Gå til innhold

Mammuten

Medlemmer
  • Innlegg

    1 949
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mammuten

  1. Hei!

     

    Trenger hjelp!

    Har i min ungdom tuklet såvidt med Photoshop osv, men lærte meg aldri ordentlig, så jeg trenger hjelp til å lage en logo/patch!

    Det skal være "militær-stil", og sys som patcher, printes på klær og brukes på en evt hjemmeside.

     

    Det vi har tenkt er slik form som dette:

    http://img402.imageshack.us/img402/9358/teamflecktarnpatch.jpg

     

    Med "H.A.S.T." som team-navn i det sorte feltet på toppen, og vi har hittil tenkt profilen av en ulv/hodet og nakken til en ulv i midten. Andre forslag tas imot med åpne armer.

    Vi har valgt ulv, fordi vi bor i en kommune som påståes å ha mye ulv, og fordi ulven er et rovdyr.

     

    Av filtyper trenger jeg helt sikkert vektoriserte bilder/filer (som du skjønner kan jeg lite om dette, men har fått fortalt at jeg må ha vektoriserte filer for å lage klistremerker tidligere.)

     

    Farger skal være sort outline og bak team-navnet i toppen, mørk Oliven/OliveDrab/Grønn, noe ala slik "Team Flecktarn"-patchen har. Fargen på team-navnet kan IKKE være skrikende, da dette kan være svært synlig i skog. Oliven/samme farge som bakgrunnen på resten av patchen er ønskelig.

     

    Håper på gode forslag, og takker på forhånd for all hjelp.

  2. Er enig i at "røret" ødelegger endel.

    Jeg er totalt nybegynner, så jeg bare skyter fra litt vinkler, og prøver å få med meg litt "artige" ting, så jeg har altfor mye å lære. :)

     

    Ang hvorfor jeg brukte husene som bakgrunn og ikke gata, kan jeg nesten ikke svare for - ingen spesiell grunn, annet enn at det var ganske mange folk der, og det var der jeg stod som fikk best bilde av fontena, uten masse folk imellom meg og fontene.

     

    "lampe"-bildet, jeg har ett til, men det ble jeg ikke fornøyd med. Er til dels enig med solflekkene, så er fint dere poengterer slike ting, så jeg har noe å tenke igjennom senere når jeg skyter. :)

     

    Og ja, det er vel hjertet av Strøget, jeg er ikke kjent i Danmark.. Men visste jeg var i Nyhavn, og gikk oppover Strøget, så det stemmer nok på en prikk! :)

     

    Her er det andre "lampe"-bildet.

    post-67041-1269807568,5584_thumb.jpg

     

     

    Sniker inn ett til, ifra Fields kjøpesenter litt utenfor Køben - Er vel helt på villspor her også? (Prøver å "etterligne" noen andre bilder jeg har sett forbi, type "abstrakt"? Mulig jeg er helt på bringebærtur. :) )

    post-67041-1269807711,8189_thumb.jpg

  3. Spørs hva du mener med billigblits. Sigma og Metz er ganske bra merker og gir ganske mye bang for the buck. Men pass deg for typiske ebay-skitbillige blitser av ukjente merker.

     

    Tenkte på blitzer fra 30 dollar og litt opp, Sigma og Metz har jeg godt tillit til, og tror de er gode, så det er bra du "bekrefter" dette. :)

    Noen super-billige ebayblitzer tror jeg ikke jeg har "hjerte" til å montere PÅ kameraet, men i en løsning som ble nevnt over her med "løs blitz og auto-trigging", så kan jeg godt det. :)

     

    Men pass deg for typiske ebay-skitbillige blitser av ukjente merker.

    Hvis man skal ha blitsen montert på kamera er jeg helt enig i dette rådet. Men for fotografering med blitsen av kamera er noen av disse skitbillige blitsene geniale. De reagerer på blinket fra den innebyggede blitsen og kan dermed styres uten kabler eller radio-triggere. En glimrende (og billig!) måte å eksperimentere med litt mer avansert lyssetting.

     

    Dette har jeg også tenkt på å prøve etterhvert, lager litt morsomme effekter å ha løse blitzer. Heter de blitzene med "auto-trigging" noe spesielt?

     

     

    Får du tilfredstillende lys med den løsningen med blits altså, og ikke noen "skyggeområder" ? Det er det jeg plages med, når det blir for nærme. Et eksempel her:

    post-67041-1269740017,765_thumb.jpg

     

    Til denne type bilder er det bedre og lage en lysboks.

    Ja, det er nok ikke dumt. Men gjør jo ikke dette med f.eks blomster, eller andre ting som "står fast" ? Til løse ting, som disse skruene, eller eksemplene i linken din, er dette en veldig god løsning.

