Gå til innhold

Ardbeg

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ardbeg

  1. God kveld, folkens.

     

    Jeg er på tampen av et nytt PC-kjøp og trenger, som emnetittel sier, et 2x2GB sett med RAM som klarer å henge med en overklokket Phenom II x6 1090BE i et Asus Crosshair IV. Jeg har lest og leitet litt rundt og kommet fram til at CORSAIR XMS3 DOMINATOR kanskje kunne være et godt sett? Noen som heller ville anbefalt noe annet, enten pga. lavere pris eller bedre ytelse?

     

    Mvh.

     

    Olav

  2. Det er nok bare du ja, ThaBear. Ingen vits i å kjefte opp folk som kommer med hatten I hånden og ber om hjelp til noe så avansert som overclocking... Det skaper bare kvalm. TS kunne riktignok ha vært litt mer detaljert i det første innlegget sitt, men når man er helt grønn er det ikke så lett å vite hva "ekspertene" trenger av info.

     

    Vil også minne deg på at du selv har en tråd her på forumet der du spør om hjelp til overklokking... Dobbeltmoral er en fin ting, vettu.

    • Liker 1
  3. Fractal Newton 800W ser lovende ut. 1000W-eren koster ikke mer en et par hundre mer, så det blir vel kanskje den. Da har jeg i hvert fall PSU nok for et par oppgraderinger framover.

     

    H50 ser interessant ut, men jeg var ikke imponert over resultatene jeg har lest rundt omkring. Den får sikker jobben gjort godt nok, men jeg lener mot Noctua NH-D14 tross størrelse og pris. Jeg bør ta noen mål av kabinettet mitt, og hvis det viser seg at jeg ikke har plass til 1,2KG med aluminium og kobber blir det en H50.

  4. Sitter på et Antech Three Hundred kabinett nå (ikke bokstavlig), og jeg har en 600w OCZ silentXtream (eller noe slikt tullete) PSU som er omtrent halv-annet år gammel. Brukte en PSU-kalkulator på nettet og regnet meg fram til at systemet kommet til å bruke opp i mot 520W ved full load, så 600 blir kanskje litt kleint. Vurderer å like så godt hive meg på en 800w eller noe. Jeg tror det skal gå bra med plassen, men skulle kjøleren vise seg å være for stor har man da altids angrefristen. ;)

     

    Hva mener du med "det er ikke 5 år på vifter du kjøper"? Tenker du på garanti?

  5. Skal til med ny PC om litt. Har lest meg opp på det som er å finne av forumtråder og produkttester her og på HW.no, men jeg lurer på om noen som "knows their shit" kunne bekrefte at alle delene vil passe sammen i beste laget. Har gode planer om å klokke systemet et stykke, og har valgt deler som jeg ser høster mye skryt her på forumet.

     

    Det jeg lurer mest på er RAM-en. Har saumfart minnekompatibilitetslisten (vedlagt) for Crosshair IV-kortet, og jeg ser ikke at RAM-en jeg har valgt (OCZ3P1600LVAM4GK) ut står på den, tross at brikkene er "AMD Edition". Det nærmeste jeg kan finne er "OCZ3P1600LV4GK", men det står at det bare støttes i 1 DIMM ("1 DIMM: Supports one module inserted in any slot as Single-channel memory configuration"). Betyr dette at minnet jeg har valgt bare kan kjøres som single channel, og vil jeg klare å kjøre med alle 8GB? Må jeg velge RAM som støttes i 4 DIMM modus for å kunne dra nytte av 4x2GB brikker?

     

    HW.no handlevogn. Laget etter beste evne, ikke alle delene som er å finne nøyaktig versjon av, med tanke på varenummer der og på Netshop.

     

    Direktelinker til delene på Netshop.no:

     

    Asus Crosshair IV

     

    AMD Phenom II x6 1090T

     

    OCZ DDR3 PC3-12800 4BG Kit (Tenker meg to 4GB kit.)

     

    Asus Radeon HD 5870 1GB

     

    Noctua NH-C12P SE14

     

    Håper noen kan/orker å hjelpe meg.

     

    På forhånd takk!

