Gå til innhold

Msport

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Msport

  1. Tenk om identiteten til noen av hackere kommer frem, garantert sikkert at noen vil gå spinn vill og jage etter disse. Og mest sannsynlig med alvorlige konsekvenser, tipper jeg.

    Etter hva jeg leste på et annet forum, tror jeg identiten til i hvertfall en er funnet... 14 år gammel. Bare å håpe at dem lar han være i fred - både psykisk og fysisk, men en anmeldelse til politiet er vel på sin plass.

  2. Jeg har bygd meg en liten server med Intel hovedkort med Atom prossesor og innebygd skjermkort. Det kortet for du for ca kr 500,-. Har bygd på med ett PCI kontroller kort m/4 stk sata porter - har da totalt 6 stk. Som operativsystem ble det valgt Windows Home Server. Fungerer ypperlig for min del. Kunne sikkert bygd en mye heftigere løsning med "alt" mye bedre, men det fungerer supert for min del og mitt bruk er å lagre musikk (Flac - hele cd samlinga skal rippes), kopi av barnefilmene til jr (som for hard medfart av en han - 3 år gammel, backup av pc'ene og bilder. Har pr d.d. ikke hatt noe problem i forhold til ytelse. Var forøvrig mitt første pc-bygge.

     

    Lykke til med bygget!

  3. Hei!

     

    Jeg vil si at det fortsatt er en god skjerm. Har hatt en slik i et års tid og ser absolutt ingen som helst grunn til å bytte den ut. Fungerer veldig fint med alt som er av kilder - om det så er vanlig lav-oppløst bilde (SD) fra kabel-tv, dvd eller Blu-Ray. Har ikke brukt min til som pc skjerm enda, så det kan jeg ikke uttale meg om. Min mening er at til kr 11 000, finner du ikke noe som slår denne skjermen.

     

    At Pioneer ikke lenger produserer skjermer, er ikke noe å bry seg om etter min mening.

     

    Lykke til med valget!

  4. Ja, det går fint, hullmønsteret er det samme, bruker bare ikke alle festene.

    Travla/Casetronic og Morex lager mange fine mITX-kabinetter, men få har plass til mer enn én hdd.

     

    Skal man i tillegg ha mer enn to harddisker kan det være gunstig å legge litt mer penger i det hele og kjøpe et hovedkort med PCI-Express port, da PCI er ganske begrenset mtp. båndbredde for en HDD-kontroller.

    Jeg så litt nærmere på det. Informasjonen som står om Intel sitt hovedkort m/Atom prossesor på Intel sin hjemmside, viser til at den er kompatilbel med følgende "Mini-ITX /micro-ATX compatible (6.75 inches by 6.75 inches [171.45 millimeters by 171.45 millimeters])". Det lover bra.

     

    Anngående PCI kontra PCI express og båndbredde, så er vel ikke dette så mye å bekymre seg over når man skal bruke den som filserver? Eller tar jeg feil?

  5. Er på utkikk etter å kjøpe meg en NAS, men heller mest i mot å bygge en liten filserver ala det du nevner her. For å ikke legge noe i mellom, så må jeg si at jeg er en dummy på dette området... Så jeg har et par spørsmål jeg lurer på om du dere/kan hjelpe meg med.

     

    Kabinettet du satte opp i forslaget/handlekurven, er formfaktor MicroATX mens hovedkortet er Mini-ITX. Passer dette om hverandre? Har lenge tenkt på å bruke et hovedkort ala det du nevnte, men finner ikke noe passende kabinett.

     

    Forøvrig vil jeg si at det var et flott innlegg/guide av deg. På forhånd takk for svar!

  6. Jeg kjører en Atom server (Intel atom ferdig i hk) med 1GB ram og 3 disker.

    Tar liten plass, støysvak da den ikke nesten ikke produserer varme og strømforbruket er så lite att jeg sparer mere strøm med å slå av lyset i taket.

    Og det beste av alt, selv om hw høres svak ut, så er den mere en kraftig nok

    Hei!

     

    Jeg ser for meg en slik løsning hjemme, men hva slags kabinett benytter man? For å si det rett ut - jeg har begrenset kunnskap om dette, men ønsker å prøve meg. Ser for meg en slik løsning i stede for en NAS pga mulighetene til utviklingen senere - NAS føler jeg låser en litt.

     

    På forhånd takk for svar :)

  7. Ikke for å forvirre mer her, men jeg tror hvis du legger i litt mer penger er Panasonic NVGS280 et bedre valg. Kjøpte selv et slikt i går. Fikk det for 6000,- med veske og 5 mini-dv taper på Lefdal Alna etter litt pruting.

     

    Fordelen, det jeg har fått med meg etter en del lesing, er

    - optisk bildestabilisator.

