Gå til innhold

fl0ffy

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fl0ffy

  1. Til alle dere med ADSL:

     

    Husk at få eller ingen ISP'er garanterer den hastigheten de oppgir på ADSL-produktene sine. Les vilkårene nøye og du vil oppdage ting som:

     

    TELE2:

    4.5 Overføringskapasitet

    I perioder med stor belastning på nettet kan hastigheten være lavere enn den angitte. Overføringshastigheten videre ut på nettet er utenfor Tele2s kontroll. Tele2 garanterer derfor ikke for at avtalt hastighet alltid vil oppnås.

     

    TELENOR:

    8. Særskilte forbehold om hastighet

    <snip>

    I perioder med stor belastning på nettet kan hastigheten være lavere enn den angitte. Dersom det, i særlige områder innen dekningsområdet, viser seg å være gjentatte problemer med å oppnå den angitte hastigheten, vil Telenor vurdere å foreta nødvendige oppgraderinger for å avhjelpe disse problemene.

    <snip>

     

    TISCALI:

    Kvalitets- og servicenivå

     

    Kunden har fri trafikkmengde i sitt ADSL abonnement. Internettets oppbygging, andre Internettbrukere og TISCALI kunders bruk av Internett, påvirker den kapasitet som er tilgjengelig for kunden. Kapasiteten som oppgis i produktbeskrivelsen for Kundens ADSL linje er i tråd med alminnelige bransjebetegnelser og spesifikasjoner fra underleverandører og er brutto kapasitet. 10 % eller mer avhengig av trafikktype vil alltid benyttes til nødvendig kontrollinformasjon og kan således ikke benyttes til dataoverføring. TISCALI kan ikke garantere at maksimal aksesshastighet til enhver tid. Kunden er inneforstått med at kapasitet i Internett for øvrig deles med andre brukere. Kunden vil derfor oppleve å få noe lavere kapasitet/ hastighet enn hva produktbeskrivelsen angir.

     

    NGT:

    3.1 Bredbåndstilgang

    <snip>

    Linjehastigheten vil være inntil den bestilte hastighetsklasse. Bredbåndstilgangen leveres til en definert kilobit per sekund rate. Kunden må påregne at effektiv linjehastighet kan være noe lavere enn den definerte hastighet på grunn av signaltap på linjen. NextGenTel kompenserer etter evne signaltapet på linjen, hvis ikke annet er spesifisert, men særlig i perioder med stor belastning på nettet vil kunden kunne oppleve å få dårligere kapasitet og hastighet enn opplyst i prislisten.

    <snip>

     

    Med andre ord sikrer leverandørene seg i stor grad seg selv for klager fra kunder som ikke får den hastigheten de mener de har kjøpt. Det som verre er, og dette er virkelig ille, er hva Telenor garanterer sine tjenesteleverandører (f.eks Tele2 og Tiscali). Les punkt 2.2.3 i Produktblad - JARA ADSL i dette dokumentet: http://www.jara.no/produktomraader/bredbaa...ksessavtale.pdf

     

    Telenor garanterer 1:20 kapasitet.... Det er realitetene :|

  2. Med andre ord er poenget ditt at et digitalt kamera utstyrt med EVF er ikke pr. definisjon en speilrefleks, men kanskje mer en speilrefleks enn et digitalt kamera utstyrt med optisk søker (selvsagt ikke ttl)

     

    Så i så måte skiller C5050Z og CP5000 seg ut fra de andre. Men definisjonen "nesten speilrefleks fordi den har EVF" bli for meg litt snever...

     

    Jeg er mer opptatt av AF presisjon og hastighet, lukkertidsforsinkelser, manuelle justeringsmuligheter og eksponeringskontroll samt kvalitet på objektiv. Så derfor inkluderer jeg med verdens beste samvittighet både CP5000 og C5050Z i samme segment.

     

    -flff

  3. På de fleste digitalkameraer det ikke størrelsen på minnebrikken, men på det interne minnebufferet, som avgjør hvor lange filmsnuttene kan være. Grunnen til dette er at kameraet ikke kan skrive filmdata raskt nok til minnekortet og må derfor begrense antall sekunder som kan lagres. En del av de nye modellene som har kommet de siste månedene har nå forbedret mulighetene for filmopptak slik at det er størrelsen på minnekortet som avgjør hvor lang film du kan ta (f.eks C-5050Z). På disse så vil minnekortet være fullt hvis du filmer så lenge det går, på eldre modeller uten denne egenskapen vil ikke filmsnuttene nødvendigvis fylle minnekortet.

     

    -flff

  4. Jeg var ute i går og fotograferte i -18 med et DiMAGE 7 kamera og ett sett batterier varte lenge nok til å ta ca. 35 bilder. Dette er omtrent 25-30% av normal kapasitet. 7Hi har noe lavere strømforbruk så jeg vil anta at en bør greie et sted mellom 35-40 bilder (AF, LCD review 10s påslått, LCD påslått 50%, EVF 50%) hvis en bruker 1800+ mAh batterier.

