Gå til innhold

eiwoh

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eiwoh

  1. Forferdelig dårlig råd. Det er allerede massevis av folk som egentlig ville jobbe med matematikk, men som ente opp med å måtte ta IT i tillegg som fyller denne rollen.

     

    For det meste vil du føle deg overkvalifisert der du sitter og lager nok en løsning for enda et statlig kontor som ikke har lyst til å benytte standardløsningene siden naboavdelingen har jo sitt eget system.

     

    Det går gjerne flere måneder mellom hver gang jeg skriver en for-løkke som ikke er av for-alle typen. Og kan nesten ikke huske siste jeg rørte Math-klassene.

  2. @eiwoh:

     

    Nei, jeg ser intet problem med det. For det første er også anbefalt av hw.no (egne tester) basert på kun en persons vurdering (kan aldri tenke meg at de sitter en 4 - 5 personer og tester det samme produktet). For det andre regner jeg med at et slikt samarbeid klart bygger på felles forståelse av kvalitetskrav og og hvordan man vurderer produkter.

    Det tror ikke jeg heller, men 2 personer er tross alt dobbelt så mange som 1...

     

    Og slikt samarbeid gjøres svært mange andre steder enn i tabloidavisene, faktisk er det ikke engang ledende på denne typen samarbeid.

    Ok, skal si meg enig i det, det er mer utbredt i for eksempel lokalavisene (det er ikke uten grunn enkelte CD-er/DVDer/spill som suger kan skryte av haugevis av 5-ere... Det er jo alle samme anmeldelsen).

     

    Jeg ser også nytten av ett slikt sammarbeid, og det vil alltid være mulig å dra ut sitater og si at det er hardware.no som står for dem (dessverre), men hovedproblemet er at man her sier "ANBEFALT AV HARDWARE.NO" når man ikke selv har testet det.

  3. Hvordan kan dere benytte deres anbefalt-stempel på ett produkt dere ikke selv har testet?! Jeg vet at det er utbredt praksis, men ser allikevel ikke helt hvordan det kan forsvares...

     

    ...

     

    Kanksje dere burde ha lest følgende.

     

    Testen er skrevet av Öjvind Karlsson fra SweClockers.com. Som et ledd i et redaksjonelt samarbeid er den oversatt og tilrettelagt for Hardware.no.

     

    Denne type samarbeid er helt vanlig innen mediaverdenen, og er en god måte å øke tilgjengelig stoffmengde til leserene. Det har intet med å kopiere reviews/tester å gjøre. Håper faktisk hardware.no viderefører et slikt samarbeid, gjerne med flere aktører også.

     

    ...

     

    Så klart jeg leste det (ellers hadde jeg ikke fått det med meg at de ikke hadde utført testen selv). Problemet slik jeg ser det er ikke at de har oversatt testen, men at de stempler resultatet med sin logo (og da spesielt "anbefalt av hardware.no"-merket)! De har da pokker meg ikke testet det selv, det er noen andres meninger de bringer videre (med mindre jeg har misforstått helt hva som foregår her, men så vidt jeg skjønner har de selv aldri tatt i kortet)!

     

    Ser du/dere ikke problemet i det? Hos komplett.no med venner havner "anbefalt av hardware.no" garantert på produktbeskrivelsen, og du kan banne på at det da ikke står noe om at det er noen svensker som egentlig har gjort testen. Ikke noe katastrofe, ok, men du skal ikke se bort fra at de smeller til med "anbefalt av SweClockers.com" også (selv om det i dette tilfellet ikke er så sansynlig dukker det nok opp scenarioer hvor det er det). Og plutselig virker det som ett trygt kjøp til tross for at det kun er snakk om en persons test og meninger!

     

    At det er helt vanlig er jeg klar over (jeg nevnte det i mitt opprinnelige innlegg), VG for eksempel driver med det i stor stil (da gjerne tester skrevet av Amobil). Allikevel er det i mine øyne både uforsvarlig og i gråsonen etisk sett, men du kan selvfølgelig få være uenig med meg :) .

     

    Jeg ser på dette som nok ett steg for hardware.no i retning av tabloid-avisene, og jeg liker det ikke. Jeg tror heller ikke de kommer til å tjene på det på sikt, vi har tross alt ITavisen med familie allerede.

  4. Hærlig ansvarsfraskrivelse fra Google sin side. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg tatt de for å være rimelig useriøse og lite opptatt av kundene sine...

     

    Hvis flere har problemer med at mailer forsvinner, tyder det på at noe er galt hos Google. Selv hadde jeg blitt rasende hvis mailtilbyderen min plutselig begynner å tømme imap-kontoen min! (Samt byttet leverandør tvert)

     

    Nåja. For det første er gmail i beta (så da er det lov å bedrive annsvarsfraskrivelse, dog mer på andre måter). For det andre er verden fullt av kjøtthuer. For det tredje er det egentlig noe man nesten må forvente over tid.

     

    Men ja, de kunne kanskje med fordel ha vært mer udymyke, men jeg klarer ikke helt hisse meg opp av det :p

  5. Hadde det vært for mye å forlange å få litt info om hvordan innsamlingen og bearbeidingen av data til denne undersøkelsen har foregått? Det er alt for lett i denne verden å få den konklusjonen man vil for så å få journalister til å spy det ut som god fisk...

