Gå til innhold

Blackster

Medlemmer
  • Innlegg

    931
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blackster

  1. ialt. 

     

    Når jeg demonstrere klokken for andre så gir det ikke den store WOW faktoren, rett og slett fordi det finnes nesten ingen apper til denne dingsen. Og de som er der er vel ikke helt topp de heller (Hei Spotify!). Men for meg er de små detaljene i hverdagen som fitbit ikke kunne hjelpe meg med. Vekkerklokke funksjonen er super for meg som har flere forskjellig vekke tidspunkt i uka. Veldig enkelt å sette manuel vekking til en cowboystrekk på sofaen. Slumrefunksjonen liker jeg også godt. 

     

     

     

    Jeg har klokken i en måned og nå og med Nokia 7plus har denne klokka vært helt grei å bruke, jeg var ganske fornøyd med den, men hadde et par ting som gjorde at den ikke var helt perfekt som jeg tenkte, siden den aldri automatisk koblet seg til telefonen og den mistet alltid kobling når jeg fikk en telefon i bilen. dette skjønte jeg kjapt at var en Nokia 7plus/android one problem

     

    når jeg fikk s10+ kan jeg si at ALLE mine negative ting forsvant, nå er den helt smooth, han kobler seg til automatisk, Smart Lock til telefonen er helt perfekt da jeg aldri trenger å taste inn eller bruke fingeravtrykk for å låse opp så lenge denne er koblet til.

    og Idag fungerer til og med Spotify Remote....det er helt fantastisk at jeg nå endelig kan kontrollere spotify fra klokken.

     

    sømløshet trengs...

     

    til mitt bruk kan jeg nok bruke klokka i 5 dager, da jeg har kun puls alltid på natta for å få søvnregistreringen på, når jeg står opp slår jeg den av og i løpet av dagen mister jeg ca 20-30% batteri.

     

    skal jeg klage på noe nå, er den kjipe silikonreimen....skulle ønsket meg en skikkelig Lær/skinn med en butterflylås, 

     

    det er ikke verst for en som egentlig er veldig glad i klokker og har et arsenal av klokker og digger automatikkklokker og trodde aldri jeg skulle gå med smartklokker, men størrelsen, utseende og ikke minst funksjonalitet har fått meg til å endelig legge mobilen mer vekk og kun basere meg på klokken når jeg er hjemme

  2. Jeg kjøpte akkurat meg en Galaxy Watch.

     

    jeg hadde jo i utgangspunktet tenkt å bruke den til å styre spotify, 

    men det skulle jeg ha sjekket ut før jeg fikk klokken.

     

    alt i alt er den bra i bruk, selv om jeg bruker den mot en Nokia 7 plus. håper Spotify får en update som gjør at det fungerer igjen.

     

    ellers bruker jeg pulse, og det ser ut som varslingene er helt OK, jeg har ikke fått forespørsel om bruk av APP.

    jeg har begrenset varslingene til minimalt av apper.

     

    men jeg ser at når jeg har mobilen i nærheten så får jeg ikke varsel alltid når det ringer på klokken.

     

    er det noen som har funnet en god reim, jeg er lite glad i Silikon reimer, vil helst ha en ekte skinnreim med butterfly åpning.

  3.  

    Hei.

    Har en S8 som trekker mye strøm når den ligger over natten (28-30%). Er litt nysgjerrig på å høre hva andre registrer at mobilen bruker over natten, samt hvilke innstillinger/funksjoner som er aktivert.

     

    Hei

    Min s8+ går fra 100 til 93/94 over natten - har Do Not Disturb aktivert i det tidsrommet (23:30/06:00).

    Har 4 forskjellige mail klienter i sync - men bare 1 av dem på push - de tre andre på hourly sync.

    BT/WiFi er på - men vet ikke om de er aktive hele tiden - har typisk mottat 70/100 mails over natten, men vet ikke om de er hentet over wifi eller tlf.data.