     

    Det finnes mange eksterne batteripakker som kan brukes med 7Hi. Minoltas er dessverre latterlig dyr, men det finnes fullgode alternativer som er mye rimeligere. En av de mer interessante er denne:

    http://www.imaging-resource.com/ACCS/DPS90...000/DPS9000.HTM

     

    Dette er en litium batteripakke som monteres under kamera, og sitter mellom kamera og stativ når dette brukes. Jeg har sett den helt ned til $40 (bestbuy.com tror jeg). Jeg har selv ikke kjøpt meg en batteripakke til mitt 7 siden jeg ikke har noen problemer med batterilevetiden. For å si det på en annen måte: Jeg skifter batterier langt sjeldnere enn Sony F-7x7 brukere skifter memorystick :D

     

    C-5050z er på mange måter et imponerende kamera. Det kommer full test av denne modellen her på akamera.no om ikke så alt for lenge.

     

    -flff

  5. Minolta 7Hi har ikke dårlig batterikapasitet. Det finnes andre merker som har betydelig bedre kapasitet, men bare for å avlive myten en gang for alle: Batterikapasiteten på Minolta 7Hi er fullt akseptabel så lenge man bruker riktige batterier (1800+ mAh NiMH) og en god lader (f.eks Ansmann Powerline 4).

     

    Å sette likhetstegn mellom bruken av standard AA batterier og dårlig batterikapasitet er også helt feil. Jeg tester for øyeblikket et Olympus C-5050Z som har god kapasitet selv om det bruker 4 AA batterier. Etter min mening gjør Minolta og Olympus oss forbrukere en tjeneste med å lage modeller som bruker standardbatterier, disse er billigere og ofte bedre en proprietære løsninger!

     

    Så hvis din eneste bekymring hva gjelder 7Hi er batterikapasitet så kan du anse den som eliminert. 7Hi er forøvrig betydelig dyrere enn G3, s602z og C-5050z, så det er vel ikke helt rettferdig å sammenlikne disse med 7Hi?

     

    -flff

  6. Hei,

     

    Du har i det minste laget deg en fin shortlist....

     

    Personlig ville jeg også vurdert Minolta DiMAGE 7i som et alternativ, men men...

     

    s602 er et flott kamera, men det har kun 3MP, så det er etter min mening litt dyrt i forhold til hva du faktisk får. Fujifilm kan argumentere ad infinitum om deres super-ccd med bikube mønster som gjør at de kan interpolere opp til 6MP, men faktum forblir at det kun er et glorifisert 3MP kamera. Utover dette så er s602 et meget solid kamera. Jeg har hatt gleden av å bruke kameraet i en periode og ble imponert over det på en rekke områder. Bildekvaliteten er jevnt over bra og funksjonsrikheten gjør at det egner seg for både nybegynnere og viderekomne.

     

    G3 er et fantastisk kamera som bygger på den anerkjente forgjengeren G2. G3 leverer på alle områder; meget bra bildekvalitet, alt av nødvendige funksjoner, fokuserer selv under vanskelige forhold, relativt raskt, solid bygd etc. G3 er riktignok kun et 4MP kamera, men bildekvaliteten hever det betraktelig over sine konkurrenter i segmentet. Skulle jeg velge mellom s602 og G3 ville jeg falt ned på G3.

     

    Camedia 5050Z er også en sterk kandidat. C5050 er et 5MP kamera, det er solid bygd, har en fantastisk optikk, er overlegen (s602z) på fokusering under vanskelige forhold grunnet sin innebygde hjelpelampe, og lar deg bruke tre forskjellige typer minnekort (to om gangen, CF og XD eller CF og smartmedia). Valget mellom C5050 og s602 er enkelt, C5050 er en klar vinner. Valget mellom C5050 og G3 er vanskeligere.

     

    Hvis man sammenlikner det jeg vurderer som viktig rent teknisk så forklarer det hvorfor valget er vanskelig:

     

    - Optisk zoom: C5050 har 3x (35-105mm) , G3 har 4x (35-140mm)

    - Blender: C5050 har F1.8-F10, G3 F2-F3/F8

    - Bildesensor: C5050 har en 4.92MP 1/1,8" CCD, G3 har en 3.9MP 1/1,8" CCD

    - Lukkertid: C5050 har 1/1000s - 16s, G3 har 1/1250s - 15s

    - Serieopptak: C5050 har 4 bilder @ 3,3FPS, G3 har 14 bilder @ 2,5FPS

     

    osv.

     

    poenget er at de respektive modellene har sine svakheter og styrker om hverandre når sammenliknet, noe som gjør det vanskelig å velge. Det sjeg anbefaler deg er å sette opp en topp-10 liste over hva som er viktig for _deg_ og så sammenlikne...

     

    Som sagt ville jeg uansett tatt med DiMAGE 7i i vurderingen og valget mitt ville nok falt på det, selv om det er litt dyrere.

     

    -flff

  7. Hvis batteriet er av typen NiMH så vil så mange kuldegrader gjøre at batteriet ikke vil fungere. Jeg har alltid batteriene tett inntil kroppen (i skjortelommen under en tykk jakke) når jeg er ute og tar bilder under slike forhold. Jeg setter batteriene i kamera like før jeg tar bildene. Som nevnt ovenfor vil heller ikke LCD fungere særlig bra i slik kulde. Hvis luften i tillegg er fuktig må du passe på at det ikke danner seg kondens i kameraet!

