Gå til innhold

goli4th

Medlemmer
  • Innlegg

    295
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av goli4th

  1. Hei.

     

    Jeg har også kjøpt denne maskinen, og forsøker nå å installere win7 64bit.

     

    Jeg booter fra en portabel dvd-rom, og windows kopierer noen filer.

    Etter det, står det bare "Starting Windows", og ingenting mer skjer...

     

    Noen som har opplevd noe lignende?

     

    Etter å ha lest litt rundt, så fant jeg ut at boot mode måtte endres til CSM i BIOS. Skal ha noe med å gjøre at W7 og W8 benytter ulike filsystem.

  2. hei,

     

    kjøpte et demokort hos komplett som heter powercolor ax4870 1gbd5-pph skjermkort.

    Dette fungerer bra med vga standard driver i Vista, men etter å ha lagt inn catalyst drivere så begjynner jeg å få små flimmer innimellom, bilde hopper litt og flimmrer noen ganger, bare i noen millisekunder da, men utrolig irriternde. Hva kan dette være? defekt skjermkort? Får snart et annet skjermkort jeg kan teste med men noen som har oppleved dette eller har en fix?.

     

    hei! Dette er et kjent problem med akkurat dette kortet(produsenten). Det kommer av at kortet justerer klokkehastigheter avhengig av belastning. Det skaper flimmer. Last ned rivatuner, og bruk overklokkingsfunksjonen. Sett frekvensene konstant til det de skal være. Finnes en del guider på dette om du googler litt.

  3. Hei

     

    Det er noe med skjermenkortet mitt tror jeg, jeg starter den, spiller kanskje i et kvarter så slås skjermen av, selve datamaskinen er fortsatt på, deretter prøver jeg og ta på skjermen men da er det bare svart. Det lukter litt brent også, lurer på om dette har noe med skjermkortet og gjøre?

     

    Jeg opplevde det samme med et asus HD 4870. Det kom av at vifta ikkje fungerte på kortet. I skrivebord fungerte pc'en bra, men i spill ble skjermen svart etter 10-15min.

     

    Sjekk om vifta på skjermkortet ditt går.

  4. Har kjøpt denne PSU'en til en HTPC.

    Systemet består av:

    hk: http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:1730004

    cpu: http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:2051272

    ram: http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:989671

    er ellers en 400GB samsung disk, DVD-brenner, MCE remote mottaker

     

    Med alt tilkoblet, får jeg sort skjerm og litt buzzing fra PSU'en... Kobler jeg fra harddisk eller DVD-rom, er alt som normalt...

     

    Burde ikke 300W være nok til dette systemet?

  5. Pengene blir da bare satt til side, og ikke overført til nettbutikken før varene er sendt (via kredittkort)?

     

    I så fall er det jo bare til å kontakte banken for å få pengene tilbake :)

     

    Nei, dette stemmer ikke. I følge min bank var pengene trukket fra konto. Banken skulle sende meg eit skjema jeg kunne fylle ut, for å gå videre med saken... men pengene er mest sannsynlig tapt.

     

    Noen som får kontakt med meeter eller glomma handel as?

  6. Hei!

    Jeg ønsker å ha min Sony-Ericsson W800i fast i bilen med tvilling-sim. Ønsker dette fordi jeg har kjøp iphone og har bluetooth handsfree i bilen (som ikke er laget av Apple).

     

    Noen som vet hvordan jeg kan får til dette? F.eks at mobilen slår seg på når den mottar lading, og slår seg av når ladingen stopper?

     

    (lettere irritert på Apple)

  7. Virket som om Roccat-produktene ikke er til salgs ennå. De så overraskende bra ut. :)

     

    Kommer ikke på hvilke i forbifarten, men jeg har sett roccat i 2 norske nettbutikker i dag. Den ligger ute til ca 700kr. Så det er bare å lete litt rundt hvis dere er interessert.

     

    De ligger på multicom og mamoz til 650kr og 699kr. men ingen på lager enda. Kan virke som det er leverings problemer. Den ene hadde ubekreftet levering den 10.des

     

    jeg bestillte hos en kompis på mobildata, men de får ikke inn før tidligst den 20.des...

     

    Har razer, og de er ok, men ikke den beste utformingen til handa syns jeg. Har mer tro på Roccat Kone

  8. Jeg har en LG 37" lcd tv (37LB2R) jeg kjører denne skjermen over HDMI fra hovedkortet: Asus M2A-VM HDMI.

     

    Men jeg sliter med og lese teksten når jeg sitter 3 meter fra skjermen, og deler jeg skjermen i to så er det håpløst samme hvor nærme jeg sitter...

     

    Jeg ser at det kjøres 60 hertz signaler ut til tv'en burde ikke dette være 100 hertz da det er det tven er?

     

    Håper noen kan hjelpe...