     

    misterrolf

     

     

     

    Hvis ikke du absolutt må hadde jeg foreslått høy/lav trafikk modus på mailsjekk. det sparte jeg en del på, om natta trenger vel den strengt tatt ikke å synce hvis du sover, DND og lavtrafikk i samme er fin sparing. da vil den synce mail først når du våkner

  4.  

    prøver å finne ut når de skal sende disse ut på markedet?

    er det noen som har funnet en dato for at den er tilgjengelig?

     

    skal levere tilbake min Surface pro 4 til jobben, er blitt så avhengig at jeg vil gjerne ha en lignende igjen.

     

    så Galaxy Book kan være en aktuell kandidat, spesielt til den prisen som nevnes

    Og hvilken pris nevnes? Mulig artikkelen er endret, for jeg ser ingen annen antydning enn et håp om at den blir billigere enn tilsvarende kraftig Surface Pro 4.

     

    Dette blir nok priset høyere enn tilsvarende kraftige PCer pga lav vekt og slank kropp. Rene nettbrett med 4G koster like mye som en standard laptop, så i mine øyne er vel det der de kan gjøre noe for å få opp etterspørselen.

     

    Få ned prisen slik at man ikke synes en en laptop med touchskjerm er et godt alternativ.

     

    Spennende alternativ med nettbrett som stort sett ble drevet av telefonen, a la Asus PadPhone. Ser dog for meg en 2-i-1-løsning der telefonen smettes inn nedenfor tastaturet, og så brukes skjermen på den som touchpad...

     

    ;-)

     

     

     

    Her har jeg nok blingset, har hele forrige uke tittet på alternativer til Suface Pro.

    lurer på om jeg forvekslet prisen med Yoga 710 miix, der prisen ligger betydelige lavere enn surface.

     

    Jeg forventer at Galaxy legger seg på riktig side av 10K tallet. hvis de skal kapre andeler.

    det er ihvertfall uaktuelt å kjøpe en galaxy book til samme pris som Surface, da er Windows Hello og docking løsningen alene nok til at Surface vinner..

     

    jeg som kjører 2 4k skjermer til Surface sliter litt med å velge noe annet pga displayport og god docking løsning

  5.  

     

     

    Så den prisforskjellen på fullpris er kun for de 3' ekstra?

    Vanskelig å bedømme prisen på den da det bare er Expert som har den. Men den ligger muligens litt høyt i untgangspunktet. Til nåverende pris er det jo et godt tlilbud.

     

    Trenger du ikke 3" ekstra er det jo like mye verdi i dette tilbudet:

    http://www.lefdal.com/product/tv-lyd-og-bilde/tv/55UF840V/lg-55-4k-uhd-led-smart-tv-55uf840v?scid=Pricecomparison2989#tab-specs

     

    LG lider ikke av mirco-stutter som Samsung gjør, for den som ser det er jo det iriterende. Så det kan vel ta's med i vurderingen.

     

     

    Takk for gode svar, så egentlig så bør man gå for JU7005, men hvis man vil gjøre det billigere er den 55uf840 et godt valg. :)

     

     

    Kommer også litt an på hva du skal bruke TV'n til.

    Skal du spille på den er Samsungen klart best. 

    LG'n er best hvis noen av de som skal se på TV'n bli sittende langt ut til siden.

    Den har IPS panel som har bedre innsynsvinkler en Samsung sitt VA panel.

    Det vil si at Samsungen som i utgangspunktet har bedre stortnivå og kontrast vil tape seg betraktelig hvis du sitter litt ut til siden for TV'n.

     

     

     

    Vi sitter ca 1,5 2 meter fra tven litt skjevt, men tv'en kan snus. blir litt wii u med barna. ellers er det kun tv og sport som blir sett på den.

    tenkte evt. 

     

    men hvis vi skal se på tv fra spisebordet, blir det jo ganske skjevt inn. er ikke mye lys som kommer på tv'en. det eneste som var grunnen til at jeg ville gå for den 58 tommern var at den var tilgjengelig på nærsenteret der expert hadde den fremme :)

    men 58 blir kanskje litt for stort...så 55 blir passe...får se om jeg får tak i samsungen. i nærområdet

  6.  

    Så den prisforskjellen på fullpris er kun for de 3' ekstra?

