Gå til innhold

swengjen

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av swengjen

  1. Jeg har omtrent samme oppsettet:

     

    CLP4 trådlås hjemmesentral/router --> 3Com Gigabit Switch 5P --> Belkin 54G router --> PS3

     

    Dette fungerer hos meg, uten at jeg kan si hvorfor. Si fra hvis jeg kan sjekke noen innstillinger for deg. Grunnen til at jeg har Belkin-routeren er at hjemmesentralen står i sikringsskapet og det trådløse signalet kommer omtrent ikke ut av skapet.

     

    Jeg har i tillegg en PC og en Blu-Ray-spiller som henger i Switchen og Iphone + laptop som henger på den trådløse routeren. PS3’en er kablet fra Belkin-routeren.

     

    Nå har jeg derimot gått til anskaffelse av en NAS, nærmere bestemt en Netgear ReadyNAS Duo. Denne har jeg derimot problemer med å koble i Belkin router. Noen som har tips her? Tror ikke NAS får IP-adresse. Er et blått lys som blinker når man skrur den på, som skal lyse kontinuerlig når den har fått IP-adresse. Får heller ikke kontakt med den via programvaren på PC’en.

  2. Hvis noen der ute skulle være interessert i hvordan dette endte så hjalp det godt med en frisk installasjon av XP! :w00t:

     

    Aner ikke hva det kan ha vært, men av en eller annen grunn får jeg opp mye bedre ping i serverbrowseren til CoD4. Hadde ganske høy ping på over 150 på de fleste serverne tidligere, mens jeg nå har langt flere rundt 50. Kan det ha vært problemer med nettverkskort? Konflikt med min nye GPU? Får jeg sannsynligvis aldri vite... ;)

     

    EDIT: Sjekket forøvrig det du foreslo MiRaCL, uten resultat...

  3. Takk for tips MiRaCL! Skal sjekke de tingene senere i dag, men er rimelig sikker på at den ikke er stilt inn på ”Dual Video Card”. Tenker vel også jeg tar en formattering i kveld.

     

    Når det gjelder hva man kan vente seg av ytelse med en eldre CPU kom jeg over denne testen:

     

    http://www.tomshardware.co.uk/athlon-gamin...w-31395-13.html

     

    Her har de altså testet litt eldre s939 AMD X2 CPU'er mot nyere skjermkort. Interessant lesning for oss som fortsatt sitter igjen med s939. ;) Riktignok 4850, men gir en god indikasjon. Uansett, jeg skal altså ikke ha noe problem med å kjøre høy oppløsning på max. detaljer.

  4. Jeg hadde et 7950GX2-kort som tok kvelden her om dagen (bekreftet at det var GPU ved å installere et lånt kort). Hadde ikke akkurat planlagt ny pc nå, men jeg bestilte et nytt HD 4870 GS.

     

    PC’en ser ut til å funke fint utenom i COD4. Online i COD4 får jeg maks 15 FPS!!! Har da skrudd av alt og satt oppløsning 800x600! :no: Det rare er at single-player ser ut til å funke greit på 1680x1050, uten at jeg har målt FPS der.

     

    Har testa noen andre ting:

    - 3dmark06: 9428 poeng. Stemmer vel bra med CPU’en min.

    - HL2 stress test: ca. 75 FPS. Noe lavt? Denner er vel CPU-hungrig...

    - Crysis demo GPU test: 35 FPS. Stemmer bra sammenlignet med 7950GX2

    - BF2-funker greit online med FPS rundt 60

     

    I BF2142 blir jeg kicka pga punkbuster. Feilmeldingen var noe med ”handshaking failure” på punkbusterB. Tror vel ikke dette har sammenheng med COD4-problemet… :hmm:

     

    Dette har jeg prøvd:

    - Nye drivere til GPU. Har prøvd CD’en som fulge med, 8.7 og 8.10.

    - Rename config-fila i COD4 MP for å få lagd en ny

    - Sjekka for hardware konflikter - ingen

    - Kraftforsyningen til kortet (kommer nå via PCIe-koblingen i PSU, og to 4-pins kontakter via molex)

     

    Nå begynner jeg å bli desperat!!! Eneste jeg kan komme på nå er ny installasjon av XP. Noen som har noen tips?

     

    PS! For hardware se profilen min.

  5. Hei,

     

    La inn søkeordene "P5B overclocking failed" og fikk ganske bra med relevante treff. Kan virke som om det er andre der ute som har samme problem som deg, hvis det er noen trøst! ;)

     

    En av treffene som kanskje kan være til hjelp er denne:

     

    http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=en-us

     

    Kan det være spenningen på minne?

