Gå til innhold

GrandMa

Medlemmer
  • Innlegg

    4 821
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GrandMa

  1. Hei!

     

    Driver en blogg sammen med en venn der vi har begynt å tjene ca. 30k i måneden med inntekter fra Google Adsense samt en annen annonseleverandør.

     

    Vi har registrert bloggen på et Delt Ansvars-firma vi opprettet for noen år tilbake der vi eier 50% hver.

     

    Ettersom vi har begynt å tjene litt penger, skjønner vi at det er på tide å gjøre dette riktig i forhold til skatting, lønning, moms osv. MEN vi er helt blanke på dette feltet.

     

    Det jeg egentlig lurer på er hvor jeg skal begynne. Skal vi kontakte skatteetaten eller kanskje et regnskapsfirma?

     

    Vi har egentlig svært få "transaksjoner" i måneden, da det er inntekt som kommer fra 2 ulike annonsefirma hver måned(Adsense og en til) og vi betaler webhotell-leie hver måned samt utbetaling av lønn.

     

    Vil tro at det er mulig for meg å føre dette regnskapet selv?

     

    Men hvordan jeg gjør dette aner jeg ikke..

     

    Kan noen gi meg litt tips til hvor jeg skal begynne?

     

    Markus

     

    Det er fint mulig å føre det selv, men jeg ville kanskje engasjert en regnskapsfører for starthjelp. Hvertfall hvis du er helt blank på regnskap. Du trenger et system for å føre regnskapet. Usikker på om det er lov å føre i Excel fortsatt...

     

    Hvis du har noen litt mer konkrete spørsmål er det litt lettere å hjelpe. "Hvordan føre regnskap" er ikke alltid så lett å svare på.

  2. Fikk inn ett beløp på konto idag som er merket skatt/arbeidsgiveravgift. reservert transaksjon.

     

    jeg fikk skatteoppgjøret mitt i juni, og er vanlig arbeidstaker, og dette beløpet kom veldig overraskende, men gledelig selvfølgelig.

     

    kan dette vær en feil, og bli trekt tilbake i og med det er reservert mon tro?

     

     

    Rart. Enten noe feil i teksten eller en feilutbetaling sannsynligvis. En vanlig arbeidstaker skal ikke få noe som klassifiseres som skatt/arbeidsgiveravgift til sin konto. Prøv å finn ut hvem det er fra og kontakt dem.

     

    Hvis det er fra arbeidsgiver og det er en feilutbetaling kan de trekke dette fra fremtidige utbetalinger sannynligvis. Står nok noe om det i arbeidskontrakten din.

    • Liker 1
  3. Utbytte bedre enn lønn. Tar du ut lønn må du betale arbeidsgiveravgift og personskatt - blir fort oppmot 40-50% vs 27 på utbytte. Utbytte kan man vel ta ut når man vil, men dette er jeg ikke helt sikker på.

     

    Hmm. Dette er feil. Opp til toppskatt-nivå er lønn mest gunstig. Først betaler firmaet 27 % på overskudd og så betaler personen 27 % på det som tas ut i utbytte. Altså rundt 46-47 %.

     

    I tillegg får man visse rettigheter når man tar ut lønn som man ikke får ved utbytte.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...