    Vanskelig å bedømme prisen på den da det bare er Expert som har den. Men den ligger muligens litt høyt i untgangspunktet. Til nåverende pris er det jo et godt tlilbud.

     

    Trenger du ikke 3" ekstra er det jo like mye verdi i dette tilbudet:

    http://www.lefdal.com/product/tv-lyd-og-bilde/tv/55UF840V/lg-55-4k-uhd-led-smart-tv-55uf840v?scid=Pricecomparison2989#tab-specs

     

    LG lider ikke av mirco-stutter som Samsung gjør, for den som ser det er jo det iriterende. Så det kan vel ta's med i vurderingen.

     

     

    Takk for gode svar, så egentlig så bør man gå for JU7005, men hvis man vil gjøre det billigere er den 55uf840 et godt valg. :)

  7. Hei hei. 

     

    Jeg er på utkikk etter ny dress til jula, da min er hakket for stor, og er en helt typisk svart Dressmann sak. Jeg vil ha noe litt mer spenstig, gjerne litt farger, men ikke helt crazy. Synes Moods of Norway har mye kult, men prisen er litt for stiv synes jeg. 

     

    Er det noen som har tips til nettsjapper? Om de er utenlandske eller norske spiller ingen rolle :)

     

     

    vet ikke hvilken frist du har ...men www.luganorge.no har priser fra 3000,- og oppover hvis du velger kampanjestoff men vet ikke hvor fort de leverer.

     

    ellers har vel house of singles på skøyen helt greie saker, men der starter det på 4500,- 

     

    så alt er avhengig av pris

  8. Takk for alle svar.

     

    Barberingen går mye bedre nå. Jeg har egentlig ikke gjort noen endringer i fremgangmåte, men mine største problemer har mer eller mindre forsvunnet av seg selv. Jeg regner med det er en kombinasjon av subtile forbedringer i teknikk sammen med en herding av huden. Nederste delen av halsen er fremdeles en utfordring, men det går greit om jeg ikke har dårlig tid.

     

    Jeg har forresten også gått til innkjøp av en shavette fra Dovo, men det var en helt annen sak enn hva jeg var forberedt på. Jeg hadde ikke behov for å kjøpe kostyme til Halloween , for å si det slik...

     

     

    To tips til halsen. 

     

    1. dra i huden...så håret blir lett tilgjengelig

    2. vinkel, vinkel og vinkel.....det vanskeligste med halsen er at man tror man treffer med bladet, men egentlig så drar man bare over høvelen...vanskelig å finne riktig vinkel på høvelen når man skal ta hals. min teknikk er opp med haka se litt skrått inn i speilet og strekk huden

  9. Takker for svar.

     

    At lukt er individuelt er ingen hemmelighet, det jeg lurte på var om dette er lukter andre liker...og som jeg kanskje burde like...? Uten at jeg har tenkt å endre på min smak når det kommer til lukt.

     

    Jeg er ikke sikker, men jeg har sett en video eller to på youtube om hvordan det skal gjøres, og syns ikke jeg selv gjør det noe dårligere...i hvert fall ikke mye. Får vel prøve å se hva jeg får til om jeg virkelig legger sjelen i det...

     

    Ja, jeg har hatt helskjegg i flere år, så huden er nok ikke særlig forberedt for påkjenningen daglig barbering kan påføre. Jeg har imidlertid skjegg som vokser raskt nok til at daglig barbering hadde vært ønskelig. Dessverre blir det for smertefullt. Kanskje en viss innkjøringsperiode er påkrevd.

     

    En skal ikke se bort i fra at en nybegynner har dårlig teknikk, men det vil alltid være kjipt for nybegynneren å innrømme...

     

    Jo, jeg vil så klart kjøpe flere av bladene jeg likte, men samtidig er jeg nysgjerrig på forskjellene som gjør at det ene fungerte så bra og det andre ikke.

     

    Jeg har også ganske aggressiv skjeggvekst. har nå skjegg så bruker ikke full barbering, men kan si at jeg "retter" opp skjegget med en Muhle r89, altså tar halspartiet og oversiden av skinnet uten bruk av noe krem, dette tar jeg kun med varmt vann etter dusjen.

