonen, til ingen nytte.

     

    Jeg bruker en Huawei U8860, med Android 4.0.

     

     

    Noen som har peiling på hva jeg kan gjøre?

     

     

    Jeg har bestilt nytt batteri til den, men jeg tror ikke det er problemet. Har faktisk aldri opplevd at batteriet har klikket mongo på noen av mine tidligere telefoner.

  5. Jeg har hatt min Kunshan i et halvt års tid nå.. Men akkurat nå har den "klikket" litt. Det som skjer er at viften kjører på 90% styrke, deretter 100% styrke, så 90%... osv... så den støyer jo enormt, samt at viftestøyen er utrolig plagsom siden den ikke er konstant, men går fra 90% til 100% (og omvendt) hele tiden.

     

    Det har faktisk skjedd en gang tidligere, men da roet den seg etter jeg skrudde PCen av... Nå har jeg skrudd den av flere ganger uten noe hell.

     

     

    Noen som har peiling på hva jeg kan gjøre ?

  6. Skal ikke PCen støye litt da?

     

    Hos meg blir det noe slik:

     

    Facebook = null støy

    HoN = lite til ingen støy

    SC2 = middels til høy støy (Ultra)

    Skyrim = høy støy (Ultra)

     

    Det er egentlig bare på Skyrim at viften går på max. Men det er jo logisk nok.. Temperaturen holder seg rundt 60-70 grader når jeg spiller Skyrim.

  7. Har en Kunshan P150HM som jeg tenkte jeg kanskje skulle kjøpe noe ekstra ram til, selv om jeg strengt tatt ikke har noe som helst behov for det.

     

    Det er 4gb ram i PCen fra før av, av denne typen her:

     

    http://www.multicom.no/4GB-DDR3-PC1060-1333MHz-SO-DIMM-CL9-SAMSUNG/cat-p/c/p10583002

     

    Så er spørsmålet:

     

    Jeg kan egentlig bare "selge" den rammen som er i PCen nå, og kjøpe helt ny ram, og tenkte da på denne typen her:

     

    http://www.multicom.no/HyperX-8GB-1600MHzDDR3CL9-SODIMM-Kit-XMP-KINGSTON/cat-p/c101176/p3587769 (Eneste jeg fant som var 1600mhz)

     

    Er også klar over at det er ingen ytelse forskjell på 1333mhz vs 1600mhz.. og at det blir brukt max 4gb ram til spilling.

     

    Eller jeg kan beholde den rammen jeg har, og kjøpe enda et "sett" til den (slik at jeg får 8gb ram).

     

     

    +250kr for 4gb mer av samme rammen (8gb totalt, 1333mhz, Samsung)

    +430kr for 8gb, 1600mhz (Kingston)

     

    Hva sier dere ?

     

    Edit: Ikke så mye respons her. Jeg kjøpte 4gb av samme ram type.. så får det trøste & bære ;)

  8. Jeg har i alle mine år brukt vanlige "muser" (Logitech G3 o.l) som fungerer bra til både venstre og høyrehendte.

     

    Kjøpte meg nettopp en ny gaming mus (Razer Deathadder) for VENSTREHENDTE. Jeg tenkte jo da selvfølgelig at den var for venstrehendte pga UTFORMINGEN.

     

    Men problemet er altså at knappene er skiftet om.. Omvendt av det som er NORMALT.

     

    I windows er det jo ikke noe problem å ordne opp i dette, da gikk jeg bare på museinnstillinger og fikset det.

     

    Men det ser ut som spill "overrider" windows settings, og da blir det feil igjen (høyre museknapp blir "CLICK"...)

     

    Prøvde å installere noen Razer drivere også, uten hell.

     

    Må jeg gå i hvert eneste spill og ordne dette "manuelt" ? (Fikk det forøvrig ikke til i Skyrim)

  9. Nettopp pakket ut min P150.. førsteinntrykket er at den ser 10 ganger bedre ut i virkeligheten, enn den ser ut på bilder. Ja, den er ganske anonym i sin sorte gummi uniform, men det gjør den bare sexy spør du meg.

     

    Har ikke fått prøvd den i spill enda, men til vanlig internett surfing er den iallefall helt stillegående.

     

    Installerer spill på den nå.. gleder meg til å prøve den på Skyrim i Full HD, samt å kjøre Starcraft 2 100% smooth!

  10. Min med 6990 ble rundt 85/90 grader ved bf3, nå bruker jeg et luftebrett med vifter fra clas ohlson (299,-) og den er nå konstant på 65 ved spilling :)

     

    Lurte også på om noen vet om lette muligheter for å klokke 6990? Spiller bf3 på medium for å få god flyt, ca 50-70fps. Hva spiller dere bf3 på? Gi meg gjerne deres custom settings hvis dere har funnet et bra oppsett på det :)

     

    Du kan jo se på denne tråden her:

     

    http://forum.notebookreview.com/sager-clevo/636477-help-ocing-6990m.html

     

    Er ikke noe hokus pokus egentlig!

×
×
  • Opprett ny...