     

    -flff

  8. Du vil ha et DV-kamera...

     

    For din bruk er optisk zoom viktig, det er ikke altid du kommer helt innpå det du filmer og da vil du sette stor pris på en god optisk zoom (glem digital zoom, det er bare tøv). Hvis kameraet har en kraftig optisk zoom så er det viktig at det har gode bildestabiliseringsegenskaper med mindre du vil bruke stativ hele tiden.

     

    Hvis du ønsker å redigere filmene på en mac eller pc så er det viktig at kameraet har DV-inn og -ut. Hvor enkelt det er å redigere på PC avhenger helt av programmet du bruker. Både på Mac og PC får du helt enkle og gratis videoredigeringsprogrammer som ofte er fint til å begynne med. Når du så etterhvert blir mer erfaren og har større krav kan du investere i f.eks Adobe Premier som gir det "proffe" redigeringsmuligheter.

     

    Et forslag til et kamera som kan være aktuelt for deg er Canon MV550i, det har 22x optisk zoom, komplett videoredigeringspakke, dv og analog inn/ut samt en god bildestabilisator. Og en kjapp sjekk i prisguiden (http://pris.akam.no/vis_produkt.php?kategori=videokamera&produsent=Canon&produkt=MV550i)viser at det koster under 9000 hos flere butikker.

     

    For hva det er verd så fikk det også "Best i test" hos DinSide: http://www.dinside.no/php/art.php?id=30208

     

    -flff

  9. Irfanview er et bildevisningsprogram som inneholder en rekke nyttige funksjoner. Du kan forstørre, forminske, endre format, justere en del bildeegenskaper osv.

     

    Det er helt gratis og kan lastes ned fra http://www.irfanview.com

     

    Trenger du mer funksjonalitet så er Gimp et fint alternativ. Gimp for Windows finner du på http://www.gimp.org/~tml/gimp/win32/downloads.html

     

    Et annet alternativ er Paint Shop Pro. Du kan bruke dette programmet gratis i 30 dager, ønsker du å fortsette å bruke det etter 30 dager så koster det $99

    Paint Shop Pro finner du på http://www.jasc.com

     

     

    -flff

  10. Hei,

     

    Kameraet ditt bruker 4xAA batterier, mao. kan du bruke hva som helst av oppladbare batterier. Sørg for å kjøpe NiMH batterier med minst 1800mAh kapasitet og kjøp en hurtiglader. Som nevnt i svaret over er GP hurtiglader + 1800mAh GP batterier fra Elkjøp et godt alternativ. Det finnes batterier med opptil 2000mAh kapasitet, men disse er vanskelige å få tak i.

     

    Gylling forhandler den aller beste laderen du kan få kjøpt i Norge, Ansmann PowerLine 4. Den koster dessverre nærmere 1000 kroner, men er absolutt den beste jeg har testet (og jeg har testet mange...)

     

    http://www.gylling.no/ansmannbildepw4.htm

     

    http://www.batterier.net/ selger uniross 2000mAh batterier. jeg har ikke testet disse enda, men det er en av de få nettstedene i norge som selger NiMH 2000mAh AA batterier. Dette nettstedet selger også en hurtiglader + fire batterier for 598,-

     

    -flff

     

     

     

    [ Denne Melding var redigert av: fl0ffy på 2002-11-30 17:05 ]

  11. Etter en kjapp sammenlikning av spesifikasjonene ville jeg foretrukket Olympus. Bedre vidvinkel, bedre blitzsystem. AF systemet som Oly har brukt på denne modellen er likt det de bruker på sine dyrere modeller så jeg vil anta det fokuserer bedre i dårlig lys enn CP2500 (understreker at jeg _antar_ dette)

     

    Det som trekker ned på Oly er at det bruker smartmedia kort og at raskeste lukketid er 1/2000s (mot 1/3000s på CP2500)

     

    Men jeg ville gått for Olympusen, jeg...

     

    -flff

  12. Alle Uz modellene (10x) til Oly har dette...

     

    Generelt om "Shake warning": Hvis lukketiden (1/n s) n er lavere enn (omregnet til 35mm) brennvidden så sliter en utrenet fotograf med å holde kameraet stabilt nok. Dette er ofte den formelen som kameraprodusenter bruker når de lager en "shake warning" funksjon. Med andre ord så vil du med 35mm måtte regne med å bruke en lukketid på 1/35s eller raskere og på 105mm (som er full zoom på IXUSen om jeg ikke husker helt feil, tror den er 35-105mm) måtte bruke ca. 1/100s eller raskere. poenget mitt er å gi den en enkel huskeregel: aldri lengre lukketid (i hundredeler) enn brennvidde :smile:

     

    Med trening og riktig pusteteknikk kan man selvsagt greie å ta bilder med lengre lukketid/høyere brennvidde.

     

    -flff

×
×
  • Opprett ny...