Gå til innhold

sinnadyr

Medlemmer
  • Innlegg

    619
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sinnadyr

  1. Om signalkildens impedans må tas hensyn til kommer ann på filteret. I en del aktive filter så kan du kanskje slippe unna, men i passive filter må du ta med signalkilden og lastens impedans i beregningene. For aktive filter så er det stort sett lasten som ikke har betydning, men du må fremdeles ta hensynt til signal kilden.

     

    Her er det litt eksra morro siden du vil slite med å beregne signal kildens impedans.

     

    Du kan prøve å bruke LTSpice for å simulere. Du kan da bruke en/flere spenning/strøm-kilder og en spole for å generere signalet ditt, og bygge filteret og spolen slik du mener det skal være. Du putter en spice kommando i skjemaet som sier noe om den magnetiske koblingen mellom spolene.

     

    http://www.linear.co...tools/software/

    http://ltwiki.org/?title=Transformers

    Vil bare nevne at LTSpice er det beste simuleringsverktøyet som finnes! Noe kan være litt ekkelt å lære seg, med tanke på at man må lære seg spice-kommandoer for diverse avanserte ting, men lær det og en verden av elektronikk ligger for dine føtter ;)

  2. Hei,

     

    Jeg har ca null peiling på anlegg som passer seg rundt TV'en og ikke selverklært audiofrelst, så jeg trenger litt backup. Så litt på dette men fant vel ut at her må jeg ha en forsterker/receiver. Dette er ikke noe jeg har tenkt å investere i, men har lyst til å ha en liten surround-opplevelse selv om jeg ikke vil bruke særlig mer enn ~1500,- (kan ikke spille særlig grunnet barn og grinete naboer). Ønsker at høyttalerne skal være små med tanke på det estetiske ved å henge de på veggen.

     

    TV'en min har SPDIF utgang, så tenkte jeg kunne få utnytta dette. Lyd overføres over HDMI fra mediacenter og PS3 til TV'en.

     

    Alle forslag mottas med takk, de som er økonomiske og skjønner at jeg ikke trenger all verdens lyd mottas med stor takk ;)

  3. Krypteringen i seg selv er riktignok ugjennomtrengelig, men så trenger ikke den å knekkes når tjenesten utveksler krypteringsnøklene. At Mega tar ned mange av filene som er piratkopierte viser nettopp dette. Hadde de holdt sine lovnader så hadde de aldri vært i stand til å finne ut hvilke filer de skulle fjerne.

     

    Og hvor mange av de tre millionene betaler for seg?

    Hvor har du sett at Mega tar ned brukerfiler?

  4. C-inn er der for å filtrere vekk en likespenningskomponent i inngangssignalet. Den slipper gjennom et vekselspenningssignal. C-ut er tilsvarende for å slippe ut et vekselspenningssignal, men ikke et likespenningssignal. Ce er der vel for å kortslutte et vekselspenningssignalet på dette punktet til jord.

    Oj, beklager... Jeg tenkte som når kondensatorene var koblet til jord og lavpassfiltrerte. Disse er selvfølgelig der for å ikke slippe gjennom DC-komponenter.

  5. Stemmer det geir nevner her, er en common emitter, eller emitterfølger i norske lærebøker.

    Hva går du for linje som ikke får oppgitt verdier på komponentene?

     

    C<in> bruker iallefall for å glatte bort støy, altså ta bort høyfrekvente komponenter og kun la DC (ren spenning) inn til transistorens base.

    Strømmen du får inn på basen bestemmer hvor mye strøm som kan gå gjennom kollektor->emitter.

    R<C> brukes for å begrense spenningen inn på kollektor. C<out> er nok en filtrering.

     

    R<1> og R<2> er en spenningsdeler (Ubase = VCC* R2/(R1+R2)). Dette for å holde basespenningen konstant.

     

    Håper dette hjelper noe :)

  6. Hei alle sammen!

     

    Jeg studerer til teknisk master, og bruker flere tyngre programmer. MatLab, tung kompilering og generellt prosessorkrevende oppgaver. Intel i5/i7 er vel noe jeg kunne tenkt meg.

