Gå til innhold

Taykun

Medlemmer
  • Innlegg

    339
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Taykun

  1. Noen som har en kommentar til eller erfaringer med lookout og liknende sikkerhetsprogramvare? I første omgang: Er det i det hele tatt nødvendig/nyttig med antivirusprogramvare? Muligheten til å wipe telefonen dersom man mister den virker jo uansett litt fiffig..

     

    Er det forresten mulig å laste ned kartpakker til minnekortet for å bruke med Google maps (eller bedre gratis GPS-greier)? Mener jeg leste noe om det tidligere her i tråden, men finner ikke innlegget, ei heller noe på verdsveven.

  2. Dette vil ikke fjerne skyggen. Selv om du starter et program etter desktopen er loada vil compiz tegne dekor på vinduet.

    Dette vil fjerne skyggen. Problemet i de fleste tilfeller er vel at compiz-dekoren legges til vinduet selv om det spesifiseres i .conkyrc-filen at skygger og liknende ikke skal brukes. Dette fordi Compiz lastes samtidig/etter conky, og dermed dekorerer vinduet.

     

    Jeg ser likevel at ditt tips er betydelig enklere, men bash scriptet funker altså (brukes her i skrivende stund).

  3. Finner lite om dette på google...Eneste responsen er noe som "sånn er det bare". Er vel ikke akkurat et stort problem, men kan være irriterende, og kan fikses (jippi). Gode nyheter for de med skrivebordsikoner.

     

    Virker som om problemet ligger i noen av standardlinjene i de fleste .conkyrc-filer. Fjern den av disse du bruker, og problemet forsvinner:

    own_window_type override

    own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager

    (du bruker begge i din .conkyrc ser det ut som, fjern eller sett # forann begge)

     

    Nå skjules riktignok ikke menyen osv øverst på vinduet, og resultatet blir et vanlig, dekorert, gjennomsiktig vindu (gitt at gjennsomsiktighetsparametre eksisterer i .conkyrc) som også vises på taskbaren (gnome-panel o.l). Den engang så vakre conkyen din vil nå se ganske kjip ut.

     

    Det eneste jeg kom på var å bruke "Devil's Pie", noe som har funket for meg så langt. En ulempe er at conky-vinduets posisjon ikke låses. Vinduet kan altså flyttes med alt+venstreklikk eller liknende snarveier, noe som forsåvidt betyr lite siden man bare restarter conky hvis man kødder det skikkelig til. Installer Devil's Pie.

     

    Dette burde funke i Ubuntu (i terminal): sudo apt-get install devilspie

    Lag mappen /home/brukernavn/.devilspie (skjult mappe), med en .ds-fil i, for eksempel conky_devilspie.ds (ikke skjult). Rediger filen, og skriv følgende:

    (if (and (is  (window_class) "Conky")
    	 (matches (window_name) "Conky"))
     (begin
    (below)
    (stick)
    (undecorate)
    (skip_pager)
    (skip_tasklist)
    (wintype "utility")
     )
    )

     

    Lagre, start devilspie, start conky, observer at den grusomme markeringen har forsvunnet for alltid. For å få dette ved oppstart slenger du til devilspie -a i "sessions". Evt lag et bash-script som tar hele greia med delay for å la compiz laste før conky. Legg så stien til .sh-filen til sessions for å kjøre ved logon. Kanskje du kan alt dette, men uansett:

    #!/bin/bash
    sleep 15 &&
    conky|devilspie -a

    Markeringsbugen plagde meg svært lite, men Devil's Pie kan uansett fjerne den. Hvis noen har en annen(enklere) løsning, fortell gjerne. For alt jeg vet kan det gjøres med en enkel linje i .conkyrc'en.

     

    Les http://foosel.org/linux/devilspie for informasjon om parametrene, man devilspie for info om programmet, google for flere bruksområder. Dette ble en unødvendig lang post - håper det funker :) Si fra hvis det er noe feil. (Skal se ca sånn ut.)

    post-68344-1230944886_thumb.jpg

  4. Har du flere WEP-alternativer? Nøkkeltypen til passordet kan være HEX, ASCII etc. Enkelte kan eksempelvis oppleve at forhåndsvalget av nøkkeltype ikke er ASCII mens routeren bruker denne typen. Forsøk å gå inn på routeren via en PC som er koblet til nettverket og sjekk hvilken type din bruker, eller bare prøv deg frem. Kan se slik ut i routerens Wireless Settings:

     

    post-68344-1230340897.png

     

     

    Dette gjelder altså hvis du ikke kobles til i det hele tatt, og aldri får tildelt en IP-adresse. Kjenner heller ikke til distroen du bruker og kan dermed ikke gi mer enn en generell potensiell løsning.

