Gå til innhold

Kridal

Medlemmer
  • Innlegg

    351
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kridal

  1. Baksiden på Compact er plast, noe myk, men veldig sterk og seig. Så den lyden kommer mer av at denne plasten er bøyelig, gir seg noe når du trykker. Dette synes jeg og svekker kvalitetsfølelsen, men det er ikke noe feil. Har selv samme lyd, så dette er noe vi bare må leve med.

     

    Men burde ikke lyden vært lik over hele baksiden? Jeg har den bare mot bunnen av telefonen!

  2. På min mobil virker det som at dekselet sitter litt løst på bakiden (helt i bunnen). Ikke noen hakk eller noe sånt, men når jeg klemmer litt på xperia-merket kommer det litt ulyder! Andre som har dette problemet? Merker også lyden under vanlig bruk noen ganger. Dette svekker kvalitetsfølelsen betraktelig.

     

    Kjøpte mobilen på nett fra Sverige. Hvis jeg velger å sende den til reperasjon, er det mulig å stikke innom et sted å levere den da, eller må den sendes til samme butikk som jeg kjøpte den av?

  3.  

    Forresten noen som vet gva "Offentlig tilkoblingspunkt" og "Speiling" brukes til?

    Offentlig tilkoplingspunkter finner du overalt, altså rettenogssletten WiFi-rutere som er tilgjengelige for alle, buss/tog, restauranter/hotell, osv osv. Men hvor sikre disse åpne nettene er, er nok en annen diskusjon.

     

    I dette tilfellet betyr det at du kan bruke telefonen som en router! Du kan koble opp en pc/mac/tablet opp mot 4G-nettet via telefonen. En veldig god løsning om man ikke vil betale dyre dommer for å få tablet med eget simkort f.eks! Men husk at dette bruker av mobilabonnementet, så du bør ha en del inkluderte MB.

  4. Noen andre som opplever litt "slark" på baksiden av telefonen, rundt xperiamerket. Ofte hvis jeg presser litt forsiktig kommer det et lite klikk. Merker det også noen ganger ved vanlig bruk av telefonen..

     

    Har også problemet med høytaler ved inkomne anrop! Burde vel komme en fix til dette ganske så raskt?

  5.  

    Jeg har ikke mulighet til å velge SCN på min mobil. Er det noe feil, eller innstillinger et sted? Har som sagt mulighet til å velge det på video, men ikke på stillbilder..

     

    Dersom følgende fremgangsmåte ikke er mulig, så har du en feil eller et problem.

    Vær obs på at jeg nevner betegnelsene ved stående skjerm, IKKE liggende skjerm.

    Åpne Kamera > Nederst har du flere valg, det til venstre viser standard et gult symbol med " i kamera + "

    Tast dette symbolet og du får opp en meny med 7 valg, øverst til venstre det gjeldende "Fremragende auto" og øverst til høyre et blått M-symbol for "Manuelt" - tast dette Manueltsymbolet. Du går da automatisk tilbake til søke/opptaksskjermen og finner samme blå M-symbolet nå nederst til venstre. I Innstillingssymbolene i toppraden har nå helt til høyre fått SCN-symbolet - Tast dette og normalt skal du da få menyen for Motivvalg.

     

     

    Takk for all hjelp og forklaring! :)

     

    Fant ut hvorfor det ikke fungerte nå. SCN er kun mulig å velge på 8mp og ikke 21mp. Var ikke værre enn det ;)

  6.  

     

     

     

     

     

    Det hjalp litt! Jeg har fint lite peiling på kameraer, så ISO og alt dette her vet jeg ikke hvordan jeg skal stille på for å få det bra. Derfor jeg er ute etter disse ferdige modusene..

     

    Etter å ha lett litt fant jeg endelig SCN-funksjonen. Men denne dukker bare opp på filmopptak, og ikke stillbilder. Finnes det ikke noe lignende for vanlige bilder? (når jeg tar bilder i fremdragene auto så kommer det et lite tegn opp for hvilket modus bildene blir tatt i. Ønsker å finne ut hvor jeg velge disse modusene under manuelt kamera).

     

    Åpne Kamera - Tast Modusvalg nede til venstre - Velg Manuelt - Velg så SCN oppe til høyre - Velg Motiv

     

     

     

    Jeg har ikke mulighet til å velge SCN på min mobil. Er det noe feil, eller innstillinger et sted? Har som sagt mulighet til å velge det på video, men ikke på stillbilder..