     

    Det jeg ikke trenger laptopen til er spilling, det får jeg heller kjøpe en bedre stasjonær til senere.

     

    Prislappen tenker jeg kan ligge på rundt 6500-9000 kroner, avhengig av valuta for pengene. Ser helst at størrelsen holder seg rundt 14".

     

     

    Håper noen av dere mer enn middels interesserte kan hjelpe meg med å velge en god maskin!

     

     

    På forhånd, tusen hjertelig takk for hjelpen.

  7. Jeg tenkte å foreslå google wave men det er nå nedlagt, eneste alternativet der er Novell Pulse. Som foreløpig er gratis.

    Men om dropbox ikke oppdaterer automatisk til seneste versjon av filene, har dere sett på live mesh. Der har man 5 gb gratis og av det jeg har sett så er den mye flinkere på å oppdatere filene.

     

    Takk for svar, men tror nok du misforsto noe. Dropbox oppdaterer automatisk, men LyX får ikke med seg at filen er oppdatert og åpner en gammel kopi (som jeg ikke skjønner hvor den finner)

  8. Heisann!

     

    Har nå startet på arbeidet med en stor prosjektoppgave (blir vel ca 200 sider) med massevis av tabeller, kildereferering, notasjoner, fotnoter og alt det som skal til i en skikkelig rapport.

     

    har brukt LyX en del og liker det veldig godt til slik bruk, men vi har støtt på noen problemer nå når vi skal sammarbeide.

     

    Vi bruker Dropbox som fellesmappe for prosjektet, problemet er bare det at LyX åpner tydeligvis alltid filene den har i buffer/minne, og ikke den seneste oppdaterte filen når man åpner fra LyX direkte (fungerer fint om man åpner nytt LyX-vindu).

     

    Noen som vet hvordan man kan unngå dette problemet?

     

    Har også sett at Office 2010 har gode "collaboration"-muligheter, men det krever registrering og betaling av SharePoint for å fungere skikkelig... Håper noen har erfaringer og tips til oss.

     

     

    - På forhånd takk!

  9. Opprettet nettop ett selv på www.altinn.no. Du finner all info der og fyller inn diverse slik info. Var f.eks ett spørsmål om man skulle skrive av moms, selvfølgelig nei, om man skulle tjene over 50.000 eller noe. Meget enkelt å fylle ut, bare litt lesning så ordner det seg:)

     

    Jeg skal starte som forhandler, men så lenge jeg ikke selger egne produkter er det gratis å registre seg

  10. Heisann!

     

    Ønsker et mediacenter til maks 3500. Har noe erfaring med Ubuntu og XBMC, men føler det er litt mye pes i forhold til støtte av forskjellige formater, da spesielt HD samtidig med XviD.

    Ønsker meg en pen liten boks der jeg kan spille av de aller fleste formater og gjerne kan ha torrentklient som kan styres over HTTP.

     

    Har sett litt på Asus o!Play og størrelsen er flott, men føler det er litt lite kraft i den, boxee boxen ser også nydelig ut men jeg trenger dessverre maskina snarest.

     

    Kan noen hinte meg i riktig retning? Kan gjerne sette sammen en boks med hardware og software-oppsett der alt fungerer fra scratch, har bare lite lyst til å fikle så alt for mye med det.

     

     

    På forhånd kjempetakk!

  11. Er egentlig ikkje så veldig imponert, ikkje ei einaste scene frå ingame gameplay og det vi fekk sjå av videoer ser veldig likt som dei to siste CoD spela med helikoptertransport og rappelering.

     

    Skal dei selge dette spelet basert på ein filmliknande trailer så må også handlinga være god nok til at du kan samanlikne den med ein film.

    CoD:Modern Warefare hadde ei brukbar cinematisk historie, CoD:MW2 hadde omtrent ikkje historie i det heile tatt. Personleg må eg seie at eg alereide har gløymt 90% av handlinga i historia til MW2.

     

    Ikke ei eneste fra gameplayet? Jeg så iallefall 5 scener... Og vil si meg uenig med både deg og resten som mener det, men historien i MW2 var grusomt bra hvis man bare fulgte med i stedet for å hoppe over alle innlastingene når man var klar for det!

×
×
  • Opprett ny...