  5. Linux Mint 6 “Felicia” released!

     

    En smule senere enn først annonsert, men nå er tiden kommet for offisiell release. ISO'ene har vært på mirrorsider i et par dager allerede, men den endelige versjonen ble først sluppet i dag.

     

    Forandringer fra 5ern er allerede påpekt i oppslaget om RC1, som før øvrig var såpass feilfri at få forandringer har blitt gjort før den endelige versjonen. Siterer fra et tidligere innlegg på siden:

    • ...RC1 is fit for usage. If you’ve got it installed, you don’t need to wait for the final release, you can already consider your system stable. What’s missing in RC1 is the new Windows installer “mint4win” which only makes a difference for the liveCD, and a few bug fixes which you can get by “upgrading to stable”.

    For å oppsummere er følgende forandringer gjort fra 5ern:

    1. mintInstall 5, the "Software Manager"
    2. mintUpdate 3, a brand new Update Manager
    3. mintUpload 2, with FTP support
    4. mintNanny - Minimal parental control
    5. mint4win - A Windows installer for Linux Mint
    6. New software
      • Giver - sender filer på lokale nettverk
      • Gufw - brannmur
      • ++

    [*]Linux 2.6.27

    [*]Gnome 2.24

    [*]Xorg 7.4

    [*]....mye mer, sjekk lænka under

    What's new in Linux Mint 6 Felicia?

     

    Default-utseende har ikke blitt forandret mye.

    post-68344-1229370743_thumb.png

     

    Linux mint 6 er forresten basert på ubuntu 8.10, og er såvidt meg bekjent bare lansert i en "vanlig" versjon enda. Hvis alt går som planlagt, kommer x64 om ikke lenge:


    • ...Sorry for the delay in releasing Felicia, and if we haven't released an RC for the x64 edition until then, happy Christmas everyone

    Utgaven kommer også i en "Universal Edition", hvis hensikt er følgende:

    • ...The purpose of the Universal Edition is to bring a localized live system to non-English speaking users of Linux Mint and to facilitate the distribution of Linux Mint in countries where software patents are enforceable. This edition replaces the previously called “Light Edition”

    Denne kommer som liveDVD istedenfor liveCD med en hau av språkpakker, uten proprietære drivere/codecs etc.

    Igjen, scroll litt lengre opp for bilder etc av forandringer og nye tillegg, ellers sjekk linken over. Post av tamarin

     

     

    Tar forbehold for leifer, slenger på denna.

    Vennligst les regler for denne tråden i første post før dere legger ut et innlegg i denne tråden! Diskusjon rundt nyheter eller denne tråden taes opp her:
    http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1021296&hl=

  6. Takk for tips så langt.

    (oppdaterte forresten windows, prøvde også de to måtene over tidligere uten at det hjalp)

     

    Velger recovery, og får følgende valg:

    resume normal boot

    dpkg - repair broken packages

    root - drop to root shell prompt

    xfix - try to fix X server

     

    Ser ikke helt hvordan jeg kommer dit du mener, men har tatt 'resume normal boot', og flere vanlige rebooter og prøvd å finne noen fornuftige instillinger (for øvrig uten hell...)

    Funksjonaliteten har kommet sporadisk tilbake to ganger, for så å forsvinne ved neste reboot... jeg skjønner fint lite. Har prøvd det meste av ting jeg har funnet ved googling, vet ikke helt hva jeg kan gjøre som neste forsøk. Hvis du kunne utdypet det du først skrev kan det kanskje hjelpe. Eventuelt skriv det på PM, kan bli enklere.