     

    (Prøvde å legge inn bilde, men fant ikke ut hvor jeg gjorde det)

  7.  

     

     

    Takk for det! Skal prøves ut i dag..

     

    Men har et spørsmål til: Hvordan kan jeg skifte mellom de forskjellige modusene på kameraet? Finner det ingen steder :/

    http://www-support-downloads.sonymobile.com/d5503/userguide_NO_D5503_1_Android4.3.pdf

    side 71 tast 7

    side 73 Generelle kamerainnstillinger

    Såpass har jeg skjønt;) Tenker mer på der jeg velger nattmodus, portrett, landskap osv manuelt, og ikke på autofunksjonen.

     

    Javel,ja, akkurat - Du ber om noe som kun du kan besvare selv.

    Når du velger Manuell modus på kamera så får du tasten SCN (scene) oppe til høyre som åpner for en rekke effektvalg. Dette er effekter som er ferdiginnstilt fra Sony, og har ingen justeringsmuligheter. Eneste som jeg kan foreslå er at du tar bilder av samme motivet og så prøver deg frem med de forskjellige effektene, du vil oppleve forskjell på samme motiv med f.eks. landskap, natt, portrett osv. Dette effektvalget er just som å bruke Equalizer i en musikkavspillere der du kan velge mellom manuell innstilling eller ferdige innstillinger fra fabrikk, så som Rock, Classic, Folk, Myk/Hard, PolkaDåttHuppsann osv.

    Så det som ligger i SCN-valgene er muligheter - smak & behag kan ikke diskuteres - så prøv/test selv.

     

     

    Det hjalp litt! Jeg har fint lite peiling på kameraer, så ISO og alt dette her vet jeg ikke hvordan jeg skal stille på for å få det bra. Derfor jeg er ute etter disse ferdige modusene..

     

    Etter å ha lett litt fant jeg endelig SCN-funksjonen. Men denne dukker bare opp på filmopptak, og ikke stillbilder. Finnes det ikke noe lignende for vanlige bilder? (når jeg tar bilder i fremdragene auto så kommer det et lite tegn opp for hvilket modus bildene blir tatt i. Ønsker å finne ut hvor jeg velge disse modusene under manuelt kamera).

  8. Jeg buker pro-versjonen, får inn pulsbeltet.

    Endomondo --> Tilbehørsinnstillinger --> Koble til sensorer (huk av på koble til automatisk) :)

     

    Du må ikke stille på noen andre innstillinger først? Eller gjøre noe med beltet? Har prøvd det samme, men står bare at den "søker systeminnstillinger". Gjør dette lenge, uten at det skjer noe mer enn det..

  9. Knallbra batteritid. Gikk på 10 timers skitur på søndag med garmin pulsbelte (ANT+) tilkoblet Endomondo app. Hadde ikke på mobildata. Brukte Staminamode og lot bare Endomonodo og ANT+app være på. Stålende fornøyd etter turen, fortsatt 45% igjen med batteri.

     

    Hvordan koblet du opp beltet? Fikk det ikke til når jeg prøvde. Må man ha abonnement også (vet man trenger det for å se pulssoner, men usikker på om det trengs for å bare se pulsen), eller holder det å ha pro-versjonen av appen?

  10. Vet ikke helt om dette er riktig sted å spørre, men prøver meg i alle fall!

     

    Ønsker å eksportere mine arrangementer på facebook til googlekalenderen. Har lest rundt på nettet og gjort det som står der, men arrangementene dukker ikke opp! Under "andre kalendere" står facebok-event oppført.

     

    Prøvde også å abbonere på det i iCal, og der hadde jeg ingen problemer! Noen som vet hvorfor jeg ikke får det opp på google kalenderen?

  11. Spurte tidligere, men fikk ikke noe svar da! Under strømstyring og logg detaljer står det mobilnettverket signal. Over her skifter fargene mellom grønn, grå, gul og rød. Hva betyr disse fargene? Er det om man har kontakt med nettverket? Det skifter veldig mye!

     

    Samtdig trekker com.sonyericsson.android en del strøm. Er det pga søken etter signaler i så fall?

