Gå til innhold

Gainwardrobe

Medlemmer
  • Innlegg

    432
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gainwardrobe

  1. Psu: Corsair HX520

    Gpu: Nvidia Gtx 260

    HK: Asus p5q p45

    CPU: intel q9550

    Ram: 4 gig corsair dominator

     

    Tror som sagt at problemet ligger i enten PSUen eller hovedkortet altså. Dårlig strømforsyning kan jo også forklare artifactene da den ikke klarer å levere nok strøm i de krevende spillene.

     

    Hvis det var hovedkortet ville vel problemene oppstått i WoW også?

  2. Når jeg spiller spill som krever en del av grafikkortet mitt så kommer det en "hvine" lyd som skifter tone etterhvert som forskjellige ting skjer på skjermen. Samtidig er det utrolig mye artifacts i alle spill (Bf2, crysis, cod4 etc.) det eneste spillet som ikke har artifacts er WoW (det krever vel ikke så mye av systemet).

     

    "hvine" lyden er vanskelig å lokalisere inni kabinettet. Jeg har skrudd av lyden i spill og lagt øret nesten helt intill hovedkortet, og det høres ut som den kommer enten fra selve hovedkortet eller strømforsyningen. Lyden skifter som sagt tone etter hva som skjer på skjermen. Den forsvinner for eksempel under loading screens, og med en gang spillet starter og grafikk vises, kommer det lyd. Etterhvert som "scener" i spillet forandres skiftes tonen på pipelyden mellom å bli lysere å mørkere...

     

    Er det PSUen som lager lyden? Eller er hovedkortet i stykker? Artifacts kryr det av i hvertfall. Tviler på at det er skjermkortet, har fått prøvet med 2 forskjellige (ett jeg VET funker) og begge viser artifacts.

     

    Takker for all hjelp!

  3. Hver gang jeg har reinstallert drivere har jeg kjørt driver sweeper, så de er avinstallert skikkelig. Klokkingen har som sagt ingen effekt på artifactene - de oppstår både på stock og overklokkede frekvenser.

     

    Tror jeg kontakter komplett.no på mandag jeg og hører med dem, problemet er åpenbart i kortet. Nå har ikke jeg fått prøvet det på andre spill enn Mass Effect, crysis warhead, cod4 og wow, men da det skjer i Mass Effect ser jeg ingen grunn til at feilene ikke kan dukke opp i ett annet spill jeg installerer i fremtiden. Kan like gjerne bytte det nå.

  4. Har en relativ ny PC som kjører spill som crysis warhead uten problemer og uten artifacts. Systemet er ett intel q9550, 4gig corsair ram og GeForce gtx260 "black edition".

     

    Det rare er at det oppstår artifacts i Mass Effect. Etter noen minutters spilling blir teksturene fulle av artifacts og det hender at bildet stopper med rare farger.

     

    Det som er merkelig er at dette kun skjer i Mass Effect (som er kjøpt via Steam). Skulle tro at grafikk kortet funket fint da det kjører crysis warhead på høye settings uten artifacts.

     

    Noen som har peil på hva problemet kan være?

  5. Har ett gtx 260gtx black edition. Jeg lastet ned OCCT her om dagen ( http://www.hardware.no/artikler/torturer_maskinen_din/58245 ), og kjørte gpu memtesten og fikk ett sted mellom 12-30k errors hver gang jeg prøvde.

     

    Hva vil dette si? Er det en feil med kortet? Har hatt noen frys/crashes i spill og lurer på om dette er årsaken...

     

    Edit: Fikk satt i ett 8800GT som jeg har brukt lenge uten problemer (Foxconn uklokket), og det fikk 8k errors... Går ut ifra at det er normalt da?

  6. Jeg har ett gtx 260 Black edition og har 23k feil på memtesten på OCCT. Fant denne tråden gjennom søk her på hardware.no

     

    Jeg har også problemer under spill - de fryser etter en tids spilling og det eneste som funker er å minimere spillet via ctrl-alt-delete også gå inn igjen i spillet. Når jeg er inne i spillet igjen er FPSen betydelig lavere enn den var før fryset skjedde...

     

    Er det memory på kortet som er problemet? Burde jeg sende inn kortet å få nytt?

  7. Ah okay da kan vi vel stryke strømforsyningen som noen grunn... Denne testen skader vel ikke PSUen forresten? Var noen heftige advarsler om smelting etc. :p Er jo en corsair, så kvaliteten er upåklagelig.

     

    Men forstår enda ikke hvordan jeg ender opp med så mange errors på memory testen på GPUen...

     

    Edit: denne gang fikk jeg over 38k errors... Rart, skal prøve samme testen med det gamle 8800gt kortet og se om det får errors i morgen.