  7. Rare greier:

     

    Sitter på dualboot med XP og linux mint. Måtte en kjapp tur i windows for et par timer siden for å fikse noe (endte opp med å installere en automatisk oppdatering i samme slengen). Restarter laptopen, går tilbake til mint, men tastaturet og touchpaden på laptopen funker ikke ved inloggingsskjermen! Alt funker i både XP og bootmenyen. Finner flere (tilsynelatende) helt like tilfeller på google, hvor flere har blitt løst ved å legge til følgende i /boot/grub/menu.lst (på linjen #defoptions=....):

    1) i8042.reset

    2) i8042.nopnp=1 i8042.dumbkbd=1

    ....osv

     

    Noen som har peiling? Har prøvd litt frem og tilbake, men orker ikke ødelegge noe med å redigere ting jeg ikke helt vet hva er.

    Tastatur og mus koblet til via USB funker som rakkern, men trenger selvfølgelig de vanlige oppsettene også.

  8. Hei forumbrukere! Jeg trenger litt hjelp med noen harddiskproblemer.

     

    Kjorer forresten Windows XP med alle(?) oppdateringer. Det var ved bruk av XPs innebygde partisjonerings- og formateringsprogram at problemene under oppstod.

     

    Min litt eldre 250gb SATA-disk meldte seg nylig frivillig til en full reinstallasjon av all operativsystem og programvare. I den sammenheng tenkte jeg aa formatere diskens to partisjoner (C:30gb og D:~220GB) og klargjore disse for ny programvare, i forste omgang en dualboot med linux.

     

    Det forste jeg gjorde var aa gjore om D-disken til en ny partisjon og en ekstra bolk med uspesifisert lagringsplass. Midt under formateringen av den 'nye' D-disken hang maskinen seg, gikk til bluescreen og skrudde seg helt av. Etter krasjen finner ikke PCn harddisken under oppstarten, og disken er heller ikke listet opp som maskinvare i BIOSen. (Bare CD-ROM og floppy er listet opp som 'bootable devices'). Ved oppstart faar jeg da nartuligvis beskjed om aa henvise til maskinvare PCn kan boote fra, noe som blir vanskelig uten tilgang til harddisken...

     

     

    Problemet er aapenbart at jeg ikke har den villeste anelse om hvordan jeg skal klare aa finne harddisken under oppstarten, hvis dette i det hele tatt er mulig. Setter pris paa tilbakemeldinger om hvordan dette kan gjores, og eventuelt om harddisken i det hele tatt er mulig aa redde.

     

    Jeg har forresten mulighet til aa bruke en tom harddisk + ubuntu for aa faa starta systemet. Problemharddisken vises her som en disk paa ~30GB (C-disken) som jeg ikke klarer aa aapne.

  9. Hijacker denne tråden litt ;)

     

    Ser litt på Tatung mot LG selv, blir vel en 500-1000 kr forskjell på de to. Før jeg kom over denne tråden var jeg rimelig sikker på at LG skulle være det beste kjøpet, men mulig jeg blir blendet av LG-merket, fancy specs osv.

     

    Mener folk fremdeles at Tatungen er såpass overlegen på panel og bilde at det lønner seg å satse på den?

     

     

    Her er forresten linker til de to:

    LG 32LG3000

    Tatung V32MCAK

  10. Redigerer denne for bedre å få frem hva jeg trenger litt hjelp til.

     

    Er personlig ganske evneveik når det kommer til TVer, HD-oppløsning og hele greia. Håper derfor på å få litt hjelp her, ønsker helst å unngå bomkjøp :)

     

     

    Hyundai E323D

    Laveste pris: 3640 kr

     

    Tatung

    Laveste pris: 3569 (Yaha.no, 3995 i butikk)

     

     

    Er det lurt å satse på en såpass billig 32" kontra en dyrere (relativt sett), men mindre modell? Vil for eksempel en mindre TV til samme pris være bedre, osv.

     

    Opprinnelig så jeg etter brukbare 22"ere, men såvidt jeg kunne se manglet disse apparatene de inngangene jeg trenger (HDMI osv). Dette bragte meg opp i en litt høyere prisklasse enn først planlagt. Lurer derfor på om denne kassa er verd pengene, og eventuelt om jeg får noen andre tilsvarende/bedre TVer til cirka samme prisen.

     

    Setter pris på alle kommentarer, takk på forhånd!

×
×
  • Opprett ny...