Gå til innhold

lozn

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lozn

  1. Det er jammen kett å surre der ja... Har surfet endel på sidene til Nokia iløpet av dagen, og har meldt meg inn i ClubNokia, da kan jeg kontakte kundeservice via telefon imorgen. Det skal bli moro å høre hva de mener om dette, ser ut som det har skjedd en glipp hos utviklingsavdelingen... Vel vel, skal holde dere oppdatert om det om dere vil det:)

  2. Det var det jeg mente, men det er ingen mulighet for det heller... Menyen "flytt" kommer ikke opp når jeg merker av en mms. De eneste valgene jeg får opp er:Åpne bilde, Åpne lydklipp, slett melding, besvar, svar til alle, bruk detalj, videresend,og meldingstdetaljer. Og hvis jeg merker av meldingen før jeg åpner den får jeg følgende alternativer:Slett melding, besvar, svar til alle, Videresend, og meldingsdetaljer :cry:

     

    Utrooolig irriterende!

  3. Har forsøkt å få lagret mms meldinger i min nye Nokia 6170, men får hverken flyttet de, eller lagret de under mappen lagrede elementer. De legger seg selvfølgelig i innboksen, men denne sletter jeg jevnlig slik at disse mms meldingene på en måte ligger i veien. Ønsker å få disse over til Lagrede elementer, men finner ikke noen steder å utføre dette på... Vanlige tekstmeldinger kan jeg seff gjøre dette med, de kan jeg både redigere og lagre hvor jeg vil, men altså ikke mms... Er dette rett og slett en bug? Har Nokia bajset på leggen igjen? Eller er det jeg som ikke skjønner dette? Har jo fått dette til med mange telefoner jeg har hatt, men altså ikke på denne... Og for ordens skyld, jeg er ikke alldeles bak mål når det gjelder mobiler... tror jeg:) Håper noen kan hjelpe

    Mvh Geir

  4. Hadde ikke tatt det der for god fisk akkurat, men heller tatt bilen til NAF for en god kontroll. Uansett så er dette altfor tidlig etter min mening, men det er ikke helt uvanlig for mange europeiske biler. Sjekk med NAF, det er det smarteste... Og forresten, hva i alle dager tenker zandro på når du dytter aut. olje på en manuell kasse??? Håper du ikke leste tråden skikkelig;)

  5. Men likevel, 9000 kroner for en dynamo??? Da bør den kunne koke kaffe! Jeg mistenker at det er gutta nede i Bayerland som ikke klarer å tjene tilstrekkelig penger på bilene de lager, også er det ettermarkedet som må betale for moroa. Det er ikke akkurat det eneste tyske merket som forbruker mange deler med en relativt høy stykkpris på? Og prisene er vel nøye beregnet ut på hvor mye markedet kan være villig til å betale i forhold til den gjennomsnittlige inntekt på kjøperen av bilen. Men det blir litt dumt over tid, når bilen begynner å bli eldre mener jeg. I tillegg så drar kostnader opp statusen på merket, jo dyrere det er å eie/kjøpe en bil av et visst merke, jo høyere status. Jo billigere det er å eie den, og egentlig: jo bedre den er=lav status... hehe, pussige greier.

    Kanskje litt enkelt å tenke slik og, men det er ikke totalt grunnløst... Hva mener dere andre?

  6. Japs: kanskje litt kjedelige, men du slipper tull!!!

    Tysk: Spennende, men det er fordi det er mye tull!!!

    Hmm... Tja.

     

    Japanere er gode biler med lite feil, helt riktig. Når du sier kjedelig, så må jeg spørre deg om du har kjørt en Mazda 6 f.eks? Den bilen er hvertfall ikke kjedelig.

     

    Tyskere er også bra biler. Mye feil sier du? Tja, det kommer an på. Kjører nå en VW Vento GL '97 som har vært i familien i snart 8 år. Bortsett fra litt småfeil på en ABS-sensor og litt trøbbel med foringen på bremsene, så har vi ikke hatt noe feil i det hele tatt.

     

    Konklusjon: Kjøp en bil du liker, har råd til, og som er sikker. Det betyr nada om den kommer fra Tyskland, Sverige, Japen, eller hvor den nå kommer fra.

    Japanere er gode biler med lite feil, helt riktig. Når du sier kjedelig, så må jeg spørre deg om du har kjørt en Mazda 6 f.eks? Den bilen er hvertfall ikke kjedelig.

    Vel, den har jeg ikke kjørt, og du har meget mulig rett i at dette ikke er en kjedelig bil. Men leser du tråden så er vel denne bilen litt utafor både i pris og alder.

