Gå til innhold

-=CH=-

Medlemmer
  • Innlegg

    630
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -=CH=-

  1. Hei, jeg fikk mobilen sperret grunnet ubetalt regninger og purreregning som jeg ikke hadde anledning til og betale (innrømmer det)

    da jeg betalte regningen min ringte jeg til tele2 og spurte om gjennåpning av abonentet, noe de sa ville påkoste meg 300,- kroner på neste faktura. JEG sa da at de ikke skulle åpne det, da det var billigere og skifte operatør. Noe jeg bestilte samme kveld.

     

    Nå får jeg en faktura hvor det står at abennomanget er gjennåpnet med påfølgende 300,- selv om jeg sa at det skulle det ikke. Ringte inn og sa at dette går jeg ikke med på. i telefonen sa hun at de 300 kronene var fordi du fikk telefonen sperret, ikke fordi det skulle åpnes, noe jeg finner utrolig da det står klart og tydelig på fakturainformasjonen (bak på fakturaen)

    Åpning av Stengt abonnoment foretas kun når utestående betaling er registrert i tele2s systemer, du vil bli belastet en avgift for gjennåpning av abonnementet (300,-) Gjennåpning kan, mot kvitering for betaling, utføres innen 24 timer (550,-). Egne priser bredbånd. Se tele2.no

     

    kan de gjennåpne mitt abennomang uten min samtykke? og ta betalt for denne tjenesten? og kan de på bakgrunn av dette fortelle meg at det er fordi abonnomentet ble sperret, når det står på deres egen fakturaforklaring det er når abonnomentet blir åpnet det koster penger?

  2. Hei, jeg fant ingen andre plasser enn å plassere denne posten i OT,

    En vanlig jet flymotor er festet til flyet med 3 bolter, men ikke flere (vanligvis) og jeg hører det er fordi dette skal være nok, men også sånn at den samtidig ikke skal sitte for godt fast

     

    grunnen til at den ikke skal sitte godt nok fast (altså bare med 3 bolter) er fordi når flye krasj lander eller treffer noe med stor motstand (altså motoren) skal denne falle av og separere seg fra flyet, pga faren som oppstår med og ha motoren montert fast under en krasj landing.

     

    stemmer dette eller er det en annen grund at de ikke har flere bolter enn 3?

     

    er det noen som Vet og kansje til og med kan dokumentere dette?

  3. Bare sånn at alle her forstår ingeniør tittelen er ikke en beskyttet tittel, jeg kan selvutnevne meg til ingeniør uten utdannelse, men jeg har ikke papirer på at jeg har gått skolen, og de fleste ingeniører som fantes for 10 år siden hadde ikke utdannelsen, kansje derfor også snittlønnen er lav.

  4. spørsmålet A stiller Q er ironisk (ironi) fordi stemningen sier at han blir provosert av spørsmålet, når A viser at spørsmålet egentlig er svart på når spørsmålet ble spurt ,blir det hele ett retorisk spørsmål, som blir sagt på en sarkastisk måte.

     

    passiv-aggressiv er vel mer når du egentlig er sint, men gir dem "the silent treatment" eller når du gjorde noe når du var liten (spørs hvor gammel du er nå) når du gjorde noe virkelig galt, og var redd foreldrene dine skulle skjelle deg ut i vilden sky, men istede sier "jeg er skuffet" noe som svir enda mer

  5. Norske stat spytter nok i litt penger for å holde organisasjonen oppe, vi er ett rikt land og kan ta oss råd til dette. En leteaksjon er ikke gratis selv om mange frivillige dukker opp, men på grunn av alle frivillige vil kostnadden holdes nede. Jeg tror også at oss nordmenn er fantastiske, en for alle alle for en.

     

    Grunnen til at så mange i norge er i frivillige organisasjoner, er for å gjøre noe for andre, noen spiller fotball, andre spiller håndball, noen jakter noen dykker, og noen elsker og hjelpe andre.

     

    Norsk redningshund er foresten like mye interesse i hund som det er å hjelpe mennesker, det og ha ett sammarbeid med en fungerende hund er helt fantastisk, det er sammarbeid mellom hund og menneske som kansje er mest tiltrekkende her, det er også derfor mange jegere verdsetter hunden sin veldig høyt.

