Gå til innhold

comsy

Medlemmer
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av comsy

  1. Et tiltak for ytteligere redusert støy, vil være å supplere med andre varmekilder på dager med ekstrem temperatur. (Med dagens pumper, vil dette si fra -20 til -30 avhengi av fuktighet, vær osv...)

     

    Velg en pumpe fra en kjent leverandør. Panasonic, Thosiba, Mitshubishi, Fujitsu Siemens eller IVT.

     

    Selv monterer jeg Mitsubishi og fujitsu, og kjenner dermed best ti deres produkter, og skulle jeg anbefale en pumpe til en slik leilighet, ville det blitt denne http://varmepumpe.no...extremepremium/

     

    Jeg kjøpte en varmepumpe fra Fujitsu... 12Leca tror jeg det var og er en av de minste modellene. Kjenner du til denne? Vet du noe rundt effektiviteten til denne ved -8 - -10 grader?

     

    Jeg sliter med å finne informasjon om produktet...

     

    Trenger produkt type på både inne og ute del, så skal jeg se hva jeg finner i papirene mine.

  2. Ikke noe problem å installere varmepumpe i en slik leilighet. Mulig man må flytte litt på et par møbler, for å få best utnyttelse av pumpa, og for å minimere støy.

     

    Støy fra utedel er heller ikke noe problem å unngå. Dette er et problem som kommer fra feil montering, feil valg av pumpe, i tilegg til att dagens pumper er langt mer stillegående, enn for 5 år siden.

     

    Monterer selv varmepumper, og i et leilighetsbygg er det selvfølgelig viktig, å gjøre en montering som er til mins mulig sjenanse for naboen. Disponerer man en hageflekk, så er valget enkelt. Da blir det bakkestativ, på såle. Dette forhindrer all resonans i bygget. Om ikke dette lar seg gjøre, så blir det veggstativ på mur, og man benytter vibrasjonsdempere av god kvalitet.

    Montering på trevegg er heller ikke noe problem. Man må se litt på hvordan veggen er satt opp i forhold til stendere, og luftinger. Bruker man et stativ med punktbelastning, og setter dette rett over stender, så reduserer dette støyen betraktelig.

     

    Det viktigste er å velge stor nok pumpe. I en slik installasjon må en unngå de billigste pumpene. Man bør rett og slett velge en pumpe som er kraftigere enn nødvendig. Dette vil gjøre att pumpen ikke jobber så hardt for å dekke varmebehovet. Dette reduserer også støyen, og forlenger levetiden.

     

    Et tiltak for ytteligere redusert støy, vil være å supplere med andre varmekilder på dager med ekstrem temperatur. (Med dagens pumper, vil dette si fra -20 til -30 avhengi av fuktighet, vær osv...)

     

    Velg en pumpe fra en kjent leverandør. Panasonic, Thosiba, Mitshubishi, Fujitsu Siemens eller IVT.

     

    Selv monterer jeg Mitsubishi og fujitsu, og kjenner dermed best ti deres produkter, og skulle jeg anbefale en pumpe til en slik leilighet, ville det blitt denne http://varmepumpe.no/privat/extremepremium/

    • Liker 1
  3. Så var statisk elektrisitet også ment som et eksempel da.

    Men gidder ikke diskutere det når du tydligvis vet dette bedre enn meg. Men mulig du får en aha opplevelse en gang du er ute å feilsøker :p

     

    fas-jord er forresten 130V ikke 110V men det spiller liten rolle i denne forbindelse.

     

    Uansett bør trådstarter kontakte en elektrikker.

  4. Alt ledende materiale har et spenningspotensiale. Poenget med utjevning er å koble disse sammen, og få alle ledende deler til samme potensiale.

     

    Trenger ikke nødvendigvis å ha en elektrisk feil for å få støt ved berøring.

     

    Alle har jo vært borti å få strøm når du kommer borti bilens chassi en gang. Er ikke noe feil med bilen av den grunn. Kan være materialet i setet som danner statisk elektrisitet sammen med buksa du har på deg. Da får du og bilen forskjellig potensiale, og dette lades ut når du rører chassiet. Dette hadde ikke skjedd om du satt å holdt i chassiet hele tiden (altså hatt en utjevning).

     

    Dette er jo ingen farlig feil, men pokker så ubehagelig.

    Men ja, en jordfeil hos deg eller i installasjoner på samme trafoen kan ha feil, men uansett så mangler utjevningsforbindelsen.

  5. Zeph. Trenger ikke ha jordfeil for å oppnå to forskjellige spenningspotensialer. Selv om det helt klart kan være en årsak.