     

    Heldigvis så er meninger delte, og forskjellige oppfatninger finnes overalt. Det jeg støtter meg til er meningsundersøkelser, oversikter over driftsstanser, bruktbilrapporter og slike ting. Nå varierer disse og i en viss grad, men i en rapport som jeg mener heter noe med Vehicle Information Report (kringkastet av P4 forresten) og ble sendt for et par tre år siden, ble akkurat din bil kåret til en av de bilene amerikanerne var mest misfornøyd med. Men ikke fortvil, i fjorårets Bruktbilrapport ble Mercedes Vito den dårligste... Helt utrolig

     

    Som sagt tidligere så er det delte meninger om det meste, også biler:) og det er delte meninger hva folk legger i hva biler skal koste i drift. De sier at de ikke har hatt noen problemer, men det som er sannheten er at servicekostnadene er det som gjerne legger lista for økonomien, og i mine øyne graden av "problemer".

    Når jeg ser over forbruket av deler som mange tyske biler har, er det ikke så vanskelig å gjøre seg opp en mening om kvaliteten på disse, og da kan faktisk folk fortelle meg så mye de orker hvor lite problemer de har hatt med en bil. Det virker nesten slik: Så lenge ikke bilen kneler etter veien så er det en "bra" bil. Får en skyhøye regninger på verkstedet så sier de "det er vanlige servicekostnader" Har hatt flere tyske biler selv, og det som går igjen er at en må beregne minst mellom 1-2000 kroner måneden for å få budsjettet til å gå opp på slutten av året, og da snakker jeg om biler som har passert en 3-4 år. Ikke for det, har akkurat levert tilbake naboens nesten 3 år gamle Caravelle Synchro, total gearkasseoverhaling, og samtidig hjulpet han med å ordne finansiering av dette. Det er ikke lett når en småbarnsfamilie ikke klarer over reperasjoner fordi det har vokst fram en kultur nedi Bayern om at brorparten av fortjenesten av bilsalget skal komme fra ettermarkedet, og ikke fra nybilsalget. Hvordan ellers tror du de klarer å konkurrere med lønningsnivå langt over mange andre sammenlignbare land?

     

    Men, jeg skal ikke klage, jeg lever bra på å holde bilparken til mine medmennesker gående, så jeg burde vel egentlig holde tåta, men jeg klarer ikke. Vi er ca 3000 mennesker i mitt nedslagsfelt, og det er totalt 14 årsverk i de forskjellige verkstedene som har full jobb med dette yrket (det er ganske mye). Gjett hva slags biler det er betydelig overvekt av her da :yes: men om du er fornøyd med bilen din så er jo det for all del det aller beste, og jeg skal ikke tre dette nedover hodet ditt, men tenk over hvor fornøyd mange andre er med bilene sine da? Henter bilen på service og det er ikke skiftet noe annet enn olje?

    Det er faktisk en skikkelig stor forskjell...

     

    Mvh Geir

  7. Detta ordnes i banken, hvis en slik er med i bildet. Det som skjer er at kontrakten inngås mot at heftet fjernes, og at kontrakten dermed ikke er fullbyrdet før sådan skjer.

    Bilen er nok et godt kjøp, kjenner godt til disse bilene og dette er biler bygget på den gamle idèologien til Volvo: enkelt! Derfor merker du at det er litt støy, kanskje ikke akkurat topline-comfort, men det er utrolig enkelt å skrue på disse bilene, En bonus er at deleprisene er svært gunstige, og ikke rent sjelden er det Volvo-forhandleren som har de beste prisene på deler. Vet ikke helt om dette er en riktig pris på denne spesifikke bilen, men det finner du ut av. Det som du kan følge litt med er om bilen er skikkelig rustbehandlet, om det ser greit ut under og slikt, men det har du kansje allerede sjekket. Ellers er det ikke stort å sjekke, men motor og giroverføringer er en grei start. Motortest er litt vanskelig, men har du muligheten til å få denne kontrollert hos et kyndig verksted tenker jeg du har en kjempebil i mange år:)

     

    Lykke til

     

    Geir

  8. Disse produktene hjelper virkelig, det er det ingen tvil om. Det hjelper også å tisse i buksa i sprengkulda, men dessverre ikke så veldig lenge. Slitte motorer, og dermed høye toleranser gjør at dette oljen trenger lettere trenger gjennom der den ikke skal, og vidundermiddel kan dessverre ikke reparere for høye toleranser. Men det tetter en stund, tenk da bare på hvor andre steder det også tetter... Små oljestrømskanaler, meget fine små filter, etc etc. Dette er selvfølgelig ikke å anbefale! Da er det bedre at du bytter til en tykkere olje, gjerne mineralolje, og prøver deg litt frem på den måten.