  6. vel, først vil jeg si at en flat parabol ikke er den beste parabol, men det er vel funksjonen ved og ha en flat parabol som appelerer deg mest regner jeg med.

     

    MEN, begge disse produktene er ett og samme produkt, borsett fra navnet. Når ting lages i utlandet (gjerne i asia eller andre land) og det er ett bra produkt med marked innen for ett spesielt land, vil importøren si at de skal ha enerett på og selge dette produktet i landet for å prøve og reise prisene og ha enerett på produkt som mange trenger (altså en avtale med fabrikk/produsent), MEN dette begrenser seg til navn på produktet, og ikke hvilket produkt det er, derfor tar mange "useriøse" produsenter og skrifter navn for at neste mann også skal kunne ta inn dette produktet lovlig i følge kontrakten de har med førstemann. I kina driter mange i sitt eget produktnavn, så lenge de tjener penger.

     

    kjøp derfor den billigste eller den som klarer og ha importert den beste av disse produktene

  7. Det du "Trådstarter" sier er at du skal få strafferabatt fordi DU synes det er drøyt med fengsel, men andre i samfunnet sier at DU er drøy. 60 km over er sinsykt og du er fullstendig klar over at det ville få høye straffer hvis du ble tatt, det er jo også derfor du er redd for hva dette vil bringe.

     

    se det hele fra en annen vinkel. 20 km er ikke raskt i det hele tatt, MEN du mangler da bare 20 km fra å kjøre dobbelt så raskt som du har lov til og kjøre, du kan da begynne og diskutere hvor farlig faktisk 140 km på en dobbeltvei er, men hvor farlig eller ikke er det faktisk en lov som regulerer dette

     

    skulle pedofile bare si, ja men hun mangler jo bare ett år fra å være lovlig?

  8. vel, under xp installasjon har jeg selv hatt problemer med tastaturer, det jeg måtte gjøre var og få tak i en gammelt tastatur med ps2. tror det er en bugg som gjør at usb tastatur ikke funker under installasjonen, kansje også særlig hvis det har ett norsk oppsett, men prøv med ett ps2 tastatur for å installere xp

  9. Nei, det er ikke normalt og sende takk melding etter ett intervju, det er først normalt når du får ett svar om jobben er din eller ikke, først da kan du enten takke for at dere tok dere tid, eller takk for jobben :)

     

    men om det gikk dårlig, kan sende en mail til vedkommende, eller ringe og si det at du følte det gikk dårlig, og at du ikke fikk presentert deg slik du virkelig er eller ville presenteres, mange arbeidsgivere vil forstå at folk er nervøse under en slik prossess, og beklager du deg og viser at du vet det gikk dårlig, så er du kansje ikke så dum alikevel, det sier noe om din standar som er positivt i denne sammenheng

    • Liker 1
  10. Lønn bør ikke være din motivasjon, og husk at det er startlønn som ofte er listet opp uten tilleg, ikke bare det men den lønnen som er listet sansyneligvis er gjennomsnittslønn i samme stilling rundt om i landet. spørsmålet ditt bør vel kansje stilles til deg selv, skal jeg gå 4 år for å få den jobben/utdannelsen jeg har lyst på? og husk muligheter åpner seg veldig med utdannelse

  11. Jeg føler jeg har gjort alt riktig, jeg har skaffa meg fagbrev som elektriker (noe alle sier er alfa omega i olja) jeg har skaffa meg sikkerhetskurs, jeg har vert i millitæret, jeg har mange kurs som er rettet mot min utdannelse, jeg har brønnteknikk kurs, men jeg får ikke jobb offshore, ingen som ønsker en virkelig motivert person med alle forutsettninger og kunnskapen til og gjøre det godt der ute, jeg lurer derfor på om det er noen som kunne forklare hvordan jeg bør prøve og komme meg ut? kansje noen har egen erfaringer fra når de reiste ut?

  12. Grunnprinsippet er at hvis et lovbrudd gjøres for å avverge et større lovbrudd eller i nødverge så skal det ikke straffeforfølges.

