Gå til innhold

stiantq

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stiantq

  1. Alunskifer var vel neppe et ukjent fenomen for byens fagmiljøer da de forkastet nordlige alternativer og anbefalte det alternativet som det sittende byrådet går inn for.

    Jeg vil anta at å bygge en tunnel i Oslo sentrum er dyrere enn alle andre steder i Norge, men det er et dårlig argument mot å bygge tunneler i Oslo sentrum.

  2. Eg kjøper fyrste sertifiserte firesetar som kan cruise i minst to timar i 100 knop. So får vi sjå om det vert ein Pipistrel, SunFlyer eller eit anna fly, men det er nok ikkje meir enn eit par år til.

    Jeg tenker det samme som deg, bortsett fra at jeg hadde klart meg med en toseter. Mao hadde jeg vært happy med denne pipistrelen hvis batterikapasiteten var det dobbelte.

     

    Hvis det ikke hadde vært for at elfly var på vei så hadde jeg sansynligvis ikke giddet å holde sertifikatet vedlike. Jeg er så drittlei av å forholde meg til motorteknologi fra 50-tallet.

    • Liker 6
  3. Sukk. Så du tror oppriktig at SV har kontrollert denne prosessen? Og at de i tillegg ønsker å ikke gjøre det fornuftig?

     

    Jeg må innrømme jeg blir provosert...av dumheten.

     

    Inntil for et par år siden hadde tu.no sin egen kommentarfelt-løsning og da kunne nivået tidvis være ganske høyt, men etter at man fusjonerte med diskusjon.no så ender det stort sett opp i den blandingen av ignoranse og søppel som man ser i denne tråden.

    • Liker 5
  4.  

    I forhold til de såkalte Italiatrikkene, SL 95, vil SL 18 veie hele 20 tonn mindre. Litt under 43 tonn. Det vil gi en vesentlig mindre belastning på skinnenettet.

     

    Det kan vel diskuteres. 43 tonn fordelt på seks akslinger kontra 65 tonn fordelt på åtte akslinger vil gi en reduksjon i aksellast på rundt 14%, men fyller du på med passasjerer så vil denne forskjellen forsvinne. I tillegg har du elementet med at de nye trikkene vil ha faste boggier, mens SL-95 har artikulerende boggier. Jeg er ikke noen ekspert på området, men forstår det på folk i bransjen som at førstnevnte sliter mer på skinnegangen enn sistnevnte.

    • Liker 6
  5. "Med det avanserte kontrollsystemet har Embraer-ingeniørene kunnet tillate seg å flytte vingene og tyngdepunktet lengre fram på flyet"

    Nei, center of pressure (cp) flyttes fremover, slik at tyngdepunktet (cg) kommer lenger bak i fohold til cp (men cg ligger fortsatt foran cp). Da trenger man mindre downforce fra haleroret som fører til lavere indusert luftmotstand.

     

    Ellers, takk for bra artikkel.

    • Liker 2
  6. Du har sikkert rett, men bevisene lyver jo ikke. Det er ikke noe ekstraordinært hverken med bildene eller videon som er tatt med n9. Altså et helt ordinært kamera. Amobil tar med andre ord feil, ikke sant?

     

    Bildene som Amobil viser frem er ordinære, uten at det trenger å si noe om utstyret som er brukt. Man kan ta ordinære bilder med en 5D også (uten sammenligning forøvrig).

    Her har du noen fler bilder tatt med N9.

     

    Man kan vel egentlig få hvilken som helst mobil til å fremstå som et fantastisk fotoverktøy, bare man bruker de rette knepene og behandler bildene litt i ettertid. Poenget er at hverken du eller jeg gidder å gjøre det slik, og leverer ikke telefonen fantastiske bilder out of the box, ja da har den et middelmådig kamera. Det er nok tilfelle her. Ikke noe å rope hurra for, med andre ord...

     

    Bildene jeg lenket til er også uredigerte, eller "out of box" om du vil.

    Når Amobil legger ut ordinære bilder så sier du at det er kameraets feil, men når jeg viser deg gode bilder tatt med det samme kameraet, så sier du at det ikke er kameraets fortjeneste. Klarer du selv å se din egen bias her og den logiske bristen i ditt argument?

  7. Du har sikkert rett, men bevisene lyver jo ikke. Det er ikke noe ekstraordinært hverken med bildene eller videon som er tatt med n9. Altså et helt ordinært kamera. Amobil tar med andre ord feil, ikke sant?

     

    Bildene som Amobil viser frem er ordinære, uten at det trenger å si noe om utstyret som er brukt. Man kan ta ordinære bilder med en 5D også (uten sammenligning forøvrig).

    Her har du noen fler bilder tatt med N9.

  8. Man får jo uansett færre piksler totalt på ett mobilkamera i 16:9 enn i 4:3..

    Eks. på min N8 tar jeg altid bilder i 16:9 da med 9MPX oppløsning. 12MPX (4:3) har jeg omtrent aldri brukt på min mobil ;)

     

    Ja, men poenget mitt var at det er merkelig at Din Side-testeren klager over også dette, når N9 er bedre på dette enn andre mobiler. (Man mister færre piksler enn man vanligvis gjør ved å bruke 16:9, fordi man får flere piksler i bredden. På N9 tilsvarer 4:3 28mm, mens 16:9 tilsvarer 26mm.)

