Gå til innhold

ehmikals

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ehmikals

  1.  

    I dag så jeg en øst-europeer som sto og tisset i bingen for småelektrisk på lefdal i Åsane/Bergen... Digg.

     

    Sett dette opptil flere ganger. Det drøyeste vi har sett og er folk som klarer og klatre inn i de spesialcontainerene med luker. Trodde det ikke før jeg så det selv på overvåkningen. 

     

    Har fulgt litt med på tråden over flere år. Her jeg bor så er slik elektroslang for lengst blitt umulig, det gjelder vel mange andre steder også. Må vel 7-8 år tilbake i tid, da elektroslang var mulig her (vi har 6-7 elektrobutikker).

    Det er vel mest personer fra øst Europa som lever av store hvitevarer fra slike steder, da det bugner av det på Finn. Det var utrolig hvordan noen få selgere stadig solgte vaskemaskiner m.m. som var lite brukt.

     

    Data og TV varer er jo nå i spesialcontainere, på innelukkede bygninger osv. Før så kunne man plukke slikt fra lett tilgjengelige kasser m.m.

    Jeg tror en del uryddige personer ødela for andre før. Da området kunne se bombet ut av personer som bare hadde kastet fra seg og gravd ut ting. Når ansatte stadig måtte rydde etter ting som lå strødd, forstår jeg at de fikk nok og måtte låse inn el-retur. Noen ganger var også ting dumpet i nærheten, da plukkeren etter en liten sjekk fant ut at "dette var ikke noe allikevel".

     

    Dette med å urydde m.m. gjelder nok ikke folk i denne tråden og innlegget var et lite sidesprang.

    Nostalgisk hilsen fra en som gjerne skulle hatt muligheten til å skaffe seg noe ok utstyr å gjenbruke.

     

     

    Du har truffet spikeren på hodet. Det er dessverre disse få som ødelegger for alle.. Det funker ikke å stå og vurdere hver eneste som kommer og titter og da må alle bort. Dessverre så kan man sikkert fremstå som brysk og sur iblandt, men for min er det folk som må kastes bort hver eneste gang man er på jobb. 

     

    Et annet artig problem er folk som kaster alt mulig annet på returpunktet. Kan nevne toaletter, dusjkabinett, en søppelsekk med squash (!!), senger, sofa og oljefat. Gud bedre å mye penger vi bruker på å bli kvitt søpla til folk som ikke gidder å kjøre på fyllinga.

     

    Forøvrig morro og høre om det dere finner. Skulle gjerne slått meg på trenden, men da blir det nok en interessekonflikt  :wee:

     

    Er synd at det er blitt slik (Når en person har 10-20 bærbare som med litt reparasjon fint kan brukes så er det før galt) har sjøl reparert over 10 stk noen bare å lade og installere på nytt + skifte av skjerm/tastatur osv småting som ikke koster allverden å kjøpe inn hvis det kjøpes fra utlandet 

  2. Fant en Atari XE idag, med 2 pistoler, og strømadapter.

    Fant dessverre ikke noe tastatur, vanlige kontroller eller spill.

    Heller ikke testet den enda.

     

    Noen som har noe erfaringer med disse? :)

     

    Fant en Atari XE idag, med 2 pistoler, og strømadapter.

    Fant dessverre ikke noe tastatur, vanlige kontroller eller spill.

    Heller ikke testet den enda.

     

    Noen som har noe erfaringer med disse? :)

    mulig jeg har tastatur til atari +++ men bor i bodø kommune og koster jo en del å sende i posten

  3.  

    Har funnet ca 10 bærbare som var fullt fungerende med bagatell feil + spillkonsoller som fungerte utmerket.Er enormt mye av det som kastest som med litt pleie blir som nytt.Har masse verktøy som er helt i orden også.Skulle vært noen som tok i mot smådefekte pcer/spillkonsoller og annet og reparert og solgt billig istedet for lage store søppelberg rundt omkring

    Jeg driver med dette, tar i mot PC-er og spillkonsoller, reparerer og selger videre med maks 200,- i fortjeneste. Problemet er at det er veldig få som gidder å gi bort defekt utstyr her. I snitt får jeg nesten 3 brukbare PC-er ut av 5 leverte (spørs selvfølgelig på hva problemet er).

