Gå til innhold

r

Medlemmer
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av r

  1. Hei, en reklame på viasat4 som går nå. Den starter med at noen roper "It's alive!" Også får du se litt reklame for Dexter, den nye "spion tingen" også vider. Så får du se masse fotball, det er da de begynner og synge. Stemmen til vokalisten er littegran lik The Killers in vokalis Flower men litt lysere. Teksten går som dette; I was trhill to give you more than i do now, and i was trhill to show you more than I do now. Eller no sånt.

     

    LURER VELDIG

    Den heter "Built to Fail", og synges av Veto. Står på slutten av reklamen :)

  2. Adobe Premiere og Adobe After Effects er flotte programmer til disse formålene. Premiere fokuserer mer på redigeringsprosessen, men det er også mulig å legge på effekter tilsvarende de du finner i Photoshop.

     

    I After Effects er selve redigeringsprosessen mer tungvindt, men man har derimot mye større muligheter når det gjelder effekter og fargekorrigering på enkeltklipp. Kan nesten si at After Effects er som Photoshop, bare med levende bilder, så det anbefales! :) Filtrene/effektene i AE er stort sett de samme som de du finner i Photoshop, så hvis du kan sistnevnte godt er det ikke AE så vanskelig å sette seg inn i heller.

  3. Hvordan er det med Koss' headset og garanti? Er det sant at det er livslang garanti på disse? Og gjelder dette i alle butikker?

    Koss har, ifølge mine erfaringer, tydeligvis strammet inn på livstidsgarantien sin i det siste. Da jeg skulle levere tilbake mine måtte jeg vise garantibevis i tillegg til kvittering, noe jeg ikke kan huske at jeg fikk med meg da jeg kjøpte de tre år tidligere... ;) (Hvorfor skulle dette egentlig være nødvendig å ha det med all reklameringen om livstidsgaranti?)

     

    Selv om jeg ville levere inn Koss-ene mine ene og alene pga. den ene høyttaleren stadig falt av, ville ikke garantien gjelde uansett på grunn av et brudd på ledningen (et vanlig problem)! Syntes dette var veldig dårlig når hovedgrunnen til at jeg kjøpte Koss var garantien... Sennheiser, som jeg bruker nå, kommer iallefall ikke med falske løfter om "livstidsgaranti"! :)

  4. Enig med trådstarter ang. dette her, derfor prøver jeg å unngå det å bruke "iphone" og "ipod" om mobilen og mp3-spilleren min. Føler rett og slett det blir litt "OMG SE PÅ MEG, jeg har en IPHONE!!!11" hvis folk bruker ordene bevisst og ofte. Og Apple har virkelig gjort jobben sin dersom noen tror at ipod er et generisk ord for mp3-spiller.. :D

     

    At Amobil velger å skrive Ipod og ikke iPod er forresten flott!

  5. Ja, det går greit i iTunes som NeXz sier, men det kan bli tungvindt etter hvert siden det bare går an å forandre en sang av gangen (såvidt jeg vet).

     

    Jeg bruker ID3-tagit til å forandre attributter på flere filer samtidig, som f.eks. album, sjanger, årstall for utgivelsen osv. Er mange nyttige funksjoner i dette programmet som gjør det enkelt. Anbefales! :)

    http://id3-tagit.pluemper.name/

  6. bare for kvinner... er ikke det kjønsdiskriminering? lurer på hvordan det ville vært med et prudukt bare for menn. sikkert førsteside oppslag i VG det da eller... :shrug:

    Coca-Cola Zero var/er myntet på menn som føler seg for maskuline til å drikke Coca-Cola Light. Da de delte ut gratisprøver fikk guttene førsteprioritet. Men nå ser jeg stort sett at jenter drikker Zero fremfor Light, så kjønnsrelaterte produkter er som regel en dårlig idé.

     

    Må si jeg ble litt kvalm av det såkalte jentekameraet. Tviler på at særlig mange "oppegående" kvinner vil kjøpe det, så det blir vel heller et fjortisprodukt.