    - bedre optikk.

    Noe som samlet gir bedre bildekvalitet. Men skyt meg ikke, hvis de lærde viser

    seg å vite bedre.

     

    Forøvrig første gang på mange år jeg ikke har gått til en rendyrket fotobutikk, men det var så enkelt når jeg var innom der en liten tur! Impuls kjøp, men litt planlagt... Reglen er jo at man for bedre hjelp i en spesial butikk. Kjedene er som regel mer opptatt av profitt fremfor kundens behov, men det finnes gode unntak der også ;)

  8. Jeg kjenner godt denne problemstillingen godt fra en del frivilig jobb innen motorsport. Det er så enkelt som at hvis du kjører et uregistrert kjøretøy på din egen eiendom, kan du straffes for det. Det er ulovelig å kjøre uregistrert ATV alle steder, untatt et sted: organisert trening av en klubb innenfor Norges Motorsportforbund. Du må da løse lisens.

     

    Kjører du rundt med en uregistrert ATV (eller bil, mc etc), gjelder ikke din personlige forsikring. Veldig mange vet ikke dette.

     

    Mange beklager seg over reglene, men husk en ting: de er laget for å beskytte dere og de rundt dere i beste mening. Når det gjelder kjøring i utmark, så blir denne veldig skadet av kjøringen.

     

    Kom dere på banen gutter og jenter. Der er det et sosialt og hyggelig miljø alle blir ønsket hjertelig velkommen av likesinnede :w00t:

  9. For å starte, hiver jeg ut en banal påstand: "alle" kan kjøre fort på veien. Gi full gass og kjøre rett frem. Sikkelig tøft!

     

    Nei, det er overhode ikke tøft! Det er så lite tøft og manlig at jeg kommer ikke på ord. Man er en super egoist som ikke tenker på andre som ferdes på samme veien som deg. Ja du påstår du har kontroll hører jeg, men har du kontroll på de andre på veien? Du styrer antagelivs også elg og rådyr også du. Har du kontroll over de delen du som selvlært mekaniker har montert?

     

    Jeg svarer litt på det selv jeg. Du kan aldri forutse hva andre gjør på veien. Kommer du i 150-200 km og kjører forbi en annen bil skremmer du vettet av sjåføren, garantert! Bare et eksempel. Dyr? Det ble påkjørt en Ulv av toget i Grorud dalen. Dyr er det overalt og de skremmer vettet av deg når de dukker opp. Ved 150-200km øker presset på de fleste delene i bilen. Mye kan skje.....

     

    Sist men ikke minst: du sier du har kontroll. Kontroll er en illusjon. Ingen har egentlig kontroll. Ingen vet hva som skjer i neste sekund. Når folk sier de har kontroll i en bil, da mener jeg de juger! Du kan ikke kontrolere omgivelsene og bilen sine deler.

     

    Har vært opp i mange slike diskusjoner om gatebiler. "Fy f***, det var så tøft når vi dro forbi der i 220 km...." Da pleier jeg å spørre om hvorfor dem ikke heller begynner å kjøre om kapp på bane mot andre? For å vise hvor raske de er. "Nei, det er kjedelig. Mye tøffere på veien" er standard svaret som kommer. Da klarer jeg ikke å holde igjen: Da er du ikke tøff nok! Du har ikke baller nok til å måle krefter mot andre. Du vet du blir frakjørt!

     

    Nå har det kommet til dette med gatebil treff på baner. Vel og bra at mange for kjørt fra seg på banen. Dessverre ser jeg to farer i det:

    1: sikkerhet til sjåførene. Hva skjer den dagen noen ruller sikkelig der ute på banen og skader seg sikkelig? Da kommer "hylekoret" med pressen i spissen....

    2: sikkerheten til publikum. Ser usikkert ut på bilder jeg har sett. Samme her, skjer det noe kommer "hylekoret" med pressen i front.

    Jeg har ikke noe mot gatebil, men redd for ulykker skal rive ned alt som er bygget opp.

     

    Nei, dere som synes streetracing er tøft og gjør deg mannlig når du skryter av det: vis oss hvor tøff du, ta steget til å bli lovlydig på veien og kjør bil på en banen av et slag eller rally. Og dere som fortsetter på veien: kom ikke å kall deg en mann og si du er tøff... Selv har kjørt rallycross med over 270hk og har nesten alltid kommet sist, men jeg er flere ganger tøffere enn dere streetracere.

  10. En annen ting, hvor for du "sikkelig HDTV" fra? HDTV standarden omhandler så vidt jeg ikke vet noe om "sikkelig HDTV"! Kravet er at tv'en har en oppløsning på 720 progresivt og klarer 1080i (husker ikke hva f... den i'en står for...). Men du mener vel at tv'en skal klare 1080P? Man for forresten ikke noe gevinst av 1080P før man stiger over 50" har jeg lest fra pålitelige kilder. Har forøvrig lest om noen 1080P lcd skjermer som har falt helt igjenom ved vanlige tv sendinger.