     

    I utgangspunktet har jeg ikke noe behov for å fordype meg i rapporten, men jeg vet hvordan gutta med kulepenn og store overskrifter i øynene er til å sjekke denne typen saker. Om man ser på igjennom mer enn konklusjonen på rapporten så er det ikke for å sjekke konklusjonene, men for å kunne dra enda drøyere konklusjoner selv!

     

    Noen som vet om det er undervisning i statistikk på journalist-linjene på skolene rundt omkring?

  6. Hva med det faktum at feite folk avgir mer varme enn tynne folk? Må jeg ete pommes frites drapert med frityrfett og majones/remulade for å få lengre standbytid? Jeg nekter!

    9284292[/snapback]

     

    Hva med det faktum at idioter sier piss som muligens er sårende for andre og som heller ikke er relevant?! :p

     

    Men nå var jo forsåvidt artikkelen i seg selv tullete også...

     

    Vissommatte om mange år så kanskje... Forbanna tabloid-vinkling!

  7. Nå virker det som om også SE har forstått at fotolys er tingen fremfor xenon blitz.  Fotolys kan enkelt blendes med en halv finger om det blir for mye lys i bildet.

    9277774[/snapback]

     

    Jaha... Jeg må si meg uenig, selv om blitz-bilder også sjeldent blir bra. Fotolys passer best som lommelykt, og kan jo forsåvidt være grei til å finne ut hva man tar bilde av, men bildene blir som regel dårligere spør du meg.

  8. Mye tullete begrensninger her ja, men det gjelder Apple sin sak også. På en annen side så er det slik at jo flere begrensninger det er, jo lettere er det å kode og da blir det også færre feil.

     

    Synes designet var kult jeg, men er alltid trist og se hvor ødelagte mange telefoner blir av dårlig programvare.

  9. Amobil: Gidder dere å slutte å omtale fyren som "DVD-Jon"? Vår venn Jon er sikkert passe lei av å bli omtalt som "DVD-Jon" når han egentlig bare skrev GUIet til DeCSS. Og det er et elendig kallenavn, type det man finner i VG og slikt.

    Bare nevner det :)

    9007328[/snapback]

     

    Men de vil jo bli som VG og ITavisen jo! *sparke hardt*. Greit at det gjør at flere skjønner hvem man prater om, men man kan slenge på annførselsteg eller liknende da :p

     

    Hvis vi fortsetter å kritisere dem hver gang kanskje de går lei til slutt :whistle:

  10. Kanskje ikke ulovlig, men i alle fall bittelitt etisk betenkelig. Liker også dårlig at dere blander dette inn blandt artikklene.

     

    Jeg har ingen tro på at dette kun var ment som en morsom konkurranse fra deres side.

     

    Dere skal ikke starte deres egen mobile vektklubb også da? *erte*

     

    (Jeg skjønner at dere må få inn penger, men hadde satt pris på om det ikke ble skjult på denne måten)

  11. iPod er roten til alt vondt. I hvert fall når det gjelder overskrifter som har med MP3-spillere å gjøre. Jaja, men det er vell sånn det må bli når folk ikke skjønner annet så.

     

    Når det gjelder selve saken er jeg ikke enig: Det er ikke iPoden som ødelegger mennesker, det er den konstante manglen på tid. Kreativiteten forsvinner om man bare haster rundt hele tiden.

     

    Men hva sier man vel ikke for å øke verdien på malingen man har spredd utover ett lerret?

  12. Nå må dere slutte å klage på stjernene her. Skjønner dere ikke at dette er noe amobil kun setter for sin egen del?!

     

    På en måte er jeg enig i måten amobil gjør det på (det er jo klart at ingen telfon kan få tilnærmet maks i alle kategorier slik som er vanlig), men på den andre siden hjelper ikke det så mye når alle bare sitter og klør seg i hodet. Vi vil ha meningsmåling :p

     

    Når det gjelder telefonen så ser den spennende nok ut den, men har brent meg før på å kjøpe telefonere med ny teknologi, og tviler på om Nokia er helt godt nok inne i GPS-verden enda. Men vil man være storkar og tidlig ute er man vel villig til å ta de problemene :)

  13. Akkurat. Vel, det er jo godt å vite at det finnes en fasit. Kanskje vi bare skal legge ned hele sjappa, først som sist?

     

    Eller?

    8849387[/snapback]

     

    Alvorlig talt: Det verste er at dere ikke klarer å ta imot kritikk på en seriøs måte. Dere setter dere alt for fort på bakbeina og fornekter alt. Det er en helt naturlig reaksjon, men man kan ikke holde på slik i lengden om man skal bli oppfattet som seriøs. Om dere vil endre på noe eller ikke er selvfølgelig opp til dere, men dere må lære dere å ta kritikk på en ordentlig måte.

     

    At jeg skriver noen flåsete ting på forumet er greit, siden jeg gjør det som privatperson, dere derimot representerer gamer så lenge dere bruker logoen (så klart er det fortsatt deres egne meninger, men det dumme dere gjør går allikevel utover gamer). Selvfølgelig skal dere få lov til å ha deres egne meninger, og dere produserer for det meste kjempeflotte anmeldelser hvor dere begrunner deres valg godt.

     

    Ikke alle som kommer med kritikk gjør det for å være jævlige, mange mener det faktisk godt. Da fortjener man ett ordentlig svar ikke bare ett avfeiende "slik gjør vi det her". Om dere ikke klarer å la være å komme med nedverdigende svar får dere heller la være å si noe.

     

    Hilsen en som på daglig basis sliter med å begrense sitt eget ego :)

×
×
  • Opprett ny...