     

    men litt for å vise til min erfaring, det var at tyngden på høvelen hadde for meg størst betydning. når jeg startet med en liten Merkur og gikk over til Futur så var det en enorm forskjell......

     

    hvis man har god teknikk og klarer seg med 1+1 runde, så skal det gå fint å barbere seg hver dag....men må du ta over et par ganger ekstra for å ta vekk det siste, så begynner dette å tære på huden. en god olje/postshave krem vil hjelpe i starten.

     

    en annen ting som glipper er hvilken retning hårene går, dette er veldig individuelt for de fleste...spesielt du som har hatt skjegg vil nok se at mellom skinnet og halsen vil hårene gå i flere forskjellige retninger...dårlig skum og å høvle mot hårretning er et mareritt for nybegynneren.... la håret gro til 2-3 dagers skjegg....sjekk retningen.

     

    Hvis man sliter litt med skum er preshave olje noe som kan være lurt, det hjalp meg veldig i starten. Jeg liker Proraso lukten, men det er fordi jeg er oppvokst med at far brukte en lignende lukt når jeg var yngre...

     

    jeg testet denne sist jeg var på dapper http://www.barbershop.no/geo-f-trumper-barberkrem-i-tube

    synes kokosolje er veldig grei for i bistå litt :)

     

    sånn høvel kunne jeg tenkt meg det hjelper en del på teknikken

     

    schick2.JPG

    • Liker 1
  10. Har nå i de siste dager sett en del på tilbudene.

     

    har i utgangspunktet ønsket meg en Android TV, selv om OS'et er ikke fullt utviklet håper jeg at Android vil få muligheten til å oppgraderes når det kommer ferdig versjoner.

     

    men ser at det har vært et par samsung ute på tilbud som jeg fant ut at jeg kunne vurdere likevel

     

    jeg har satt en maks på 8000,- men helst ned på 6K nivået

     

    Elkjøp har denne på tilbud denne uken

     

    Samsung UE55JU6875 7995,-

     

    er denne verdt de 2K ekstra enn denne som Lefdal har på tilbud?

    samsung UE55JU6275 5995,-

     

     

    evt hvordan er disse to mot panasonic TX55CW324 som Coop har til 6990,-

     

    Personlig liker jeg LG og Sony bedre enn Panasonic og Samsung...men det er kun en personlig greie....Philips har jeg ingen peil men kan vurderes

    er det noen alternativer der som ligger rundt 10K som jeg i håp kan få på tilbud engang som er bedre enn disse? altså budsjettet mitt er ikke i 10K men da tenkte jeg å sette på prisvarsel for de kommer nok på tilbud engang.

     

    har ingen hastverk :) så kan vente på et riktig godt tilbud.

     

    skal brukes til litt spilling, men mest tv-titting og kanskje noe streaming. Jeg er ikke noe veldig bildefokusert...ønsker bare en tv som gir god valuta for pengene og uten lag.

     

     

  11. Vurderer m8 jeg, da jeg synte m9 er så dyr. Var du fornøyd med din m8?

     

    Veldig fornøyd med M8, knust skjerm og  brukt ganske hardt i ett år. batteritiden er det eneste jeg kan klage på, men det er nok mer mitt bruk som er feilen enn mobilen.

     

    synes den blir litt varm noen ganger ved spilling, men igjen dette tror jeg er mer måten jeg bruker den på.

     

    Men vil si at jeg vil ha behov for den ekstra gigabyten i internminnet. 

  12. jeg har hatt htc one X og M8 og nå skulle jeg å for M9 men etter all lesing ble jeg veldig usikker..

    helt til jeg fant denne

     

    http://www.androidcentral.com/galaxy-s6-vs-htc-one-m9-android-central-editor-roundtable#slide2

     

    når editorene i androidcentral sier at M9 er en helt grei telefon og styrkene ligger på batteriet...så stoler jeg på atdette er en fantastisk telefon som da koster meg minst 2000,- billigere enn en aktuell S6/S6 edge.

