Gå til innhold

SacrefiZer

Medlemmer
  • Innlegg

    322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SacrefiZer

  1. Hei

    Har hatt samme problem for en god stund siden, og da var løsningen ram-brikkene.

    Om jeg husker riktig så hadde jeg ikke plasser brikkene riktig.

    Og det angående prosessoren så stemmer nok det, det er lett å slippe den ned i hullene sine og når du drar spaken over så går det tungt, iallefall første gang i og med at du klemmer rundt alle de pinnene på prosessoren for å få skikkelig kontakt.

  2. Hei!

     

    Jeg har sommerjobb på et mekanisk verksted og kom til å skade meg igår Torsdag 12.07.2007 og ble kjørt på legevakten og fikk sydd sammen fingeren min.

    Legen sa at jeg ikke fikk jobbe på 2 uker, men da sa jeg at det var nok ikke noe problem for jeg skulle gå av med en ferie i 2 eller 3 uker imorgen.

    Altså idag 13.07.2007 men jeg var ikke på jobb idag eller.

     

    Legen snakket ikke om noe sykemelding etter det, men da jeg kom tilbake på arbeidsplassen så snakket jeg med arbeidsgiveren min og han spurte om jeg hadde fått sykemelding.

     

    Nå idag etter at jeg hadde vært på legevakten igjen for å sjekke såret en gang til så snakket jeg med en annen som jobber i samme bedrift som jeg kjenner godt utenom og han sa at jeg skulle ha krav på noe sykelønn, men jeg er ikke sikker på hvordan det er med de reglene der, han sa at han mente han hadde lest at om skaden varte over 6 dager så skulle man ha lønn for de dagene og heller få ferien skyvet ut.

     

     

    Jeg lurer da på hva jeg skal gjøre i mitt tilfelle?

    Jeg jobber som sagt der bare som sommerjobb.

    Men jeg jobber der også i helgene og koster det rent og har gjort det i 5 år, og har jobbet der før i ferier.

  3. Hei!

    Jeg går IKT-Driftsfag og har gjort mange lab-oppgaver men nå mot slutten av året så lærte jeg meg å bruke "ds"-kommandoer for å opprette brukere og lignende, så jeg og en annen i klassa lagde oss ei .bat fil som opprettet alle brukerne og opprettet mappe med rettigheter til brukeren i en sleng.

     

    Men jeg måtte endre mappestrukturen når jeg fant ut at hver bruker skulle ha en egen mappe som de kunne legge ut ting på intranettet.

    Iallefall da jeg skulle slette den mappa som alle bruker-mappene lå i så hadde jeg ikke rettigheter til å gjøre det, så nå har ikke klart å slette den mappen :hmm:

     

    Noen som veit om en måte?

     

    (Brukte Fileacl i .bat fila for å gi rettigheter)

     

     

    -SacrefiZer

  4. Idag så hadde russeklærne kommet, og folk skulle hente dem, men de skulle ikke bli hentet på skolen, alle måtte dra ned i banken etter stengetid og etter at alle bussene hadde dratt (iallefall til dit jeg bor), for å hente klærne der.

    Grunnen til at folk måtte hente klærne sine der var fordi kun de som hadde betalt russekontigenten på 300,- skulle få hente klærne sine.

    Dette mener jeg at ikke helt kan være riktig/lovlig, jeg har bestilt og betalt russeklærne mine, da kan vel ikke russestyret holde klærne mine igjen fordi jeg ikke vil betale de 300,- som skal gå til fester som ingen er på, og som er laangt unna der de burde være. Og dessuten så går jo en del av pengene til fyll for styret tror nok jeg.

    Og enda en grunn til å ikke betale russekontigenten er at jeg ikke skal være med på noe dåp eller noe av det opplegget skolen min har fordi jeg er med på en buss sammen med noen på en annen skole nærmere der jeg bor.

     

    Så det jeg lurer på er om det jeg MÅ betale for å få klærne mine?

  5. Prøvde det litt ut igår, jeg tror nok at det er noe problem med programmet, fordi jeg lastet ned og ventet til den skulle skje igjen..

