Gå til innhold

Kjellvez

Medlemmer
  • Innlegg

    375
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjellvez

  1. Har man plass så er det nok bedre å kjøpe to Asus 29" LED MX299Q som koster 4000 stykket

     

     

    Nei. 1080 i høyden er altfor lite med mindre man kun skal spille.  ...og skal man spille er det ikke bra med en ramme midt i bildet. Da må man ha 3stk :)

     

    Dell skjermen er absolutt intr. men venter til en freesync versjon kommer.  Da blir det innkjøp!

  2.  

    Ikke enig at de to kan sammenlignes. En Core M maskin til denne prisen: nei takk. XPS 13 kommer med masse krefter. Macbook tynn kommer med Core M. Macbooken vil altså ikke nå opp til XPS 13. Dette er samme problemet med alle de andre laptoppene som er kommet med Core M i det siste. Fantastisk batterilevetid og lite krefter.

    Vel, om man skal surfe, drive tekstbehandling og se film ser jeg ikke helt nedsiden her. For veldig mange er enhver cpu på markedet mer enn kraftig nok til all aktuell bruk.

     

    Problemet var sammenligningen av XPS 13 og nye Macbook. Vanlig feil å sammenligne på pris og ikke på hva du får for pengene.

    Prisen gjør at du får mer for pengene om du går for XPS 13. Om du bare skal surfe, tekstbehandling og se film så slipper du å betale så mye. En Air vil være mer enn nok.

    • Liker 2
  3. Ser ut som 12 000 var bra tippet, 12500 kr for den billigste. Syntes det er en god pris.

     

    Den beste konkurrenten er jo Dell XPS 13, som koster det samme, har noe bedre oppløsning samt sterkere CPU. Men XPSen er tykkere, har dårligere batteritid. Mer støy etc.

     

    Fornøyd med prisen.

     

    Ikke enig at de to kan sammenlignes. En Core M maskin til denne prisen: nei takk. XPS 13 kommer med masse krefter. Macbook tynn kommer med Core M. Macbooken vil altså ikke nå opp til XPS 13. Dette er samme problemet med alle de andre laptoppene som er kommet med Core M i det siste. Fantastisk batterilevetid og lite krefter.

    • Liker 1
  4. Det er ganske utrolig at PC industrien ikke tar lærdom fra Apple.

     

    Hele følelsen med å pakke ut en ny PC og starte den opp for første gang blir totalt ødelagt av popups og 30-dagers-prøveperiode-registrer-deg-nå mas.

     

    Det hjelper heller ikke at PC leveandører spyr ut modeller med kryptiske navn som de støtter med nye drivere i ca 6 mnd.

     

    Eller tar lærdom fra Microsoft (Surface Pro) Helt ren Windows

    • Liker 3
  5.  

     

     

    Passer bra med at jeg vurderer å bygge meg ny stasjonær til neste år dette :)

    Ikke kjøp AMD. For lav ytelse.

    Ikke per krone. Om du sammenligner på pris er AMD like bra. ...men AMD har ingenting i høyere/dyrere segmenter så der er Intel uten konkurranse ..fra sånn ca midt på core i5 treet og opp er Intel enerådende.

     

    Hvorfor skal man kjøpe noe som yter som en 5 år gammel Intel? Makes sense...

     

     

    Ikke vet jeg hvorfor du skulle gjøre det- men det gjør man ikke med AMD. Sammenligner du f.eks. den dyreste AMD prosessoren hos komplett.no med en ~likt priset i5 (av nyeste generasjon) er AMDen både litt raskere og mulig å overklokke.

    På den andre siden har i5en GPU, så om man ikke planlegger å kjøpe skjermkort vil det være bedre valg. Er man ute etter mest prosessorkraft for pengene er AMD'en raskere, støtter raskere minne, samt er overclockingsvennlig.

     

    http://www.cpu-world.com/Compare/374/AMD_FX-Series_FX-8370_vs_Intel_Core_i5_i5-4590.html

  6.  

    Så fint at dere poster info om hvordan man omgår begrensninger på regions-beskyttet innhold. Da venter vi på neste artikkel fra dere om hvordan man omgår reklame-fjerning sperren på tek.no sine nettsider.

    Eller er det bare greit å trikse litt når det gjelder andre sine nettsider?

    man kjøper Ekstra-abbonement. beste trikset i boka med mindre man ikke er voksen nok til å innse at uten inntekter kan man heller ikke drive journalistikk.

     

    det er ikke ulovlig å omgå regionsperren på Netflix. de har heller ikke gjort tiltak for å hindre det, noe som ville vært svært enkelt - bbc iplayer f.eks er kun tilgjengelig i Storbritania. det ville vært noe annet å lage en artikkel om hvordan man fikk tilgang uten å betale, eller anbefale piratbay.

     

     

    Det er brudd på TOA til f.eks. Netflix å gjøre, men ikke kriminelt. Det er ikke ulovlig å sperre for å se reklame på egen PC heller, men som du sier vil tek.no nok tape litt penger på det. På samme måte som de som produserer innholdet på f.eks. BBC eller Netflix vil tape på å ikke kunne selge innholdet sitt til ulike regioner.

