Gå til innhold

larrylu

Medlemmer
  • Innlegg

    476
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larrylu

  1. Trenger hjelp. hvordan få 12volt ut ifra min Arduino?

     

    Jeg vil helse kjøpe en ferdig løsning ser de har slike:

    http://www.dx.com/p/1-channel-12v-relay-module-for-arduino-red-156088

    http://www.dx.com/p/12v-high-level-trigger-relay-module-for-arduino-blue-152390#.U4hsJSjEDko

     

    Jeg skjønner ikke åssen jeg kobler disse til å fungere?

    Fint hvis noen vet kan komme med en godforklaring på hvordan jeg løser mitt problem :)?

  2. Trenger hjelp til å finne ut en løsning helst den rimeligste for at min RC båt skla finne veien hjem selv.

     

     

    sånn kort om prosjektet:

     

    Jeg har en RC båt med en RC kontroller som kan gjør at man styre båten via telefon. men vil lage en finn veien hjem funksjon hvis geocacherne som finner cachen ikke kjøre den hjem...

     

    har tenkt følgene:

    bruke en raspberry pi med anriod os. bruke en app som bruker appen til båten for å få den hjem f.eks. robotium med en GPS modul.osv .

     

    men så tenke jeg: kanskje det finnes enklere måter? sånn som robot gres klippenen den finner veien hjem med hjelp av ståltråd kan det være at man få en modul som gjør at den går imot et lys eller en punkt radarløsning osv?

     

    kom med ider på hvordan få båten hjem?

     

    tilleggsinformasjon båten skal være på et lite vann å base skal være i midten av vannet..

     

     

     

  3. Hei, jeg driver med geocaching og ønsker å hente data fra geocaching.com med hjelp av deres api men med ganske lite json erfaring og api erfaring hadde det vært flott med litt hjelp.

     

    Jeg har kodet litt php og drivet med databaser osv tildligre + web koding men trenger litt start hjelp så jeg lærer meg gc-apien godt? Noen geocachere som vil hjelp meg igang? eller andre som vil være behjelpelige?

     

    ..

  4. Hei, Jeg driver med en hobby som heter geocaching.. har laget en tur guide med hjelp av et side prosjekt av geocaching med navn wherigo.

     

    men for de brukerne som bruker android appen for å spille tur guiden blir det veldig tungvint for og kunne starte spillet må spill filen lastes ned på telefonen å flyttes fra Download mappa til Spill mappa, man trenger 2 apper + litt data kunnskap for å kunne starte spillet..

     

    det håper å kunne få hjelp til er følgene:

    I Appen "WhereYouGo" trenger jeg / verden en funksjon som gjør at man kan laste ned spill-filen rett fra appen, via websiden wherigo.com og at spill filen kommer i spill mappa til appen automatisk..

     

    appen er et open soure prosjekt har snakket med utvikleren av appen å han ikke tid selv til å videre utvikle den..

     

    URL til prosjektet https://code.google.com/p/android-whereyougo/

     

    Hvis det noen her inne som har en forkjærlighet til OpenSoure android apps og vil ha ut fordring så hadde jeg satt stor pris på å få hjelp til dette.. :)

     

     

    Spør hvis dere lurer på noe!!

     

     

     

    .

  5. Hva mener du med det?

    Har du tenkt å koble en disk til routeren og spille av filmene på den?

    Det vanligste er jo å ha en PC eller NAS med DLNA støtte.

     

    Hos meg ligger alle filmene osv. på en PC. På PCen har jeg programmet Serviio som fungerer som en DLNA server som deler ut filmer osv. til TV'en min. Routeren jeg bruker har ikke noen spesiell DLNA støtte, og til dette trenger den det heller ikke.

     

    Forresten, trådløst blir ofte en flaskehals når du skal se filmen i HD oppløsning. Anbefaler sterkt å bruke kablet nett i stedet.

     

    Blir det flaskehals med 40mhz (300 mbit) også?

  6. Ja feilen var med en maskin ja. Skal få testet det senere i dag da jeg ikke er hjemme akkurat nå.

     

    Edit:

    Ser at åpningsinnlegget mitt plutselig ble veldig rart. Det skal være:

    vegguttak--->Jensen Airlink 1000G trådløsrouter hvor DHCP serveren er på så man får interne IP adresser-->Netgear switch GS108V3-->Ubuntu server, Windows laptop

     

    Test pc-en først :) deretter test å fjern 1 å 1 komponent da vil du tilslutt sitte igjen hva som feiler.

  7. Hei. Jeg sitter her med en D-Link DWLG700Ap og lurer litt på hvordan Repeater funksjonen egentlig fungerer? Er det bare å velge nettverket jeg vil videreføre gjennom menyen "site survey" eller er det mer kompleks enn som så? Også vill det heller lønne seg å sette det opp som AP?

     

    Min situasjon er at jeg bor i et leilighets/hybel kompleks og siden man ikke har all verdens med penger, deler jeg nett med alle i bygget. Hoved problemet er ikke mengden av mennesker som bruker dette, men heller at jeg bor i Første etasje og routeren/telenor modemet står i Tredje(så signalet er vell fint sagt helt forferdelig) Siden ene karn som bor i samme etasje som meg allerede hadde et D-Link ap, tenkte jeg å prøve å bruke det til å videreføre signalet så vi kan få et sterkere signal her nede i Første etasjen.