    Og det gjorde det, men nå så bare avsluttet jeg azureus prosessen helt og startet routeren på nytt, da fungerte det igjen, så jeg tror det er noe med programmet, men på en annen side så sier en god venn av meg som er veldig hypp på å laste ned ALT mulig at han aldri har hatt noe problem med det..

    Dette har ikke vært noe engangs tilfelle hos meg, det skjedde sist jeg brukte Azureus også..

    Får prøve med et annet program imorgen tror jeg..

  6. Hei.

    Etter en stund med nedlasting så kommer det opp en feil-melding nede i høyre hjøret ved klokken som sier at det allerede finnes en annen i nettverket som bruker den IP-en jeg har..

    Jeg kan prøve å sette på hvilken som helst annen IP, det kommer fortsatt opp.

    Alle andre pc-ene i huset får også samme beskjed og internetten fungerer derfor ikke lengre..

    For å løse det så skrur jeg av alle pc-ene og starter jeg routeren som har innebygget modem på nytt og skrur på pc-ene etter det..

     

    Begynner å bli litt lei av muttern som kommer brasende inn på rommet mitt tidlig på morgenen midt i ferien og kjefter for at hun ikke kommer på nettet.. :hrm:

     

     

    Er det noen som har vært borti dette før? Og vet hva jeg kan prøve for å fikse på dette?

     

     

    Mvh. SacrefiZer :)

  7. jeg vil tro at det skal holde, om det ikke kommer folk på 1.40 med anlegg til 20.000 og 24"..

    Med andre ord så vil nok det holde med 96A.. Jeg sjekket pc'n min for lenge siden, og da hadde jeg masse neonlys og maasse vifter, og da brukte pc sammen med skjerm noe under 1a.

    Men til crewet så går det ann å ta en lang skjøte-ledning fra en annen kurs som dere kan bruke..

    Kommer jo litt ann på hvor mange det er i crewet..

    Men som jeg har nevnt tidligere, så snakk med vaktmester å finn en løsning på om det skulle gå en eller flere sikringer i løpet av lanet.. : )

    Ps. om dere bruker trommler så husk å dra ledningene helt ut, ellers så vil de virke som en spole.

    Og det er ikke bra..

     

    Mvh. SacrefiZer

  8. Hei, driver selv å arrangerer lan, og vil bare si at dette ser ut som er bra planlagt.

    Det som er det aller viktigste på lan omrtrent er strømmen, er det ikke strøm nok så vil bare sikringene sprette ut som bare det.

    Regn med ca 1Ampere per maskin, en vanlig pc bruker under 1Ampere, men ved oppstart så bruker den maks effekt, så om sikringen går en gang, så be alle på den kursen om å vente med å skru på pc'ene sine. Så etter du har satt på sikringen igjen, så kan en etter en eller to og to starte pc'en sin så den ikke spretter ut igjen med en gang.

    Du burde også forby anlegg som suger strøm fra nettet.

    Snakk også med vaktmestern åssen dere skal gjøre det med strømmen, tilfelle sikringen går.

    Siden du har vakter som må være over 18 år så kan sikkert en av de ta ansvar for det.

     

    Når det gjelder internetten, så snakk med de som har ansvar for det på skolen.

    Sånn som jeg skal gjøre det på lan'et jeg skal arrangere om ca en mnd. så skal jeg få nett til gymsalen fra skolen og koble den til en server som jeg setter opp, her bruker jeg Smoothwall, dette er linuxbasert men er veldig lett å bruke.

    Det er freeware og lastes ned fra linken over, filen er bare på 30-40MB.

    Det Smoothwall serveren våres skal gjøre er å ta imot internett fra skolen og så sende den videre sammen med DHCP og DNS ut i nettverket, det sitter også en bra brannmur der.

    Men på denne serveren må du ha to nettverkskort.

    Videre ifra Smoothwall-serveren så kobler vi oss inn i en router som vi slår av dhcp'en fra og sperrer porter som FTP og P2P for at linjen ikke skal brukes til nedlasting. (Vi satser heller på spilling.)