    Jeg sier ikke at det er en bra eller dårlig med slike regionsperrer slik som du prøver å spore inn diskusjonen på, men jeg peker på dobbeltmoralen til tek.no når de poster slike artikler med løsninger for å omgå sperrer. BBC er f.eks. kun tilgjengelig om du betaler kringastningavgift i UK.

  7. Gjelder dette motsatt også?

     

    Likevel har jeg en kunde som alltid runder ned til nærmeste krone når det er en 50øring til slutt. Er jo en slikk og ingenting, en billig måte å kjøpe motvilje på. Etter loven skulle de iallefall rundet opp? ..siden betaling er elektronisk er det jo også fullt mulig å betale nøyaktig slik som alle mine andre kunder gjør.

    Utrolig irriterende å hele tiden måtte registrere tap i systemet. Ekstraarbeid.

  8. Jeg tolker dette dithen at den beste beskyttelsen mot "virus" er så enkel som å sperre abonnementet mot teletorg og innholdstjenester.

     

    Jepp, men det mest alvorlige er alle de alternative App markedsplassene. De er vi stort sett spart for her i Europe. Få her som skjønner kinesiske tegn f.eks. Men andre alternativer har muligens dårligere sikkerhet enn Google Play, f.eks. Amazon AppStore, F-Droid, AppsLib m.fl.

  9. Men de klarer vel neppe å slå prisen Apple tar. De tok jo Microsofts gratisoppgradering mye lengre, Microsoft lar deg som kjent oppgradere gratis fra 8 til 8.1, mens Apple lar deg oppgradere gratis til OS X 10.9 Mavericks fra OS X 10.8 Mountain Lion, 10.7 Lion, og 10.6 Snow Leopard. Hele 3 versjoner altså.

    Hvis Microsoft skulle gjort det samme, måtte de ha gitt gratis oppgradering fra både Windows Vista og Windows 7, i tillegg til Windows 8.

     

    Samt at man med OS X slipper rotet og begrensningene man har med Windows 8 i forhold til Windows 8 Pro og Windows 8 Enterprise. (Windows 8 mangler jo en god del funksjoner i forhold til Pro og Enterprise).

     

    Ja, det er også idiotisk at dette priskuttet kun gjelder OEM-er, og ikke private eller firmaer som ønsker å kjøpe lisenser.

     

    Gratis var det ikke med Apple. Du kan som kjent ikke kjøpe OSX lengre uten å først kjøpe en Mac til masse, masse penger. Så den "gratis" oppgraderingen er priset inn i produktet du kjøpe først. Du trenger derimot ikke kjøpe noe dyrt for å kvalifisere deg til å kjøpe Windows 8, eller 8.1.

     

    Men Microsoft begynte med samme strategi; gratisoppgradering på sine Surface Pro. Det finnes jo ikke noe eldre Microsoftproduserte maskiner som kjører noe tidligere enn Win 8 så det er der det begynte for Microsoft.

     

    Med OSX slipper jeg rotet og begrensingene fordi disse mulighetene er totalt fraværende.

    • Liker 4
  10. Jensen mener du vel. Dette er svensk høyrepolitikk som en kommende blå regjering er troende til å kopiere
    Jeg tar gladelig denne skatten dersom det betyr at alle leveavgiftene venstresiden har innført de siste tredve årene forsvinner. Antar da at mannen i gata vil komme ca 90-100 000 kroner i pluss per år.Det er AP og sosialiststaten sin feil at det er akseptert praksis å skyte inn nye avgifter som det passer en, det er det kun helt historieløse kidz som ikke forstår.

     

    Regnestykket ditt skulle jeg ønske var virkelighet, men du slår meg ikke som noen stor samfunnsøkonom når du "antar" noe så utrolig. Historieløse kidz kan jo bare ta en titt på nabolandet vårt for å se hvordan tullete avgifter og skatter har blitt innført av høyreregjeringen der. Her i landet har vi f.eks. et populistisk parti som i alle år har protestert mot bompenger i nasjonale medier, mens de i realiteten har støttet opp om og gjennomført bompengerosjekter. Stoler ikke på hva de vil finne på. Tar heller politikere som ikke skifter meninger etter hva som er overskriften i dagens VG.

    Men når det er sagt, datamaskinlisens og Lan-skatt skal jeg stemme mot uansett hvor det kommer fra. ...så hva er Piratpartiets synspunkt på samfererdsel? :)

    • Liker 1
  11. Hva hjelper det med høy klokkefrekvens når IPC ikke er så bra som intel sine cpu?
    Det kan jeg forklare deg. Det er fordi ytelse = IPC * GHzDet vil si at begge deler hjelper. AMD har i en del tester lavere IPC enn intel, men til gjengjeld høyere klokkefrekvens.Det skal bli spennende å lese tester og få vite TDP. Jeg regner med TDP er en del høyere enn FX-8350 4,0/4,2 GHz med 125W TDP. Jeg vil kjapt gjette på 160W TDP, en ytelse som kan konkurrere mot i7-4770K og en pris under i7-4770K.

     

    Ryktet sier 220w TDP ...noe som er hårreisende tullete om det stemmer

×
×
  • Opprett ny...