  9. Din Side skriver jo at kamerat er helt på det jevne. sitat: "Bildene du sitter igjen med, spesielt nå i høstmørket, vil dermed være helt greie, og ikke noe særlig mer."

    Amobil skryter uhemmet av kameraet?? Merkelig, ikke sant?

     

    Testeren hos Din Side er helt på jordet når han skriver om kameraet. Han skriver blant annet at objektivet er "22 mm" (rar formulering, og uansett feil). Han klager over at man har færre tilgjengelige piksler totalt med 16:9 enn med 4:3, noe som er merkelig å trekke frem fordi med N9 så får man faktisk flere piksler i bredden i 16:9 enn i 4:3, som N9 er alene om når det gjelder mobilkamera. Alle andre mobiler bare cropper oppe og nede når man bytter til 16:9, siden sensorene har 4:3 format.

     

    Kort fortalt har ikke Din Side-fyren peiling på kamera og jeg stoler derfor mer på amobil sin vurdering i dette tilfellet.

  10. "Pre law" i USA er et hvilket som helst program som leder til en bachelorgrad, da dette er nødvendig for å bli tatt opp til law school. Den raskeste måten du kan bli aktuell for en law school i USA er ved å ta en 3-årig bachelor i Norge, for i USA tar dette fire år.

  11. Nja, de har da ymtet utpå med et konkret årstall så vidt jeg kan huske, ikke spesielt lenge til heller. Altså, bakkenettet er i utgangspunktet tenkt som infrastruktur på høyere oppløsninger, det har vært klart helt fra begynnelsen av, det har ikke vært noen andre uttalelser enn det. Antageligvis vil det følge litt i etterkant (eller evt. samtidig i fremtidige tilfeller) av kabel/satelitt-overgangen på flere kanaler enn de rent spesifikke (enkelte sportskanaler og filmkanaler etc. som har debutert/debuterer på satelitt).

     

    Hvis jeg ikke husker helt feil, så var det snakk om mulighet for full overgang til høyere oppløsning (hos de kanalene som sender i disse) da resten av bakkenettfrekvensene blir gjort tilgjengelig, foreløpig er det bare et lite frekvensbånd som skal brukes til det digitale bakkenettet. Det ferdigstilte vil få plass til et vesentlig antall kanaler (i 2009 skal alt være klart - det meste av det analoge nettet stenges i løpet av 2008). Vi snakker nok her om en rundt 40 kanaler (antageligvis flere), med noen av disse i full HD-oppløsning (det spørs om det er så mange kanaler som er interesserte i å sende i den oppløsningen allerede i 2008/09, men noen vil det helt sikkert finnes).

    9438754[/snapback]

     

     

    Ingen kanaler vil sende i fullHD på bakkenettet i 2008/09, det er umulig. Når rikstv åpner de siste to multiplexene i 2009/10 får vi antageligvis noen få kanaler i 720p/1080i. Inntil da er det 720 x 576i som gjelder.

     

    (de sender jo ikke 1080p over dvb-c en gang, og det har mye større båndbredde.)

  12. Det har litt å si at Norge er et veldig lite marked. Dersom ikke DAB bygges ut i noen andre land enn Norge og England, så må det da spesiallages utstyr for oss. Det medfører:

     

    1) Veldig lite utvalg av radioer med DAB på sikt

    2) Veldig dyrt utstyr

     

    Når resten av Europa, med unntak av England (der de fortsatt kjører på venstre side...) har sagt nei, så burde Norge gjøre likedan. Dersom vi følger standarden, får vi billige og gode produkter.

    7888414[/snapback]

     

    eeh...Feil.

     

    Frontier-Silicon og Radioscape, som til sammen leverer dab-moduler til 95% av markedet, kommer begge i løpet av året med chipper som støtter både DAB og DAB+ (MP2/AAC). Altså vil man selge de samme radioene i Norge som i resten av Europa, og prisen blir den samme. :thumbup:

  13. Dere som påstår at dab er noe dritt kan umulig ha prøvd det. Kjører du E18 på sørlandet er man enkelte steder heldig bare man får inn P1 med FM. Med dab er historien en helt annen. :yes: Og i områder hvor det så langt er godt utbygd er også kvaliteten upåklagelig (snakker fortsatt om i bilen).

    Blir latterlig å argumentere med at dab er en fiasko på grunn av dårlig dekning, når nettet fortsatt er under full utbygging.

     

    Hilsen en fornøyd dab-bruker, som er fullt klar over at komprimeringen ikke er siste nytt.

     

    Siden MPEG4 har bedre komprimeringsalgoritmer så vil vi kunne få sendinger i 1080p50/1080p60 mens svenskene må nøye seg med 1080p24/1080p25/1080p30.

    7887431[/snapback]

     

    1080p på bakkenettet?? Litt optimistisk kanskje, for å si det mildt. Sånn som jeg har forstått det er det snakk om å sende enkelte events i 720p. :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...