     

    Les Straffeloven §48

     

    Edit2: Det er ikke så vanskelig å gå inn på lovdata.no og søke etter nødverge i hele lovteksten...

     

     

    Det er ikke selve lovens innhold som er vanskelig og finne, men under gitt omstendighet er spørsmålet om du vil slippe dom/straff, om du blir tatt i arrest pga etterforskning er en annen ting, men dom/straff i gitt tilfelle jeg er ute etter

  13. Vil begynne med at jeg ønsker svar fra personer som ikke av egen mening men kan forklare ved norsk lov og eksempler hva som er riktig

     

    En/Flere personer bryter seg inn hos deg, du blir bekymret og redd og har ikke mulighet til og låse deg selv inne i huset, og selv om du kunne gjort dette er det forsatt en fare for at de vil finne deg og skade deg. Ved ditt ståsted har du tilgang på våpen som du eier lovlig, du ser det derfor nødvendig og fortelle tyven(e) at de skal komme seg ut, selv vet du ikke om tyven(e) er bevepnet men tyven(e) ser du har våpen og tar tross våpenet og kommer mot deg, du advarer derfor personen(e) og sier at hvis han nermer seg enda mer, vil du skyte personen(e). Personen(e) lyder ikke dine ord og du har da valget om og skyte eller la være. Lar du være vil du risikere alt fra ingenting til å dø, skyter du vil du skade/drepe en annen person(er)

     

    Hvis du da skulle skyte for å forsvare deg, vil du da bli dømt eller straffet?

     

    tenker da utgangspunkt i §48 i straffeloven (nødvergeparagrafen). du vet ikke hvem tyvene er så hevn er ikke motiv.

  14. la meg bare pressisere at bilde har ikke jeg laga, men jeg syntes det var bra illustrasjon på hva jeg mente som var bra. Windows xp er vel microsofts mest solgte og piratkopierte OS ever. sammen med en god hardware pakke funka xp veldig bra i mine øyne, vertfall når jeg så hva som møtte meg i vista og dens problemer, vista ble for treg og du måtte ha veldig god hw for å kunne drive det.

    Windows ME var til og med hatet av sin produsent, og det ble omtrent ingen ekstra funksjoner fra forgjengeren W98.

    xp var elska av alle, ja det hadde noen problemer, men reboot helvete hadde jeg aldri, jeg vet ikke hvilken erfaring dere hadde fra xp men min var super da jeg hadde ultimate xp.

    • Liker 1
  15. og lage ett nytt operativsystem som baserer seg på en slags table os er helt idiotisk, jeg har klart og holde meg til windows i så mange år, nettop for å ungå dette. skal man lage en windows 8 som en barnevenlig operativsystem? føler at alt friheten med det operativsystemet og designet de har og har hatt blir bare fjernere og fjernere. blir som en mobil telefon til slutt (akuratt som jeg ikke er galen nok på den fra før)

     

    hva er din mening om windows 8. ikke skriv side på side, men gi ett konkret svar hva du synes er bra, hva du synes ikke er bra med windows 8.

     

    avslutter med dette bilde som viser microsoft statestikk for at windows 8 blir bra

    OzVJt.jpg

    • Liker 1
  16. Hva mener du er rettferdig pris på denne leiligheten/enheten?

     

     

     

    Området: skal ligge i nærheten av Universitetet I Stavanger (max 15min med kollektivtransport)

    sentrumsnært stavanger/sandnes. I nærheten av dagligvare butikk og kollektiv trafikk (både tog, buss og fly)

     

    Fasiliteter:

    Alle ehneter har egen dusj og toalett, kjøkken. Prisen skal være med internett og strøm og tv inkludert

     

    i leiligheten er det:

    Kjøleskap m/fryser

    Steikerovn og komfyr

    Seng

    Sofa

    TV

     

    Vaskemaskin og tørketrommel står i fellesarealet, bod følger med hver enhet.

     

    Noe mer dere mener burde følge med? oppgi da rettferdig pris hvis dette følger med!