     

    Men det er også mange billige på markedet, bl.annet på Ebay. Har lest noen steder at det er et par som har fått kameraene sine "svidd" av billigblitzer, fordi de trekker mye mer strøm enn de burde. Er dette utbredt blandt billigkopier, eller er de bare uheldige?

    Blitsene trekker ikke strøm fra kameraet. Kameraet trigger blitsen ved å lukke en krets. Mange gamle blitser har en triggerspenning som kan være helt opp i 300volt, Sony's kameraer klarer maks 6volt eller rundt der? Sjekk opp eller les bruksanvisningen din.

     

    Noen blitzer dere har å anbefale? Kan tenke meg maks 1500 kr for en blitz.

    Regner med det, men fungerer f.eks en Nikon eller Canon-blitz på Sony ? (Må jo spørre, selvom jeg regner med at det går om hverandre, da "hot-shoe'en" er standarisert ( ? ) )

    En enkel blits uten TTL fungerer på de fleste kameraer(alle) utenom Sony. Sony har en egen spesiell kontakt for spesielle mennesker. :roll:

     

    Cactus TTL til Sony

    Du finner mange billige blitser med TTL på ebay.

    Så jeg må ha blitzer som heter "TTL" ? Siden det er lav volt ut på "hot-shoe"-en?

     

    JapanPhoto.no hadde tidligere en liste over utgåtte varer som de solgte til en billigpenge, på denne listen var den en del Minolta blitzer til 500 kr. Ikke både er det billig, men de er bolt on også.

     

    Du kan jo sende de en mail å høre om de har noe liggende enda.

    Takk for tipset! Var innom den siden i går/natt, men da var den nede virket det som? Skal sende de mail og høre. :)

  4. Tror nok jeg går for et Sony ja, mest sannsynlig HVL-F42, koster 1700 kr ca innenlands. Det kan jeg til nød leve med, mye lettere mtp garantisak også.

     

    Kjøper egentlig det aller meste i Norge, pga lettere å levere om det er noe feil med produktet, eller det er noe garanti-opplegg. Går utenlands når jeg ikke får tak i det jeg vil ha i Norge, somregel, eller når prisen er under halvparten på nett i forhold til i Norge.

     

    Det med minnekort har jeg hørt tidligere. Piratkopierte ting solgt til halv pris av orginalt, det burde vært straffet med pisking. :)

     

    Får du tilfredstillende lys med den løsningen med blits altså, og ikke noen "skyggeområder" ? Det er det jeg plages med, når det blir for nærme. Et eksempel her:

    post-67041-1269740017,765_thumb.jpg

  5. Ser meg rundt etter et par objektiver til kameraet mitt.

     

    Ser etter et vidvinkel (Sigma 10-20, ganske sikker på at det blir den) og et tele-obj., og da har jeg sett på bl.annet dette, Tamron 70-300 https://prisguiden.no/product.php?productId=41698&cat_id=24

     

    Men ser ut til at de fleste er misfornøyde, er det bare å styre unna?

     

    Kommer til å ta litt makro-bilder, landskap, by-bilder, av biler, og slikt. Ikke fuglebilder og sånne ting, såvidt jeg har tenkt meg. :)

     

    Dette mer å satse på? Sigma 70-300 http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=64450

     

    Joakim.

  6. Hei!

     

    Ser meg om etter no blitz til kameraet mitt. Ett Sony A330.

     

    Ser både på Sony sitt HVL-F42, og et par Sigma. Men det er også mange billige på markedet, bl.annet på Ebay. Har lest noen steder at det er et par som har fått kameraene sine "svidd" av billigblitzer, fordi de trekker mye mer strøm enn de burde. Er dette utbredt blandt billigkopier, eller er de bare uheldige?

     

    Heller mer mot Sony orginal, eller et Sigma, men kanskje "litt dyrt" for en blits, 2500 kr.

     

    Ser også etter makro-blitz, da jeg "plages" med skygger av den orginale blitsen, om jeg kommer for nærme objektet med objektivet. (hold tunga rett i munn.. :p )

    Har da funnet denne latterlig billige her, med LED og eget batteri, såvidt jeg kan forstå:

    http://cgi.ebay.com/Macro-Ring-Flash-LED-Light-Canon-Sony-Nikon-SIGMA-LENS_W0QQitemZ180485703151QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Flashes?hash=item2a05c945ef

     

    Er det bare å styre lett unna? Ser Sony har egne her også..

     

    Noen blitzer dere har å anbefale? Kan tenke meg maks 1500 kr for en blitz.

    Regner med det, men fungerer f.eks en Nikon eller Canon-blitz på Sony ? (Må jo spørre, selvom jeg regner med at det går om hverandre, da "hot-shoe'en" er standarisert ( ? ) )

     

     

    Joakim.

×
×
  • Opprett ny...