    På arrangemanget våres så håper vi på å fylle alle 80 plassene.

    Linjen vi skal bruke nå er 10Mbit inn og ut, den er synkron og det ligger fiber inn til skolen så pingen våres er rimelig lav for å si det sånn.

    Og linjen våres går gjennom kommunen og dette lanet skjer i helgen da det ikke er noe trafikk fra kommunen sin side, og derfor har vi bra aksess.

    Eidsiva som har nettet for kommunen jeg arrangerer lan i er greie når det gjelder sånne lan arrangemang, de øker linjen din for en helg til det maksimale linjen din tåler, dette kommer ann på hvor langt unna sentralen du er for en tusenlapp.

    Sånn som det er i våres tilfelle så får vi 100Mbit for 1000 kroner for ei helg.

    Grunnen til at vi ikke gjør det nå er for å se hvordan spillinga går med 10Mbit,

    Du kan finne nesten alt om port-sperring HER.

    Denne routeren har også trådløst, denne trødløse aksessen burde du skjule SSID'en iallefall på, dette finner du mere om på forumet her.

    Fra routeren så bare går det videre ut til svitsjene.

     

    Angående vakter så er det veldig viktig, om ingen i crewet er over 18 år så lønner det seg å få med seg en midlertidig, eller lokke en venn med ved å si at han kommer gratis inn og får 200 kroner for å være vakt under arrangemanget og stå litt ansvarlig, denne personen lønner deg seg faktistk også at er litt "vellbygd" i tilfelle noen blir litt "vrange" eller noen krangler.

    Få også med foreldrene til de i crewet til å være der noen timer om dagen..

    Snakk også med politiet om at dere skal ha lan og lurer på om de ikke bare kan komme innom noen turer å se når de ikke har noe spesielt å gjøre, og husk og ha telefonnummeret til lokalstasjonen på mobilen i tilfelle.

     

     

    Håper denne hjelper deg / dere litt.

    Mvh. SacrefiZer :)

  9. Jeg kom så reklame ett sted for å få en behandling du kan utføre selv som er den samme som tannleger utfører for 3000-6000,- bare at denne behandlingen bare koster 895,-

    Det er Dentway som hadde dette tilbudet, og jeg tenker å prøve det, men har sett at mange har jukset med før og nå bilder.

     

    Dentway link

     

    Er det noen her som har prøvd dette produktet?

    Eller som har tenkt seg å prøve det?

  10. Jeg kan si hele handlingen.

    Jeg arrangerer lan i området her, og nå skal vi sette opp linjen for mere online spilling, men så vet jeg at mange untytter linjene til å laste ned fra ftp og p2p, så jeg vil sperre disse portene, med en gang tenkte jeg på å sette opp ClarkConnect, men jeg har blitt "sponset" med en Windows 2003 Server lisens så da tenkte at jeg likså godt kunne bruke den, kan litt om Windows 2003 Server siden vi driver med det på skolen min, men verken jeg eller læreren min fant ut av en løsning her.

     

    Så nå lurer jeg bare på om jeg skal sette opp en router "før" serveren og sperre porter etc. i den, og skru av dhcp og lignende i routeren.

     

    ( Om du har bedre forslag så er jeg bare glad for å få dem :) )

     

     

    Mvh. SacrefiZer

  11. Hei.

    Jeg lurer på om noen vet hvordan jeg kan sperre porter ved hjelp av Windows 2003 Server.

    Skal funke så de som mottar IP og DNS ikke skal få brukt disse portene.

    Som om jeg f.eks. sperrer p2p og ftp på ett LAN.

     

    Læreren min ( IKT-Driftsfag ) klarte ikke å få det til.

    Han trodde det var i C:\WINDOWS\System32\Drivers\etc\services

    og sette # forran den du ville fjerne, men det gikk ikke.

     

    Noen som vet om noe?

     

     

    -Mvh. SacrefiZer

×
×
  • Opprett ny...