  12. Har et par spørsmål ang batteristyringen! De første 10 dagene hadde jeg veldig bra batteri. Nå er det merkbart dårligere, selvom jeg har de samme appene innstallert og ca det samme bruksmønsteret.

     

    Når jeg går inn på strømstyring står "com.sonyericsson.android" for store deler av batteriforbruket. Hvilke systemer opererer den?

     

    Når jeg er inne på oversikten så kan man få en oversikt over når telefonen er ladet, når den er aktiv, når wifi er på, når skjermen er på og mobilnettverkets signal. Alle har blått og grått som de skiller mellom, men sistnevnte (mobilnettverkets signal) skifter mellom grått, gult, rødt og grønt! Hva betyr disse fargekodene?

  13. Hvis man fjerner plasten foran skjermen, vil da garantien være inntakt og telefonen fortsatt være vanntett?

     

    Hvordan er glasset som er bak plasten? Er det ripesikkert slik som andre toppmodeller?

     

    Ang batteritid så kjenner jeg meg ikke igjen i ThinkerBell sitt utsagn! Utvilsomt det beste batteriet jeg har hatt på en smarttelefon. Har ikke sjans til å bruke det opp i løpet av dagen ved mye bruk!

  14. Fikk denne telefonen i går, og alt virker bra med unntak av en ting: dekningen!

     

    Min gamle Samsung S3 har full dekning, men min nye z1 compact som ligger ved siden av har kun 2 av 4 stolper. Har hatt med begge telefonene ut en tur, og har enda til gode å se 4 av 4 stolper på min z1, mens S3'en stort sett viser full dekning.

     

    Noen andre som opplever det samme, eller har jeg fått en mandagstelefon?

     

    Det hørtes rart ut. Jeg opplever bedre dekning med min Z1 enn jeg gjorde med min gamle iphone 4 og LG G2 som jeg hadde i et par uker! Bor i en kjeller og hadde ofte problemer med å føre samtaler, men ikke opplevd det med Z1c

  15. Applefansa dukker ikke opp fordi de ikke har noe å komme med ;)

     

    Men som Brattus er inne på. Z1c er bedre på de aller fleste områder! Hatt min i et par dager nå og kvalitetsfølelsen er enorm! (Gikk selv fra iphone 4). Det eneste jeg er litt skuffet over er kamera. Noe av grunnen er kanskje at det er blitt hauset så veldig opp, for ingen tvil om at det er bra! Lov til å håpe på en liten oppdatering på den fronten etterhvert også..

     

    Ang pris så er det stor forskjell. Hvis du har litt musikk, bilder osv, så bør man uansett opp på 32GB, og da blir iphonen 2000kr dyrere! Ser ingen grunn til at det er verdt det.. Satt i akkurat samme situasjon selv, og ville egentlig ha 5s, fram til denne dukket opp! Da var det ikke noen tvil.

     

    Mektig imponert over hva SONY har laget!

    • Liker 1
  16. Z1 Compact kommer bedre ut enn både Z1 og LG G2 på gsm sin batteritest. Har selv hatt LG G2, men gikk over til Z1 compact nå. Opplever bedre batteritid på compact´n.

     

    Vil du ha 5 tommer er Z1 en knallbra telefon. Syns du det blir for stort er Z1 compact utvilsomt det beste på markedet ift pris (jf iphone som er mye dyrere). Det at skjermen har lavere oppløsning merkes ikke i det hele tatt. Kvalitetsmessig like god som LG-en, men virker kanskje dårligere på grunn av at den er mindre. Den f.eks bedre pikseltetthet enn iphone 5s.

     

    Det at skjermen er mindre blir helt latterlig å klage på. Det er jo akkurat DERFOR denne telefonen er laget.

  17. Lurer på om det går an å få skjermen til å lyse ved inkommende meldinger (ikke bare notification-lyset)?

     

    Ang batteriet så er jeg meget fornøyd. Hadde LG G2 i et par uker, men syns denne leverer bedre resultater! Og det uten at jeg har skrudd på Staminamode enda. Tok den ut av laderen i går rundt 09.00 og sitter nå med 15% igjen. Og da er den brukt MYE! Ny telefon, og da må ting utforskes og prøves ut. Ca 40% av batteriet er brukt på skjermen som står på 50% styrke. Denne telefonen holder fint i to dager med ganske mye bruk, tipper tre med moderat bruk.

×
×
  • Opprett ny...