Gå til innhold

ROFoto1

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ROFoto1

  1. husk at det har mye med harddiskene å gjøre, spessielt hvis de gjør mye samtidig. Test med ftp mens maskinen ikke jobber så får du nok bedre. 100mbit skal gi 10-11 MB/s 1gb burde vel gi 60 uten at jeg er sikker

     

    Joda jeg er jo klar over det, og maskinen som kjører windows 2000 er P4-2600MHz så ikke allverden, men greit nok vel, og diskene er S-ATA 150 så jeg trodde ivertfall at dem skulle klare å henge med nettverket, men kanskje ikke........

     

    Så en annonse for NAS kabinett som skulle klare 170mb/s på 1GB nett. Spørsmålet blir om dette fungerer i praksis da.

     

    Tar gjerne imot flere tips.

  2. Joda bruker WPA2 og alt fungerer greit nok sammen, men har veldig stor hastighetsforskjell, server maskinen som jeg først prøvde meg med linux på har jeg gått over til Windows 2000 på, men selv om den har 1G nettverkskort har den ganske så lav hastighet, bruker den bare som filserver men har ikke mange MB/s på den.

     

    Hvilken hastighet bør jeg ha mellom maskinene i et 1GB nettverk. Har pr idag 25mb/s og nedover til rundt 5mb/s, dette er vel ganske lavt?

  3. Har lyst til å prøve å få litt orden på dette med nettverk, har i dag DIR-655, en linux maskin som server, 2 stasjonære PC er xp64, 2 bærbare xp32, samt Dreambox (Linux dekoder) og PS3, også med linux.

     

    Hvordan bør jeg kable dette, har i dag adsl modemet koblett til DIR-655 også gir den maskinene en gitt IP adresse, alt sammen ligger på samme serie IP adresse.

     

    Er dette en grei måte, eller burte jeg koble adsl linjen inn til serveren også hatt ruteren og alle de andre maskinen bak den?

     

    Jeg vil veldig gjerne ha noe veldig stabilt, jobber med mye tunge filer, samtidig som jeg gjerne vil ha en god sikkerhet.

     

    Håper dere har noen tips.

  4. Prøver å få satt opp en server her, men det gir diverse problemer. Klarer ikke å få nettverkskortet til å fungere. Håper noen har noen tips.

     

    Det er to ting her, det ene er om drivere og slikt er i Xubuntu 8.04.1 som jeg prøver å legge inn, eventuelt hvor kan jeg finne den. Nettverkskortet er integrert i hovetkortet Abit IC7-G og i windows heter driverene Intel Pro/1000.

     

    Den andre tingen er at det ikke finnes Mac adresse på nettverkskortet så den må jeg legge inn manuelt hver gang jeg har formatert. Fant en beskrivelse på hvordan jeg skulle gjøre det, men fikk da beskjed om at det ikke fantes noen enhet i ethO, så skjønner ikke så mye her.

  5. Fikk to svar fra OneCall hvor det på den ene stod:

    "Av sikkerhetshensyn er det på noen simkort man ikke kan skru av pinkoden på."

    og den andre:

    "Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke mulig å fjerne PINkoden."

     

    Så litt usikker på om dette gjelder alle nye kort, eller om jeg bare har vært veldig uheldig :)

  6. Det kan virke sånn, men det er heller at for å få SMS til å fungere mellom to selskap så må det en avtale til, det skjer ikke av seg selv.

     

    Det anbefales hvis du har MTU å slå av 3G, da vil man oppleve mer stabilt nettverk.

     

    Om dette stemmer så er det jo værre en værst, MTU selger et abonnemang dem veit ikke vil fungere fult ut. Hvor har du denne infoen fra???? Lurer på om jeg skal nekte å betale regningen om dette stemmer.

     

    Brukte aldri 3G men stabilt, nei det har det aldri vært fra MTU

     

    Rømt MTU kunde, ikke angrett et sekund :)

  7. Ja dette må være noe nytt er ikke så mange månedene siden jeg hadde kort hos OneCall og der var det ingen problemer med å deaktivere PIN.

     

    Det er ikke mulig å få deaktivert PIN på det kortet jeg har her nå, prøvd med flere telefoner. Svaret fra kundeservice som jeg også fikk fra to forskjellige personer sa at dem hadde sperret muligheten for å deaktivere PIN.

  8. Står i vilkårene, er vel fordi dem ikke tjener 5 øre på et kort som aldri ringes ut fra.

     

    GSM Alarm virker jo greit nok, blir 200,- i året for det. Kontantkort fra telenor skulle vel gi akuratt det samme og står ikke noe om man må lade for noe minimum, så da kan man vel i prinsippet lade for 5 kroner i året.

     

    Var dette med PIN kode da, men har aldri opplevd at den ikke kan deaktiveres før så det er vel kanskje bare noe nytt fra OneCall. Eller hvilken erfaring har der?

  9. Jeg har tenkt til å få litt orden på backup rutinene mine, og har møtt på følgende problem. Ønsker å brenne hele musikk samlingen over på DVD, en grei sak. Problemet ligger i filer jeg legger inn etterhvert. Bruker normalt Cobian Backup, her kunne jeg jo brukt differential backup men problemet er at om jeg bytter maskin eller avinstallerer Windows så mister jeg oversikt over hva som var tatt backup av og ikke.

     

    Er det noen som veit om noen måte filene kan bli taget direkte i filen slik at jeg har oversikt etter å ha satt opp ny backup rutine.

     

    Beste er om dette funker i Cobian men andre program er også aktuelt.

     

    Takker for alle svar.

  10. Jeg skal ha et som kort til Webasto varmer i bilen, slik at man kan ringe den opp. Håper å finne et kontantkort som ikke kreves å fylles opp innen en viss tid, også må man kunne slå av PIN koden.

     

    Prøvde OneCall først men der er det ikke mulig å slå av PIN kode, og ikke var det vist lovlig å bruke SIM kortet til alarmer og lignende heller.

     

    Noen som har noen tips?

  11. Har byttet og det at det er litt stillere betyr bare at det er litt mindre problemer, men fortsatt laaaaaaangt igjen til at alt er løst. Så jeg ville nok ventet en god stund til før jeg ville gått for MTU, de andre har begrensninger på 3000 minutter men det er faktisk ganske mye du skal ringe da, og er du under det så kan du få like billige abonnement andre steder. Selv gikk jeg for Mobildeal sin extrem, betaler litt mer, men har også 3000 mms og sms og en tlf som fungerer igjen jippi :)

×
×
  • Opprett ny...