     

    -Olav

     

    PS: Ja, jeg har en tråd gående her i dette forumet allerede, men siden dette oppsettet er så radikalt forskjellig velger jeg å lage en ny. Irettesett meg gjerne om jeg har brutt en regel.

    post-69749-1278303532,1979_thumb.jpg

    Crosshair IV Formula QVL.pdf

  6. Greit. Printet ut Resaland så jeg har til flyturen om et par dager. Kan sikkert se om jeg finner noe interessant i kildelisten hennes.

     

    Den Facebook gruppen er merkelig. Linken til Kveldsro fungerer så lenge jeg ikke er logget inn. Når jeg logger inn fører linken meg til News Feed-en min... Finner ikke gruppen med søk heller...

     

    Heter Towhol Proudsnout på FB. Lang og uninteressant historie...

  7. Okei... Da var jeg ferdig med alle 966 inleggene (Gud signe rolige nattevakter).

     

    Meget interressant tråd. Mye bra diskusjon. Synes selv det er viktig å definere forskjellen mellom de som holder seg til fantasien og de som tyr til hangling (overgrep). Jeg kan tolerere at noen har fantasier rundt små barn, så lenge de holder seg til fantasiene. Tror et hjelpeapparat for pedofile kan være godt. Håper det vil hjelpe flere til å være åpen om legningen sin, og at de samtidig får hjelp til å ikke utøve den, og til å "motstå fristelsen". Kunne sverget på at jeg ble med i Facebook gruppen rundt 6-tiden i natt, men nå finner jeg den ikke igjen... Ikke engang direktelinken fører til noe. Hva skjer?

     

     

    Alle sprøsmålene jeg har hatt har egentlig blitt besvart flere ganger allerede, men jeg vil gjerne vite om Danielle har noe anbefalt lesning rundt temaet? Gjerne navnet på noen av de bøkene/publikasjonene du har sitert. Finner sikkert fram selv med the power of Google, men jeg håper du kan svare.

  8. Takk for hjelpen.

     

    Har som nevnt et Antec Three Hundred som er i bruk nå. Kjøleren på E8400-en er boxed saken som fulgte med. Hva anbefales av kjølere? Er Noctua NH-C12P noe å satse på? Ser den får strålende kritikk.

     

    Hva er egentlig forskjellen på Intel og AMD i dag? Husker jeg var blodfan av AMD tilbake i '05/'06, men jeg kan ikke huske hvorfor... Hva ville vært et tilsvarende oppsett med AM3 sokkel?

  9. Dimmedatoen nærmer seg med stormskritt, og for å feire anledningen har jeg bestemt meg for å vise litt kjærlighet til den 18 måned gamle Intel E8400 boksen min. Nytt HK, GPU, CPU, RAM og en SSD HD til OS og spill, samt en TB mer lagringsplass står på programmet. Så langt har jeg kommet fram til dette. Satser på å kjøpe fra NetShop da de ligger i skjæringsfeltet for både "er velrenommerte" og "har alle delene".

     

    Pris er egentlig ikke så viktig, men jeg vil satse på mye bang for the bucks. Sitter for tiden på et Antec Three Hundred kabinett som jeg regner med å fortsette å bruke, samt en 600w OCZ StealthXStream PSU som jeg også håper på å kunne fortsette å bruke. Har også en 640GB WD HDD som skal transplanteres til den nye maskinen.

     

    Hva tenker godtfolket? Er det noe jeg absolutt burde holde meg unna, eller er handlelisten OK så langt? Burde jeg satse på en 750W PSU med tanke på stabilitet? Burde jeg heller satse på AMD CPU, eller faller det mest på smak og behag? Hva er en tilsvarende AMD prosessor? Hva tenkes om HK-et (900kr virker veldig billig...)?

     

    På forhånd, takk for all hjelp!

     

    Edit: Overklokking er ikke noe jeg har i tankene, men hvis delene tilfeldigvis lar seg tynes noen få hundre MHz lengre er ikke det noe å skorte på.

  10. Javel.. Da ender jeg opp med dette fra Datakjeden, og et Gigabyte 4850 fra Komplett til tross for alt dere har skrytt av 4870. Jeg regner med at 4850-et holder mer enn nok til WoW... Jeg får heller spe på med ett til ved neste lønning.

     

    Er det forresten noe i veien for å kjøre et 4850 og et 4870 i Crossfire? Må det være kort av samme slag, eller kan man plukke og mikse blant Radeon-kort?

  11. Har du noen å anbefale, da? Begynte først å basere meg på Komplett.no, men totalen ender som oftest opp på nærmere tusen kroner dyrere en andre...