  17. nok et eksempel på høgt utdannende ikke helt vet hva de snakker om. genialt.

     

    "ord SKAL ALDRI innom bryter!!!!!" du skulle bare vist. faktisk så er veldig mange brytere tilkoblet jord. men man kan ikke se det med det første. hvis du har sett en helt vanlig XB4BA så er det med jord. det er da en helt vanlig og klassisk trykknappbryter i metall fra Telemecanique/Schneider Electric. bruker man plast så er det jo greit. hva betyr innom? for de som har lite kjennskap til brytere så skal en vanlig 1p bryter i et helt vanlig hus, ha jord. jordleder blir ikke brytt ved betjening. noen plasser kobler man bevist ifra jord, nettopp pga. problemene den og jordfeil lager. driftsikkerhet=hms.

     

    Det er en kambryter fra Kraus & Naimer. bryteren er ikke helt logisk. brytersettet er ikke logisk plassert. derfor mål på terminalene. hvis bildet ditt stemmer så kan det vere en L switch med 60 grader. da er det bare rett fram. 1 inn, 2 ut.

     

    "om du skal koble L på 1-2 og N på 3-4 har veldig lite og si, i teorien trenger du ikke og koble N innom noen bryter den heller. men lov verket krever da dette." trudde at teorien så at man måtte ha en krets for å kunne føre strøm. kabler man ikke til n så vil jo ikke tingene fungere. men alt ettersom hvordan man tenker og hvordan supplyen til utstyret er. mange år siden jeg såg en n leder, men på produkter så står det l og n og veldig lite l1 of l2.

     

    ingeniører hører til på kontoret. i godstolen er jo godt nedslitt å det sier bare en ting. bli på kontoret du.

    Tror du virkelig at jeg bare har gått høyskoleutdanning?jeg hadde først flere år arbeid med fagbrev, så ingeniør studie for å toppe heile dritten, sitter forøvrig ikke bak en kontorpult hele dagen heller, men faktisk ute i felt, både på land, maritimt og offshore. men når det er sagt så nei! det er ikke mange brytere som bryter jord (fysisk tegn for jord ) Ingen jeg kjenner til vertfall, ettersom dette er farlig og fjerne jord, den skal være koblett direkte til det den skal jorde! MEN flere brytere (standarbrytere kan ha en koblingspunt slik at du slipper og bruke Wago/vrihylser eller annen måte og koble jord videre uten og faktisk bryte jord. I tilleg heter det JORD og ikke ORD!

     

    Når det gjelder XB4BA er det ikke vits og ha en ekstra jordingsledning ettersom bryteren jordes i forbindelse med skap, har ei heller aldri sett en XB4BA med jordingskrue, denne er en knapp du egentlig kan bygge som du vil, vanligste er NO eller NC eller begge deler alt etter hva du bygger, finnes også med lys! (kan være jeg ikke har sett de nyeste modellene av denne sort, som kansje har fått en jordingsskrue, men dette er lite trolig at de har)

     

    "om du skal koble L på 1-2 og N på 3-4 har veldig lite og si, i teorien trenger du ikke og koble N innom noen bryter den heller. men lov verket krever da dette." trudde at teorien så at man måtte ha en krets for å kunne føre strøm. kabler man ikke til n så vil jo ikke tingene fungere. men alt ettersom hvordan man tenker og hvordan supplyen til utstyret er. mange år siden jeg såg en n leder, men på produkter så står det l og n og veldig lite l1 of l2.

    Jeg vet godt at man må som regelt ha N for at ting skal fungere (spørs hva utstyret krever, flere kontaktorer og utstyr som krever 400V og da trengs vertfall ikke N) trenger ikke N være med da. MEN i teorien trenger ikke N gå via bryteren som JEG selv sier for at ting skal fungere, den kan gå direkte! og på dette produktet står det 1-2-3-4-5-6-7-8 .hvis du virkelig skulle lure, det står ikke L1 og N ettersom denne bryteren nødvendigvis ikke skal styre L og N i andre installasjoner! så jeg tror heller du må tilbake på skolebenken og lære både norsk og Elektro på ny!

×
×
  • Opprett ny...