     

    EDIT: I tillegg står dette i manualen din på side 2-14 at pga begrensninger i chipset vil DDR2-800 minnebrikker med CL4 bli satt ned til DDR2-667. Kan vel være noe å sjekke?

  6. HEI!

    Du kan kontakte vår support på telefon: 23162682 eller sende oss en mail ved å fylle ut skjemaet på denne siden: http://support.asus.com/techserv/techserv....SLanguage=en-us så ordner vi en ny vifte til deg!

     

    Med vennlig hilsen ASUS Nordic AB.

    6885778[/snapback]

    Dette virker faktisk meget bra! Fikk problemer med vifta og ringte nummeret over på onsdag. Snakket med en trivelig svenske som sa han skulle sende ny vifte umiddelbart. Fikk den allerede i dag! :D

     

    Jeg har nettopp installert den nye vifta og jeg må si den virker betydelig bedre enn orginalen. Temperaturen gikk ned omtrent 5 grader (idle) og støynivået er MYE lavere! For de som ikke har plass til en Zalman er dette et bra alternativ.

     

    God service, ASUS!! :thumbup:

     

    PS! Du må faktisk ringe! Sendte mail først, men fikk beskjed om å ringe.

  7. Har prøvd å søke etter på forumet etter løsning, men har ikke funnet noe. Mange sider å lese! :blush:

     

    Jeg har Asus A8N SLI Deluxe mobo og har nylig oppgradert med Club3d 7950GX2 skjermkort (se profil for øvrig hw). Opprinnelig hadde jeg installert Zalamankjøleren på hovedkortet, men skjermkortet er et beist også hva fysisk størrelse angår. Det er rett og slett ikke plass til Zalaman’en.

     

    Jeg måtte da gå tilbake til den originale chipset kjøleren og den bråker jo som kjent som et uvær! :( Støy er ikke noe stort problem, men denne bråker noe helt infernalsk. Finnes det chipsetkjølere som passer i en slik løsning som ikke bygger så mye? :hmm:

     

    Jeg har prøvd å måle og jeg tror ikke kjøleren kan være høyere enn 20mm. Det var ikke lett å måle så jeg hadde foretrukket om noen hadde erfaringer fra lignende konfigurasjon. En kjøler med samme høyde som originalen skulle derimot gå bra.

  8. Jeg har nylig oppgradert PC'en med nytt skjermkort, men innser at CPU'en ikke klarer å henge med (se profil min for oppsett). Dette er selvfølgelig frustrerende og med dagens priser på CPU'er burde det være mulig å gjøre noe med dette. ;) Men hvilken CPU vil klare å holde følge med dette skjermkortet? Her er en test som jeg syns er litt nyttig, selv om den ikke tar for seg helt riktig HW:

     

    http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2747&p=4

     

    Kurven viser klart noe vi kanskje kunne tenke oss: High-end GPU krever high-end CPU! Men hvor flater denne kurven ut? I dette tilfellet for mitt 7950GX2? :hmm:

     

    Til nå har jeg vurdert X2 4600+, men har begynt å tvile på om dette holder. Jeg har sett 3DMark06 score med denne CPU'en og 7950GX2 på rundt 7000. Med en FX-60 CPU tror jeg man kommer over 8000. Problemet da er at det blir for dyrt! Hva med Opteron? Med socket 939 finnes det dermed ikke så mange muligheter. Etter som jeg har forstått er i forskjellen på X2 4600+ og X2 4800+ veldig stor. Jeg ligger i dag rundt 5500 i 3DMark06.

     

    Nå vil sikkert noen med en gang foreslå bedre kjøling og overklokking, men det er i utgangspunktet ikke noe for meg. :ermm: Jeg har i dag oveklokket veldig lett i form av en økning av FSB fra 200 til 210MHz, men kan vel være villig til å ta det litt lenger. ;)

  9. Jeg har nettopp kjørt min første 3dmark05 test med mitt nye oppsett. 12551 poeng. Bra det? Jeg har til info ikke snudd noe selector card, bare enablet "Dual video card" i bios. I Nvidia kontrollpanel blir kortet detektert med 1024mb minne. Så da skulle vel alt være ok? Ser at jeg "knuste" HW sin test med min litt overklokka AMD 4400 x2...