    Dessuten så har den ikke så veldig høyt forbruk egentlig, ikke noe jeg ville risikert alvorlige motorskader på (Omega) eller overhalt for den saks skyld.

    Helt til slutt vil jeg si til jendor, i tilfelle det blir litt protester:

    en 6.2 motor er en motor som har endel større innvendige mål enn en liten corollamotor, og at dermed blir forholdet noe annerledes. Det er på ingen måte anbefalt å bruke dette produktet eller andre produkter på noen som helst motor med dette formålet. Sikkert flere som ikke er enige med meg der, men slik er det nok dessverre... mundus vult decipi

     

    Mvh Geir

  9. Jakter etter informasjon tilsvarende Haynes eller slike ting om bilene mine, reperasjonshåndbøker som ikke er lisensiert, eller frigitt på en eller annen måte? Har funnet originale manualer til Honda Legend 1996, men mangler til Volvo 164E 1972, 1993 Nissan Sunny 1.6 og til Toyota Camry 2.5 24V 1988. Noen som kan hjelpe meg?

  10. Nå var det mange andre ting enn kassa som røyk på de gamle modellene, den kassa var etter det jeg mimres en mitsubishikasse (de har vel egentlig aldri lært det med kasser) og 3.3 liters motoren var vel og mitsu, eller lisens av en viss form. Noe usikker på det iallfall. Uansett, Voyager har vist seg i en laaang årrekke å være en bil med tildels alvorlige kvalitetsproblemer (men de må se seg slått av Mercedes Vito, om det er en trøst?), og de nye er dessverre ikke noe unntak. Nå er jeg meget klar over at jeg tråkker i et vepsebol, men amerikanere er ikke bygget for å være driftssikre og pålitelige, i noen slags form. Dieselmotorene var vel bygget i Italia, og det tror jeg fremdeles at de er. En eller annen produsent der nede som lager motorer til Chrysler, (husker ikke navnet) og sammenlagt blir dette en bil som kan bli meget kostbar for familieøkonomien. Jeg hadde aldri valgt en slik bil, men det er fordi jeg vektlegger driftssikkerhet over alt annet, biler som er avhengig av verksteder har jeg hatt før, og ønsker ikke situasjonen tilbake...

    Hvis du har råd (sorry den nedlatende tonen, men det er ikke meningen) hadde jeg sett i retning av Toyota Previa, masse plass, kjøleboks, kapteinstoler med armlener, 2 takluker, og en driftssikkerhet foran alt annet... Har selv hatt en slik, og barna elsker den!!! Gjett om de med Sharan/Galaxy/Arhambra (eller noe slikt) misunte meg?

    Uansett så får du ha lykke til i bilvalget ditt:)

     

    Geir

  11. 88 polo? Høres ut som en med forgassermotor, og da er nok allerede svaret gitt:)

    Tror du har et poeng med automatchoken og mekanismen rundt gass-spjeldet, og tror du skal konsentrere deg om det. AC på tyske biler er generelt forbundet med masse problemer, og at det finnes billige ombyggingsset til manuell ac er ikke ubegrunnet. Der er fintfølende mekanikk, termofjærer og gud-vet-hva som er stappet inni det lille huset, godt hjulpet av vakuum som ikke gjør nytten så godt lenger. Uansett så er rengjøring det første bud, plukk det fra hverandre, rens med f.eks startgass eller annet med sprit/bensin, prøv å få gjort det skikkelig rent, og be til Gud. Kanskje det hjelper, har erfart det i mitt tilfelle iallfall... Flere tips anyone???

  12. Småkjøring ødelegger motorer, og det kan virkelig lønne seg å svinge en ekstra runde for å få motoren i topp stand. Dette er faktisk en litt snål sammenligning, men du harre hatt sære behov du og om du bare hadde gått noen meter frem og noen meter tilbake iløpet av en dag. Med andre ord, en skikkelig langtur hjelper deg nok, ganske sikkert:) Også er det jo trivelig og da

     

    Lykke til

  13. Kjøpte du denne ny så hadde jeg snakket med de som leverte den til deg. Kjøpte du den brukt hadde jeg gjort det samme... Uansett så kan det høres ut som om det er en ulyd i lager/foring etc på innslaget i startmotoren.

    Grunnen til at det høres ut som om motoren ikke slepper, er at startmotoren har ganske stor omdreining, og at den trenger litt tid på å stoppe etter at du har kuttet strømmen.

     

    Håper dette hjalp:)

×
×
  • Opprett ny...