Gå til innhold

Hovis

Medlemmer
  • Innlegg

    270
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hovis

  1. Jeg og min kone skal ha oss nye telefoner og har i utgangspunktet landet på disse 2 alternativene:

     

    Sony M4 Aqua: http://www.tek.no/artikler/test-sony-xperia-m4-aqua/190659

     

    Microsoft Lumia 640: http://www.tek.no/artikler/test-microsoft-lumia-640-lte/185808

     

    Vi bruker tlf stort sett til ringing, litt bilder og surfing (facebook, nettaviser osv). Barna bruker av og til telefonene til å spille, men har ingen faste spill de spiller (så evt mangler i apper til microsoft er ikke avgjørende her). På papiret er Sony M4 Aqua raskere og har bedre hardware, men er dette noe man merker i det daglige til mitt bruk?

     

    Tar gjerne i mot tips for og i mot og evt andre telefoner vi bør vurdere, er åpen for forslag.

     

  2. Jeg har også Chess og alt har fungert fint det året jeg har hatt telefonen. Skjedde helt plutselig at det ikke ville funker mer.

    Da funker plutselig alt helt fint igjen av seg selv. Kan virke som om feilen kan ha vært hos Chess? Nettleseren på ene telefonen var innom wap.chess før den gikk videre til siden jeg prøvde å nå. Får se om ting fortsetter å funke nå:-)

  3. Hvis dere bruker noe annet enn Telenor eller NetCom, kan det være at dataroaming også må aktiveres. Hvis dere har gamle simkort som dere har måtte klippe til for at de skal passe i telefonen, kan dette være årsaken.

     

    Jeg og min kone har Chess (NetCom). De andre hvor det fungerer har Chess, djuice og Telenor, så virker ikke som det har noe med det å gjøre. Dataroaming hjalp heller ikke og simkortet er helt nytt. Alt fungerte fint for noen dager siden og det har ikke vært noen oppdatering av programmer siden sist det fungerte.

  4. Min Xperia P har oppført seg merkelig de siste dagene.

     

    Problemet oppstår bare når jeg er koblet til mobilnettet.

     

    Siden i går har den ikke villet fungere i verken den innebygde nettleseren eller Dolphin. Får bare opp beskjeden "Could not Process Request".

     

    Det som er rart er at Facebook og Instagram fungerer fint. Men ingen av nettleserne, FotMob, SofaLivecore eller TV2Sporten vil fungere.

     

    Er dette et kjent problem?

     

    Har aldri opplevde det før i går. Slik har den vært siden, men alt virker som det skal når jeg er koblet til WiFi.

     

    Har akkurat det samme problemet på både kona sin og min Xperia V. Fungere også her fint med WiFi, men ikke mobildata. Lurer nå på om det er et Sony problem? Har flere på besøk med andre telefoner, men samme nettleverandør, som ikke opplever dette problemet. De kan laste ned fra Google Play som vanlig og bruke forskjellige nettlesere. Opera mini fungerer som vanlig på telefonene våre. Håper noen kan komme med noen hjelpende tips :)

  5. Hei

    De siste dagene har samboeren min hatt problemer med ekko/ulyd når hun skal ringe. Lyden er skikkelig høy, akkurat som 2 walkietalkier som er helt inntil hverandre (min nærmeste sammenligning). Når jeg klemmer på baklokket forsvinner lyden, den forsvinner også hvis jeg åpner ladeluken/hodetelefonutgangen. Noen om vet hva dette kan skyldes? Telefonen er oppdatert til ICS og har fått nytt simkort for en tid tilbke. Håper noen har noen tips:-) ellers er det vel bare sende den inn på rep:-\

  6. Uansett hvilket du kjøper blir du fornøyd. Jeg har begge og bruker stort sett bare 50mm men tar på 35mm når jeg er innomhus og det er trangt. Gled deg til å oppleve disse lyssterke objektivene, i hvertfall for meg åpnet det for en helt ny verden av kreativitet og muligheter.

