Gå til innhold

spliceX

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spliceX

  1. Jeg har vært fast kunde hos Komplett i vel 10 år nå, og en viktig grunn til dette er at jeg er så fornøyd med servicen. Jeg har aldri hatt problemer med leveringstid, i tillegg til at det aldri har vært noen diskusjoner fra Kompletts side ved feil og mangler, bytte av varer osv.

     

    Selv om de i mange tilfeller ligger noen få kroner over enkelte andre forhandlere, har jeg alltid valgt Komplett nettopp på grunn av tryggheten jeg føler ved å handle hos dem.

     

    Når det gjelder leveringstid, har Komplett i mine tilfeller alltid fått pakkene plukket opp av posten senest dagen etter bestilling ved lagerførte varer. Ved varer ventet inn til Komplett har de i flere tilfeller klart å levere varene FØR forventet leveringstid, og har kun en gang opplevd at varene kommer senere enn det komplett har forventet - noe som igjen ligger utenfor Kompletts kontroll.

     

    Er straks klar for å legge inn en stor bestilling, så håper virkelig dette kun er snakk om et forbigående problem!

  2. uten at jeg har så altfor mye peiling..vil jeg nesten helt sikkert tørre å påstå at du ikke trenger noen dvi-kabel til din andre skjerm.. skulle nesten tro at vga-porten kun sender ut de samme signalene - uavhengig om du plugger kabelen rett i porten..eller om du går for løsningen du beskriver - med adapter osv.. er liten vits med dvi kabel om du ikke har noen "dvi-signaler" å sende!?

  3. hei

     

    driver å ordner et trådløst nettverk i huset, og alt har til nå funket fint..helt til jeg skulle sette opp søstra sin maskin..

     

    dette er en bærbar av typen Fujitsu-Siemens Amilo-A, og kortet er et SMC EZ Connect G (smc2835w)... første jeg gjorde var å innstallere alt av programvare.. da jeg så satt i kortet, kom meldinga om ny maskinvare funnet, og jeg kjørte veiviseren for innstallasjon av driver..

     

    men når jeg prøver å koble opp mot routeren, får jeg melding om at nettverkstilkoblingen ikke er tilgjengelig..trudde først det var pga innstillingene i router/pc, men det viser seg at maskina rett og slett ser kortet som avskrudd eller no..

     

    får gode signaler fra routeren, og alt av innstillinger er likt.. ipconfig'en viser at mediumet er frakoblet..og jeg skjønner ikke va som er galt..

     

    kan også nevne at jeg nettopp har formatert maskina, så kan være en driver eller noe jeg har håppet over, men har i alle fall installert alt som var på cd'en som fulgte med maskina, og har også vært innom nettsia til fujitsu og sett, uten å finne noe..

     

    og vet det er en knapp for aktivering av trådløst lan, men..om denne gjelder kortet eller bare den innebygde trådløse tilkoblinga - for maskiner som har det - vet jeg ikke, men nytter ikke å trykke på den uansett..

     

    noen som vet hva jeg har oversett / gjort galt.. ?! meget takknemmelig for alt av hjelp =)

     

    mvh

    as - spliceX

  4. hei

     

    har samme pakka i min maskin, og det funker helt fint å spille med.. kjører glatt, med en latency på rundt 50-80.. på de rette serverne vel å merke, uten noen problem. har da raskeste online adsl pakka..

     

    routerens firewall var orginalt innstilt til å være avskrudd, men..kan kontrolleres ved å logge inn på routeren fra maskina di.. ip'en dit er vel mest sannsynlig 192.168.2.1 ..og bare å logge deg inn, å se under firewall..

     

    håper det ordnes

  5. har litt av samme problemet, og samme kort.. maskina finner kortet uten problemer, og jeg har installert kortets drivere og hele pakka, men når jeg setter i kortet i den bærbare maskina (en fujistu-s amilo a), blinker det kun på link - alt fra en til 3 ganger - så får jeg opp meldinga; "trådløs tilkobling er ikke tilgjengelig"..

     

    aller innstillinger er tilsvarende dem jeg har i routern, og når jeg kjører programvaren fra smc, viser den gode signaler, men jeg kan ikke koble opp maskina i det hele tatt..

     

    kjører jeg cmd'en og prøver alt av ipconfig sier den bare at mediumet er frakoblet..

     

    noen som har mer peiling en meg?! trur jeg snart har prøvd alt annet en det jeg må gjøre for å få det til å funke.... :hmm:

  6. Hvis det ikke fungerer innen 24 timer, så kan dem regne med litt bråk på kundeservicen!

    Tja, meningsløst og kjefte på dem når hele problemet skyldes maskinene i huset ditt...

     

    spørs jo hvor lang tid man må vente da..24 timer overlever man.., men to uker er vel litt mye..og når telenor enda har sagt 24 timer, så burde dem klare å holde det da..hvis ikke, er det bare rett med litt bråk på kundeservicen, ja =)

     

    og enda værre..fikk mail fra abuse teamet for litt over 1 måned sida, og fjernet viruset med det samme og sendte en mail til dem hvor jeg sa at det var gjort.. men pga jobb o.l. har jeg ikke stresset noe mer med det før nå, når jeg plutselig har litt tid til å spille..og oppdaget at det ikke funka litt engang..

     

    har dem ikke åpnet til i morgen, blir nok jeg også nødt å ringe å *fortvile* litt i telefon..bare man gidde å sitte å høre på : "du rykker stadig lengere frem i køen", i et par timer..

  7. aaah..begynner å bli lei av å vente på svar fra Telenor folket.. alt skal bestandig ta så utrulig lang tid med det gjenget der.. sendte mail til virus-politie deres, å ba dem fjerne begrensningene på mitt abonnement, men det er tydeligvis en meget avansert prosedyre, ettersom det tar så lang tid..

     

    sitter på et trådløst nettverk, og var redd jeg kunne rota til noen innstillinger, men fikk utelukket dette ved å koble rett til modem, uten noen forbedringer.. såeh, bare vente til Telenor-genian klare å fjerne blokkeringa.. dem var jo noe så s*tans rask å hive opp begrensningan, skulle jo gått like fort å fjerne dem..

     

    *r.a.n.t & hat osv*

  8. har samme problemene selv...får heller ikke kobla opp mot mirc, fildelingsprogrammer eller lignende.. jeg har derimot fått en mail fra telenor om begrensninger pga virus o.l. og håper det er det som er grunnen til at jeg har problemer.. venter nå på at dem skal åpne abonnementet helt igjen.. slik at jeg i alle fall får vite om det virkelig er det som er grunnen til problemene mine.. har kunnet spille av og til etter jeg fikk mailn fra dem, så er litt usikker..

     

    fant ut at om det var noen feile innstillinger i brannmur, innstillinger på modem / trådløse routeren eller noe sånt noe, skulle jeg ikke kunne spilt i det hele tatt?! eller? :hmm:

×
×
  • Opprett ny...