Gå til innhold

JulianR

Medlemmer
  • Innlegg

    933
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JulianR

  1. TS, linken til Dustinhome viser til et utgått produkt.

     

    Lenovo Y50 hadde tidligere noen forferdelige TN-skjermer, og det er derfor mange har klaget over skjermene på disse. Nå har de rettet opp i det, og de bruker nå IPS-skjermer på sine oppgraderte Y50-modeller. Modellene med GTX 960M skal ha IPS-skjerm. Modellene med forrige generasjons GPU (860M) har TN-skjerm. Det skal sies at selv om de nye IPS-skjermene er langt bedre enn tidligere, finnes det fortsatt bedre skjermer der ute, med høyere kontrast og bedre farger. Dersom du ikke skal redigere bilder osv, så vil du mest sannsynlig ikke bry deg om det.

     

    Y50s største konkurrenter er Acer Nitro Black Edition og Asus G551. De er i samme prisklasse og har alle nærmest identisk maskinvare, så det er vanskelig å si hvem som er best av disse.

  2. Har noen spørsmål til folk med Alienware 15 (2015). Håper noen kan ta seg tid til å svare.

     

    - Kjøling og temperaturer. Hvordan er AW15 på dette området? Er usikker på om jeg skal gå for 970M eller 980M. Vil maskinen bli markant varmere med et 980M?

     

    - 240W strømforsyner. Dersom man har 980M, er det visstnok store sjanser for at CPUen throttler når man bruker den medfølgende strømadapteren (180W). Har dere fått ordnet ny strømadapter? Hvordan? Sendte Dell dette gratis?

     

    - Hvordan er støynivået? Svært sjenerende?

     

    Grunnen til at jeg spør er at jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å kjøpe en AW15 med 970M, men så viste det seg at 980M-versjonen er på salg, og at det bare vil koste 1000 kr ekstra for et 980M. Hjelp?

  3.  

    Hadde håpet på bedre byggekvalitet enn dette.

    0:22

    Ble plutselig litt usikker på om jeg skal gå for denne likevel..

     

    Ble litt usikker selv etter denne videoen, men jeg lurer på om dette er en prototype?
    Nei, det er dessverre ikke en prototype.

     

    Videoen er av Laptopmedia, som har den inne til testing nå. En full test har ikke blitt publisert enda, men de har bl.a. nylig publisert denne videoen og noen benchmarks fra noen spill.

  4.  

    Skal du ha god kundeservice så ikke gå for Acer. De har bare tullet med kundeservicen så lenge jeg har prøvd med de.. Men det er egen erfaring med de. Asus har god kunderservice og behandler alt raskt og bra! :)

     

    Ellers har jeg ikke noen pc til 8000 eg kan anbefale sånn i farten.. Har noen Asuser men de ligger +- 10 lapper..

     

     

    Jeg har også hørt det om Acer. Jeg har stasjonær pc så det er derfor jeg ikke vil legge i alt for mye på bærbar. Men en bærbar er bestandig kjekt å ha når man skal bort bare for ei liten stund.

    Jeg har også sett på en del Asus-er, og da har jeg kommet fram til disse;

    https://www.komplett.no/asus-g771jm-173-full-hd-matt/824969

    https://www.komplett.no/asus-g771jm-173-full-hd-matt/824967

     

    Er det veldig stor forskjell på disse to? Er det verdt å slenge inn 2000kr ekstra?

     

    Vil gjerne høre andre tips ;)

    8 GB RAM og 128 GB SSD er forskjellen. Bare du kan svare på om det er verdt det - har du behov for 16 GB RAM og 256 GB SSD?

     

    Hadde forresten G751JT (samme som du linker til, bare enda kraftigere), og må bare si at den er SVÆR. Returnerte den pga størrelsen og at skjermen blødde. Tenk deg om to ganger før du kjøper den, hvis du tenker å farte rundt med den!

  5. Ta dette med en klype salt, men har lest her inne at verdifallet på PCer ligger på rundt 30% for hvert år som går, i tillegg til et øyeblikkelig verdifall på 30% med en gang den er åpnet og tatt i bruk, selv om jeg personlig mener det sistnevnte høres litt vel høyt ut.

     

    Bruker man dette regnestykket, skal den være verdt 4900 kr, selv om det er godt mulig at den er verdt litt mer. Kanskje du kan prøve å få rundt 6000 kr?

  6. Jeg ville personlig helt klart kostet på meg litt ekstra for 860M. Skal kjøpe en laptop med 860M selv i nærmeste fremtid. Men det kommer jo an på hva slags spill du skal spille og i hvilken oppløsning og hvilke grafikkinnstillinger du ønsker å spille med.

     

    Når det kommer til skjermstørrelse, så er det egentlig smak og behag. Kjøpte nylig en 17-tommer, men sendte den i retur. En av grunnene var at den var for stor og tung for meg. Andre liker derimot en større skjerm. Husk bare på at vekten på 17-tommere ofte er mye høyere enn 15,6-tommere og mindre. Dersom du skal ha med laptopen på farten ofte, så ville iallefall jeg helt klart styrt unna 17".

