Gå til innhold

TAa

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TAa

  1. Flimzes: Det er nok riktig at Facebook ikke sletter noe når du avslutter kontoen. De har vel også en "angrefrist" for de som vil tilbake og bør således ikke slette noe. Det er tungvint, men jeg som bruker må selv slette innholdet før jeg avslutter min konto. I tillegg så står det tydelig i FBs avtale at du som bruker må akseptere at data kan være på backuper etc. Det som imidlertid er klart er at Facebooks rettigheter til sublisensiering etc mot tredjeparter bortfaller samtidig med at du sletter din konto. Opplever man problemer har man også Datatilsynets slettmeg.no som har endel nyttig informasjon og råd.

    Puh, det var en liten digresjon fra temaet om rettighetsavtalene.

    Skulle ønske at noen i Tek.no nettverket, Dinside.no eller andre tok en grundig gjennpmgang og sammenligning av flere tjenester, feks Googles, FB, Twitter, Apple/iTunes,Dropbox, Flickr med flere...

    Mye arbeid, men antagelig en interessant artikkel

  2. I Googles tekst står det: "This license is for the sole purpose of enabling Google to display, distribute and promote the Services and may be revoked for certain Services as defined in the Additional Terms of those Services."

    Altså kan google kun bruke dette ifb med promotering av Google+. Det står også at rettighetene kan avgrenses ytterligere gjennom Add. terms for enkelte tjenester. I tilleggene for Picasa er det en tekst som ytterligere avgrenser bruk av bilder du har der.

    Spørsmålet er om disse avgrensningene er tydelige/gode nok, og hva må stå i en slik tekst for at Facebook og Google+ skal ha dekning for eksempelvis nettsidetilleggene for eksterne nettsider som viser profilbilder av folk som "Liker" en nettside?

     

    En forskjell på Facebook og Google+ er at FB påberoper seg rettighetet til du sletter kontoen din, mens Google+ krever "perpetual"/evigvarende rettigheter.

     

    Registrerer ellers at Datatilsynet har etablert kommunikasjon med FB, men sliter med det samme med Google.

     

    Jeg tolker det dithen at ved å lese alle avtalene Google inngår med deg så gir de deg noe bedre beskyttelse av eget åndsverk (som bilder), men ingen av tjenestene har klare, eller gode nok avtaler.

     

    Det blir interessant å se om enten FB eller Google+ gjør noen tiltak mht dette for å vinne over skeptikerne (som meg), eller om den store mengde av brukere ikke bryrs seg og dermed blir det ikke nødvendig/interessant for selskapene å gjøre noe ift dette.

  3. Hei

     

    Er det noen som kjenner til UPSer som kan kontrollert kjøre ned mer enn en maskin? Jeg er på jakt etter en UPS som skal benyttes for flere maskiner, (minst to stk) hvor maskinene vil ha forskjellig operativsystem, f eks NT 4.0 og Windows 2003. Det kan også være snakk om å ha en unix maskin og en windows maskin. Det jeg ønsker meg er altså en UPS som ved strømbrudd kan kontrollert ta ned to (eller flere) maskiner med forskjellig os. Noen som har kjennskap til noe slikt?

  4. Jeg har fått tak i et flunkende nytt Konica Minolta Z3. Når jeg pakket det ut og kikket på det merket jeg meg to ting som jeg gjerne vil ha tilbakemelding på fra andre eiere av denne kameramodellen.

     

    1) Når jeg skrur kameraet på kommer det en noe skranglete/skrapende lyd når objektivet forlenges ut. Det høres ikke direkte ut som om det er noe feil, men ganske støyende, merkelig lyd i forhold til andre super-zoom jeg har testet ut. F eks Panasonic sine. Zoom inn og ut er stille og fin.

     

    2) Fireveis kontrolleren på baksiden er ganske upresis, nesten slarkete påmontert.

     

    Er det rett og slett slik kvaliteten er på denne kameramodellen, eller er det sannsynlig at jeg har fått en mandagsmodell.

  5. Hei

    Jeg har ikke denne selv, men noen kjente som har benyttet den i en stund nå. Den bærer preg av å være den første telefon-pda som HP har laget. De har hatt endel problemer med den, spesielt når de legger inn egen programvare, plutselig er telefonidelen borte / ute av funksjon. De har sagt at de ikke vil eller kan anbefale denne til andre ennå. Forhåpentligvis kommer det en forbedret versjon snart.

     

    Qtek har noen interessante modeller i sin 9090 og S100 (tror jeg). Sistnevnte tror jeg også har Wifi-mulighet via et SDIO kort.

×
×
  • Opprett ny...