  7. Det med at du har erfaring fra før kjenner jeg meg igjen i. Selv kunne jeg Photoshop og koding av websider rimelig godt da vi begynte, men jeg lærte likevel et par triks under tiden jeg gikk der. Så sammen med design/komposisjons-biten av opplæringen merket jeg stor forbedring. Jeg tror kanskje at det samme vil skje med deg, selv om du føler du kan det godt fra før av. Det er alltid noen lure tips du kan plukke opp.

     

    Det er også greit å ha litt kunnskap tverrfaglig. Jeg nevnte ikke journalistikk i innlegget mitt over, men det er (som du kanskje vet) også en del av fagområdet. Som fotograf kan jo dette komme godt med hvis du f.eks. skal jobbe i avis :)

     

    Ang. snittet, så har sunket de siste årene fordi flere skoler har startet opp linjen og flere elever kan komme inn. Da vi begynte lå snittet på litt over 5. Nå tror jeg det har sunket til et sted mellom 4,5-4,8 (var i alle fall det vi fikk høre av de som gikk på VG1 da vi gikk VG3).

    Akademiet tror jeg ligger enda lavere enn de offentlige skolene.

  8. Har selv gått MK på Årstad Videregående, og sitter igjen med relativt gode minner fra den tiden, mest på grunn av det gode klassemiljøet vi var heldige å ha :) Men kan ta å utdype litt mer:

     

    Det positive: Siden du nevner foto, må jeg si at de har rimelig bra fotoutstyr, og de gikk nylig til innkjøp av speilreflekskameraer. Sannsynligvis får du også en lærer som kan fotoyrket (det fikk i alle fall min klasse), og skolen har både lamper, lysfiltre o.l. til disposisjon, samt et fotostudio.

    Faglig er det god kompetanse på flere områder, og det er mye personlig frihet på linjen. Skolen ligger også noenlunde i sentrum (Danmarksplass), så det er en grei beliggenhet. Har selv erfart godt klassemiljø, og lærerene er greie.

     

    Det negative: Det var ikke noe særlig kommunikasjon mellom mediafaglærerne og allmennlærerne (ironisk siden linjen faktisk heter Medier og KOMMUNIKASJON, menmen..). Vi endte opp med å få en haug med oppgaver med lik deadline samtidig, og etter at disse var levert gikk vi rundt i et par uker uten noe å gjøre på, nettopp pga. lærerene ikke snakket sammen. Det ordnet seg heldigvis noenlunde etter hvert pga. elevene sa ifra, så våre etterkommere får det kanskje litt bedre :)

    Ellers er Årstad VGS generelt sett preget av dårlig struktur. Beskjeder blir ikke overlevert fra administrasjon til lærere og omvendt, det var noe karakterkluss med vitnemålet vårt siste året, og generell forvirrelse preger de ansatte. Sånn sett var det litt irriterende.

     

    Generelt sett: De ulike skolene som fører Medier og kommunikasjon fokuserer på litt ulike fagområder. F.eks. hadde Årstad VGS en trykkelinje tidligere, som deretter ble erstattet av MK. Derfor har fokuset for vår del vært grafisk design, Photoshop o.l.. Men særlig andre året var det for vår del god fokus på foto. Du har også mulighet for fordypning innenfor et fagområde i løpet av VG2 og VG3 i form av et selvvalgt prosjektarbeid. Dette gjelder alle MK-linjer.

    Nå vet jeg ikke så mye om andre skoler som fører MK i Bergensområdet, men er du villig til å betale litt har jeg hørt gode ting om Akademiet VGS (privatskole). De var f.eks. tidlig ute med å få inn speilreflekskameraer; jeg har fått inntrykk av at utstyret der generellt sett er litt bedre enn på andre skoler. Vet ikke hvordan det er med opptak der, men tror du selv må sende inn søknad til skolen uavhengig av Vigo.