     

    Er egentlig ikke noe problem å få fjernet alt på harddisk er stort sett det som de på avfallplasser argumenterer med at er grunn til at man ikke får plukke der.Finnes jo program som totalt sletter innholdet.Og har funnet bærbare med et års garantitid igjen som har vært knust skjerm på ++ diverse småfeil.Må jo være at det er dyrt å reparere hvis de ikke har idiotforsikring.Har mye forskjellige bærbare liggende fordi jeg tenker at en dag finner jeg en nesten komplett bærbar og da har jeg kanskje deler til den i haugen av bærbare.Nabogutten knuste skjermen på sin bærbare hadde samme type skjerm her byttet den på 30 min tok 500 kr da skjemen egentlig ble kjøpt ny til en maskin som viste seg å være defekt ( en 15,6" skjerm) ikke fortjeneste men en veldig fornøyd gutt

    • Liker 1
  4. En venn av meg som kjører søppel har funnet 3 laptops denne uka..

    Ser ut til å komme fra samme sted, da dem er satt opp likt.

    Maskinene er:

    1x HP NC6220

    2x HP NC6320

     

    Ligger XP på dem, og alle starter opp.. men til innlogging så brukes Novell Client 4.91 SP4, så jeg kommer ikke inn på dem.

    Og bios er også passordbeskyttet på NC6320 maskinene.

    Er det noe håp om å komme inn i bios på disse? f.eks en bios wipe fra cd? (siden jeg kom inn på boot meny).

    Og ang Novell så vil jo diskene bli formatert og windows xp blir lagt inn på nytt, så det er ikke noe problem.. men kunne vært greit å kommet inn i bios også.

    Ja det er det vet hvordan jeg kommer inn i bios på de fleste pcer kan forklare spør på: email [email protected]
  5. Har en lenovo T510i som jeg fant for en stund si oppgraderte den med mere ram + 500gb hardisk.Så nå har jeg en kjempegod bærbar med 6gbram+at batteriet var helt iorden.Ga nettopp en nyere acer aspire til min datter som også fungerte suverent (Bare byttet tastatur på den)Det virker som om noen hiver maskinene bare det er litt feil/mangler på de.har hentet mange bærbare som med litt skruing var helt iorden

  6. Det er helt sykt hva folk hiver.Mye av det som skrotes er helt iorden(har ordnet mellom 10-20 bærbare som fungerte helt utmerket etter enkle reparasjoner+at jeg har høytrykksspyler som fungerer+luftkompressor med verktøy+flatskjermer/tv som virker.Kunne ramset opp masse annet) Er kun en bærbar i heimen som er i bruk som er kjøpt i butikk(en skole pc som ene dattera min kjøpte for å bruke på videregående skole).Har 5 til som er daglig i bruk. Hvis man hadde hatt mulighet til å hente "defekte bærbare" uten å bli stoppet eller truet med juling så kunne disse blitt solgt for en rimelig penge til studenter som trengte de i opplæringen sin og jeg er ganske sikker på at tok de som jobbet der en symbolsk pris for det(kanskje nok til en pakke kjeks kaffepenger etc) så ville begge parter tjent på det.Folk hadde kanskje sluttet å komme dit på natten slik mange sikkert gjør nå.Mindre rot hadde det kanskje også blitt

    • Liker 4
  7. Folk kaster fullt brukbare bærbare med bagatell feil(knust skjerm ødelagt tastatur diskfeil defekt batteri ++) mye av dette kan fikses billig hvis folk hadde undersøkt litt før de kastet pcene :Den jeg bruker no var det bare å legge inn os på så fungerte den(ganske ny Lenovo T510i med godt batteri) + flere som er i daglig bruk.Å skifte skjerm tastatur hd batteri behøver ikke bli så dyrt.Har selv kjøpt batteri skjerm og tastatur på nett.bare å google litt på type bærbar så finner man det meste til en rimelig penge.

    • Liker 2
  8. Acer one 10.1 led komplett med hd,minne og lader

    Eneste som var feil var korrupte filer på hd og recovery virket ikke, la inn win 7 på nytt og nå virker recovery.

