Gå til innhold

tur64

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tur64

  1. Her er en støytest av D200 vs. 5D.

    Bildene er tatt i RAW ikke jpg som f.eks. Fotografi gjør.

     

    http://www.pbase.com/thadoehein/image/57975582/original

     

    Ganske klar vinner eter min mening.

    5885197[/snapback]

     

     

    Denne testen viste en helt utrolig forskjell på hvordan kvaliteten skiller mellom D200 og 5D ved høy ISO. Det er så stor forskjell at man kan jo nesten begynne å tvile på om det kan være sant... Hvem vil kjøpe D200 etter å ha sett denne testen. Skulle vært interessant å sett samme test eller tilsvarende mellom 5D og 20D/350D

  2. Hei !

    Nå blir jeg snart gal. Klarer bare ikke å bestemme meg. Jeg har kjøpt både Canon 17-40mm f.4 og Sigma 18-50mm f2.8.... Det høres sikkert ut for mange som en drøm. For meg blir det snart et mareritt. Jeg kan jo ikke sitte med begge disse supre objektivene! Ett av dem må selges men hvilket ?

     

    Hører gjerne om noen av dere har prøvd ut begge disse og kan komme med noen gode råd. Til info så har jeg en Canon 20D.

     

    mvh Dag :hmm:

  3. Dette var mange gode råd. Bukker og takker. Det ble stilt spørsmål om hva jeg egentlig var ute etter.... Jeg er ute etter et objektiv som kanskje er enda bedre optisk enn de jeg har, litt lettere å jobbe med enn 70-200 f2.8, og ikke koster "hele skjorta." Fikk litt sjokk når jeg så prisen på det ene som ble anbefalt her, drøyt kr 15000 for 85mm f1.2 Ønsker meg et fastobjektiv, men er i den forbindelse usikker på arbeidsavstanden til modellen. Sitter med et inntrykk av at man bør velge 50mm eller 85 mm så lenge det er en crop-faktor på 1,6 på Canon 20D.

     

    Sånn litt på tampen, er det store forskjellen hva gjelder lysstyrke sånn i praktisk fotografering om du har f1.4 eller f1.8 ?

  4. Er svært glad i å ta portrettbilder. Når jeg tar slike bilder ute har jeg et greit objektiv å benytte, Canon 70-200 f2.8. Problemet er imidlertid når jeg tar modellen med ned i kjellerstua og skal planlegge fotograferingen. Synes dette objektivet blir for voldsomt i denne settingen. I tillegg til nevnte objektiv har jeg Sigma 18-50 f2.8

    Utstyr jeg ellers bruker når jeg tar portrettbilder inne er sort eller hvit stoffbakgrunn, blitz 580 EX samt arbeidslamper.

     

    Så til spørsmålet. Setter pris på om noen har erfaring med gode portrettobjektiver til den type fotografering jeg her beskriver. Setter pris på råd uten at man skal hensynta prisen alt for mye. Den betyr selvfølgelig noe men ikke alt.

     

    mvh Dag

  5. Tiden er inne for å kjøpe blits. Valget står mellom Canons 580 EX til og Sigmas EF500 DG Super. Grunnen til at jeg ikke bare kjøper en 580EX er at den koster dobbelt så mye. Jeg vet at den fysisike kvaliteten kanskje er bedre på Canon men er det andre forhold som gjør at man bør velge Canons sin fremfor Sigmas sin... Jeg blir svært glad om noen har gode råd her.

     

    mvh Dag

  6. Da en den saken biff. 2001 er ikke aktuell for meg...Takker for at du hjalp meg å få avklart det. Ser at tilbudet hos Dell varer til 23 februar..tror jeg. Da venter jeg lengst mulig og avventer din vurdering av 2005. Den er noe dyr for meg men jeg ser jo at du har stor tro på den til bildebehandling og det blir jo litt spennende å høre din erfaring... Får spare alt man orker i mellomtiden.

    mvh Dag

  7. Spørsmål til RoKo 2001. Ser at du har god erfaring med Dells skjermer. Jeg har vurdert å kjøpe 2001, men har vært litt skeptisk til spes. Mener også å ha sett en test hvor den ikke kom ut så bra. Har derfor vurdert 1905 isteden. Snufs snufs, det hadde vært så gøy med en 20"... Når jeg leser innlegget ditt over synes du å være mer fornøyd med 1905 enn 2001. Stemmer det ? Jeg skal i hovedsak bruke skjermen til bildebehandling. Jeg er ikke noen "proff", men er i ferd med å kjøpe digitalt speilreflekskamera og stiller derfor litt krav til skjermen. Skjermen vil ellers bli brukt til diverse net.surfing, barna spiller noe, men ikke krevende og raske spill. Prismessig synes jeg 1905 er veldig bra. Den er vel også en forbedret utgave av 1901. På forespørsel ved Dell's kundesenter hevder man at 2001 er en langt bedre skjerm en 1905, men jeg er på langt nær overbevist. Hvilken av disse to skjermene ville du valgt ?

     

    mvh Dag

  8. Her har det kommet mange interessante tilbakemeldinger, noe jeg setter stor pris på. Konklusjonen jeg bør trekke er vel at jeg må forsøke å få kjøpt meg en 20". I forhold til mitt budsjett så ser jeg en utfordring der. Ser at flere sier jeg bør ha en oppløsning på minst 1600 x 1200. Hva tjener jeg på det i forbindelsem med behandling av bilder fremfor en 19" med lavere oppløsning ?

    Hva gjelder pris så har jo Dell nylig satt ned prisen på sin 20" til rett under kr 6000,-. Kan det være et alternativ ? eller bør jeg spare noen måneder slik at jeg kan gå for en Dell, Eizo eller LaCie ?

     

     

    DAG

  9. Nå blir jeg snart smågal. Alle fora jeg kommer over dreier seg om LCD-skjermer i forhold til spilling, spilling og atter spilling. Jeg for min del er ute etter en LCD-skjerm som egner seg spesielt til bildebehandling. Egenskaper som jeg vektlegger er at farger er gode, detaljer er tydelige, at skjermen er god å sitte foran i mange timer osv. (Ut i fra hva jeg har lest tror jeg panelet bør være av typen IPS) Budsjettet mitt er på pluss/minus kr 5000,-. Størrelse 19" evnt 20". Om det er gunstigere med widescreen enn vanlig 4:3 er jeg usikker på. Er det noen som har erfaring med en god skjerm de kan anbefale ? Da blir jeg glad da !!!

  10. Jeg skal kjøpe meg Canon D20. Mitt første digitale speilrefleks. I den forbindelse lurer jeg på om valg av minne er av betydning. Tenker i den anledning på hvor raskt minnet er og eventuelt om kameraet klarer å utnytte seg av raske minner. Er feks Sandisk Ultra II ok eller kan man gjerne velge Sandisk Ekstreme III. Videre hører jeg gjerne hvor mye minne man bør kjøpe. Kan det fort bli litt snaut med en 512 brikke. 1024 er kanskje tingen ?

×
×
  • Opprett ny...