    Kan nok være lurt at jeg starter med 35mm, da det blir tatt en del bilder innomhus av barna. I og med at 50mm kan, som nevnt tidligere, bli trangt inne. Nå er jo ikke prisen avskrekkende på disse 2 objektivene. Så hvis jeg ser at behovet for 50mm i tillegg til 35mm, får man heller gå til innkjøp av den ved en senere anledning. Tusen takk for hjelpen :thumbup:

  7. Takker for tips så langt. Har sett igjennom bildene som er tatt med mitt tidligere kamera med tanke på hvilken brennvidde jeg bruker. Ser der at jeg ligger mye mellom 35mm og opp mot 50mm på bilder som er tatt inne. Ute økes brennvidden noe. Så da møter jeg utfordringen som kjelldell sier om at 50mm kan bli litt trangt innendørs der man ikke alltid har like god plass. Så ut i fra mitt bruk, kan det vel kanskje være et greit valg å starte med

    Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G?

     

    Merker også at jeg må omstille med litt i forhold til når jeg brukte mitt gamle kamera (Panasonic DMC FZ-50) med tanke på zoomområdet. Har nesten blitt en "lat" fotograf når man zoomet i stedet for å bevege seg. Men er det smartest å begynne med fastobjekt eller burde jeg begynne på telezoom? Og siste spørsmål for denne gang: vil Nikon evt oppdatere 35mm som jeg linker til i nærmeste fremtid. Ser jo at objektiver ikke byttes ut i samme tempo som kamerahus.

     

    Som sagt, tusen takk for gode tips og råd både med kamerakjøp og nå videre i jakten på objektiv.

  8. Bestilte 2 stk SanDisk SDHC Extreme III 4GB på nett (Flust) , men fikk jo så klart tilsendt feil kort. Fikk tilsendt 2 stk SanDisk SDHC Extreme HD Video. Er det stor forskjell på disse kortene?

    "Navnet"? Er de ikke class 6 og 20MB/s de også?

     

    Jepp, stemmer det. Kan jo være det er byttet navn, men ikke oppdatert bilde og tekst på sidene? Har sendt en mail for å høre, men hvis det er lite/ingen forskjell på kortene så er det nå greit. Var jo litt med tanke på pris også. Disse ble bestilt sammen med andre varer, derfor de ble kjøpt på Flust.

     

    Ellers må jeg jo si at jeg er veldig fornøyd med kjøpet av D5100. Ikke fått brukt det så masse enda, men gleder med til ferietid.

  9. Har et spørsmål angående minnekort. Har i dag Sandisk Ultra II liggende og lurer på om disse kan fungere på dette kameraet eller om jeg evt må kjøpe noen nye? Kom gjerne med tips til minnekort, helst Sandisk da jeg har best erfaring med disse fra tidligere.

     

    Sandisk Ultra II skal fungere helt greitt - jeg bruker det på Canon 550D. Trenger du flere kort kjøper du Sandisk Extreme III.

     

    Ellers gratulere med kamera.

     

    Bestilte 2 stk SanDisk SDHC Extreme III 4GB på nett (Flust) , men fikk jo så klart tilsendt feil kort. Fikk tilsendt 2 stk SanDisk SDHC Extreme HD Video. Er det stor forskjell på disse kortene?

  10. Hei

     

    Har akkurat kjøpt meg Nikon D5100 med standard kitobjektiv (Nikon Nikkor AF-S DX 18-55/3,5-5,6 VR). Lurer allerede på nå om jeg i nærmeste fremtid har lyst på et ekstra objektiv. Ser det er mye snakk om disse 2 objektivene Nikon AF-S DX Nikkor 35 mm f/1.8G og Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G. Har i utgangspunktet ingen stor kunnskap om hvilket objektiv jeg bør kjøpe. Bør det være VR på slike objektiver jeg linker til eller er det stativ jeg bør gå til innkjøp av i tillegg?

     

    Kameraet kommer til å bli mest brukt til å ta bilder av:

     

    - barna (inne/ute)

    - turer i skog og mark

    - av og til landskapsbilder

     

    Er åpen for alle forslag til kjøp av objektiv som skulle passe til mitt bruk. Ser for meg et budsjett opp mot ca 4000,- hvis jeg må/bør opp i den prisklassen.

     

    Takker på forhånd på gode tips og råd.

  11. Nikon D5100 veldig spennende. Jeg tror jeg ville gått for det om jeg var deg. 600D er i mine øyne det dårligste av de tre, mens K-r legger seg mellom D5100 og 600D.

     

    PS. Veiledende pris = villedende pris. Jeg regner med det vil koste 5500-6000 kr med kit-objektiv når det blir tilgjengelig her i landet.