     

    Men du mangler helt klart en utjevningsforbindelse. Slik løsningen er beskrevet vil løse problemet, men er ikke lovlig. Er ikke tilatt med seriejording. Den mer tungvindte og lovlige metoden er å legge utjevning fra en Hovedjordskinne, eller jordskinne i sikringskap. Dette er jobb for en elektriker da tversnitt skal dimesjoneres korrekt sammen med forlegning.

  6. trekant med F, betyr att lampen er godkjent for montering i brennbart materiale.

     

    Skal du bruke bevegelig ledning (lampett ledning går under dette), så skal denne være koblet til støpsel, og ikke fast i koblingsboks. (Du har kun lov til å montere ledning med støpsel selv).

    Er det jordet kontakter i rommet, så skal lampen jordes, om den ikke er dobbeltisolert. Dette er i såfall merket med en firkant, med en mindre firkant inni. Om dette er tilfelle, skal den IKKE tilkobles jord.

  7. Først så spør han. Er det mulig. Ja det er mulig. 4leder PR heter 4 leder, og er 4+jord. Sjekk din grossist om du vil, du finner aldri denne under navnet 5 leder.

     

    Det er snakk om å legge flerleder kabelen åpen, og att kabel fra vender til lys legges delvis åpen. Det er da ikke noe stress å trekke i 16mm rør.

     

    Nei, det er ikke normalt å legge det åpent i primær rom, så du trenger ikke belære meg om hvilke produkter som er på markedet. Men siden han forespeiler denne løsningen, og nevner att det er en kjeller, så tenker jeg att dette ikke er noe primær rom, og att han da ikke ønsker å bruke flere tusen på å få dette trådløst.

    og du? Når ble det det nevnt att boligen var ny? Meg bekjennt, så ble det bygget hus her til lands også før 2010.

  8. feil. sikringen skal tåle 3680W kontinuerlig, og skal holde ca 5188W i en time. Sett att det er en standard 16A B 1,41 karr.

     

    Altså ligger feilen ikke i det elektriske anlegget, men i cpu.

     

     

    (Noen typer jordfeilautomater løser ut, om mye elektronikk er tilkoblet, hvis dette er tilfelle, så må du få en elektrikker til å vurdere å bytte denne til en egnet bryter)

    • Liker 1
  9. Panasonic, Toshiba, Fujitsu siemens og mitsubishi er merkene du bør se på.

     

    Alle disse produsentene er svært seriøse aktører, og teknologien er jevnt over lik og den samme på mange måter.

     

    Få besøk av selger og la han finne en plassering til din pumpe. gjerne 1-2 alternativer.

    Vi som monterer pumper har lært hvordan varmen sprer seg og hvordan vi unngår kalde lommer.

    I trappegang som du sier bør pumpen monteres med utløp min 20 cm over etasjeskille. Monteres den under må det settes inn ventiler i etasjeskillet der hvor en naturlig luft retur vil nå pumpen, ellers dannes overtrykk i 2 etg, og den vil ikke bli varmet opp. Ventiler er dog ingen opptimal løsning.

     

    Hør med selger for å få en montør på befaring, gjerne en fram hver av nevnte levrandør, så merker du fort på vedkommende om han har peiling eller ikke. Er alt for mye paralellimport og cowboyer på dette markdede som ikke vet hva de gjør.

    Spør gjerne etter monteringsbevis fra levrandøren av pumpa. 50% av ytelsen er avhengi av korrekt dimensjonering og montering.

  10. nei da vet jeg neimen ikke, kan det være minimumsbelastningen på dimmeren? en vanlig 315 dimmer vil oppføre seg rart ved mindre belastning enn 40W. Man må med andre ord opp i 6 spotter før en 315 vil oppføre seg normalt.

     

    Fint hvis du kunne poste det på forumet dersom du finner et svar på dette her, jeg er også veldig nyskjerrig, spessielt på om man kan benytte xcomfort i forb. med LED GU10

     

    X-comfort har nå dimmer som fikser GU10 Led. Er på størrelse med trafo, og er den samme som tidligere er anbefalt ved downlight på soverom, i og med att denne er helt lydløs.

     

    fra 0W til 250W.

    Her må man være oppmerksom på att produsenten (philips og osram) av pærene, sier att 7W led bruker ca 11-12W.

  11. tja, vil tro antennen på routeren skulle være bra. Var av de beste for 2 år siden i allefall :p kostet 800kr og er av typen jensen. Mulig det er mulig å få bedre? eksempler?

     

    å bytte kort i pc'n er muligens noe jeg ikke skal begi meg ut på. Er garanti på den, og jeg har aldri åpnet en laptop før. Gain sier meg svært lite, men dette er vel sikkert evnen til å motta?

     

    Har flere laptoper som benyttes, så er vel kostbart å kjøpe mange kort å bytte.

×
×
  • Opprett ny...