Gå til innhold

JSS

Medlemmer
  • Innlegg

    702
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JSS

  1. 21. januar er dagen og har akkurat bestilit flybillett!

    Er det mange som trener til innrykket? Har gått en del med tung sekk i fjellet, og trener styrke ved siden av.

     

    Har et lite spørsmål, hva er sjangsen for å bli plassert i GAKP? Er det slik at de tar de som behersker oppgaver dårligst, eller er det ganske tilfeldig? Kommer til å bli ekstremt demotivert om jeg blir plassert der.

    Mener flertallet kom på grensen (ca. 200). Noen søker seg til stillinger GAKP og noen blir plassert der fordi de egner seg bedre til stillinger der enn videre utdanning i GRKP/u. Hvis du er i OK form og er godt motivert havner du nok sannsynligvis på grensen :)

  2. Jeg skrev litt om det her

     

    Bare å spørre hvis det er noe mer om kurset du lurer på :)

     

    Takk. La ikke merke til at den gamle tråden min var blitt besvart av deg tidligere.

     

    Hvordan er fordelingen mellom teori hvor man sitter inne og praksis ute?

     

    Fordelingen teori/praksis var ca. 50/50 første delen av kurset, og mest praksis mot slutten. Vi hadde også noe av teorien ute, så fordelingen var helt OK. Ganske mye teori som skal gjennomgås egentlig. Mesteparten av kurset, også det meste av teorien, foregår i åttemannslag med en mentor/veileder. Vi hadde skikkelig erfarne og dyktige veiledere, det hadde nok mye å si for utbytte vi hadde! Det blir en ganske sammensveiset gruppe etterhvert :)

     

    Det er som sagt ingen automatikk i å bli sersjant. Tror de fleste begynner som NLF (korp) før de blir LF, men det kommer an på hva slags erfaring du har fra før og.

  3. Tok en tur i regnværet i dag med kamera og fiskestang i sekken.

     

    Gikk forbi en fin liten foss, men hadde ikke stativ så tok det håndholdt. Syns det ble OK etter forutsetningene.

     

    7480632702_5609a521c6.jpg

    Waterfall - Long exposure and hand held by JSS-N, on Flickr

     

     

    Var på jakt etter ørret, men disse rakkerene bet på omtrent hvert eneste kast.

    Synd at abboren tar over der den ikke hører hjemme.

     

    7480631756_ecec6e2b75.jpg

    A dozen of small Perch by JSS-N, on Flickr

    • Liker 5
  4. Tror poenget er at de fokuserer mest på enkelmannsferdigheter på lagførerkurset, og ledertrening på GKL. Med så få øvingsdøgn i HV, er det ekstra viktig at lagførerene er gode på enkeltmannferdigheter :)

     

    I fjor bestod GKL av en nettbasert opplæring som må bestås før det praktiske kurset. Kurset bestod endel av teorileksjoner om lederskap, gruppepsykologi og pedagogikk, caser og trening på å holde leksjoner for hverandre. Underveis rulleres oppgaven å være lagfører for laget sitt, slik alle får prøvd seg. Kurset ble avsluttet med en kort feltøvelse med ulike oppdrag og caser.

  5. Bildet er noe undereksponert. Det er ganske typisk når man fotograferer snø med automatikk. Fargene virker normale, ikke mer enn det. Komposisjonsmessig er det en del å rette på. Motivet er midtstilt og horisonten er midtstilt. Det gjør bildet veldig statisk. Her kan du finne en del artikler som beskriver forskjellige komposisjonsregler.I etterbehandlingen ville jeg nok prøvd å justere hvitbalansen, slik at snøen ble mer hvit. Det vil nok også gi litt mer sprut i fargene.

     

    Takk for tilpsene!

     

    Har vært bevisst på det med undereksponering og hvitbalanse når det er snø, så pleier å bruke raw for kunne rette det opp.

     

    Dette bildet ble mye bedre etter litt justering av hvitbalansen.

     

    Men når jeg fotograferer landskap med snø på kvelden/ettermiddag, er det ofte et blåaktig lys (slik det oppfattes når du er der) som gir snøen et blåskjær. Skal alikevel hvitbalansen justeres slik at snøen blir hvit? Hvis jeg justerer hvitbalansen og i tillegg øker eksponeringen på slike bilder, syns jeg hele stemningen endrer seg fra dempet blåaktig kveldslys til dagslys.

     

    Anbefaler du å justere opp eksponeringskompensasjon før jeg tar bildet, eller justere i etterkant? Ofte vanskelig å vurdere der og da i skarpt lys.

  6. Jeg har inntrykk av at camelbak er blitt standard drikkesystem i forsvaret.

    Kan være avdelinger som er lite i felt ikke får, men vil tro at befalskoler er såpass prioritert at de får.

     

    Mulig jeg tar feil, men jeg hadde ventet med å kjøpe til du vet.

     

    Da jeg var i førstegangstjenesten hadde jeg innrykk i januar, men fikk ikke camelbak før i juni. Det var nok for å hindre at hundrevis av camelbaker sprengte pga. feil bruk i kulden...

  7. Passer ikke for:

    Nybegynnere som har liten eller ingen erfaring med speilreflekskameraer eller avanserte kompaktkameraer. Det hjelper også å ha litt erfaring med Nikons egne kameraer. D7000 er heller ikke optimalt for studiofotografer, skjønt bildekvaliteten er så bra at det nok vil kunne gjøre en god jobb også der. Alt i alt er det ikke mange vi vil direkte fraråde et D7000-kjøp.

     

     

    Hva er bakgrunnen for at de mener det ikke er optimalt for studiofotografer

     

    Og hva er bakgrunnen for at det ikke passer for nybegynnere?

    Jeg kjøpte D7000 som første DSLR og syns ikke det er noe vanskeligere å bruke enn f.eks. nikon D3100, syns faktisk det er lettere! Det har jo flere knapper for å utføre manuelle innstillinger slik du slipper å grave deg dypt ned i menyene for helt basic inntillinger.

    Den har jo også "?"knapppen som kan brukes hvis du lurer på hva en funksjon er i menyen....

     

    Tidligere kameraerfaring er fra Ixus 50 og 75....

    • Liker 1
  8. Opptaket er frivillig, men du må nok si ifra hvis du ikke vil gjennomføre. Det står vel en kontaktperson i brevet?

     

    Hvis du er motivert må du ikke være redd for å stille. Klarer du minstekravene på fysiske tester og gjennomfører den feltmessige delen har du nok en god sjangs. Tror det er en god del ledige stillinger...

     

    Kravene er:

    3000 m: 15,00 min

    Pushups: 16 stk

    Situps: 20 stk

    Hangups: 4 stk

     

    Du skal få fri fra arbeidsgiver for HV-tjeneste. Du får innkallinger med pliktig oppmøte etter kontrakt er signert, men opptak er frivillig. Du får alikevel en innlalling å vise til arbeidsgiver der det står pliktig tjeneste...

×
×
  • Opprett ny...