     

    Hvilken oppløsning kjører du på PC-en? Jeg har en LG 37LE2R og bruker 720p som oppløsning (1280x720@60Hz). Hos meg er bildet bra og fullt leselig.

  9. "Standard OS" var kanskje en litt vag forklaring. Men du skjønte visst hva jeg mente, XP eller vista ja. Jeg har hørt at HTPC med vista og media portal blir ganske bra!

     

    Jeg åpnet kabinettet og så på det for et par timer siden, det var ganske åpenbart ikke plass til noe større nei:p Men hvis du ikke har noen vifter i det heletatt, så er det vel en ganske stor sjanse for at jeg kan kjøre de to viftene på laveste hastighet sammen med en stor CPUvifte, ikke sant?

     

    Ja, det vil nok gå bra, hvis du har noe å regulere hastigheten med. Men er ikke sikkert at de er noe særlig høylytte uansett... Bare å se når du er ferdig med resten. Microplex er uansett en grei plass å handle vifter, pga at de oppgir luftgjennomstrømning og lydstyrken (dB). De har også en del ulike produkter for å regulere viftehastigheter.

  10. Jeg har dette kabinettet. Der står det to 80mm vifter bakerst. Disse vil jeg tro bråker en del om jeg lar dem stå på for fullt.

     

    Hvis det er slik at MC egentlig er et lite skall utenpå XP, så tror jeg at jeg vil gå for et vanlig standard OS. Faktisk har jeg i det siste blitt usikker på hvor nødvendig et TV-kort egentlig er i mitt tilfelle.

     

    Jeg trenger i tilfelle et kort for digital-kabel, og hittil har jeg ikke kommet over et kort som har kostet mindre enn 1000 kr. Hvis den eneste bonusen er at jeg kan ta opp noe fra tv, noe jeg ikke har hatt behov for på minst 5 år så ser jeg ikke noen verdi i det.

     

    edit: Det begynner egentlig å se ut som en vanlig pc med høy WAF, slik at dama godtar at den står synlig :p

     

    Du kan ikke ha større vifter enn 80x80mm i det kabinettet. Er ikke plass til det. Men bytt dem ut om de bråker...

     

    Hva mener du med standard OS? XP/Vista uten media center? Eller skal du bruke media portal eller noe?

     

    Kort for digital-tv har ikke jeg greie på. Har analogt med dobbel tuner og rikstv boks

  11. Ah, sant å si så er det lenge siden jeg så mye som sett inni noen pc nå, men jeg kan sannelig ikke huske noen forskjell på kablene til SATA-disken og kablene til IDE-DVD-spilleren. Isåfall bare at SATA'n har litt smalere kabler?

     

    Ang. uansett har jeg slettet HD'n og skjermkortet fra ordren. Jeg har bestemt meg for at jeg skal se bruke en 200gb seagate jeg har i en annen pc inntil videre. Og jeg skal stikke innom datakjeden en dag, for å se om de har noen vifteløse radeon kort, 2400 eller 2600. Jeg bøyre meg i støvet og innser at de virket noe bedre en geforce-kortet jeg hadde sett på.

     

    Et annet spørsmål:

     

    Kabinettet jeg har kjøpt har noen små vifter som jeg er redd kommer til å bråke en del, med mindre jeg setter ned farten betraktelig. Bør jeg heller sette inn noen litt større vifter i stedet? Jeg skal iallfall sette en svær northQ eller Zalman (minst 96mm) på CPU'n. Kanskje det sammen med kabinettviftene på laveste hastighet blir bra nok kjøling?

     

    SATA kablene er mye smalere og lettere å håndtere (føringsveier). SATA kommuniserer seriellt i stedet for parallellt (S og P -ATA). Ytelsen på SATA er bedre enn PATA/IDE.

     

    Jeg kjenner ikke kabinettet ditt, så vet ikke hvor store kabinettvifter du kan ha. Men se litt rundt på Microplex for å finne stillegående vifter.

     

    Personlig har jeg ikke kabinettvifter i min HTPC. Men den er selvbygd og er veldig luftig.

     

    PS: du skriver ikke hvilket media center software du skal bruke. Om det er Windows media center, anbefaler jeg å kjøpe Microsoft sin MCE fjernkontroll (ir-mottaker medfølger). Den er veldig grei.

  12. Hva er egentlig fordelen med en SATA DVD-brenner?

     

    Fordi at et trangt HTPC kabinett ikke skal bli trangere. Blir også bedre generell kjøling uten flatkablene.

     

    HD ready er et lite brukt uttrykk på skjermkort. Det en bør se etter er HDCP støtte og decoding av HD-materiale i hardware for å avlaste CPU mest mulig. Per i dag, gir HD 2400/2600 mest avlastning etter tester å bedømme. Disse kortene er ikke rå på 3D, men er perfekte til htpc (også pga lavt effektbruk -> passiv kjøling).

    Hardware.no test

×
×
  • Opprett ny...