    6621472[/snapback]

    12551 poeng i 3DMark05 høres for meg ut som en riktig score, og er selvfølgelig også en meget bra score! :thumbup:

     

    Jeg har søkt litt rundt på andre forum og kommet frem til at dette IKKE er SLI i ordets rette forstand. Kortet tar bare opp en PCI-slot og er dermed ikke SLI. SLI krever 2 kort! Derimot har jeg sett flere steder at man i denne løsning (i likhet med SLI-konfigurasjoner) bare får benyttet 512 MB av minne på kortet. At dette ikke er SLI betyr at «selector card» skal stå på «single card». For å være sikker har jeg også prøvd. Resultat: maskina ville ikke starte. Men hvis det virker for deg så hvorfor ikke! ;)

     

    BIOS er jeg litt mer usikker på. Jeg tror jeg har «auto» på den settingen.

     

    Tror også jeg har funnet ut hvorfor båndbredden står listet som x8 i bl.a. CPU-Z. Dette tror jeg kommer av at båndbredden deles mellom de to kortene og at den da listes som x8.

  10. hei ja det har jeg! menn har fått fikset det nå det eneste jeg måtte gjøre var å snu en brikke som ligger mellom pci slottene til grafikkortene, på den brikken stod det på ene siden singel card og den andre siden stod det dual card, så når jeg snudde brikken så ble skjermkortet aktvitert skikkelig. fekk det til etter å ha lest hovudkort manuelen :)

    6605200[/snapback]

    Hei, hyggelig at det løste seg for deg!

     

    Jeg lurer derimot på om det virkelig er tilfelle at man skal snu "selector card"? Har funnet et FAQ på asus.com med følgende spørsmål:

    Can only one EN7950GX2/2PHT/1G/A card run SLI mode?

    Svar:

    No, it can not. One EN7950GX2/2PHT/1G/A can work on some certain motherboards, but it is not SLI mode.

    If you want to run SLI, you must have two EN7950GX2/2PHT/1G/A cards. Meanwhile, your motherboard must also support SLI. Then, they will run as Quad SLI which mean four GPU are running together to share loading.

     

    Jeg scorer 9580 i 3DMark05, men regner med den er kraftig begrenset av en CPU som er moden for oppgradering. Tror ikke resultatet er langt fra det jeg kan oppnå med den CPU'en (se profilen min for oppsett).

     

    En annen ting jeg lurer på er at i CPU-Z står det at båndbredden på skjermkortet er x8 selv om dette er et PCI-e x16 mobo. Jeg vet at de fleste kort i SLI mode kjører x8, men skal det være slik for 7950GX2?

     

    Jeg har oppgradert BIOS (ver. 1016), drivere til chipset og skjermkort, og altså IKKE snudd "selector card".

  11. Jeg har også nylig investert i et 7950GX2, dog av merke Club3d. Oppsett:

     

    Asus A8N SLI Deluxe

    AMD 64 3500+ Venice

    4x512 OCZ PC3200 Value RAM

    Club3d 7950GX2

    610W MIST PSU

     

    Uten overklokking scorer dette systemet 5253. Dette er med oppdatert BIOS, chipset-drivere og skjermkortdrivere. Med lett overklokking til 210MHz FSB scorer jeg 5455. Jeg har ikke aktivert SLI og trodde heller ikke man skulle gjøre dette da kortet bare bruker 1 PCIe-slot?

     

    Oppgradering skjer litt over tid, men vær du sikker: CPU er neste på lista! Etter som jeg ser har juwa en X2 4400+ CPU. Er selv ikke dette godt nok for 7950GX2!? :omg: Foreløpig har jeg vurdert denne CPU’en ved oppgradering.

     

    Har dessverre ikke så mange forslag til løsning, men kanskje noen av mine opplysninger kan hjelpe deg. Hvordan er det forresten med strømforsyningen din, juwa? Hva med BIOS? Har ikke veldig peiling, men kanskje noen andre kan svare på om det kan være noe der? :blush: Jeg måtte oppgradere BIOS for i det hele tatt å få starta maskina.

     

    EDIT: En ting til: jeg la merke til i 3DMark06 at det hos meg på AGP rates står 8x. Skal det ikke være 16x? PCIe 16x?

  12. Vet ikke om det er noen som er interressert i mitt lille eksperiment her, men jeg har nå kjørt med redusert hastighet i snart 3 uker.

     

    I løpet av disse 3 ukene har jeg bare mistet linja en gang etter som jeg har kunnet registrere.

     

    Jeg prøver nå å få bluecom til å sette hastigheten opp igjen, for virkelig å verifisere at dette er problemet!

×
×
  • Opprett ny...