     

    Kamera har vi som har hatt htc i mange år alltid levd med....det vil nok fungere helt greit........men det som overrasket meg med denne omtalen på Androidcentral er at alle editorene mente at Batteri var M9 sin dealbreaker...

     

    jeg er nå egentlig ganske lei av å lese tester, der man istedet for å fortelle hva som fungerer i en telefon og hva man liker.....blir nødt til å sammenligne......vedørende kamera så blir det feil å skrive at M9 har et dårlig kamera.....den er svakere enn konkurrentene...men at den er dårlig er vel å dra den litt langt..føler nå jeg...

     

    jeg har ihvertfall bestilt meg en idag så får vi krysse fingrene for at jeg blir like fornøyd med den som i m8'n

     

    Det som er sikkert er at S6 og Iphone6 på mange måter er bedre telefoner enn m9, men for meg er ikke apple eller samsung sin prisforskjell verdt det..

  13.  

     

    Er det noen av dere som vet om man kan få dagpenger i 1 mnd mellom jobbskifte?

    Eller er det ikke noe poeng å søke pga behandlingstid etc?

     

    Kontrakt i dagens jobb går ut i slutten av mnd og ny jobb starter ikke før 1 mnd etter --> 1mnd uten jobb.

     

     

    Innspill?

     

    Jeg skal ikke si for sikkert, men dette kan sikkert ditt lokale navkontor hjelpe deg med.

     

    men er ganske sikker på at du ikke får noe dagpenger "mellom jobber" 

    hvis du absolutt skal ha penger hadde jeg kanskje heller anbefalt å få feriepenger for neste år utbetalt når du er ferdig med jobben.

    da må du trekke skatt av feriepengene dine.

     

    Det er litt ulogisk å få arbeidsledighetstrygd når du egentlig har signert en kontrakt og skal i jobb, men er uten penger i en måned. da ville jeg nok heller ha spurt den gamle jobben om å få holde på en måned til. eller lignende.

     

    Du må nesten ta det som en ulønnet ferie tror jeg svaret fra NAV vil være også...

     

    nå snakker du bare tull her, ikke kom med informasjon  når du ikke vet.

     

     

    ja du kan få dagpenger mellom jobber.

     

    Da vil jeg gjerne vite hvilket unntak du bruker.

     

    han her snakker om at han selv velger å ikke gå videre med en kontrakt, altså kan betraktes som at han selv har sluttet i jobben

    og da ilegges forlenget ventetid

     

    1.   Forlenget ventetid

    Vedtak om forlenget ventetid fattes på grunnlag av forhold som har skjedd forut for tidspunktet hvor søknad om dagpenger ble satt frem, og løper fra innvilgningsdatoen for dagpenger.

    Slike vedtak innebærer en straffeliknende reaksjon ved at retten til stønad bortfaller for en periode. Man anses likevel som dagpengemottaker med tilhørende rettigheter og plikter uten at dagpenger kommer til utbetaling. Uker med avtjening av ilagt sanksjon går til forbruk av stønadsperioden.

    Forlenget ventetid fastsettes dersom stønadssøker innenfor de siste seks månedene før vedtakstidspunktet:

    • har sagt opp eller sluttet i arbeidsforhold uten rimelig grunn, eller
    • er avskjediget eller oppsagt på grunn av forhold som vedkommende selv har vært årsaken til, eller
    • uten rimelig grunn har nektet å motta tilbud om arbeid

    Det er likheter mellom forlenget ventetid og tidsbegrenset bortfall etter § 4-20, så under punkt 2 nedenfor følger vurderinger som er de samme for begge tilfeller.

  14. Er det noen av dere som vet om man kan få dagpenger i 1 mnd mellom jobbskifte?

    Eller er det ikke noe poeng å søke pga behandlingstid etc?

     

    Kontrakt i dagens jobb går ut i slutten av mnd og ny jobb starter ikke før 1 mnd etter --> 1mnd uten jobb.

     

     

    Innspill?

     

    Jeg skal ikke si for sikkert, men dette kan sikkert ditt lokale navkontor hjelpe deg med.