    6568690[/snapback]

    Ja, en skikkelig HDTV bør selvfølgelig ha 1080P, og den bør hvertfall være høyere enn 1024x768. At du personlig ikke mener at man ikke trenger 1080P(/i) for skjermer med lavere en 50" får bli din mening. Det kommer veldig an på øynene som ser. Noen merker ikke forskjell på vanlig TV oppløsning og feks. 1080p. For dem er det likegyldig hva slags skjerm man har.

    Men dersom man kun skal se på sendinger som ikke er i HD, og ikke har planer om å se HD filmer heller, så er det meningsløst å kjøpe seg en skjerm med høy oppløsning.

    Men minstekravet til en bra HDTV bør være 1080i slik at den kan vise sendinger som sendes pr. idag gjennom feks. kanal digital, uten å måtte nedskalere.

    6568846[/snapback]

     

    Det er ingen ting som heter sikkelig HDTV.... Enten er det HDTV eller ikke HDTV. Kravet til oppløsning er 720P og at den skal takle 1080I.

  11. Oppløsningen er rett og slett for dårlig, men som noen nevnte her, det blir veldig dyrt dersom man skal ha en skikkelig HDTV. Dersom man ikke er villig til å kaste bort store pengesummer så må man nøye seg med "jalla versjoner" som feks. 1366x768. (Som jo ikke egentlig er noen HDTV standard heller).

    I mine øyne er tiden ennå på langt nær moden for å kunne få tak i et skikkelig produkt til en grei pris.

    6560046[/snapback]

     

    Og du ser på vanlige tv sendinger også? Som kjent er oppløsningen på vanlige tv-sendinger langt lavere enn 1366x768. Disse pixlene som mangler, må da skjermen produsere. Og det er en ganske avansert prosess. Finnes mange lav oppløste skjermer som leverer bilder som er skarpe og av god kvalitet (feks pana pa50).

     

    En annen ting, hvor for du "sikkelig HDTV" fra? HDTV standarden omhandler så vidt jeg ikke vet noe om "sikkelig HDTV"! Kravet er at tv'en har en oppløsning på 720 progresivt og klarer 1080i (husker ikke hva f... den i'en står for...). Men du mener vel at tv'en skal klare 1080P? Man for forresten ikke noe gevinst av 1080P før man stiger over 50" har jeg lest fra pålitelige kilder. Har forøvrig lest om noen 1080P lcd skjermer som har falt helt igjenom ved vanlige tv sendinger.

     

    For min del har jeg ikke noe stort behov for 1080P. Tvert i mot. Oppløsningen på min Pana PV60 på 1024x768 holder i lang rekke så lenge bildene er skarpe og fine nesten uansett hva jeg forer den med.

     

    Til trådstarter: Gå heller ned til 42" og kjøp en tv i samme prisklassen. Det vil gi deg mye mer "bang for the buck" enn en 50" til 18k. Denne FS skjermen har forresten veldig dårlig sort-nivå. Feks PV60 som jeg har, for du nok for den prisen med bordstativ eller veggfeste. Heng deg ikke opp i oppløsning, ta deg heller en tur å se på noen skjermer hos noen forhandlere og gjør opp din egen mening.

  12. Denne skjermen, Samsung LE32R72B tror jeg er absolutt beste kjøpet i dag!

     

     

    Må takke Msport for at du tipset meg om denne skjermen.

    Fikk den i går og vil tro at det var til knallpris, da det totalt kom seg på 10100 kr.

     

    ............

     

    Det eneste jeg ikke er fornøyd med er lyden. Virker pusslete og ved litt høyt volum opplevde jeg også resonans :(

    6080474[/snapback]

     

    Så hyggelig at jeg kunne være til nytte en gang også :w00t: Hadde kjøpt skjermen selv, hadde jeg hatt noe sted å ha den. For stor for soverommet, for liten for stua når jeg først skal bytte (og det sier til og med samboeren, slå den :p ) Dette var et godt kjøp du ikke vil angre på!

     

    Når det gjelder høytalerne, er det i følge andre forum noe av det som er spart på i forhold til M61. Heldigvis finnes det et utrolig utvalg i ekstern utstyr på den fronten. Har akkuratt kjøpt meg Dali Concept 8, 2 og center med Denon AVR2807.... Men må vel bli en sub etter hvert også for mer trykk i bunn.

     

    Edit: hadde håpet den skulle komme inn til en like gunstig pris i 40", men kundeservice visste ikke om det kommer til å skje.

×
×
  • Opprett ny...