     

    Personlig ville jeg valgt en av disse; Komplett, Netshop, Mpx, PSData, Datakjeden.

    Netshop ordner denne handlevognen til smale 1500 over budsjett, men de har vist nok absolutt ingen av delene mine på lager. Komplett, ordner alt til 8700,- men har ikke HDD-en inne. Datakjeden stiller sterkt på pris men er absolutt helt ribbet for skjermkort for tiden, men det er vel ingen ting i veien for å bestille det fra noen andre...

  12. gå for et bedre hk basert på p45 som f.eks p5q pro.

    Dette du tenker på?

     

    Og Amentio hadde jeg vel heller ikke valgt som webshop - av den grunn at Amentio har opparbeidet seg et nokså rufsete rykte.
    Har du noen å anbefale, da? Begynte først å basere meg på Komplett.no, men totalen ender som oftest opp på nærmere tusen kroner dyrere en andre...

     

    Med prisen på det 4850 kortet kan du like godt gå for 4870.

    En spesiell fabrikant du ville anbefalt? Gikk for 4850 kortet fordi det fikk strålende anbefalinger i en test her på HW.no. To av disse i Corssfire peiser vist nok fra kort flere høvdinger dyrere.

     

    Du vil lett klokke forbi e8500 uten å bruke mye tid på å lese deg opp osv.

    Om overklokkingens kunst ikke har forandret seg så alt for drastisk på det siste året vil jeg tro at dette kommer til å bli en smal sak. Valgte E8500 igjen pga. 4850 testen, hvor den klokket til nermere 4GHz...

  13. Jeg har i lang tid ment å skulle erstatte den gamle traveren som gikk tapt i en brann 3. juledag i 2007. Ett år i sølibat fra nyheter og diskusjoner omringende hardware gjorde det til en utfordring, men jeg mener å ha klart å sette sammen en liste med deler som skal være nogen lunde kurante. PC-en kommer i hovedsak til å brukes til å spille WoW og til lett arbeid i Photoshop/GIMP, men jeg vil likevel ha en PC som vil takle mer moderne spill. Vurderer sterkt å kjøpe ett Radeon 4850 til senere, for Crossfire.

     

    Jeg vil gjerne høre tanker, eventuelt erstatninger til de delene jeg har satt sammen. Pris bør som sagt holde seg rundt eller under syv tusen. Jeg kjøpte en 22" ASUS monitor i midten av desember, så det er kun snakk om selve boksen.

     

    HW.no handlevogn i prisguiden

     

    For tiden virker det til at Amentio er de billigste, selv om noen av varene ikke finnes på deres lager.

     

    Håper på produktive svar!

  14. Merkelig løfte.  :hmm:  Hun må ha god viljestyrke, det skal hun ha. Du og fordensaksskyld.  :p

    5369689[/snapback]

    Hun satte løftet da hun slo opp med den forige typen hennes... De hadde vert sammen i nesten 4 år da de slo opp, så jeg skjønner godt hvorfor hun ikke ville hive seg uti et nytt forhold igjen med en gang...

     

    Hva min viljestyrke angår så har jeg egentlig ikke noe annet valg en å godta det...

    Men, som sagt: Den som venter på noe godt...

     

    Og hun er definitivt "noe godt" :love:

  15. Ja er enig i at det er irriterende at det ikke er japansk tale på 4:3 versjonen. Men jeg har ikke bare engelsk for hørselshemmede på min versjon. Her kan jeg velge mellom mye mer enn det :hmm:

    5369236[/snapback]

     

     

    Hmmm... Merkelig... Kan ikke huske at det finnes vanlig engelsk tekst på noen av versjonene jeg. Men det er mulig at det noen andre språk på den, ja. Får sjekke når jeg kommer hjem...

  16. Hmmmm... Tror jeg har sett Akira noe rund 12 ganger siden 2001...

    Ellers er det vel bare Dogma som ligger på andreplass. Ca. 7 ganger, elns...

    Men Akira blir jeg aldri lei!

     

     

    Har også sett hele Hellsing serien(anime) 9 ganger... men siden det ikke er en film så teller vel den ikke... :hrm:

     

     

    EDIT: Også LotR-filmene, da... Tror jeg har sett de rundt 30 ganger til sammen...

×
×
  • Opprett ny...