     

    -Takk for svar.

     

    Sette opp 2 bokser med som WDS. det beste er om du bruker en type som har support for Virutele wlan.

  8. Jeg benytter meg av tiden av et offentlig nett som krever at man oppretter seg en gjestekonto med brukernavn og passord ved hjelp av startsiden man først kommer inn på. Det er ikke noe problem å få tilgang til dette via webleser, men jeg sliter med å koble opp min Xbox 360 på dette. Den finner det trådløse nettet, men den klarer ikke å koble seg til det. Noen som har en veiledning til hvordan dette gjøres?

     

    Jeg kjenner ikke x box 360. men en sånn hotspot løsning fungerer slik at du blir autentisering av Radius server så hvis ikke . Xbox 360 har en nett leser så har du 3 alternativer

     

    1: spørre administrator om åpne for mac adressen til xboxen.

    2: prøve å sette fast ip på xboxen ip og nettmask gw og en annen dns enn det dhcp deler ut f.eks telefon sin dns eller en du finner på google. (dette vet jeg ikke om fungrer men vert et forsøk)

     

    nr 3. finne ut åssen du får nett tilgang uten å autentisere google har kanskje løsning...

    min ide er å bruke et verktøy for å sette "fake" mac på pc-en ved hjelp av http://www.technitium.com/tmac/index.html sett mac adresen til xboxen på pc-en autentiser deg å sett på xboxen da er du ihvertfall autentisert på xboxen :) (husk å fjern macen fra pc-en så 2 macer ikke er på nett samtidig da :)

     

    kan

  9. Hei hei,

     

    Hvordan er det dette funker egentlig? Mater man bare inn all informasjon fra VPN utbyderen inn i VPN "programmet" inne på DSMen?

     

    Jeg har fått anbefalt å bruke disse gutta her: https://www.astrill.com/index.php Erfaringer?

     

    Er det slik at man må koble NASen på VPNen for hver gang man feks skal bruke Download station?

     

     

    VPN blir jo en tunnel inn i nettet som du kliten koble seg opp i mot.

    kjører du vpn klient på en router kan route nettet videre til alle som koblet på routern.

     

    Et spørsmål bare hva skal du bruke vpn til?

     

    .

  10. Hei.

    Virker som det er et problem med denne switchen. Jeg har følgende konfigurasjon:

     

    vegguttak--&--#62;Jensen Airlink 1000G trådløsrouter hvor DHCP serveren er på så man får interne IP adresser--&--#62;Netgear switch GS108V3

     

    Jeg har en Ubuntu server som står og surrer med statisk IP koblet til Netgear switchen og det fungerer aldeles utmerket. Problemet oppstår når jeg kobler på laptopen min på switchen. Laptopen får ingen IP adresse, den fungerer helt fint på det trådløse. Jeg har prøvd å sette opp laptopen med statisk IP da jeg trodde problemet lå der, men da slutter programmet å svare i det jeg trykker ok i ekte Windows stil(ja laptopen kjører Windows).

     

    Så hva kan problemet være? Ja jeg er fullstendig klar over at switcher i seg selv ikke gir IP adresser, men når den er koblet til en Jensen router som gir det og det fungerer på Ubuntu serveren så burde det nå fungere selv om jeg ikke setter statisk IP også.

     

    kom litt ut av hva feilen var er feilen på 1 maskin?

    hvis du får problemer med at nettverkkorte ikke lar deg sette fast ip ville jeg oppgradert driver og Bios/fireware på kortet.

     

    test kortet med linux live cd også for å finne ut om kortet er skrot.

  11. Har Eidsiva bredbånd med en Inteno X5669 router.

    Har kjøpt en annen router som jeg vil bruke, men finner ikke ut hvordan jeg skal bridge inteno-routern. På hjemmesidene til inteno så ser jeg at den skal kunne bridges men det står ikke hvordan man gjør det, ikke så jeg finner det vertfall..

    Er det noen her som kan hjelpe meg med dette?

     

    Å bridge betyr egentlig bare t du slår av dhcp server på LAN siden og ikke bruker WAN hulltet i router skal holde det.

     

    Lønner seg å sette fast ip router f.eks hvis du kjører et 192.168.0.1/24 nett sett 192.168.0.2 som ip på routern du bridger..sett 255.255.255.0 som maske og gw 192.168.0.1 da vil du ha en riktig brige nettverks router i ditt nett.

  12. Hei.

     

    Har kjøpte meg tv Philips 55pfl8007t som har innebygd trådløst nettverk. Denne har jeg tenkte å koble til

    pc via trådløs router for å se filmer og må derfor kjøpe router som støtter dlna,

     

    Noen som kan anbefale meg en router som er god til dette formålet?

     

    Både D-Link og Linksys har en god del modeller som støtter det. sjekke ut hjemmesiden å se etter fusjoner f.eks D-Link DIR-657 eller Linksys E3000 tror dd-wrt også har support hvis du går for en en modell som støtter dd-wrt.

×
×
  • Opprett ny...