Gå til innhold

Max Mekker

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Max Mekker

  1. Ser komplett har 2gb minne til 1200,- nå, og dell kommer med nye tilbud torsdag.. Hvis de blir bra er det vel lurt å bestille en med 512mb, og bytte ut med minne fra komplett? Har aldri skiftet minne på en bærbar pc før, men det er vel ett lokk elns på undersiden?

    6202751[/snapback]

    Det minne som Kompeltt har på "ukens tilbud" til ca 1200 kr passer ikke til bærbare PCer. Du må ha SO-DIMM DDR2-minne. Jeg har forøvrig prøvd å bruke Twinmos minne i denne PCen, men det fungerte ikke. PCen låste seg etter kort tid.

     

    Når det gjelder Windows-CD så går det ikke å brenne den ut. Det fulgte med en pappskive hvor det sto at en må bruke Windows sin recovery funksjon istedet ved gjennoppretting..... Så husk å bestill med Windows på CD når dere bestiller PCen.

  2. hva anbefaler du at jeg velger til rundt samme prisen da?

    PS: tenker meg det kortet skal være kompatibelt med X1900XT ;)

    5633830[/snapback]

    Du kan beholde hovedkortet du valgte. Bare velg enn annen strømforsyning enn en fra Antec. Jeg valgte å levere inn (angrerett) kabinettet med strømforsyning, og valgte Antec SLK3000B og NorthQ 4775 400W istedet. Er ganske fornøyd med det valget, selv om Sonaten kanskje er litt finere.

  3. Dell har et bra tilbud nå på Inspiration 630m. Konfigurerer du den riktig (fjerner unødvendig ekstra support) så får du den fra 6090,- fritt tilsent. Da er det Pentium M740 (1,73GHz)40GB HD, 512 MB RAM, 14,1" 1280x800 skjerm og under 2,5kg. Det ser ut til å være enda 5% rabatt denne helga. Vurderer å kjøpe en slik selv med 60GB HD (+ca kr 300) og 1024 MB RAM.

     

    EDIT: Det var en som kom meg i forkjøpet.. :)

  4. Synes ikke dette var noe bra oppsett.

    - Q-tec kabinett: Det er så mange som har dårlig erfaring med kvaliteten på strømforskyningene til Q-tec så det er best å holde seg unna denne produsenten.

     

    - Hvorfor velge hovedkort med AGP når du samtidig skal kjøpe nytt skjermkort? AGP er på vei ut. Velg heller et med PCI-E.

     

    Sjermkortet er i svakeste laget til å spille de nyeste spillene i ok kvalitet.

     

    Søk litt på forumet. Det er mange forslag til oppsett til denne prisen.

     

    Det er forøvrig nyttig å vite hva du skal bruke PCen til for å hjelpe deg med et Forslag.

  5. Han ble veldig besnæret av tanken på en liten skoeske pc og derfor har jeg forsøkt å  sette opp et forslag basert på en slik. Shuttle forslag Hva tror dere om denne? Vil det være mulig å spare noe særlig på å kjøpe et vanlig kabinett og ikke basere seg på barebone?

    Er det ikke bedre å prioritere skjermen fremfor en "skoeske" pc når han skal benytte den til CAD? Hvis du bytter ut den 19" som du valgte med en 20", f.eks. NEC MultiSync LCD2070NX, så får den en mye høyere skjemoppløsning. Denne koster ca 1400 mer enn den du har valgt. Kutter du ut Shuttle-kabinettet så har du 1850 til hovedkort, kabinett og PSU for å ende opp med samme totalsum.

     

    F.eks

    Kabinett Antec SLK3000B kr 390,- Billig og bra kabinett som står høyt i kurs hos silentpcreview

    PSU: NorthQ 4775 400W kr 430,- Meget stillegående

    HK: MSI K8N Neo4-FI kr 830,-

    Totalt kr 1650,-

     

    Du ofrer med andre ord en 20" LCD ved å velge en Shuttle

  6. Takk for rådet, jeg ser at fx kortet er uten vifte og rimelig er det og (595 på komplett). Er det slik at kortet fungerer like bra uansett om skjermen har dvi inngang eller ikke? Jeg tenker her på at maskinpakken jeg vurderer å kjøpe ikke har skjerm med dvi. Eller er det da slik at skjermkortet alikevel er bortkastet (dvs at skjermen ikke klarer å utnytte kortets finessser?

    Det er ingen ytelsesforskjell om du bruker DVI eller VGA. Du får utnyttet grafikkortet fult ut selv om du ikke har DVI på den skjermen.

  7. Tusen takk for hjelpen.

    Men kan noen bekrefte at de funker sammen?

     

    -EPoX EP-8KDA7I, nForce3 250, Socket-754 ATX, SATA/ATA, LAN, Lyd, DDR, AGP8X

    og

    -Samsung SpinPoint P80SD 160GB SATA2 8MB 7200RPM NCQ

    5165090[/snapback]

     

    Den største forskjellen på SATA og "SATAII" er den teoretiske overføringshastigheten 150 Mbit/s mot 300 Mbit/s. I praksis er det ikke store forskjellen da det er andre faktorer som er flaskehalsen i en harddisk. "SATA II" er bakoverkompatibel med SATA så det hovedkortet kan bruke den harddisken, men den vil da "bare" bruke 150 Mbit/s.

  8. Jeg regner med de fleste av dere vil si at jeg skal kjøpe en helt ny maskin siden den er så gammel, men jeg kan ikke det nå :)

    Det har du helt rett i. Det er ikke så mye vits i å bruke mye penger på oppgradering av en så gammel maskin.

     

    Du bør få en raskere CPU i tillegg da den du har vil være en flaskehals ved kjøp av nytt skjermkort. Da må du ha et nytt hk. I tillegg så bør du kjøpe et bedre skjermkort enn det du har funnet fram til, f.eks et GeForce 9600gt.

     

    Hva er budsjettet ditt?

×
×
  • Opprett ny...