    Da ble det Nikon D5100 på meg. For meg virket det som det beste valget. Venter på at det skal komme i posten. Synes ikke rett over 6000,- er ille for kameraet med Kit-objektivet. Får kjøpe evt en eller flere linser etter hvert som jeg blir kjent med kameraet. Har et spørsmål angående minnekort. Har i dag Sandisk Ultra II liggende og lurer på om disse kan fungere på dette kameraet eller om jeg evt må kjøpe noen nye? Kom gjerne med tips til minnekort, helst Sandisk da jeg har best erfaring med disse fra tidligere.

     

    Takk for gode tips underveis i kjøpsprosessen.

  12. For å gjøre valget enda mer vanskelig har det nå kommet enda et alternativ Nikon D5100 som andre har nevnt her inne på forumet. Det legger seg vel ca i samme prisklasse som Canon 600D vil jeg tro (ca 7000,-). Spørsmålet er da om jeg skal legge i litt ekstra for å gå for en av disse modellene eller om de som er nevnt tidligere er mer enn bra nok til mitt bruk. Man har jo alltid lyst på det nye som kommer på markedet, men spørsmålet er om man skal høre på fornuften eller ikke?

  13. Ser det blir mye diskusjon angående linseutvalg til kameraene. Vil tror at jeg på nåværende tidspunkt ser for meg at det blir kjøpt ei ny linse på sikt. De fleste anbefaler jo å kjøpe ei skikkelig linse i tillegg til eller i stedet for kitlinsene. Har vurdert dette på de 2 kameraene det står i mellom, men har lite kunnskap om akkurat dette valget. Takker for synspunkt og tips angående valg av kameraprodusent og hva som er pluss/minus på dem begge.

  14. Ser Dustin selger 550D til 4990,- nå så er vel den prisen flere butikker vil legge seg på i tiden fremover, håper jeg. Tror det blir 550D når man kan få det til kr 5000,-. Virker som at det passer bra til mitt/vårt bruk med tanke på prisklassen det ligger i. Må jo bare ta et valg. Som mange skriver her på forumet så er de fleste kamera i denne prisklassen gode kameraer, med plusser/minuser for alle. Sony kameraene som jeg ble anbefalt får jo også mye skryt selv om Elkjop/Lefdal kan ha en ekstra agenda med tanke på salg. Har kikket altfor lenge på kamera nå, så gjør det ekstra vanskelig å ta et valg. Takker for tips som dere har kommet med :)

  15. Prisen på 550D kommer nok til å justeres i små rykk og napp ned akkurat som sine forgjengere, etterkommeren og konkurrerende kameraer.

     

    Har man tålmodighet så er det bare å følge med på tilbud, både på 550D, K-r og andre kameraer så kan man nok spare noen få hundrelapper.

    Joda, men som jeg skrev tidligere må man jo bare kjøpe selv om prisen kan gå litt ned etter hvert. Var innom på Elkjop for å kikke litt i dag. Han anbefalte Sony Sony SLT-A55 eller lillebror A33. Har jo vært diskutert tidligere her inne har jeg sett, angående Elkjop/Lefdal og ønsker om salg av Sony. Om dette stemmer eller ikke kan ikke jeg uttale meg om, men han enbefalte raskt Sony.

  16. Har du god tid ville jeg eventuelt ventet på og kikket på kommende erstatteren til D5000. Kikk også på Panasonic GH2 - mindre system, og diverse Sony-hus.

    Ser jo at GH2 gjorde det bra her. Så også at det er rykter om D5100, men ingen bestemt dato enda. Er ikke slik at jeg må handle de nærmeste dagene, men ikke altfor lenge til heller. Er villig å vente hvis det er nye kamera rundt hjørnet, men samtidig må man bare ta et valg da det stadig kommer nye modeller på markedet. Har vært på utkikk en god stund, så nå kan/vil jeg ikke utsette det altfor lenge igjen.

  17. Du kan og vudere Nikon D3100, eit godt nybegynner dslr. Det finne med den er bla. guide funksjonen, størrelsemessig ganske lik 550D. Men som Trondster seier, har du muligheten så bør du få tafse litt på dei før du bestemer deg for noko. Sjekk tester for pro. og cons oppimot dine ønsker for eit kamera. Sjekk ut diverse tester.

