Gå til innhold

DjAass

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DjAass

  1. Hei, har samme bil og hadde for en stund tilbake problemer med at kupévifta ikke gikk. Fant etterhvert ut at den begynte å gå når jeg kjørte for fort over dumper, eller slo til dashbordet/hanskerommet :p Samme problem du har?

    Jeg demonterte vifta (sitter oppunder hanskerommet) uten å finne noe feil, men vifta har fungert fint etter at jeg monterte den igjen :thumbup: Mulig den er montert skjevt eller for stramt, prøv å løsne/stramme den så kanskje du slipper å bytte noe.

     

    Motstandene har jeg ikke vært borti, men det ser ut på koblingsskjema som at de sitter i samme boks som reléet til "trinn 4". Når du slår på vifta på trinn 4 vil du høre et klikk fra reléet, som kan hjelpe deg å lokalisere hvor boksen sitter.

     

    Startvanskene kjenner jeg ikke igjen, er den bare vansklig å starte eller får du rett og slett ikke startet den i det hele tatt?

  2. Har en 95 Laguna 2,0 8V som går ujavnt på tomgang.

     

    Når motoren blir varm varierer den ofte mellom 800-1000 omdreininger, i perioder på ca.5 sekunder. Virker noen ganger som den går lavere enn den skal, muligens ned mot 600rpm og jeg kan da merke dynamoen sliter med lading. Bilen har elektronisk styring, så det virker som den får feil signaler, som om den choker eller noe. Motoren går godt ved turtall.

     

    Har lenge merket meg mye olje og gul guffe i slangene mellom motor og luftinntak. (Vakuum-/luftslanger?) Nedre del av luftfilteret er svart av olje, og generelt mye gris i luftinntaket og på Luft-temp-sensor.

  3. Er det virkelig ikke mulig å få bilde på analog-utgang samtidig som hdmi på playstation 3?

     

    Bruker både prosjektor og TV, men får bare valgt en bildeutgang.. Veldig tungvindt når jeg skal ta en kjapp økt med TVen, men må starte prosjektor for å velge TV utgang..

     

    Mulig å legge inn en snarvei så bytte kan gjøres i "blinde"?

  4. Et par spørsmål til de som allerede har innstallert. Jeg tenker på å installere W7 som dualboot til XP, skal jeg bare starte installasjonen så lager W7 dualboot for meg?

     

    Kan jeg installere den på D: disken som inneholder dokumenter og diverse uten fare for at innholdet på den blir borte? Lite lysten på å partisjonere enda en partisjon på operativ disk.. :whistle:

  5. Fikk fylt olje på kassa ved hjelp av en halv brusflaske og noen sugerør :p (Ja det tok tid..)

     

    Men det gikk nesten på en halvliter, så det var tydelig at den ikke var like tett som den var sist jeg sjekka...

     

    Lyden er dessverre fortsatt veldig tydelig, men kanskje noe mer dempa.

     

     

    Det jeg lurer på nå er hvor lenge jeg bør kjøre med en dæsj Syntetisk 5W-50 olje på girkassa?

     

    Sugerørløsningen min frister ikke til gjenbruk, og jeg vil anta at jeg kommer til å kjøre 40mil før jeg er hjemme i verkstedet igjen, men bytter selvfølgelig om kassa ikke har godt av det. :hmm:

  6. Det kan også skje ting inni det indre leddet hvis det går hardt for seg under demontering av f.eks hjullageret...

     

    Hadde mistanke om lyden før hjullageret ble byttet, og den har kommet gradvis.. Så kan kan vel utelukke dette..

     

    Mener den "franske" lekkasjen ble utbedra for et par år siden..

     

    Skal se om jeg får på mer olje hvis jeg kommer til med det utstyret jeg har med meg.

     

     

    Takk for kjempesvar! :thumbup:

  7. At lyden forsvinner når clutchen er inne, kan indikere slitte lager i girkassen.

     

    Det virker mest sannsynlig det ja, som jeg fryktet.. :no:

     

    Men går det greit å kjøre med slitte lager en stund eller bør jeg parkere så fort som fy?

     

    Kjører mest motorvei og da hører jeg lite til ulyden :roll:

     

     

    Må vel bytte hele kassa med ei byttekasse da vel?

     

    Hvor stor/dyr jobb er det? Lønner det seg på en bil verdt 20-25k?

  8. Har akkurat bytta hjullager fremme på min Laguna 95' 180k, og da kom selvfølgelig en annen ulyd tydligere frem :ermm:

     

    Lyden er der ved gasspådrag og motorbremsing, så den kommer tydelig frem ved forsiktig "kenguru-kjøring"

    Den blir borte når jeg trykker inn kløtsjen :hmm:

     

    Det er en ule/dure lyd, litt "hardere" enn lyden fra slitt hjullager.

