Gå til innhold

Økonom

Medlemmer
  • Innlegg

    983
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Økonom

  1. Hei! Er på desperat utkikk etter litt hjelp her. Har vært litt fraværende i de siste fysikktimene, og får ikke så mye hjelp av boken.

     

    1)

    En bil med masse 1200kg kjører 45° på skrå inn i autovernet med fart 10m/s og blir kastet tilbake 45° på skrå i forhold til autovernet med farten 5m/s. Hvor stor var forandringen i bevegelsesmengde til bilen ved kollisjonen?

     

    2) To klosser glir på et vannrett underlag uten friksjon. Kloss A med massen 2m glir med farten v og støter mot en kloss B som ligger i ro. Kloss B har massen m. Avgjør om påstandene nedenfor er sanne eller usanne.

    a) Farten til kloss B etter støtet kan bli 3 ganger så stor som farten til kloss A var før støtet.

    b) Kloss A kan bli liggende i ro etter støtet.

  2. Hei!

     

    Jeg har en BenQ G2400WD 24" (koster rundt 2400,- tror jeg) og er veldig fonøyd, den fungerer bra til spilling, film, nett osv. Oppløsningen er 1920x1200.

     

    Fargene og baklyset er jo ikke helt perfekt, men det kan man vel ikke regne med til den prisen. Det var digg å gå fra 17" til denne. Anbefales!

     

    Edit: BenQ har også modellene E2200HD og E2400HD, men disse er i 16:9 format og har 1920x1080 som høyeste oppløsning. Jeg synes det blir for bredt til å bruke som PC-skjerm, men til film er det fint.

  3. Åja, men det er fett.

    Tenker jeg stikker innom en tur selv hvis jeg er i Hamar i påsken.

     

    Synd det ikke blir noe mer av HW-LAN/The eXperience.

     

    Ja, synd at det ikke blir noe mer av HW-LAN. Der følte iallefall overklokkerne seg velkommene og ting ble fikset på våre premisser.

     

    Husker du på første HW-LAN Åsmund hvor vi fikk de til å åpne hangardørene slik at vi fikk litt bedre temps? Eller når de fikset egen kurs bare for bordet vårt :D

     

    Haha ja, det var stas :D Og mengder av tørris.

     

    Synd det ikke ble noe av netshop-klokkinga.

  4. Lufttørrer til vikingskipet blir vel litt drastisk :p

     

    Kunne jo evt. ha montert HK og greier i en isoporkasse med tørris i bunnen og litt mellomrom mellom HK og isen for å unngå for mye nedkjøling av kondensatorne. Da slipper man i hvert fall unna uten noe særlig luftfuktighet.

     

    Er det noen klokkere som har tenkt seg på TG?

  5. Sitter og hører igjennom Common - Universal Mind Control nå for første gang. Foretrekker dette i forhold til Finding Forever, men det er litt uvant også, han er jo på helt nye spor.

     

    Har blitt hekta på Common i det siste, spesielt Electric Circus. Mye bra, digger J Dilla beats.

     

    Edit: Får legge til en video.

     

    E-40 ft. Keak Da Sneak - Muscle Cars. Elendig kvalitet : (

  6. Hei!

     

    Har litt problemer med en oppgave her:

     

    "En rubinlaser lyser med bølgelengden 694nm"

     

    a) "Regn ut frekvensen til laserlyset". Dette gjorde jeg ved å dele lyshastigheten (brukte 3*10^8) på bølgelengden (694nm). Svaret jeg fikk var 432,3THz og det stemmer med fasiten. Er dette riktig fremgangsmåte?

     

    Her er oppgaven jeg lurer på:

     

    b) "Laserlyset sendes ut når elektroner hopper fra ett energinivå til et annet. Hva er differansen mellom de to energinivåene".

  7. Brukte en 420W PSU på PCen min en liten stund. Det gikk ikke helt glatt under høy belastning. Det vil sannsynligvis gå med et litt svakere skjermkort og CPU på original hastighet, men det er ikke verdt å ta sjansen når du kan få en god 500W hvis du legger til 200,- : ) Men ellers ser det ut som et fint oppsett.

     

    Til sammenligning så består PCen jeg brukte 420w PSU på av:

    Asus P5K

    HD4870

    E8400 E0 @ 3,8GHz, 1,19v

    2x2GB RAM

    èn harddisk

  8. Virker som et interresant produkt, men som Big Sturl påpeker, så har det sine svakheter. En fleksibel stålslange hadde vært kjekt, trenger ikke nødvendigvis å være så lang.

     

    Så på spesifikasjonene og den skal trekke max. 50W strøm. Dette inkluderer såvidt jeg forstår det viften på kondensatoren og da har vel kompressoren en motoreffekt på mellom 1/15 HK og 1/20 HK. Til sammenligning har Vapochill LS 1/4 HK kompressor.

     

    Tror også det finnes bedre alternativer til kuldemediet som skal brukes (R134a) sammen med en så svak kompressor. F.eks. Isobutan (R600a) krever lavere trykk for å kondensere og har høyere kokepunkt (rundt -11*C under atmosfærisk trykk såvidt jeg kan huske, R134a har kokepunkt på -26*C). Det er uansett ikke aktuelt med minusgrader fra en kompressor på denne størrelsen. Isobutan er mer miljøvennlig og blir brukt i mange nyere kjøleskap/frysere.

     

    Jeg kan ikke tenke meg at denne kjøleren vil klare å holde en varm quad core på en fin temperatur.

     

    Edit: Tror spenningen til kompressoren styres etter temperaturen og at temperaturen holdes stabil på den måten.

  9. Kjører spillet gankse greit nå (30+ FPS) :). Merket faktisk overraskende liten forskjell i ytelse mellom 1280*1024 og 1920*1200 etter at jeg kjøpe 24" LCD.

     

    Instillinger:

    Oppløsning: 1920*1200

    Texture quality: Medium

    Render quality: Medium

    Draw distance: 50

    Detail distance: 50

    Veichle density: 40

     

    Bruker -availablevidmem 2.0 i commandline.txt for å kunne kjøre grei grafikk.

     

    HW:

    ATI HD4870 (512MB)

    C2D E8400 @ 4GHz

    2x2GB Mushkin PC8500

  10. Heisann! Jeg har et lite problem her. Har en PC med Asus P5K hovedkort, med integrert Attansic L1 gigabit nettverkskort, og et gammelt PCI nettverkskort.

     

    LAN fungerer fint på begge kortene, men internett fungerer bare på det gamle PCI-kortet. Hvis jeg flytter over ledningen til det integrerte kortet, kommer jeg ikke på internett lenger.

     

    Jeg sjekket med ipconfig -all og alt er helt likt (bortsett fra IP, fysisk adresse og beskrivelse da).

     

    Noen som har en anelse om hva som må gjøres for å kunne bruke internett med det integrerte kortet?

  11. Heisann! Jeg har cøliaki (tåler ikke gluten), og fikk vite det for litt over et år siden.

     

    Jeg spiser ikke brød eller lignende, synes det brødet man kjøper smaker drit. Hjemmelaget loff går vel såvidt an. Det går mye i glutenfri müsli (produsert av finax), og varm mat. Du får jo stipend til glutenfri mat.

    Når det gjelder alkohol, så er det gluten i vanlig øl. Tåler derimot corona extra, men den er litt i dyreste laget.

×
×
  • Opprett ny...