    Takk for tips. Nikon har jeg kikket på tidligere år (D60), men da ble det bare med tanken. D3100 gjør det jo også bra i tester. Har studert tester på Dpreview.com opp og ned i mente i lengre tid. Har jo sett der at 550D gjør det godt i testen, som det også gjør mange andre steder. Samtidig er det noe som gjør Pentax K-r som et spennende alternativ. Skal ned å kikke litt mer i morgen. Slik jeg ser det er det disse 3 alternativene som kanskje er de beste i denne prisklassen. Kameraet får jeg som gave, dvs at jeg får ca 5000,- til kamera. Lurer derfor på om jeg skal legge i litt ekstra får å gå opp en klasse, men samtidig føler jeg at mine fotoferdigheter sikkert får nok å bryne seg på med noen av de overnevnte kameraene. Takk for hjelpen så langt.

  18. Hei

     

    Er på utkikk etter nytt kamera da mitt gamle kamera, Panasonic FZ-50, begynner å bli klar for utskiftning. Som tittelen sier har jeg funnet to alternativer i prisklassen rundt kr 5000,-, Canon 550D og Pentax K-r. Av disse så heller jeg mye mot Canon 550D da det virker som et ”trygt” valg. Samtidig er også Pentax K-r et spennende kamera. Kameraet vi bli mest brukt til familiebilder både inne og ute på tur. Muligheten for å kunne filme er ønskelig med tanke på at vi har 2 små barn som man ønsker å filme små snutter av. Budsjettet er ikke helt fastlåst på rundt kr 5000,-, men vil si at maksgrensen er rundt kr 7000,-. Sett litt på Nikon kamera, men har lite kjennskap til disse. Håper dere kan komme med tips angående kamerakjøp.

     

    Mvh

    Håvard

  19. Hei!

     

    Elkjøp.no har tilbud denne helgen på Logitech Harmony 600 til 333,- pluss frakt (totalt kr 402,-). Har i tillegg en venn som har en uåpnet Logitech Harmony 555 som jeg kunne få for ca 400 (kunne diskuteres). Hvilken av disse fjernkontrollene ville dere gått for? Har per i dag 4 fjernkontroller som jeg skal programere. Vet at Harmony 555 er en utgående/utgått modell, men vet ikke hvilken av de som er "best"? Håper noen kan komme med noen tips.

     

    Mvh

    Håvard

  20. Jeg er også forundret over -25% hos fotovideo. Alle sigma-objektiv er satt ned med 15%, også de som må bestilles. Så vidt jeg kan se er ingen pentax-produkter satt ned.

    Og jeg som hadde tenkt å kjøpe Pentax K-x til under 4000,-. Utrolig kjedelig at tilbudet ikke gjelder slik som det står i tilbudskatalogen. Prisen er den samme som det har vært lenge på fotovideo, 5195,-.

  21. Hei!

     

    Er på utkikk etter nytt kamera og valgene står mellom Nikon D5000 (med VR linsen) og Pentax K-x. Kameraet vil i hovedsak bli brukt til fotografering av barna (evt litt enkel filming) og naturbilder ved småturer med familien. Har et budsjett på rundt kr 5000,- og fant disse som de mest aktuelle kandidatene. Ser det er mange anbefalinger i denne artikkelen, men de billige kameraene er jo litt eldre modeller. Håper noen kan komme med noen gode tips for eller i mot og andre forslag til kamera tas også i mot. For videre utbygging av kameraet er vel Nikon det enkleste å få tak i deler til, men finner jo mye på nett til Pentax også. På forhånd tusen takk for hjelpen.

  22. Da er pcen i hus og alt virker topp utenom en ting. Tastaturet nederst til høyre virker løst. Lager veldig masse lyd ved bruk av piltastene spesielt. Vet at tastaturet hadde litt svikt i høyre side, men ikke at det skulle "bråke" når man bruker knappene. Er ikke de knappene jeg bruker mest, men allikevel litt irriterende. Tror jeg skal be de kikke på den og se om det kan løses på et vis. Ellers er jeg strålende fornøyd.

     

    Edit: Etter at jeg la inn Vista på nytt og drivere går viften hele tiden. Det gjorde den ikke tidligere. Noen som kan komme med noen tips?

×
×
  • Opprett ny...