     

    Lyden kommer ved 30-40km/t, men forsvinner igjen over 60km/t, om den faktisk blir borte, eller om den bare drukner i hjulstøy er vanskelig å si.

     

    Hva kan dette komme av, ikke girkassa vel? :cry:

    Drivknuter? mansjettene ser fine ut.

  9. Har veldig dårlig inntrykk av UCan2, de har ringt meg overkant av 10 ganger nå i løpet av ett år, og så lenge jeg har tid slår jeg av en god lang prat.. :roll:

     

    De første 3-4 gangene skjønte jeg ikke hva de kalte seg, så inntill jeg så en reklamebanner tok jeg de ikke seriøst (Det kunne aldri falle meg inn å portere til et selskap jeg aldri hadde hørt om) :nei:

     

    Har selv OneCall, så andre telefonselgere sier som regel at de ikke skal plage meg hvis jeg er fornøyd med dem. Flere av UCan2's selgere har derimot aldri hørt om OneCall og kan ikke finne prisene deres, men sier allikevel UTEN Å NØLE at UCan2 er BILLIGST UANSETT. En annen ting er at jeg alltid må spørre om det koster noe i måneden, og de svarer klart og tydelig 28kr, og at jeg da får 100kr i rabatt! og at jeg kan få ny telefon hvert år! Så må jeg selv, stressa som man blir, skjønne at man må velge en av delene. De forteller selvfølgelig også at disse 100kr i rabatt er så så mange "gratis minutter" :hmm:

     

    Månedsavgift ser jeg uansett på som å betale for ingenting, altså tap, ikke 100kr i besparelse!

  10. Teknologien med induksjon finnes jo i laderen på elektriske tannbørster, men der er det jo snakk om minimale effekter..

     

    Hvis lignende teknologi skal brukes på kraftige bærbare maskiner med krav til hurtig lading kommer nok trøblet med stråling og forstyrrelser..

     

    Det blir nok en utfordring å dette til å samarbeide med elektronikken i pcen og ikke minst trådløse nett, bluetooth m.m. :hmm:

     

    Har ikke tro på at man får overført disse effektene over noe særlig avstand uten at det skal påvirke omgivelsene, nytteverdien blir jo i så fall borte, for kortere avstander vil man jo sitte igjen med en større lader, så da er det vel like dumt å plugge i en plugg? :hmm:

  11. Noen som vet om et mobilt messenger som kan kjøre i bakgrunnen / minimert? (og er gratis?)

     

    Har nå eMSN på min W800i og det funker bra, er imponert over at det gikk så smertefritt på mobiltelefonen! :thumbup:

     

    Litt dumt at man bare kan ha en samtale, men det jeg savner mest er å kunne legge programmet i bakgrunnen og bruke telfonen som ellers, og få varsel når noen tar kontakt...

     

    Får minimert programmet på W800i, men da er det heller ikke aktivt, og hvis noen tar kontakt henger programmet seg neste gang det maksimeres...

  12. Jeg var ikke i tvil når jeg valgte mellom K750 og W800, når jeg var interessert i en telefon tilpasset musikkavspilling.

     

    Den "enorme" prisforskjellen på 500 kroner kan jeg fint forsvare med:

     

    -Minnekort (koster 400-500kr)

     

    -Headsett med jack-plugg og bedre ørepropper (koster ca 300kr)

     

    -Firmware som er tilpasset musikkspilling (det koster ca 200kr å oppgradere 750)

     

    -Nytt design (Selvfølgelig en smakssak, men jeg og flere andre liker det nye designet, JEG synes det ihvertfall er verdt 200kr ekstra)

     

    Dette blir etter mine prioriteringer verdt 1100kr mer, selv om jeg trolig ikke hadde lagt i mellom fullt så mye...

     

    Selvfølgelig vil andre prioritere helt annerledes, og husk at smaken er som baken :D

  13. Du kan fint bruke denne kabelen, den er ikke beregnet for digitale signaler, men signalet kommer jo fram. Med digital overføring vil det enten VIRKE eller IKKE VIRKE, i ditt tilfelle virker det jo!

     

    Man kan for eksempel fint kople en rimelig kraftig varmeovn e.l. via en cat5 tp-kabel, og jeg skulle også klart å kople en pc til et nettverk med vanlig 4leder strømkabel (_veldig_ begrenset lengde selvfølgelig) :cool:

     

    Du hører garantert ikke forskjell i lydkvaliteten fordi denne kabelen ikke er beregnet for bruket, eller fordi den ikke holder høyeste kvalitet. Enkelte med trente ører kan kanskje høre det, ihvertfall vil de si det... :roll:

     

    Jeg er usikker da jeg mener at det ikke blir noe datatap ved digital lydoverføring... eller? (Hvis noen som har ornt'lig peil på digitaloverføring av lyd, kan forklare hvorfor en "mange-tusen-kroners" digitalkabel gir bedre lydkvalitet enn en standad skjermet kabel, er jeg interessert i den forkalringen....)