     

    men er ganske sikker på at du ikke får noe dagpenger "mellom jobber" 

    hvis du absolutt skal ha penger hadde jeg kanskje heller anbefalt å få feriepenger for neste år utbetalt når du er ferdig med jobben.

    da må du trekke skatt av feriepengene dine.

     

    Det er litt ulogisk å få arbeidsledighetstrygd når du egentlig har signert en kontrakt og skal i jobb, men er uten penger i en måned. da ville jeg nok heller ha spurt den gamle jobben om å få holde på en måned til. eller lignende.

     

    Du må nesten ta det som en ulønnet ferie tror jeg svaret fra NAV vil være også...

  15. Ser den, men det finnes vel dårlig kvalitet og dårlig dårlig kvalitet :)

    ser ingen grunn til å bruke masse penger som ikke er en hobby og kun til noen få turer med guttungen.

     

    spm var vel heller om jeg kan likesågodt gå får terrengsykkelen når den først var 1000,- rimeligere enn hybriden...

    og ettersom jeg forstod var utstyrstnivå og alt annet på de to syklene ganske likt :)

  16. Jeg trenger litt råd.

     

    jeg har bestemt meg til å kjøpe en sykkel til allround bruk, mest til og fra togstasjonen og evt. henting av barn og noen sykkelturer.

     

    budsjettet er satt til max 4000,- helst lavest mulig

     

    jeg fikk anbefalt denne merida crossway striker http://www.xxl.no/sykkel/sykler/hybridsykkel/merida-crossway-striker-gent-15-hybridsykkel-herre/p/1109231_1_style

     

    men så ser jeg at xxl legger ut en terrengsykkel til salg ut Big seven striker nå http://www.xxl.no/sykkel/sykler/terrengsykkel/merida-big-seven-striker-15-var-forpris-4499/p/1109221_1_style

     

    ja jeg vet den ene er hybrid og den andre er terreng...men sist jeg kjøpte sykkel så fantes ikke det så mange forskjellige typer...så jeg er litt i villrede..

    gjør jeg et bedre kjøp ved å gå for den billigste...eller bør jeg bare ta en hybrid.....hvor mye jeg kommer til å sykle i skog er nok ganske begrenset....men likevel er jo den 1000,- billigere...

     

     

    hvis noen kan anbefale meg en annen til like god kvalitet tar jeg imot med åpne armer

  17. Jeg har oppdatert til 5.0.1, men har ikke problemer med treg mobil, men batteriet løper løpsk.

     

    gikk fra 100 til 15% på 9 timer uten noe særlig bruk. fikk opp at Play og Facebook messenger brukt mest batteri.

     

    jeg har ikke brukt noen av dem og ikke har jeg brukt mobilen noe særlig.

     

    i tillegg er mobilen for varm, noe som aldri har vært et problem før

     

     

    Jeg fanget opp at det var smartwifi toggler som var svindleren

     

    ikkeno å klage på her :)

  18. Jeg har oppdatert til 5.0.1, men har ikke problemer med treg mobil, men batteriet løper løpsk.

     

    gikk fra 100 til 15% på 9 timer uten noe særlig bruk. fikk opp at Play og Facebook messenger brukt mest batteri.

     

    jeg har ikke brukt noen av dem og ikke har jeg brukt mobilen noe særlig.

     

    i tillegg er mobilen for varm, noe som aldri har vært et problem før

  19.  

    Til venstre for mellomrom. Ellers bytter du språk med globus-tasten.

    Føler meg lite lur nå, men ikke finner jeg noe til venstre for mellomrom og ikke vet jeg hva globustasten er for noe

     

     

     

    tror denne globustasten blir først tilgjengelig hvis du har valgt flere språk tilgjengelig.

     

    innstillinger --> språk og tastatur -->HTC Sense input -->Tastaturvalg--> velg språk du vil ha tilgjengelig.

     

    Velger du to språk eller flere så tror jeg tastaturet blir endret sånn at du får opp denne globusen.

     

    tror du kommer til samme innstilling når du velger "innstilling"knappen når du har tastaturet oppe

×
×
  • Opprett ny...