     

    Puh, dette ble langt! Men håper det hjalp deg litt på vei :)

  9. Ikke egentlig. Har du en 42" og et rått anlegg, mener jeg at det er bedre en å se den på kino. framviserene på kinoer er forferdelige, prikker og støv forann hele tiden. Dårlig format og.. :p Nei, mye bedre å se den på DVD / HD-DVD hjemme gitt :) Pause når du må på do eller hente litt mat :D Skal forresten se denne filmen på kino tho, invitert av noen venner ;)

    Støv og prikker? Hvis du ser den i en kinosal der visningen er digital, slipper du slike problemer :)

    Er forøvrig enig med deg ang. do-gåing, jeg husker jeg led meg gjennom hele Ringenes Herre da jeg så den fordi jeg måtte såååå sinnsykt... Jeg tenkte som så at det sikkert ikke var lenge igjen (yeah right), men jeg gikk nok glipp av mer av filmen da enn hvis jeg hadde gått med en gang pga. tankene mine fokuserte på helt andre ting enn det som var på lerretet.. Innebygd dass i setene, DET hadde vært noe!

     

    Men on-topic: Så DGK for et par dager siden (har ikke lest boken/bøkene), og følte jeg satt igjen med en heller platt opplevelse. Dvs. at jeg aldri så "det store" spenningsklimakset som jeg forventer at er der i slike produksjoner. Kanskje det tar seg opp dramaturgisk sett hvis det kommer en oppfølger? Ifølge slutten (som jeg syns var rimelig brå og en smule teit) hadde vi jo ganske mye i vente..

  10. Jeg hadde blitt rimelig inponert hvis en fyr hadde kommet bort til meg og spilt noe god, gammeldags heavy rock (event. metal). Å dra til med en vill gitarsolo, spille gitar bakpå ryggen og ta helt av er jo ganske originalt, og vil bli husket! Men, det er vel bare meg..

    Sukkersøte Bryan Adams-ballader og den forferdelig klissete "Hey There Delilah" hvor stort sett jukse-G og D er de eneste akkordene er vel litt oppbrukt..? Dessverre ser det visst ut til å funke på visse jenter. I say go for it, hvis du skal være på den sikre siden! :thumbup:

  11. Jeg tror at grunnen til at trådstarter syns det er så få datainteresserte jenter her i verden har med å gjøre hva jenter prioriterer å fortelle først til en gutt. Det er få som starter samtaler med: "Hey, kjekken! Jeg har 1 gb RAM på Pc-en min og en Intel Pentium 4 prosessor på 2,8 GHz, hva har du?"

     

    Eller kanskje trådstarter rett og slett har vært uheldig...

  12. Haha, de der uglene eier! Jeg og to venner printet disse bildene ut på skolen og klistret dem over to av de tre byggene der, flere med passende tekst som "GTFO" (på døren i et klasserom) og lignende, f.eks. dette:

    DSC00389.jpg

     

    Dessverre var paralelleklassen vår noen jævler og rev ned(!) de fleste av uglene fordi de av en eller annen merkelig grunn ikke likte dem. Hvem har hjerte nok til å gjøre det, egentlig?! Nå er det bare 1 igjen som pryder en ensom dør.

     

    Fotografisk materiale for de spesielt interesserte:

    http://zealuu.dieplz.net/RLY/

  13. Harry Potter og ildbegeret

     

    Likte denne filmen veldig godt, enda bedre enn forgjengerne. Jeg har ikke lest boken til denne fjerde (har gjort det på de forrige), og har hørt at noen ting i stemmer i forhold til det som skjer i boken. Men det kan man nok forvente av en filmatisering.

     

    Det var også flere løse tråder mot slutten av filmen, som gjerne kunne blitt løst i denne filmen istedenfor den neste (regner iallefall med de blir løst der). Dette skuffet meg litt. Riktignok er det for å skape en cliffhenger, men det ble på en måte litt mye...

     

    Ellers var filmen meget god. Effektene er top-notch, skuespillerne er slett ikke verst, og regien er også bra. Filmen er mye mer voksen enn de tre som kom før den, men det er jo ikke så rart ettersom karakterene også blir eldre. I tillegg har humoren også blitt mer voksen (mer seksuelle referanser).

     

    I forhold til andre Harry Potter-filmer: 8,5/10

    I forhold til andre filmer: 7/10

×
×
  • Opprett ny...