     

    Tilbake til emnet :whistle:

    Tror det er noe annet feil, enten ga pcen din ut et støysignal som ikke skulle vært der, ellers må det være feil på forsterker/høytt. Alt for store høyttalere skulle heller ikke ha noe å si, hvis du ikke har koplet flere høytt per kanal da?

  14. Jeg har erfart at vinduer hindrer lite signal i forhold til en vegg, så hvis den ene kan monteres med fri sikt til nabohuset gjennom vinduet kan du kanskje spare deg for en antenne.

     

    Hvis routeren har avtagbar antenne slik som noen her nevner at D-link har, holder det kanskje med å kjøpe antennekabel for å flytte den originale antennen utenfor veggen.

     

    Men du må uansett ha EN ordentlig antenne for å rekke 400m, men det er det samme hvilket hus denne står montert på. Bare mottakeren er bridge som "ddebono" skriver.

  15. Jeg tipper at tven din ikke støtter s-vhs (mini-din-plugg)

     

    Jeg forstår det som at du kopler inn i tven via scart (15-pin?), hvis tven ikke har egen s-vhs inngang har den trolig heller ikke støtte for s-vhs i scart-inngangen. (s-vhs splitter opp fargene i hver sin leder, og hvis ikke tven støtter dette blir det svart/hvitt)

     

    Hvis jeg ikke husker feil skal scart-kontakter som støtter s-vhs være orange, sjekk om du har dette. :hrm:

     

    Du må da bruke composit, kanskje det som ble brukt når det funket med en annen pc? Ikke alle pcer har composit utgang dessverre (noen ganger følger det med en overgang fra s-vhs-pluggen)

     

    Composit er en gul rund plugg (phono), samme typen som den røde og hvite som er til lydsignalet.

  16. Numrene som Mobyson og Noextra tilbyr er identiske! :ohmy:

     

    Hvis ikke kundene til Mobyson snart køpes opp av Noextra tipper jeg de skal drive begge paralellt... Er jo bare en vinn-vinn situasjon for eieren, fordi de vil tjene mer på moysonkunder, men vil også lokke til seg kunder ved å la Noextra ligge øverst på telepriser. Hvis de da har felles admistrasjon og datasystem, men operer under to navn vil jo administrasjonsutgiftene bli svært gunstige. De vil sikkert også kapre flere kunder ved å ha to navn! Hvis du da er mobysonkunde, men ønsker billigere priser må du betale 248,- for å portere til Noextra (som egentlig er samme operatør!) Tror ikke det er oss som kunde som tjener mest på det... :innocent:

     

    Men så lenge det ikke er Telenor eller Netcom som sitter igjen med alle sparepengene mine får jeg være fornøyd..

  17. "Agder Energi eier 100 prosent i Noextras.net. Mobilsatsningen leier nettkapasitet hos NetCom og vil dermed ha samme dekning som mobiloperatøren.

    Energiselskapet eier også omlag 90 prosent i mobilselskapet Mobyson, og kjøpte i vår Forbrukerkraft. Disse vil imidlertid bestå som egne selskaper, og danner mye av erfaringsgrunnlaget for nysatsningen Noextras.net." (http://www.dn.no/forsiden/IT_Telekom/article433061.ece)

     

    Hmm... Hvem skal jeg velge? Liker egentlig småselskapene best fordi det er de som somregel beholder de beste prisene selv etter at de har fått nok kunder...Spennende å se om mobyson nå senker prisene sine tilsvarende, de har jo lovt å være de billigste... Men det var kanskje før de solgte 90% av selskapet? :hmm:

  18. Det første jeg ville spart på her er prosessoren og ram'en, du kunne nok også spart en del kroner på hovedkortet og ihvertfall på DVD-R

     

    Når det gjelder WD Raptor er jeg ikke i tvil om at dette er det rette valget for denne maskinen, dette ville vært mitt førstevalg i denne prisklassen!

     

    Skjermkort kan du nok mer om selv, men jeg synes det var noe dyrt..

     

    Uten at jeg vet noe om det du har valgt vil jeg bare tipse om at du vurderer støynivå på kabinett, PSU og evt. velger en OEM prosessor med en støysvak vifte. for eks. Arctic Cooling Freezer e.l.

×
×
  • Opprett ny...