     

    Eneste som mangler er 's' knappen, noen som har et defekt tastatur liggende ?

    dhgate.com er ei fin si å kjøpe tastatur/minne etc til bærbare.Kjøpte selv skjerm til en Medion akoya minipc.Det kosta ikke så mye og frakt er inkludert i pris(er ikke toll på "småting" tastatur skjerm/ ting under tollpliktig pris
  9. Jeg har en ZD8000 HP bærbar pc som jeg vil sjekke om den fungerer (skal visstnok fungere)

    Den er uten adapter og ladekabel, men jeg har kraftforsyning som kan stilles inn på riktig volt osv.

     

    - Jeg trenger derfor kun å kjøpe ladepluggen som skal plugges INN i pc'en.

     

    Men denne pluggen ser ut til å være vanskelig å finne :-(

    Om det følger med ledning eller ikke spiller ingen rolle da jeg har lodde-skills ;-)

     

    Jeg er med andre ord ute etter pluggen som skal inn i denne inngangen:

    (http://www.ebay.com/...=item3a692e8e4d)

     

    Her er bilde av pluggen:

    (http://www.notebookr...assets/3909.jpg)

    (http://www.notebookr...asp?newsID=2248)

     

    Virkelig flott om noen kunne hjelpe meg med å finne riktig plugg :-)

     

    Mvh,

    Morten

    kan denne passe post-67573-0-97679800-1315465594_thumb.jpg se på pc hub.com er ganske greie priser der

  10. I går fant jeg en Asus EEE 900. Maskinen virker fint, men noen av tastene er litt smeltet, så flere av tastene fungerer ikke. Mest sansynlig har maskinen blitt puttet i en veske eller noe mens den var slått på og overopphetet. Hvis noen vet hvor jeg får tak i nytt tastatur (norsk/engelsk/svensk/dansk), gi beskjed :)

    Prøv her:er greit å bestille fra/går ganske fort derfra:http://www.pchub.com/uph/bare søk på type pc så finner du deler til de fleste merkene/hvis du ikke finner norskt tastatur så går det jo ann å kjøpe klistrelapper til det å klistre over de engelske bokstavene

  11. Hei

     

    Vel jeg fikk låne en lader av sjefen på jobben som passet til den pc'en men det viser seg att skjermkortet er gåent (naturlig grunn til att den er blitt "kastet")

     

    Det er visst en større operasjon som ikke jeg kan gjøre, for å bytte det kortet, siden det også er integrert i hk'et. Finnes nye hk da, men de koster jo også endel

     

    Frode

    du kan finne nytt hovedkort på enkelte sider i utland(usa/china)eller f.e.k.s her:http://www.pchub.com/uph/login.aspx hvis du er heldig/kan bli litt leting/men jeg har selv bestilt deler derfra/tok ikke så lang tid førr det var levert

  12. Er ganske sikker på at hadde noen startet opp en butikk hvor de solgte brukte pcer/bærbare som var reparert og gjort klart til bruk for en rimelig penge så hadde butikkene satt ned prisene sånn at det hadde gått annn å kjøpe for de fleste.Bare se på f.eks USA der kan du få kjøpt pcer for en brøkdel av prisen (som er reparert og klargjort).Bestilte selv lcd display som kosta ca 2000kr her/der kosta det 500 levert på døra i Norge.Gikk ca en uke fra jeg bestilte det til jeg hadde det

  13. @Kajac

    Kan være connectoren som ikke er helt god?

    Husker jeg fant en snes som funket noen ganger, angre ganger ville den ikke i det heletatt, og noen få ganger så fikk jeg grafikk som ikke så ut.. men husker ikke om jeg fikk opp poengene som hex.

    Og connectoren finner du lett på ebay ;) og er ikke noe stress å bytte.

     

     

    Noen her som har lysrør til en 15.4" laptop skjerm??

    En bekjent fikk en laptop (Acer Travelmate 8100) hvor det ikke er lys i skjermen.. koblet på en annen skjerm (15", men med samme koblinger) og den blei det lys i, så inverteren ser ut til å fungere.

    ( lysrør til en 15.4" =)??????? er nok skjermen som er kaputt/ få tak ny 15,4" display kan hende det funker bedre

×
×
  • Opprett ny...