  8. Skal laste ned det programmet og stressteste strømforsyningen skikkelig.

     

    Nå har jeg kjørt memtest86+ 2 ganger uten noen errors, så tviler på at rammen har skylden.

     

    Er det noen CPU stresstest programmer jeg bør prøve? Vil en defekt CPU vise slike symptomer (frys i spill), eller er det en "enten virker den eller virker den ikke" ting?

     

    I tilegg til PSU stresstest hadde det vært kjekt med en test som prøver ut grafikkortet. 3dmark r jo en ting, men det virker vel bare som ett spill som graderer en poengsum utifra ytelse? Hadde vært greit med ett program som fant feil slik som memtest bare for GPU'en.

     

    Edit: Leser at OCCT har dette. KONGE! Skal testes nuh!

  9. Spirre, jeg har testet to forskjellige drivere: Den helt nyeste fra Nvidia og den som kom med skjermkortet. Problemet er like stort med begge.

     

    testet skjermkortet i flere pc'er har jeg ikke gjort enda, og det blir lit slit å få til. De andre maskinene i huset har ikke kraftig nok PSU, så da må jeg swappe den samtidig - så det vil jeg helst slippe.

     

     

    Når vi snakker om PSU, kan det være HX520'en som ikke er kraftig nok?

  10. Hehe kan prøve det ja, har du noen programmer du vil anbefale for klokking? Bruker rivatuner nå som temperaturmåler og viftekontroll, det funker vel fint for nedklokking også?

     

    Og er 10754 poeng omtrent det man forventer av en gtx260 i ett system som mitt?

     

    Ifølge rivatuner kjører kortet på 666 core clock hastighet, 1404 shader og 1150 memory.

  11. Heisann, har en helt ny PC og speccs er som følger:

    Hovedkort: Asus P5Q P45

    Grafikk: XFX 260GTX "black edition"

    CPU: Intel quad 9550

    RAM: 4 gig corsair dominator ram

    PSU: corsair HX520w

     

     

    Under spilling så hender det at jeg får "freeze" frame hvor bildet fryser helt. Det eneste som fikser problemet, annet enn å restarte pc'en, er å minimere spillet med ctrl-alt-del til skrivebordet, også gå inn igjen. Når spillet igjen åpnes er FPS'en betydelig lavere enn den var før dette skjedde.

     

    Dette skjer kanskje en gang hver time i WoW, og er ganske frusterende da det ofte hender på de verste tidspunktene du kan tenke deg... Frysene er ikke forbeholdt til WoW, de forekommer i alle andre spill jeg har testet (mass effect etc.) omtrent med samme hyppighet - ca hver time.

     

    Kan det være strømforsyningen som ikke er sterk nok for Pc'en? Jeg har prøvd to forskjellige drivere til skjermkortet (den helt nyeste og den som kom med CD'en), og det skjer like hyppig på begge.

     

     

    Temperaturen er det heller ikke, under spilling ligger den på 64-70 grader (sjekker via Rivatuner)

     

    Edit: Kan også si at klokkingen på grafikk kortet ikke er grunnen, prøvde å klokke ned og det samme skjedde igjen... Er kortet defekt? Jeg er helt tom for ideer på hva problemet kan være, er det noen som har peil? :/

  12. Heisann, jeg har to spørsmål angående pc'en min.

    Speccs:

    Hovedkort: Asus P5Q P45

    Grafikk: XFX 260GTX "black edition"

    CPU: Intel quad 9550

    RAM: 4 gig corsair dominator ram

    PSU: corsair HX520w

     

    Jeg lastet ned og kjørte 3dmark vantage, og fikk 10754 poeng - http://service.futuremark.com/home.action?...p;resultType=19

     

    Testen er gjort med gratis versjonen. Er poengsummen rundt det man skal forvente av systemet mitt?

     

     

    Jeg har også ett problem: Under spilling så hender det at jeg får "freeze" frame hvor bildet fryser helt. Det eneste som fikser problemet, annet enn å restarte pc'en, er å minimere spillet med ctrl-alt-del til skrivebordet, også gå inn igjen. Når spillet igjen åpnes er FPS'en betydelig lavere enn den var før dette skjedde.

     

    Dette skjer kanskje en gang hver time i WoW, og er ganske frusterende da det ofte hender på de verste tidspunktene du kan tenke deg...

     

     

    Kan det være strømforsyningen som ikke er sterk nok for Pc'en? Jeg har prøvd to forskjellige drivere til skjermkortet (den helt nyeste og den som kom med CD'en), og det skjer like hyppig på begge. Temperaturen er det heller ikke, den ligger på 65-75 grader under spilling.

×
×
  • Opprett ny...