  7. Kjøpte forleden en Asus G751JT på tilbud, men endte opp med å returnere den da den ble for stor og slet med "IPS bleeding". Er derfor på utkikk etter en ny. Kan noen hjelpe?

     

    Skjerm er viktig, og jeg vil helst ha en med en knallgod IPS-skjerm. Kommer til å se mye film på den. Ble forøvrig litt skuffet over G751 sin. Kan det ha noe å gjøre med at den var 17 tommer og matt? Bør jeg kanskje heller gå for glossy? Hvilke(n) laptop(er) har egentlig den beste IPS-skjermen? Skjermen skal ikke være mer enn 15,6 tommer.

     

    Laptopen må også ha dedikert grafikk, da jeg vil spille litt iblant. Helst GTX 860M eller kraftigere, så jeg kan kjøre de fleste spill i 1080p@Medium. God byggekvalitet er viktig, SSD er også et stort pluss og den bør ha godkjent kjøling.

     

    Hva er alternativene?

     

    Har til nå sett mest på HP Omen og Acer V15 Nitro. Hvilken har best byggekvalitet og skjerm av disse? Finnes det bedre alternativer i samme prisklasse?

     

    Takker for alle svar.

  8. Vurderer ny bærbar PC og har sett meg ut to modeller - Asus G551JM og Acer Aspire V15 Nitro. Lurer i den sammenheng på om noen har noen tips om hvilken jeg bør gå for.

     

    De har veldig lik maskinvare. De har begge IPS-skjerm, samme prosessor (i7 - 4710HQ), samme skjermkort (GTX 860M) osv. Ser likevel at det skiller ca 1500 kr mellom dem - Asus'en koster 8990,- hos Dustinhome, mens Acer'en koster 10495,- hos Komplett. Er det noen spesiell grunn til det? Har f.eks Acer'en en bedre IPS-skjerm e.l.?

     

    Hvilken ville du gått for, og hvorfor? Noen andre gode alternativer i samme prisklasse? Kommer til å bruke PC'en til en del spilling, film, noe redigering og surfing.

     

    Eller bør jeg kanskje vente med å kjøpe ny bærbar til GTX 960M kommer ut? Eller må jeg da opp mange lapper i pris for å få en bærbar med 960M når den tid kommer?

     

     

    https://www.dustinhome.no/product/5010807162/g551jm-cn102h

     

    https://www.komplett.no/acer-aspire-nitro-vn7-591g-156-fhd-ips/831950?cks=ASS&assoc=D17C9206-4ABF-4D73-94BE-9D52E5984D4D

     

    Edit: Ser nå at Asus'en har Hybrid Drive, mens Acer'en har 128GB SSD + HDD. Regner med at det er det som gir utslag i prisen. Hvor mye vil man merke forskjellen i praksis, om det i det hele tatt utgjør noen stor forskjell?

  9. Tenker at det er på tide med et nettbrett nå - har aldri hatt ett før - men kunne godt trengt noen tips før kjøp. Vil hovedsakelig bruke brettet til surfing, film- og serietitting og apps/spill.

     

    Er ute etter et raskt og snappy nettbrett som er rundt 10 tommer, med en flott og høyoppløst skjerm, kraftig maskinvare, og som kan kjøre 1080p .mkv-filer uten problemer. Sistnevnte er viktig, da jeg kommer til å se mye film på den. Tips?

     

    Setter pris på svar, ettersom jeg ikke er oppdatert på nettbrett.

  10. Fikk også lagt av en killzone-bundle på gamestop på sørlandet på lørdag! Men killzone har vell kommet ut eller kommer den 29. Fikk beskjed om at den kan hentes den 13. Des. Burde det ikke da være mulig å få denne den 29. da?

    Bundle vil si at du får en PS4 med Killzone i esken (og hvor esken også har Killzone-print). Denne kan det godt hende de ikke får inn før 13. desember. Altså ikke en "vanlig" PS4 med Killzone ved siden av.

     

    994973_10152005685903794_973626828_n.jpg

  11.  

    Står det hvilken fabrikk de er produsert i da? Og i så fall, hvor?

    Har sett bilder fra konsoller i USA - der står informasjon på baksiden av konsollen. Nederst, tror jeg, står det en hel haug med informasjon - der skal det også stå hvor den har blitt produsert og hvilken måned den har blitt produsert i.

  12. Kommer det en ny utgave av SII i starten av 2012? Har lest noe om det, men finner ikke noe informasjon om det på norske sider. Kommer den ikke til Norge?

    Er vel snakk om at det skal komme en versjon med en liten spec bump og LTE. Altså Galaxy S II LTE. Spurte samsung tidligere i år, og de sa at den kom til å havne i norske butikkhyller i starten av 2012.

    Er dette den versjonen med HD-skjerm (720p), eller blir den versjonen bare sluppet i Asia?

×
×
  • Opprett ny...